Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi
 Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...

Ați prins vremurile cand 120 Volț...
 Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu

Politist mutilat de caine in curt...
 Trotineta- cat rezista?

Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart

Accesare Plex prin webstation
 

A apus vremea blogurilor si forumurilor din cauza retelelor sociale?

- - - - -
  • Please log in to reply
90 replies to this topic

#1
kudhos

kudhos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 21.07.2017
Prin anii 2000-2003, blogul era mai mult doar un jurnal online pe care unii anonimi publicau articole cu subiecte mixte sau povestiri din vietile lor.  Ce-i drept, putinii oameni care aveau blog se considerau smecheri.  Singurii care obtineau ceva bani seriosi din numarul de vizite erau ziaristi sportivi, jurnalistii si politicienii (si asta mai mult in America )  

Pentru majoritatea internautilor pasionati de scris articole   a reprezentat o adevarata afacere cam dupa 2003 cand s-a lansat Wordpress si procesul de creare al unui blog era mai accesibil.  
Cam de atunci au aparut blogurile de tot felul dedicate pentru   moda, cosmetice, jocuri, filme, carti,filantropie,  teorii conspirationiste, sport, sex etc.  Cam din 2004-2005, au ajuns sa devina surse de profit pentru intreprinzatori si o sursa de sporire a celebritatii pentru vedete.   Prin 2005-2008, un articol bun avea sute sau mii de comentarii.

  Dar de prin 2010, cam de cand au inflorit Facebook si Twitter,  blogurile s-au cam plafonat. Nu mai exista blog care sa nu aiba pagina de Facebook sau Twitter. Pur si simplu, nu mai poate supravietui niciun website sau blog , afacere, companie sau  vreun brand daca nu are pagina de Facebook.





Forunurile  - ce erau odata: imi amintesc anii de glorie 2002-2009 cand erau topicuri de discutii cu zeci de mii de comentarii, cum se desfasurau "flame-wars" pe bune, cand trolling-ul era o arta, nu bascalia de azi, si cand pe majoritatea topicurilor  comentau  sute sau mii de utilizatori activi.
Acum, toti s-au mutat pe Facebook unde e mai usor sa porti o conversatie in grupuri cu circuit inchis sau doar cu cunoscutii si prietenii.Cu toate ca spre deosebire de Facebook, pe forumuri, oricine iti poate citi mai usor postarile sau topicele.

Astazi, cam de prin 2010 incoace, majoritatea forumurilor au devenit pustii (uitati-va la Computer Games Forum de exemplu, considerat primul forum romanesc de anvergura dupa Softpedia care uite ca inca mai are ceva utilizatori activi).  
Erau vremuri cand vindeai pe forumuri pana la aparitia site-urilor gen OLX.





Pana la urma, chiar sunt pe duca forumurile si blogurile?

Edited by kudhos, 24 July 2017 - 23:45.


#2
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,360
  • Înscris: 10.08.2005

View Postkudhos, on 24 iulie 2017 - 23:44, said:

Pana la urma, chiar sunt pe duca forumurile si blogurile?
avand in vedere ca postezi pe forum si nu pe blog te las sa decizi singur.

Quote

Acum, toti s-au mutat pe Facebook unde e mai usor sa porti o conversatie in grupuri cu circuit inchis sau doar cu cunoscutii si prietenii
circuit inchis, sau o camera cu ecou

Edited by MarianG, 25 July 2017 - 00:09.


#3
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,014
  • Înscris: 22.05.2003
Chiar conteaza?
Lumea s-a schimbat, internetul a devenit in mare parte mobil.

Forumurile au aparut ca o forma de organizare a informatiei, un loc unde oricine putea comunica; o comunicare multidirectionala.
Odata cu prabusirea preturilor la hosting, au aparut blogurile, dar e o forma unidirectionala de comunicare.
Dupa ce mirajul banilor din bloguri a disparut, iar plictiseala a invins, blogurile au inceput sa moara, si au facut-o la fel de fulinant precum au aparut.

Eu am vazut cu alti ochi aparitia blogurilor, ca o miscare a Google de a incuraja crearea continutului pe internet (vezi blogspot).

