Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024
 Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 

Vise taica, vise

- - - - -
  • Please log in to reply
346 replies to this topic

#109
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013

View Postpicomouse, on 18 mai 2017 - 20:10, said:

Intrarea in VUT 300 este pe 125. Știi pe ce principiu funcționează reductorul de zgomot ? Si interesant ar fi care e pierderea de presiune pe el.
Ai vre-un link la ceva tehnic ?
Attached File  reductor_zgomot_descriere.png   160.99K   32 downloadsAttached File  reductor_zgomot_presiune.png   78.41K   28 downloads

#110
picomouse

picomouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 24.02.2007

View PostDIY, on 18 mai 2017 - 09:12, said:



Depinde de tipul zgomotului. Exista "machine borne noise" si "airborne noise".

Daca e primul, in mod normal trebuie sa pui atenuatoare de zgomot (si vibratii) la punctele de prindere ale ventilatorului de carcasa. Cum asta se face, de obicei, din fabrica (optiune la cumparare) sau pe santier, inainte de instalarea echipamentului ... pare a fi un pic cam tarziu pentru tine.
Varianta a doua este sa pui suporti de neopren, cauciuc (in ultima instanta), sub punctele de sprijin ale echipamentului. Si asta trebuie un picut calculat, fiindca suportul trebuie sa aiba o anumita rigiditate; contrar parerii ca trebuie sa fie elastic. Ca sa fii "on the safe side", o regula destul de simplista spune ca nu are voie sa se turteasca Posted Image sub 3/4 din grosimea initiala.

Daca zgomotul este "airborne" ... good luck with that! E mai greu de mediat bazandu-te pe ventilatoarele cu care vine echipat HRV-ul. Poti, desigur, pune tubulatura gata captusita cu burete dintr-ala, care absoarbe zgomotul, sau poti captusi tubulatura existenta (si mai rau!) dar .... pierderile de sarcina in zona respectiva vor fi uriase, raportandu-le la disponibilul de presiune statica al ventialtorului.
Cea mai simpla metoda, in acest caz, dar care nu are sanse 100% de reustia, este sa introduci un modul (10-15cm) de tubulatura flexibila intre echipament si tubulatura principala. Prin tubulatura felxibila inteleg ceva din panza, cauciuc; nu tubulatura flexibila din metal.

Spor!



Nu cred Posted Image Garajul asta n-are usa?! Ori usile de garaj (oricat de performante ar fi ele) schimba radical regimul termic; ca sa zic asa ...
Eu as lasa garajul neincalzit. Asta-i si motivul pentru care ideea de a trece prin garaj catre spalatorie nu m-a incantat ...

Mulțam de răspuns! Pina sa zic si eu ceva am rămas cu 2 pagini in urma.
Nu e vorba de zgomotul aerului si cred ca nu e nici o problema de mecanica (gen vibrații) . Am instalat unitatea pe cauciuc, racordurile sunt flexibile deci nu e de acolo. Aparatul vine cu un regulator de turatie (presupun ca e cu niște tiristoare -nu l-am desfăcut încă). Am impresia ca variatorul face sa "cinte" bobinajul ventilatoarelor la anumite valori. Este un zgomot pe care il știu de la reglajele motoarelor electrice cu convertizoare de frecventa.
Trebuie sa văd ce motoare au ventilatoarele alea si sa rezolv ori cu un variator mai civilizat ori cu un atentator pe frecventa care ma supăra.

Am citit discuția pro si contra ventilație cu recuperatoare de caldura. Eu nu l-am pus ca sa obțin un randament spectaculos. Raționamentul a fost următorul. Am nevoie de aer proaspăt in mod special cind nu pot tine geamurile deschise, adică iarna. Unde am nevoie ? In dormitoare unde calitatea aerului scade peste noapte ( volum relativ mic, usi si geamuri închise, etc) si in living unde doresc un aport de aer proaspăt. Acum ca il am si mai si recuperează ceva din energia utilizată asta e un Bonus.
Nu trebuie sa dau 1000 de schimburi de aer/ zi. Vreau un nivel minim de zgomot si sa imi vina aer proaspăt ,
In rest cu izolație decenta pe casa nu văd o problema sa aerisescprimavara si toamna sau sa las un geam deschis.

#111
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
La sistemul de ventilare se poate pune un sistem de racire/incalzire, care iarna il poti alimenta de la centrala pentru caldura, iar vara dintr-un put de apa, sau o teava ingropata cativa metri buni prin pamant.

#112
picomouse

picomouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 24.02.2007

View Postmanghels, on 18 mai 2017 - 12:39, said:

chiar asa..ce consum de curent au jucariile astea?..probabil e infim ..in comparatie cu recuperarea caldurii..atat cat putem crede ca se recupereaza...ca de multe ori..eficienta declarata de ei la 90% .. in realitate s-ar putea sa se injumatateasca..

Consumul maxim la al meu este 116w (2 ventilatoare 58w)
In fisa scrie randament minim 85% . Si dacă ar fi real 20% tot e ok pentru consumul si costul aparatului ( costa pe la 3000 lei)

#113
puisor

puisor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,437
  • Înscris: 21.01.2009

View PostCDS_961, on 17 mai 2017 - 18:54, said:

Si pentru ca suntem la capitolul incalzire, imi spune si mie cineva din experienta proprie, sau oricum cineva care se pricepe: se impune un calorifer in garaj? ma gandesc ca izolatia este oricum la fel ca la restul casei, dar nefiind locuibil (desigur, cu exceptia iubitei mele de 2000 cmc) nu se impune o temperatura de confort. Iubita are oricum sosoni, deci nu o sa raceasca. Pe de alta parte, ma tem sa nu fie punte si sa bage frigul mai departe, desi alaturi ar fi camera tehnica si baia de serviciu. Iar in garaj, daca nu apuc sa fac beci, mai tii ceva la rece iarna. Cred ca un calorifer acolo ar fi doar un consum suplimentar pe o pierdere de caldura.
Nu am prea intalnit discutii pe acest subiect.

Similar garajului, noi vom avea un spatiu de depozitare. Nu o sa punem calorifer, dar vom pune polistiren pe peretii dinspre incaperile incalzite.

#114
picomouse

picomouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 24.02.2007

View Postdana84, on 18 mai 2017 - 22:21, said:


Mulțumesc frumos !

#115
ben80

ben80

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 01.01.2013

View Postpuisor, on 19 mai 2017 - 13:40, said:

Similar garajului, noi vom avea un spatiu de depozitare. Nu o sa punem calorifer, dar vom pune polistiren pe peretii dinspre incaperile incalzite.
Garajul daca nu il incalzesti, atunci trebuie sa-l ventilezi, altfel iti mananca rugina masina. Eu de aceia am optat pentru un carport, pentru ca are ventilare naturala, adica o bate vantul de o usuca.

#116
CDS_961

CDS_961

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 08.01.2017
"I'm back"!
Drajilor,
Dupa o pauza neplanificata, dar impusa, ca la gimnastica, revin, in speranta ca mai citeste cineva pe aici si nu sunteti toti la St. Tropez. Eu asa v-as dori, dar fara incendiile de acolo.
Deci (citand un "mare" analist-jurnalist), nu am facut mare lucru in cele doua luni care au trecut de la momentul efervescentei.
Incerc sa ma indemn si sa-mi dau curaj, bazandu-ma si pe sprijinul vostru. Parafrazandu-l pe Arhimede: dati-mi un punct de sprijin si voi muta pamantul din loc. Ei bine, ma intreb cate puncte de sprijin i-ar fi trebuit acestuia sa miste birocratia din Romania?
Nu bat campii, pentru ca se leaga, dar mai incolo.
Reluand demersurile, am reusit sa gasesc un arhitect. Deocamdata incerc sa deblochez o lipsa de comunicare (termenul bland pentru batut apa in piua si mi se ... constatate).
In sfarsit, am o partitie, usor imbunatatita fata de ideea mea,  si un amplasament pe teren, cu care m-am dus sa obtin certificatul de urbanism. Bineinteles,trebuie un minim de acte, pe care nu l-am putut obtine in timp (o secretara desteapta de notar nu mi-a dat ce imi trebuia decat partial, astfel incat OCPI imi da un extras nefolositor. O iau de la capat si cand obtin extrasul actualizat, urbanistul in CO. Normal.
Mai trece ceva vreme, ma depun si iar mai trece ceva vreme, dar obtin certificatul de urbanism. Acu' ce sa fac, ma apuc de obtinut avize in vederea obtinerii autorizatiei de constructie, drept care ma documentez ce acte imi trebuie.
Spunea cineva pe aici ca in fapt constructia casei este mai nimic in comparatie cu avizele. Stia el ce stia.
Ma uit la ENEL. WTF... Nu inteleg nimic. Din cei care au trecut prin asta: imi trebuie prima data AA (autorizatie de amplasament) si pe urma ATR?
La AA, printre altele, imi trebuie:
- Plan de încadrare în teritoriu, în copie, la scară, în două exemplare, vizat de către emitentul certificatului, anexă la certificatul de urbanism;
- Plan de situaţie, respectiv plan privind construcţiile subterane, la scară, în două exemplare, cu amplasarea obiectivelor investiţiei, vizat de către emitentul certificatului, anexă la certificatul de urbanism;
- Studiu de coexistență pentru stabilirea gradului de compatibilitate cu reţeaua electrică a obiectivului sau instalaţiei pentru care se solicită avizul de amplasament (dacă este cazul).
De unde se obtin fratilor astea? Ma duc iar la primarie sa cer asa ceva? Mi-e ca dau aia cu pietre dupa mine.
Cei patiti, ceva clarificari?

#117
sony

sony

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 448
  • Înscris: 29.06.2005
Pentru curent, Inainte de orice iti trebuie ATR

#118
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,199
  • Înscris: 23.02.2007
Si mai inainte iti trebuie AC. Nenea Vise de ce nu tocmesti un arhitect sa iti obtina AC?

#119
CDS_961

CDS_961

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 08.01.2017

View Postbobitzaaa, on 04 august 2017 - 21:17, said:

Si mai inainte iti trebuie AC. Nenea Vise de ce nu tocmesti un arhitect sa iti obtina AC?
Too late.
Am apucat pe drum cu acest arhitect, care nu se ocupa de "celelalte chestii", asa ca voi alerga eu dupa avize. Deh, asa s-a nimerit.Tipul este destul de aglomerat, chiar nu are timp. Nu ca eu m-as plictisi, dar...

Sony, eu vorbeam de aviz enel pt obtinere autorizatie constructie. Uitandu-ma pe actele mentionate de ei, cred ca ATR este dupa faza asta, cand intr-adevar ai nevoie sa te racordezi la ata. Ma insel?
Ca tot veni vorba de ATR: ce naiba este cu mandatul ala gratuit? Nu reusesc sa deslusesc deloc pe cine imputernicesc. Mai ales ca zice acolo ca imi asum pretul, care este nespecificat, multe treburi care te zapacesc. Nu cumva e un fel de a-ti baga pe gat un pret astronomic pentru lucrare pe care o dau ei cui vor ?

#120
Adrianradu

Adrianradu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 02.10.2016
Nu ai nevoie de Mandat in faza de Aviz de Amplasament.
Daca ai cont MyEnel poti depune si online Cererea

Edited by Adrianradu, 05 August 2017 - 08:34.


#121
wizake

wizake

    ¯\_(ツ)_/¯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,299
  • Înscris: 24.05.2003

View PostCDS_961, on 03 august 2017 - 14:39, said:

La AA, printre altele, imi trebuie:
- Plan de încadrare în teritoriu, în copie, la scară, în două exemplare, vizat de către emitentul certificatului, anexă la certificatul de urbanism;
- Plan de situaţie, respectiv plan privind construcţiile subterane, la scară, în două exemplare, cu amplasarea obiectivelor investiţiei, vizat de către emitentul certificatului, anexă la certificatul de urbanism;
- Studiu de coexistență pentru stabilirea gradului de compatibilitate cu reţeaua electrică a obiectivului sau instalaţiei pentru care se solicită avizul de amplasament (dacă este cazul).
De unde se obtin fratilor astea? Ma duc iar la primarie sa cer asa ceva? Mi-e ca dau aia cu pietre dupa mine.
Cei patiti, ceva clarificari?

Pot sa iti spun cum a fost la mine (eOn), ca e relativ proaspat in memorie.

Pentru autorizatie iti trebuie Avizul de Amplasament

Planurile de situatie si de incadrare mi le-a dat arhitectul, si impreuna cu Certificatul de urbanism le-am dus la Primarie (la serviciul de Urbanism), unde cineva mi-a pus o stampila pe ele.
Abia apoi le-am depus la eOn, impreuna cu o cerere tip. Ah, si am platit si o taxa de vreo 113 lei
Studiul ala de coexistenta a fost un mister si pentru mine, nu il aveam, dar se pare ca nu a fost nevoie.

Avizul a venit dupa vreo luna.

Edited by wizake, 07 August 2017 - 15:31.


#122
CDS_961

CDS_961

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 08.01.2017
Incerc sa tin pasul si nu prea reusesc.
Printre picaturi, m-am depus la mediu si am fost si la gaze. Cei din urma mi-au spus ca daca sunt probleme cu documentele, ma vor apela. Sper sa ma sune doar sa-mi spuna ca am avizul.
Urmeaza marea incercare: enel.
Multumesc sfaturilor primite. Am pregatit teancul de documente, sper sa fie complete. Acum trebuie sa completez cerea. In afara de faptul ca nu am consultant (inca nu am avansat cu proiectul, nici macar planurile de arhitectura nu sunt gata, ce sa mai vorbim de instalatii), asa cum este prevazut in cerere, mai am o nedumerire, unde stiu sigur ca ma puteti ajuta voi. Mi se solicita urmatoarele date:
"Obiectivul necesita alimentare cu energie electrica la tensiunea de U=______________kv, pentru o putere absorbita Pa=__________ ".
Banuiesc ca pe aici trebuie sa trec daca vreau monofazata (220) sau trifazata (380). Puterea insa cred ca trebuie insa calculata de un specialist, pe baza consumului estimat, functie de aparatele de consum: centrala termica, iluminat casa, exteriorul, inclusiv anexa, poarta auto ;i instalatia de irigat, tensiunile mici, aparate electrocasnice (plita, cuptor, frigider, masina de spalat, eventual jaluzele exterioare) etc. La care sa mai adaug si o rezerva.
Din discutiile de pe forum, dar si cu niste prieteni, am inteles ca o varianta buna ar fi un "380", mai ales daca ma mai intind cu lucrarile, mai vine o statie de beton (pentru trotuare sau mai stiu eu ce), mai bricolez un pic etc. Dar s-ar putea ca pe ansamblu sa ies mai scump, atat la bransare, cat si la abonament sau consum.
Specialistii ce spun?

Si pentru ca suntem la capitolul specialisti, dar si pentru ceilalti pasionati, iata un plan, pe care va rog sa tabarati:
Reamintesc ca este doar parter.

Attached Files



#123
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,438
  • Înscris: 29.04.2008
Ca o singură observație: baia matrimonială e cam departe de dormitorul matrimonial. Poate se stoarce arhitectul de o soluție

#124
CDS_961

CDS_961

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 08.01.2017
Multumesc.
Am mai incercat si un schimb cu dressingul. Nu prea merge, as face baia de trecere si nici nu as avea loc suficient (datorita culoarului de trecere) pentru instalatiile preconizate. Si nici cand "susura"ceva acolo nu e placut de auzit din dormitor. Asa, se mai estompeaza un pic zgomotul.
Sper sa ma tina pana ajung acolo.

#125
kondas

kondas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,012
  • Înscris: 01.10.2014
Frumos, aerisit dar cam mult ocupa acel vestibul.
Invelitoarea e in 2 ape? Sau e terasa?

#126
CDS_961

CDS_961

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 08.01.2017
Sechiu.
Am incercat, nu am cum sa micsorez vestibulul. Si are si ceva usi, dar necesare. Pe delta parte, daca era mai mic, eram doar intre usi.
Acoperisul nu va fi terasa, fiind doar parter, deci in ape. Din nefericire, cred ca o sa iasa mai multe (deci costuri mai mari), tinand cont de garaj si acel mic bovindou de la dinning. Un fel de bovindou.

Urmeaza marea incercare: enel.
Multumesc sfaturilor primite. Am pregatit teancul de documente, sper sa fie complete. Acum trebuie sa completez cerea. In afara de faptul ca nu am consultant (inca nu am avansat cu proiectul, nici macar planurile de arhitectura nu sunt gata, ce sa mai vorbim de instalatii), asa cum este prevazut in cerere, mai am o nedumerire, unde stiu sigur ca ma puteti ajuta voi. Mi se solicita urmatoarele date:
"Obiectivul necesita alimentare cu energie electrica la tensiunea de U=______________kv, pentru o putere absorbita Pa=__________ ".
Banuiesc ca pe aici trebuie sa trec daca vreau monofazata (220) sau trifazata (380). Puterea insa cred ca trebuie insa calculata de un specialist, pe baza consumului estimat, functie de aparatele de consum: centrala termica, iluminat casa, exteriorul, inclusiv anexa, poarta auto ;i instalatia de irigat, tensiunile mici, aparate electrocasnice (plita, cuptor, frigider, masina de spalat, eventual jaluzele exterioare) etc. La care sa mai adaug si o rezerva.
Din discutiile de pe forum, dar si cu niste prieteni, am inteles ca o varianta buna ar fi un "380", mai ales daca ma mai intind cu lucrarile, mai vine o statie de beton (pentru trotuare sau mai stiu eu ce), mai bricolez un pic etc. Dar s-ar putea ca pe ansamblu sa ies mai scump, atat la bransare, cat si la abonament sau consum.
Specialistii ce spun?


Nimic? Toti in concediu sau e prea greu?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate