Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
intrebare pt cei din industria alimentara
#1
Posted 07 July 2017 - 11:52
Buna ziua
am o intrebare pt cei care lucreaza in restaurante si magazine de tip fast-food, de exemplu McDonalds, KFC, pizzerii, sau chiar la gratare din piete. Aveti curajul sa mancati mancare gatita acolo unde lucrati? Sau va este frica pt ca stiti ce se pune in mancare? Mie mi-a spus cineva care lucreaza la pizza 5 colturi ca nu mananca de acolo pt ca pizza este infecta. Dar mananca din alte locuri si doar pt ca nu stie ce fac altii. Daca mentalitatea asta este universala mi se pare ceva extrem de grav, deoarece inseamna ca toti care nu ne preparam singuri mancarea suntem hraniti cu alimente de calitate proasta!! |
#2
Posted 07 July 2017 - 12:03
undeva pe la 16 ani, acum multi ani de zile, lucram part time in primul meu job la McDonalds paralel cu scoala. Nu pot sa afirma ca imi era scarba sa mananc, deoarece orice venea era congelat, era aruncat in ulei sau pe plita grill si prajit, painea gata facuta trebuia doar taiata si incalzita, cascavalul / restul de legume erau gata taiate si era ceva de genul gatit dupa reteta. Easy, dar avand un meniu gratis pe zi, pe langa faptul ca m-am ingrasat, mi se luase de mancarea asta, de nu mai puteam simti mirosul de prajeala.
Pe vremea aia micul dejun era cam diferit, acum o situatie interesanta am observat-o la McDonalds cand in trecere am observat ca pregateau oul din burgerul acela cu ou, proaspat. Mult mai sigur sunt, ca in restaurante este mult mai scarbos decat intr-un fast food unde totul este gata facut. In restaurant, carnea, legume si alte ingrediente trebuiesc prelucrate si preparate in bucatarie, unde cu siguranta igiena, seriozitatea duce lipsa. Nu vreau sa stiu ce fac unii in bucatarie, tocmai zilele trecute am vazut un clip pe facebook, cand una pregatea un hot-dog si isi baga carnatul mai intai intr-o gaurica si dupaia in paine. Edited by business11, 07 July 2017 - 12:06. |
#3
Posted 07 July 2017 - 12:06
de parca te obliga cineva sa cumperi mancare gatita sau fast-food...e o alegere pe care o faci, din comoditate, lipsa de timp, nu stii sau nu vrei sa inveti sa gatesti, samd.
|
#4
Posted 07 July 2017 - 12:16
Doamna Purcela, o pizza se face usoar acasa.
Si apai fastfoodurile (mai ales KFC) nu merita vizitate by default. ps. din avatar observ ca sunteti cam gurmanda de fel, ce sunt alea, chicken wings? Edited by Lex404, 07 July 2017 - 12:17. |
#5
Posted 07 July 2017 - 12:26
Lex404, on 07 iulie 2017 - 12:16, said:
Si apai fastfoodurile (mai ales KFC) nu merita vizitate by default. De exemplu ce poate fi in porcaria aia de inghetata de 50 de bani sau 1 leu, ca sa ramana si cu profit? mela_purcela, on 07 iulie 2017 - 11:52, said:
Mie mi-a spus cineva care lucreaza la pizza 5 colturi ca nu mananca de acolo pt ca pizza este infecta. Edited by Hider141, 07 July 2017 - 12:29. |
#6
Posted 07 July 2017 - 12:29
Deci, trebuie sa evitam fastfoodurile pentru ca nu stim cum se prepara mincarea acolo, trebuie sa evitam si restaurantele din acelasi motiv.