Eu inca nu am vazut o alternativa la forumuri, dar ele au devenit statice, cu continut repetitiv si cu mult spam/continut inutil (hai sa ne haidem).
E o consecinta a generatiei Youtube, care deja are si o mare lene in a respira, ca sa nu mai zicem nimic de scris si citit.

Facebook e un miraj, nu prea vad cum poti sa il compari cu un forum sau blog, dar facebook iti da iluzia ca ai impact, desi in realitate iti limiteaza imens audienta.

#4
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,838
  • Înscris: 25.12.2016
Internetul evolueaza continuu, lucruri ce pareau la un moment dat de neinlocuit, azi sunt istorie. Un bun exemplu il reprezinta acele "huburi" din epoca ODC-ului, dintre care unele care adunau 10.000 - 15.000 de useri online seara de seara... lumea descarca un film, o melodie, mai socializa (rudimentar, ce-i drept).  Dintre forumuri, in afara de CG, care inca mai rezista, imi amintesc de Chip, un forum bun cu useri (prea) isteti, dar care a degenerat intr-o caterinca extrema, practic nu se mai putea scrie nimic serios acolo - a fost bine si asa o vreme dar apoi s-a instaurat plictiseala si lumea l-a abandonat. Dintre bloggerii de succes ce s-au scufundat imi vine in minte "visurat", un om care scria bine dar care si-a terminat rapid istoriile amuzante si si-a pierdut cititorii.

#5
lmacsen

lmacsen

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 08.08.2016
Bineinteles. Blogurile s-au dus, forumurile la fel. Asteptam sa vina altceva sa schimbe si actualele retele de socializare. :lol:

#6
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,360
  • Înscris: 10.08.2005
ODC-urile au murit odata cu trecerea de la retea de cartier la metropolitan

#7
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,250
  • Înscris: 24.01.2008

View Postkudhos, on 24 iulie 2017 - 23:44, said:

Acum, toti s-au mutat pe Facebook unde e mai usor sa porti o conversatie in grupuri cu circuit inchis sau doar cu cunoscutii si prietenii.
Daca vreau sa discut "in grupuri cu circuit inchis", fac o conferinta pe Skype.  
In rest, din experienta mea (e adevarat, foarte putina, si veche pe deasupra) pe FB, chiar nu mi se pare mai usor sa port o conversatie acolo.  Mai ales una pe-o tema anume, cand sunt permanent bombardat cu reclame si "Gigel s-a imprietenit cu Gigica", "Ionel i-a dat like lui Ionica" si alte rahaturi de-astea pe care nu dau doi bani.  
Aici, vreau sa discut despre masini, ma duc pe Auto si discut despre masini, nu ma plictiseste nimeni cu retete, de exemplu.

Edited by Barboso, 25 July 2017 - 00:21.


#8
kudhos

kudhos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 21.07.2017

View Postlmacsen, on 25 iulie 2017 - 00:16, said:

Bineinteles. Blogurile s-au dus, forumurile la fel. Asteptam sa vina altceva sa schimbe si actualele retele de socializare. Posted Image
Pai se stie clar ca  destinatia finala vor fi   site-urile video gen You Tube si Twitch, adica doar continut video insotit eventual de un chat unde se vor spama mii de comentarii care oricum nu se vor pastra.  


Forumurile si blogurile au un avantaj in plus fata de retelele sociale:  comentariile raman  in memoria internautilor si pot fi vizualizate mai usor, decat milioanele de comentarii de pe FB care raman fie necitite, fie sunt citite si au popularitatea lor de cateva secunde..........adica spam total.

View PostBarboso, on 25 iulie 2017 - 00:19, said:

Aici, vreau sa discut despre masini, ma duc pe Auto si discut despre masini, nu ma plictiseste nimeni cu retete, de exemplu.
Asta zic si eu. De asta si nu am cont pe FB (am avut vreo 2-3 conturi , reinviate la un interval de anumite luni.....nu m-a prins).  Forumul macar e organizat pe subiecte, arii ,  pe FB esti  doar unul dintre milioanele de oameni neinsenati cu poze de profil, comentariile  sfarsesc in a fi uitate (plus ca e greu sa dai scroll  down pe Facebook).
Forumurile si blogurile sunt chiar facute pentru a avea o posteritate mai mare.  

