Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
intrebare pt cei din industria alimentara
Last Updated: Jul 12 2017 16:43, Started by
mela_purcela
, Jul 07 2017 11:52
·
0
#19
Posted 07 July 2017 - 15:59
Gaby_M, on 07 iulie 2017 - 13:08, said:
Piine am mai facut. Dar sa cultiv legume, fructe si sa cresc porci si gaini la bloc este putin mai greu. Eventual sa fac gradina si livada pe bloc si sa cresc animale in balcon. |
#20
Posted 07 July 2017 - 16:02
Hider141, on 07 iulie 2017 - 12:26, said:
Nu uita de mec. In SUA numai boschetarii si cei cu venituri mizere mananca de la McDonald's, in timp ce la noi mersul la Mc e privit la fel ca mersul la un restaurant cu 3 stele Michelin. In SUA toate clasele sociale cumpara de la mcdonalds, de la boschetari la vedete de la hollywood si miliardari precum Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffet sau Trump(care nu cred ca pot fi suspectati ca ar fi platiti sa le faca reclama) Exista o diferenta notabila intre restaurantele mcdonalds tipice din SUA si cele din unele tari europene(inclusiv Romania): amenajarea interioara. In multe tari europene(inclusiv la noi) restaurantele tind sa aiba finisari si look "premium", adica duc oarecum spre "lux", pe cand in SUA si alte tari europene arata cam de duzina. |
#21
Posted 07 July 2017 - 16:19
Poti manca linistit de la marile lanturi.
E problema de gust si sanatate, ma refer la calorii, prajeli, ulei laci baltati. Altfel, din punct de vedere sanitar, sunt super ok. Sunt si accidente, dar ca regula generala, e super ok. nimeni nu'si permite sa lase garda jos si sa imbolnaveasca toti clientii intr'o zi. S'a intamplat asta, dar cand se intampla, scriu ziarele, ajunge la stiri etc. Fug de asta ca dracu de tamaie. Se investesc destule resurse in siguranta alimentatiei. Imi aduc aminte, pe vremea ailalta, ce oroare era printre familiile proaspat descalecate la oras sa manance la restaurant. "Ca nu stii ce pun aia in mancare". Cum nu, ficat de om, asta pun. La resturantul budapesta... acolo se ajunsese |
#22
Posted 07 July 2017 - 16:26
mela_purcela, on 07 iulie 2017 - 11:52, said:
Buna ziua am o intrebare pt cei care lucreaza in restaurante si magazine de tip fast-food, de exemplu McDonalds, KFC, pizzerii, sau chiar la gratare din piete. Aveti curajul sa mancati mancare gatita acolo unde lucrati? Sau va este frica pt ca stiti ce se pune in mancare? Mie mi-a spus cineva care lucreaza la pizza 5 colturi ca nu mananca de acolo pt ca pizza este infecta. Dar mananca din alte locuri si doar pt ca nu stie ce fac altii. Daca mentalitatea asta este universala mi se pare ceva extrem de grav, deoarece inseamna ca toti care nu ne preparam singuri mancarea suntem hraniti cu alimente de calitate proasta!! |
#23
Posted 07 July 2017 - 16:27
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/msSHrOIDqxs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#24
Posted 07 July 2017 - 16:31
Gaby_M, on 07 iulie 2017 - 12:29, said:
Deci, trebuie sa evitam fastfoodurile pentru ca nu stim cum se prepara mincarea acolo, trebuie sa evitam si restaurantele din acelasi motiv. Tot din acelasi motiv ar trebui sa evitam si multe alimente, de exemplu mezelurile. Nici piinea pe care o cumparam zilnic nu stim daca este produsa in conditii igienice. Mare intrebare este ce trebuie sa facem pentru a nu avea surprize neplacute? |
#25
Posted 07 July 2017 - 16:55
richelieu, on 07 iulie 2017 - 16:31, said:
Pur și simplu sa nu mai trăim cu drobul de sare deasupra capului! Memeito, on 07 iulie 2017 - 15:59, said:
Poti sa cresti in balcon gaini si iepuri, pe vremea lui Ceausescu faceau multi asa la bloc, iar in curtile dintre blocuri se cultivau rosii, ardei, cartofi, chiar si porumb. In concluzie trebuie sa nu mai gindim la tot felul de catastrofe si putem renunta la ideea unui trai ca pe vremea lui Ceausescu. |
#26
Posted 08 July 2017 - 00:04
mela_purcela, on 07 iulie 2017 - 11:52, said: Buna ziua Mie mi-a spus cineva care lucreaza la ''pizza 5 colturi'' ca nu mananca de acolo pt ca pizza este infecta. Dar mananca din alte locuri si doar pt ca nu stie ce fac altii. Daca mentalitatea asta este universala mi se pare ceva extrem de grav, deoarece inseamna ca toti care nu ne preparam singuri mancarea suntem hraniti cu alimente de calitate proasta!! |
#27
Posted 08 July 2017 - 07:00
Lex404, on 07 iulie 2017 - 12:16, said:
Doamna Purcela, o pizza se face usoar acasa. "Foarte usor" e profund exagerat. Eu stiu doar un om care face pizza acasa, dar a investit o caruta de bani si timp in asta. Si-a facut cuptor special, isi aduce faina, brinza, carnea din Italia etc Face petreceri si invita prieteni sa-si faca pizza fiecare. Iese bine si se poate chema ca e pizza desi probabil nu e la nivel de pizzaiolo profesionist. Alt om care face pizza acasa eu nu am mai vazut... am vazut insa niste porcarii snistre care nu au nici o legatura cu pizza. Lex404, on 07 iulie 2017 - 12:16, said: Si apai fastfoodurile (mai ales KFC) nu merita vizitate by default. Ba merita, mai ales KFC. Cit mai rar dar sint situatii. De exemplu ai sansa cea mai buna sa maninci mincare igienica, desi au si astia caderi. Sint cazuri in care nu iti permiti 3 zile de diaree. Fara Macdonalds mai sint burgeri peste tot, mult mai buni, dar fara KFC unde ai in Romania o vaianta de buffalo wings? KFC iti ofera un fel de mincare unic, care nu prea are aternativa. |
#28
Posted 08 July 2017 - 09:21
kfc hai ca asta e buna
ce naiba sa mai mananci si acolo pe mine ma enerveaza tot ce este piperat si sarat nu ma luati cu placa, unora asa le place,in momentul cand o carne este piperata sau sarata mai mult decat trebuie adio gust de carne |
|
#29
Posted 08 July 2017 - 11:19
Trebuie trasa o linie intre alimente de proasta calitate si risc sanitar. In lanturile astea mari nu sunt riscuri sanitate. Adica e puti probabil sa ajungi sa vomiti 48 de ore. Cat despre calitatea alimentelor si compatibilitatea lor cu o dieta sanatoasa e poveste lunga...
mela_purcela, on 07 iulie 2017 - 12:53, said:
E ff grav ce se intampla. Nici un producator nu isi consuma propria marfa din cauza ca stie ce contine si cum a fost produsa. De aceea cumpara de la alti producatori, dar nu constientizeaza ca si alti producatori fac acelasi lucru. Este un cerc vicios Esti paranoica, eu am intrat in sute de ferme si unitati de procesare alimentare si in afara de cateva exemple nu am vazut nimic suspect care sa confirme teoria ta. Mai e si o problema de logica acolo :"De aceea cumpara de la alti producatori, dar nu constientizeaza ca si alti producatori". Producatorii, mai ales in optica moderna unde e nevoie de know-how serios sa stai pe piata stiu cu ce se mananca munca lor si la fel stiu ce fac si colegii lor. |
#30
Posted 09 July 2017 - 07:57
Ieri după amiaza, am fost la un grătar la un prieten acasă. Am avut cărnuri din 3 surse, toate foarte serios frecventate și cu rulaj mare.
Asta noapte pe la 3, scoteam apa pe ambele orificii atât bucal cât și anal. Și m-a ținut vreo ora..... Mâncat acasă....da?! |
#31
Posted 09 July 2017 - 08:14
richelieu, on 09 iulie 2017 - 07:57, said:
Ieri după amiaza, am fost la un grătar la un prieten acasă. Am avut cărnuri din 3 surse, toate foarte serios frecventate și cu rulaj mare. Asta noapte pe la 3, scoteam apa pe ambele orificii atât bucal cât și anal. Și m-a ținut vreo ora..... Mâncat acasă....da?! |
#32
Posted 09 July 2017 - 09:00
Vorbesti prostii, oricui i se poate intimpla o contaminare undeva in lant.
Carnea care nu-i tocata in teorie nu ar trebui sa aiba probleme nici daca o faci black and blue... De obicei salata e aia mai periculoasa. Edited by vrajitoruldinoz, 09 July 2017 - 09:01. |
#33
Posted 09 July 2017 - 11:19
vrajitoruldinoz, on 09 iulie 2017 - 09:00, said:
Vorbesti prostii, oricui i se poate intimpla o contaminare undeva in lant. Carnea care nu-i tocata in teorie nu ar trebui sa aiba probleme nici daca o faci black and blue... De obicei salata e aia mai periculoasa. Corect, bacteriile and shit tind sa stea la suprafata si caldura le omoara, la carnea tocata, gen hamburgeri mici e mult mai periculos daca e contaminata si daca nu sunt prajiti bine. Eu sunt deatul de norocos, carnea o mananc al drac de rare si nu am avut niciodata problema asta( de la carne, de la fructe de mare am patit-o). Ciudat e ca am patit-o de mai multe ori parca acasa decat la restaurante. De exemplu nu am avut nici pe drac in Africa si Asia Centrala in cateva luni cu munca acolo, mancam in locuri dubioase, uitam ca trebuie evitata gheata si chestii de astea. In schimb am cumparat fructe de mare proaspete de la magazin de top, preparate acasa, rezultatul doua zile in situatia de care vorbeste @richeliu mai sus. @Richeliu, daca despre care stii ca a fost din surse sigure, gandeste-te si la sosuri, aperitive sau prajituri ce ati mai avut pe acolo... Edited by ionutzitaly, 09 July 2017 - 11:27. |
|
#34
Posted 12 July 2017 - 16:43
Sunt mai multe motive pentru care sa o fi patit. Carnea.....e ultimul dintre ele. A fost gatita corect, tocaturile erau fie foarte proaspete, fie congelate (mici de La Baciu), fie vita maturata, care nu avea cum sa fie infestata.
Dar ce facem acum? Nu mai mancam in afara casei proprii? Luatul mesei, nu mai e de mult o activitate menita strict sa ne confere energie, ci este un act social. Ideea este ca ti se poate intampla orice, oriunde. La restaurant, cu toata sinceritatea v-o spun, sunt CELE MAI MICI SANSE! Normele de igiena sunt respectate oriunde. Or fi si oarece exceptii, nu zic nu, dar sunt prea rare. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users