Tot din acelasi motiv ar trebui sa evitam si multe alimente, de exemplu mezelurile. Nici piinea pe care o cumparam zilnic nu stim daca este produsa in conditii igienice. Mare intrebare este ce trebuie sa facem pentru a nu avea surprize neplacute? Edited by Gaby_M, 07 July 2017 - 12:31. |
#7
Posted 07 July 2017 - 12:32
ca si cu ciresele,papi pe nesaturate daca nu le cauti prima data de viermi,dupa le poti verifica relaxat
|
#8
Posted 07 July 2017 - 12:32
Gaby_M, on 07 iulie 2017 - 12:29, said:
Mare intrebare este ce trebuie sa facem pentru a nu avea surprize neplacute? Edited by Hider141, 07 July 2017 - 12:35. |
#9
Posted 07 July 2017 - 12:38
apropo de apa,cum poti cumpara sau si mai grav sa si consumi lichide mai ieftine decat apa; suc,bere,vin etc
Edited by ceanu1980, 07 July 2017 - 12:42. |
#10
Posted 07 July 2017 - 12:40
Hider141, on 07 iulie 2017 - 12:32, said:
Simplu: te hranesti cu energia soarelui si bei doar apa pura, cristalina. (don't click, it's a trap!) |
|
#11
Posted 07 July 2017 - 12:52
Gaby_M, on 07 iulie 2017 - 12:29, said:
Mare intrebare este ce trebuie sa facem pentru a nu avea surprize neplacute? |
#12
Posted 07 July 2017 - 12:53
Pt. domnii corinadaniela si Lex404- acasa se poate face mancare dar nu tot timpul si tot trebuie materie prima de undeva!
Oua luati din magazin sau din piata, si acolo e valabil ce am intrebat. Este cineva de aici care lucreaza la avicola si mananca oua sau carne de acolo?? Chiar si pt legume. Am o vecina cu cultura moderna de rosii si care nu isi consuma propriile rosii din cauza ca zice ea nu ii place gustul. Nici ea nu stie exact cu ce le stropeste pt ca tipul care o finanteaza si care ii cumpara toate productia ii da tot, rasad, solutii de stropit si chiar si pamant special pt ele! Ea doar are terenul si il lucreaza. Pt consum cumpara rosii de la altii, dar ce garantie are ca is ok, gustul mai bun? E ff grav ce se intampla. Nici un producator nu isi consuma propria marfa din cauza ca stie ce contine si cum a fost produsa. De aceea cumpara de la alti producatori, dar nu constientizeaza ca si alti producatori fac acelasi lucru. Este un cerc vicios Edited by mela_purcela, 07 July 2017 - 12:55. |
#13
Posted 07 July 2017 - 13:08
Memeito, on 07 iulie 2017 - 12:52, said:
Pai iti faci singur painea, cultivi in curte legume, fructe si altele, cresti eventual un porc si niste gaini si gata! Ai mancare curata, sanatoasa, fara E-uri, chimicale si alte prostii. |
#14
Posted 07 July 2017 - 14:10
mela_purcela, on 07 iulie 2017 - 12:53, said:
Pt. domnii corinadaniela si Lex404- acasa se poate face mancare dar nu tot timpul si tot trebuie materie prima de undeva! Oua luati din magazin sau din piata, si acolo e valabil ce am intrebat. Este cineva de aici care lucreaza la avicola si mananca oua sau carne de acolo?? Chiar si pt legume. Am o vecina cu cultura moderna de rosii si care nu isi consuma propriile rosii din cauza ca zice ea nu ii place gustul. Nici ea nu stie exact cu ce le stropeste pt ca tipul care o finanteaza si care ii cumpara toate productia ii da tot, rasad, solutii de stropit si chiar si pamant special pt ele! Ea doar are terenul si il lucreaza. Pt consum cumpara rosii de la altii, dar ce garantie are ca is ok, gustul mai bun? E ff grav ce se intampla. Nici un producator nu isi consuma propria marfa din cauza ca stie ce contine si cum a fost produsa. De aceea cumpara de la alti producatori, dar nu constientizeaza ca si alti producatori fac acelasi lucru. Este un cerc vicios pai bine, si atunci ce-i de facut ? ne mutam in varf de munte, in zona nepoluata, cu pamant si apa curate, cultivam legume/fructe/zarzavaturi/cereale, crestem pasari si animale, si traim din ce producem ? evident ca de undeva tot trebuie sa cumparam materia prima pentru mancarea facuta in casa. unii inca mai au rude la tara sau apeleaza la mici producatori eco/bio, altii cumpara din supermarket sau piata, ca n-au de unde sa se aprovizioneze de la tara. tu ai intrebat initial altceva. daca cei care lucreaza in restaurante si fast-food-uri mananca sau nu din produsele gatite acolo. eu de exemplu nu cumpar niciodata oua din piata, de la taraba, pentru ca nu sunt tinute in conditii corespunzatoare si nu stii cand au fost ouate, cum au fost pastrate pana au fost scoase la vanzare, samd. prefer sa le cumpar din supermaket, pentru ca macar sunt transportate, pastrate si tinute la rece, au termen de valabilitate inscriptionat, sunt pe categorii - de la gaini crescute in baterii pana la gaini crescute la sol, hranite cu cereale si iarba. si paradoxal, am ajuns sa cautam in piete si sa cumparam legume si fructe care sunt imperfecte, mai au o pata, o lovitura, nu sunt toate la fel ca marime si forma, sunt usor deformate/asimetrice, pentru ca asta inseamna cumva ca nu sunt crescute si fortate cu chimicale. de multe ori trebuie sa stii sa te uiti si la cel care vinde in piata, daca e ars de soare si are mainile muncite, crapate, cu pamant sub unghii, omul ala e aproape sigur producator, cultiva si munceste pentru ce vinde la taraba. de aceea nici nu-l gasesti la tarabele din primul rand, cu vad, ci ascunsi in fundul pietelor, la ultimele tarabe sau pe margine. iar produsele lui nu sunt ca din revista, ci precum cele din gospodaria bunicilor, mai mici, mai uratele, nu foarte aspectuoase, dar in general gustoase. |
#15
Posted 07 July 2017 - 14:38
Cel mai bine e sa nu te gandesti. In ritmul in care creste populatia planetei, in viitor o sa mancam si pietre. Imi amintesc ca, in comunism stateam de seara la rand, in speranta ca in ziua urmatoare o sa bage marfa. Nu interesa pe nimeni in ce mod a fost transportata sau cum a fost produsa mancarea.
|
|
#16
Posted 07 July 2017 - 14:43
ceanu1980, on 07 iulie 2017 - 12:32, said:
ca si cu ciresele,papi pe nesaturate daca nu le cauti prima data de viermi,dupa le poti verifica relaxat nu-ţi dori să papi fructe ce nu fac viermi... Bahuru, on 07 iulie 2017 - 14:38, said:
Cel mai bine e sa nu te gandesti. In ritmul in care creste populatia planetei, prin ioropia nu prea-s mulţi... unde dracu'creşte populaţia aia moartă de foame???? |
#17
Posted 07 July 2017 - 15:02
faza haioasa este spre exemplu in Austria, la McDonalds primesti mancare mai calitativa decat in multe restaurante de la coltul blocului unde mancarea sta strica si mai stiu eu ce.
Spre exemplu carnea de vita vine 100% din Austria, este prelucrata si congelata. Nu are nevoie de conservanti, aditivi si alte tampenii pentru ca, carnea congelata rezista oricum. Painea este chifla normala, iar legumele (rosii, ceapa, etc.) sunt produse special pentru McDonalds. Spre exemplu McDonalds cumpara decat un singur fel de ceapa, care este usor dulce si neutral, doar structura si textura cepei trebuie sa se simte, nu si usturimea. Ketchup-ul a fost pana mai de curand produs de Heinz, cel mai mare producator de sosuri/ketchup din lume. Mai nesanatoase sunt prajeliile si puiul. Deoarece in general daca nu este un piept de pui, este vorba de resturi de pui facute ca si o pasta, date in panada (like nuggets) si prajite in grasime, puiul vine din Ungaria si nu stiu cat de ok este crescut. Cartofii sunt cumparati 100% din Austria, problema cartofiilor este grasimea din prajeala. In rest nu au conservanti si alte rahaturi. Nu vreau sa sustin astfel de mancare sau sa incurajez o astfel de alimentatie, dar exista restaurante care lucreaza mult mai mizer. |
#18
Posted 07 July 2017 - 15:38
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users