Pe forum  ai o postare pe care ti-o pot citi zeci sau sute de mii de oameni chiar si peste 10-20 de ani. Si ai audienta mai mare spre deosebire de FB unde ai o audienta restransa la cativa prieteni dintre care putini te urmaresc pe bune.



Desi probabil ca in viitorul indepartat, fie se vor reforma  retelele sociale, fie vor aparea altele noi care sa inlocuiasca blogurile si forumurile in totalitate.
Desi oricum, destinatia finala e  IDIOCRACY, adica belit ochii pe  You Tube + videochatul live-stream  de tip Twitch.

Edited by kudhos, 25 July 2017 - 00:34.


#9
malmoth

malmoth

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,844
  • Înscris: 11.10.2006
Blogurile de istorie si amintiri - arthistoria, la trecut, bukresh au anchilozat, nimic nou si ce mai duduiau in perioada de de glorie; mai era altmarius si inca unul cu a depre istoria bucurestiului, cu analize detaliate, reptilianul, rezistenta urbana (cred ca a dat chix, li s-a busit tema, iar pe fb reposteaza articule vechi de pe blog). Bucurestii vechi si noi a ajuns un fel de tabloid urban, cu texte scurte, telegrafice - generatia de azi nu mai poate citi ditamai romanul, am vazut "siteuri de stiri" cu stiri telegrafice pana la extrem, doua randuri si atat, jumate fiind titlul iar restul paginii plin de publicitate si de linkuri la alte stiri la fel de scurte.
Alte pagini trase pe linie moarta - volga neagra, arhiva mea de presa; mai misca muzeul de fotografie, rar dar interesant.
Pe fb postarea ramane fixa, indiferent cate comentarii recente are, pe un forum subiectele cu postari recente vor fi mereu in capul listei
Blogurile de genul celor de sus, sau mutat pe facebook, unele au succes altele nu - bucurestiul in imagini, caleidoscop (o salata cu de toate, mai gasesti ceva interesant pe acolo), cartierul Berceni are cred ca vreo trei pagini, mai e cartieruluranus, cartierulevreiesc. La fb ca si pe blog trebuie sa urmaresti sectiunea de comentarii recente, postarea ramane arhivata la data crearii lui

Edited by malmoth, 25 July 2017 - 00:38.


#10
IllusiveMan

IllusiveMan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 750
  • Înscris: 02.07.2017
Nici vorba.

Blogurile, recunoscute astfel de un procent mare de utilizatori, e o chestie ceva mai recenta, de pe la 2010 incoace.

Retelele sociale isi au utilitatea lor, dar au o utilitate limitata.

Forumurile, desi printre primele sisteme de comunicare sociala, nu au inlocuitor in prezent dintr-un motiv simplu: permit ceea ce retelele sociale si blogurile nu permit: niste sisteme organizate de discutii, pe diverse teme, totul organizat persistent, incat oricine poate participa la discutii fara teama ca discutia expira, dispare grupul sau mai stiu eu ce... in plus, organizarea forumurilor permite accesarea intr-un mod foarte logic si organizat(vezi ierarhia forumurilor de pe sp vs. grupurile de discutii facebook), a diferitelor teme de discutii... ceea ce nu e nici cazul blogurilor, nici cazul retelelor sociale, unde discutiile sunt aspect secundar fata de alte aspecte...

Edited by IllusiveMan, 25 July 2017 - 00:32.


#11
kudhos

kudhos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 21.07.2017
Partea proasta la blogurile romanesti e ca detin monopol   fix trivialitatile si banalitatile   care au continut de tip Can-Can, gen Ciutacu, Cabral,   FiiBarbat,   Piticigratis, e-retete,  Zoso, Lovendal , Tudor Chirila,  Mircea Badea, Adrian Nastase (nu-mi vine sa cred ca si la ora actuala e inca citit),  Tolontan, Bendeac, manafu, groparu etc.


In America nu prea mai au succes blogurile, si asta de cand cu  fenomenul  "Videoblogurilor"   care a  luat amploare pe You Tube.  Multe bloguri de succes au fost inchise ori se folosesc de FB/TW ca sa supravietuiasca.





View PostIllusiveMan, on 25 iulie 2017 - 00:30, said:

Forumurile, desi printre primele sisteme de comunicare sociala, nu au inlocuitor in prezent dintr-un motiv simplu: permit ceea ce retelele sociale si blogurile nu permit: niste sisteme organizate de discutii, pe diverse teme, totul organizat persistent, incat oricine poate participa la discutii fara teama ca discutia expira, dispare grupul sau mai stiu eu ce... in plus, organizarea forumurilor permite accesarea intr-un mod foarte logic si organizat(vezi ierarhia forumurilor de pe sp vs. grupurile de discutii facebook), a diferitelor teme de discutii... ceea ce nu e nici cazul blogurilor, nici cazul retelelor sociale, unde discutiile sunt aspect secundar fata de alte aspecte...

Adevarat, dar din pacate, tot mai multi se indreapta spre retele sociale  si forumurile au devenit cam pustii.
Computer Games de exemplu, din ditamai forumul care era odata, de prin 2013-2014 incoace este  pustiu. Mai activeaza doar 10-15  useri (si aia cu vechime). Asta pentru ca jucatorii prefera sa discute fie pe forumuri straine dedicate jocurilor si unde pot transmite un feedback mai eficient producatorilor, fie au emigrat pe Facebook unde e mult mai usor sa-ti aduni un cerc de prieteni cu care sa joci in multiplayer.
Plus ca s-au dezvoltat platforme de socializare  gen Origin si Steam unde te poti juca si  comunica.

La fel si Consoles Games  care mai nou cere donatii ca sa supravietuiasca.  



Nici Softpedia nu o duce  prea  bine ca observ ca 70% din topicele initiate in ultima vreme  sunt mai mult pe E-Opinions ( mai ales pe  Poiana)  si   Life & Entertainment  decat pe  Professional Zone si Soft Related / OS, cu toate ca forumul e de IT, de software  si nu de Generalitati sau de Sociologie/Politica. Ori pentru ca sunt prea putini IT-isti interesati sa discute pe forumuri, ori fiindca au emigrat pe Facebook.

Parca forumul PC Garage s-a mentinut mai  bine, acolo multi postand on-topic, plus ca ai posibilitatea de a cumpara componente de PC.

Edited by kudhos, 25 July 2017 - 01:03.


#12
Neaceasca85

Neaceasca85

    UE se va scinda pana in 2040

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,176
  • Înscris: 14.10.2008
Nu am fost fan al blogurilor, poate ca doar Haoleu-Povestiri din cripta Erdeesh a fost singurul urmarit consecvent de mine pana la inchidere, aveam niste probleme personale cu RCS-RDS si normal ca faceam sapaturi si pistonam peste tot pe unde se putea spre a obtine rezolvarea pe care am obtinut-o dupa lupte seculare.

Deci bloguri am citit absolut la intamplare. Dar forumul este un microb vesnic, in 2006 am inceput sa citesc, in 2008 mi-am facut si cont. Cum se spune mai sus, ai audienta mai mare decat pe Facebook, e mai usor de citit, mai bine organizat, nu ai reclame daca esti user cu state vechi, nivelul cultural-intelectual cel putin la Softpedia e unul mai ridicat, aici sunt oameni de calitate, oameni inteligenti.

Dar cum sunt o fire introvertita insa totodata avida de informatie pe temele care ma pasioneaza, un atribut foarte important al forumului este Anonimatul. Aici de obicei lumea nu se inregistreaza cu numele real, multi nu-si trec nici orasul din care sunt. Intimitate si anonimat dar totodata audienta mare si informatii/rezolvari ale problemelor foarte facil obtinute, in maxim 2-3 zile ti se da o solutie. Dar pentru mine forumul in primul rand m-a documentat si m-a ajutat sa nu mor prost.

Pai FB-ul m-a ingrozit din prima prin faptul ca lumea isi pune numele real, orasul, studiile, viata, tot, mai nene, nu e OK, mai au putin si isi pun si CNP-ul. Desi poate fi util in regasirea unor colegi/persoane cu care ai pierdut contactul, FB-ul ma enerveaza cu prostia care razbate din el. Se scrie aiurea, cu greseli gramaticale care pe un forum serios nu prea sunt tolerate, mai ales aici. FB e un instrument de manipulare, de raspandire a prostiei si mai ales creeat special pentru spionaj. Nu mai e nevoie de Securitate, omul isi expune zi de zi pe FB ce anume face. Nu toti dar multi.

Pe forum poti fi adaugat la Prieteni de catre altii dar nu esti nevoit sa-i adaugi si tu. Pe FB nu vezi postarile daca nu ai Accept la Friend Request, aici le vad, eu nu am dat Ignore nimanui.

Nu am cont de Facebook, nu am avut nici de Yahoo! Messenger tocmai pentru ca nu am fost foarte sociabil si forumurile imi vin ca o manusa. Au Facebook toti din jurul meu dar eu nu cedez. In afara de e-mail si forum, nu am alta metoda de socializare.

Poate ca a scazut calitatea forumurilor in sensul ca a crescut spamul si posturile inutile, impresii de moment, dar avantajul e ca regulile, foarte stricte inainte, s-au relaxat si astfel ma simt mai bine aici, exista si topicuri de offtopic ceea ce e minunat, eu mereu m-am pierdut in detalii si offtopic. Pe Facebook poti primi block din cine stie ce motive.

Youtube trebuie sa existe, arhiva video mondiala, cum eu sunt bolnav dupa videoclipurile muzicale, Youtube e rupt din Rai. Softpedia+Youtube-tandemul meu preferat. Evident ca nu sunt adeptul V-Loging-ului, nu mi se pare OK sa-ti dezvalui fatza, sau mai rau, casa, imprejurimile unde stai, nu stii cine te viziteaza.

Concluzie: blogurile poate ca sunt pe moarte, dar forumurile nu vor muri niciodata!

Ah, un singur lucru imi placea la Facebook: Like-ul. Multumim adminilor SP ca l-au introdus si aici, imi place sa dau si sa primesc.

#13
kudhos

kudhos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 21.07.2017
Nu prea vad rostul de a da like.....lumea , mai ales femeile, au devenit tot mai disperate sa dea like si sa primeasca.


Pana una alta, am uitat sa mentionez un rival serios la forumuri: REDDIT!  
reddit: the front page of the internet

View PostNeaceasca85, on 25 iulie 2017 - 01:20, said:

Concluzie: blogurile poate ca sunt pe moarte, dar forumurile nu vor muri niciodata!

Problema e ca lumea nici nu prea mai vrea sa citeasca si sa scrie.
O sa ajungem peste 20-30 de ani doar sa ne uitam la Pinterest si You Tube si sa avem  EMOJI ca limbaj universal.


In Idiocracy, aia mai si citeau, scriau  si vorbeau.
Presedintele din film, chit ca vorbea porcos, macar citea de pe prompter.

In realitate, noua o sa ne fie lene sa mai citim si sa mai scriem sau sa mai vorbim  ,  dar  sa mai folosim  taste pentru a alcatui emoji.



Asa va arata alfabetul viitorului, adica o imbecilizare masiva  de dragul pentru a crea un limbaj universal spre a crea o lume deplin multiculturala, dar subjugata de prostie pentru ca automat, fiindca nu vom mai citi si scrie , adica nu o sa ne mai folosim neuronii,  creierele oamenilor se vor atrofia din generatie in generatie....adica o sa se intample   ceva ce nici Stalin, Mao  si Hitler n-au visat  (aia macar nu voiau sa implementeze limbaj universal decat in format scris/vorbit, adica sa-ti mai folosesti neuronii)


Adica, de la alfabetul fenician, sa ajungem la asa ceva, e ca si cum ne-am intoarce la hieroglifele egiptene (desi alea erau mai complicate)

Attached Files


Edited by kudhos, 25 July 2017 - 02:04.


#14
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,360
  • Înscris: 10.08.2005

View Postkudhos, on 25 iulie 2017 - 01:57, said:

Asa va arata alfabetul viitorului, adica o imbecilizare masiva  de dragul pentru a crea un limbaj universal spre a crea o lume deplin multiculturala, dar subjugata sub monopolizare globalista
Si cine te orpeste sa folosesti litere?

#15
kudhos

kudhos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 21.07.2017

View PostMarianG, on 25 iulie 2017 - 02:02, said:

Si cine te orpeste sa folosesti litere?
E vorba de trendul global impus si asta multumita comoditatii majoritare. Majoritatea decide, si automat, autoritatile si elitele vor ajunge sa impuna trendul majoritatii.  
In vest de exemplu,  esti considerat inapoiat daca folosesti foaia si pixul si nu ai tableta.....plus ca mai esti si considerat distrugator de mediu si poluator ca deh,  hartia e prelucrata din copacii taiati.  

In tot mai multe scoli vestice,  elevii sunt incurajati mai mult sa invete sa scrie   TASTAND (in loc sa scrie bastonase, litere, cifre cum faceam noi , tasteaza pur si simplu) ,  fiindca in loc de caiete se folosesc tablete.  
In loc de referate si prezentari power-point, mao nou  li se cer sa filmeze, sa faca clipuri video in care doar sa vorbeasca si sa prezinte, ca cica audienta plictisita nu mai are chef sa citeasca paragrafe nici macar din alea scurte.  


In ritmul asta, in 50-100 de ani o sa fii considerat primitiv doar pentru ca "scrii"  si "citesti" !   In 200-500 ani, s-ar putea interzice si "vorbirea"  daca e sa ajungem sa folosim emoji ca limbaj universal.....pana descoperam telepatia, o sa  comunicam  EMOJI  ca asa ne putem noi exprima sentimentele si gandurile printr-un limbaj universal cu oameni de alta etnie/nationalitate.

O sa fii  acuzat ca esti rasist nationalist xenofob pentru ca inca  mai vorbesti un limbaj national local  si nu folosesti limbajul universal-globalist impus de autoritatile si elitele globaliste.

Maine,  o sa fii considerat un proscris primitiv sau chiar infractor ce incalca legea doar pentru ca scrii si citesti si nu comunici prin emoji, poze sau clipuri video.




Nici nu aveti idee ce regim distopic ne asteapta, mai rau ca ala din filmul Equilibrium ca tot a punctat cineva aici despre obligatia de a renunta la anonimat daca te inregistrezi pe Facebook....dar destul cu off-topicul.


Subiectul cu Emoji ar trebui discutat pe un alt topic.

Edited by kudhos, 25 July 2017 - 02:30.


#16
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,360
  • Înscris: 10.08.2005
Imagineaza-ti cum arata un forum, doar cu emoji .. ca o retea sociala a existat

Edited by MarianG, 25 July 2017 - 02:26.


#17
Neaceasca85

Neaceasca85

    UE se va scinda pana in 2040

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,176
  • Înscris: 14.10.2008
Un alt efect pozitiv e dezvoltarea webcamurilor si supravegherilor video. Dar inca nu sunt raspandite webcamurile cu sunet, cele puse la inaltimi ar putea avea ca nu violeaza intimitatea nimanui.

Cum de mic am fost pasionat de electronice si vreme, internetul mi-a venit ca o manusa pe aceste 2 planuri. Vreau weathercam-uri cu sunet in fiecare oras. Are RDS niste tentative dar au o rezolutie de iti strici ochii si sunet nema.

Un site ca Youtube nu as fi crezut ca ar fi fost vreodata posibil. Capacitatea lui infinita de stocare ma frapeaza. Ce scrii pe forum si ce uploadezi pe YT ramane practic vesnic in urma ta. Asta e faza dura. Cat de inaccesibile erau clipurile muzicale inainte si acum...nesimtire curata. Sigur ca internetul a dezvoltat multe planuri, a crescut gradul nostru de inteligenta si abilitatile de comunicare/informare. Dar sigur ca ce e prea mult e prea mult si se va ajunge si acolo.

#18
kudhos

kudhos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 21.07.2017
O imagine face 1000 de cuvinte, un clip video- 1 milion de cuvinte.

Si cu toate astea,  tot nu as renunta sa mai scriu si sa citesc.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate