Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Germania

* * * * - 14 votes
  • This topic is locked This topic is locked
13857 replies to this topic

#1
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Intrucat Germania este prima putere economica si politica  a Europei cred ca aceasta tara merita sa aiba un topic propriu, in care sa se dezbata  tot ce se intampla in aceasta tara, inclusiv alegerile parlamentare nationale  din acest an, foarte importante pentru bunul mers al Europei.
,,
Walesa: "Germania este cea mai respectabilă țară din Europa"

Germanii trebuie să renunțe la complexele lor istorice și să preia conducerea în Europa: aceasta este dorința lui Lech Walesa, fost președinte al Poloniei și laureat al Nobelului Pentru Pace.''
http://www.dw.com/ro...acebook-sharing

Comentariu: "Cultura conducătoare" dă germanilor bătăi de cap

Mulţi dau în străinătate din cap când văd că germanii vorbesc iarăşi cu aprindere despre "cultura conducătoare germană". Dar această dezbatere este tipică pentru acest popor, afirmă Kay-Alexander Scholz.
Germanii discută cu plăcere despre o cultură conducătoare (Leitkultur), oricum ar fi ea definită, indiferent de taberele politice. Important e să discute între ei. Cu toate acestea, propunerile aflate în spaţiul public sunt vechi de mai bine de 20 de ani şi au fost gândite în primul rând pentru un alt grup-ţintă: anume pentru imigranţii proaspăt sosiţi în ţară, care urmează şi care vor să se integreze în societate.
Cine stă de vorbă cu refugiaţii, află adesea că ei nici nu ştiu cum s-ar putea integra la modul eficient. Ei ştiu doar că vor şi că trebuie să înveţe limba germană cât mai rapid. De aceea, mulţi şi-ar dori să li se comunice câteva reguli din care să reiasă cum funcţionează coexistenţa în Germania.
Exact în această tonalitate şi-a conceput şi ministrul federal de Interne, Thomas de Maiziere, cele 10 teze. Ele sunt menite să fie "un ghid al coexistenţei în Germania" şi nu un set de legi obligatorii.
Armonicele superioare ale dezbaterii
Deci, în loc să se folosească de această şansă pentru a-i ajuta pur şi simplu pe nou-veniţi, germanii preferă să se oglindească ei înşişi în dezbaterea "culturii conducătoare". Motivele sunt de ordin cultural şi istoric. Pe de-o parte există o tradiţie anti-autoritară, lăsată moştenire de mişcarea studenţească din 1968, care pune sub semnul întrebării monopolul de opinie şi regulile în general. Dar faptul că şi cei defavorizaţi social, inclusiv imigranţii proaspăt sosiţi în ţară, au nevoie de o mână întinsă este adesea trecut cu vederea şi de această tabără.
Pe de altă parte, numeroşi germani continuă să aibă o relaţie crispată cu propria lor ţară. Nu e de mirare, dată fiind incomparabila catastrofă reprezentată de regimul nazist. Ilustrativ este sloganul "Germanie să crăpi!" (”Deutschland verrecke!”), scandat până astăzi la demonstraţiile de stânga.
A durat decenii până când din şocul provocat de crimele comise în numele Germaniei, care a distrus pentru o vreme şi toate tradiţiile patriotice, a putut să ia fiinţă ceva nou. Abia la mai bine de 60 de ani de la terminarea ultimei conflagraţii mondiale, cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal din 2006, au putut fi din nou fluturate pe străzi drapelele ţării fără ca aceasta să dea naştere la asociaţiuni negative. Cu acea ocazie a devenit pentru prima dată vizibil un patriotism nou, sănătos, care nu funcţionează pe baza hiperbolizării. Dar abia a trecut un deceniu de atunci şi acest sentiment nu a devenit nici pe departe un bun comun.
Tocmai de aceea este Germania apreciată
Aşa stând lucrurile, nu e de mirare că în dezbaterea "culturii conducătoare" perspectiva este adesea un pic distorsionată. Prea puţin se dă atenţie faptului că numeroşi imigranţi şi refugiaţi vin tocmai de aceea în Germania, fiindcă apreciază ţara şi cultura ei. În Germania există educaţie şi formare profesională gratis. Religia este un liant social şi nu un factor de dezbinare, aşa cum este în numeroase ţări arabe. De aceea câte un refugiat politic priveşte cu îngrijorare la salafiştii care se agită violent în zonele pietonale.
Germaniei îi merge bine fiindcă sistemul economiei sociale de piaţă funcţionează. Acesta este rodul unor dezbateri şi al unei culturi care stimulează performanţa şi inovaţia, preţuite la nivel mondial. O cultură reflectată a memoriei, pentru care mulţi din estul Europei îi invidiază pe germani, este ferm cultivată oficial. Acestea nu au venit de la sine, ci sunt rezultatul unei tradiţii a analizei critice. Există multe motive pentru care Germania a devenit o ţară în care merită să trăieşti, percepută ca una din cele mai atractive la nivel global. Iar ministrul de Interne vrea să conserve aceste motive.
Conotaţia belicoasă a dispărut
Multe dintre ele au fost recapitulate în tezele lui Thomas de Maiziere. De aceea, el a conferit un cadru nou dezbaterii politice din jurul "culturii conducătoare". La începutul noului mileniu, politicianul creştin-democrat Friedrich Merz, care a provocat prima dezbatere amplă legată de o "cultură conducătoare germană", nu a folosit termenul ca pe un ajutor de integrare, ci ca pe o contrapondere la multiculturalism. Aceasta a dus la o polemică aspră în jurul unor postulate planuri ascunse de asimilare, provocată între alţii de politicieni ecologişti, şi la acuzaţia de apropiere de ideologia extremei drepte.
Astăzi, cultura conducătoare ca factor de delimitare se regăseşte doar în programul Alternativei pentru Germania (AfD), o formaţiune populistă de dreapta. În platforma partidelor creştin-democrate CDU şi CSU, termenul şi-a găsit deja locul cu latura sa constructivă de mai bine de un deceniu. Ceea ce nu i-a împiedicat pe unii politicieni creştin-democraţi să încerce în repetate rânduri o relansare a dezbaterii. Secretarul general al CSU, Alexander Dobrindt, a încercat asta în 2010, iar în 2016 a existat o nouă astfel de tentativă în landul federal Saxonia, în estul Germaniei, unde a luat fiinţă mişcarea Pegida (prescurtare de la "patrioţi europeni care se opun islamizării occidentului" - n.red.) şi unde AfD, condusă de Frauke Petry, a obţinut un rezultat notabil la ultimele alegeri regionale.
Parte a unei culturi conducătoare europene?
Nu trebuie uitat că în istoria acestei dezbateri au existat şi încercări de a defini la nivel european cultura conducătoare, nu la nivelul naţiunii germane. Astfel, preşedintele Parlamentului german, Norbert Lammert, a propus în 2005 o dezbatere legată de o "idee conducătoare europeană", bazată pe "rădăcinile culturale comune, pe istoria comună şi tradiţiile comune".
Plecând de la aceste premise s-a şi format nucleul dezbaterii în 1996, când politologul Bassam Tibi a pus în circulaţie termenul. Tibi a definit cultura conducătoare ca pe un rezultat al modernismului cultural. Democraţie, laicism, raţionalism, drepturile omului şi societate civilă - Thomas de Maiziere a păşit în continuare pe acelaşi drum.''
http://www.dw.com/ro...acebook-sharing

Edited by max_01, 09 May 2017 - 17:10.


#2
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Si cu cine votezi? Posted Image

#3
miromulus

miromulus

    c'mon inner peace...!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,613
  • Înscris: 25.01.2006
Nici nu o sa se umple topicul de lupta anti islamista

#4
perlan

perlan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 246
  • Înscris: 12.03.2017
Germania este un gunoi de tara. Vor sa conduca ei europa, asa cum au facut tatii si mosii lor. Iaca muye.

Edited by perlan, 09 May 2017 - 17:22.


#5
gogosaru100

gogosaru100

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,471
  • Înscris: 06.08.2015
Walesa: "Germania este cea mai respectabilă țară din Europa"
edit  
Gogosaru100: "Romania este cea mai respectabilă țară din Europa"

de ce?sunt patriot

Edited by gogosaru100, 09 May 2017 - 17:25.


#6
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,127
  • Înscris: 10.07.2013

 gogosaru100, on 09 mai 2017 - 17:23, said:

Walesa: "Germania este cea mai respectabilă țară din Europa"
edit  
Gogosaru100: "Romania este cea mai respectabilă țară din Europa"

de ce?sunt patriot
Foarte bine punctat!Posted Image
Germania este pe locul 2....

Edited by xmanyacs77, 09 May 2017 - 17:31.


#7
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014
A fost respectata pana sa cheme toate lichelele din OM si nordul africii

#8
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Bag seama ca toti frustratii au constatat ca "strugurii sunt acri"!Si "emit", (sau debiteaza) filozofii inepte. Bravos natiune, adica noi care suntem leaganul omenirii(l-am citat pe funar cumva?) suntem depasiti de niste nima-n lume, care o duc cel mai bine-n Europa si mai si dicteaza?

#9
Velaxa

Velaxa

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,998
  • Înscris: 02.12.2012

 max_01, on 09 mai 2017 - 17:08, said:


Walesa: "Germania este cea mai respectabilă țară din Europa"

Respectată de oameni care nu se interesează de politica lumii.
Dar dacă urmărești politica și vezi cum Germania încearcă iarăși să conducă toată Europa așa cum a mai încercat de 100 de ori în istoria lor, îți vine să vomiți. N-ai cum să-i iubești, doar să te bagi cu ei în barcă ca să profiți de economia lor.
NU-i nimica de iubit la nemți și la Germania.

#10
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016

 perlan, on 09 mai 2017 - 17:21, said:

Germania este un gunoi de tara. Vor sa conduca ei europa, asa cum au facut tatii si mosii lor. Iaca muye.

Si pe buna dreptate au facut, la fel cum face si SUA. Cei puternici conduc, cei mai slabi asculta de cei puternici.
Asta e regula vietuitoarelor pe pamint: halesti sau vei fi halit.
Ca o asemenea logica nu iti poate trece prin minte, ma mir.
@Velaxa
Germania nu vrea sa conduca Europa, dar o conduce din inertia economica si chiar culturala.
Poti sa-mi numesti si mie o tara care merita iubita de un strain?

Exact ce ai scris tu spune si un francez sau un neamt despre romani si Romania.
Trebuie neaparat sa faceti din acest topic din nou un hate thread?
Nu se gasesc argumente pro sau contra in pic mai bine pregatite intelectual.
Imi aduce aminte de Feisbuc, de cei care nu se stiu exprima sau sa-si sustine parerile, trag un kakat de Smille, si cred ca au fost convingatori in discutie.

Edited by WestPoint, 09 May 2017 - 19:07.


#11
Velaxa

Velaxa

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,998
  • Înscris: 02.12.2012

 WestPoint, on 09 mai 2017 - 18:57, said:

Si pe buna dreptate au facut, la fel cum face si SUA. Cei puternici conduc, cei mai slabi asculta de cei puternici.
Asta e regula vietuitoarelor pe pamint: halesti sau vei fi halit.
Ca o asemenea logica nu iti poate trece prin minte, ma mir.

Diferența dintre ei și alții care au condus, este că ei o dată la 100 de ani distrug jumate de Europă.
Zic și eu, nu dau cu parul, 2 războaie mondiale, cuceririle evului mediu timpuriu, războiul de 100 de ani. Sute de milioane de morți, distrugeri în masă, distrugeri teritoriale pentru că ei vor să conducă tot.
Acuma o fac altfel, prin off-shore-uri în Liechtenstein, bănci în Elveția și șmecherași nativi în Austria și în Germania care conduc UE și moneda. Confederația și IMperiul German există și crește.

 WestPoint, on 09 mai 2017 - 18:57, said:

@Velaxa
Germania nu vrea sa conduca Europa, dar o conduce din inertia economica si chiar culturala.
Poti sa-mi numesti si mie o tara care merita iubita de un strain?

Iubită nu, frate ca frate dar brânza e pe bani. Dar cancer de lungă durată ca și Germania, nu mai există. Eventual Rusia, dar măcar de Ivan știi că e tâmpit și beat tot timpul, nemții sunt șmecheri, ți se bagă pe sub piele în timp, ca și cancerul.

Edited by Velaxa, 09 May 2017 - 19:01.


#12
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,127
  • Înscris: 10.07.2013
Merkel nu uita........Europa nu-i a ta!Posted Image

Attached Files



#13
Velaxa

Velaxa

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,998
  • Înscris: 02.12.2012

 myshyk, on 09 mai 2017 - 18:48, said:

Bag seama ca toti frustratii au constatat ca "strugurii sunt acri"!Si "emit", (sau debiteaza) filozofii inepte. Bravos natiune, adica noi care suntem leaganul omenirii(l-am citat pe funar cumva?) suntem depasiti de niste nima-n lume, care o duc cel mai bine-n Europa si mai si dicteaza?

Deci dacă o duc cel mai bine din Europa, înseamnă că n-am voie să comentez?

O fi fost și năstase un bun sportiv, asta nu înseamnă că nu e un gunoi.

 WestPoint, on 09 mai 2017 - 18:57, said:

Exact ce ai scris tu spune si un francez sau un neamt despre romani si Romania.
Trebuie neaparat sa faceti din acest topic din nou un hate thread?
Nu se gasesc argumente pro sau contra in pic mai bine pregatite intelectual.
Imi aduce aminte de Feisbuc, de cei care nu se stiu exprima sau sa-si sustine parerile, trag un kakat de Smille, si cred ca au fost convingatori in discutie.

Dar nu spun nimica de nemți. eu vorbesc de politica lor. Mie personal nu-mi plac nici nemții, sunt reci, nu-s pe filmul meu. Dar aici vorbim deja de sociologie, de convingeri personale.

Păi ce spun francezii de statul român? Că e corupt și de rahat? Mamă ce ofensat mă simt.

Edited by Velaxa, 09 May 2017 - 19:10.


#14
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005
Cultura conducatoare e aia care te face sa te tii dupa dinsa dar termenul de "cultura" ma duce cu gindul la carti si nu prea e bine.
Privesc Germania ca pe o posibila locomotiva intrebarea fiind pt cine si in ce directie, strict cultural sint deosebiri majore in cadrul UE si nu multi ar agreea ordinea germana pe care de multe ori nici germanii nativi nu o prea inghit si o fenteaza cind si cum pot, desi 99.99% din timp o urmeaza.
Incontestabil Germania e o locomotiva si hai sa nu ne cacam pe noi, mereu a cam fost, ideea e sa nu ne deraieze pe toti.

#15
Velaxa

Velaxa

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,998
  • Înscris: 02.12.2012

 lil debul, on 09 mai 2017 - 19:13, said:

Cultura conducatoare e aia care te face sa te tii dupa dinsa dar termenul de "cultura" ma duce cu gindul la carti si nu prea e bine.
Privesc Germania ca pe o posibila locomotiva intrebarea fiind pt cine si in ce directie, strict cultural sint deosebiri majore in cadrul UE si nu multi ar agreea ordinea germana pe care de multe ori nici germanii nativi nu o prea inghit si o fenteaza cind si cum pot, desi 99.99% din timp o urmeaza.
Incontestabil Germania e o locomotiva si hai sa nu ne cacam pe noi, mereu a cam fost, ideea e sa nu ne deraieze pe toti.

Păi aia am zis și eu, ne urcăm cu ei în barcă să profităm de economia lor.
Dar să fim serioși, să ai încredere în nemțălăi că nu fac ce vor cu UE este de râs, mai ales pentru câte au făcut în ultimii 100 de ani.
Să vezi dacă ajunge Schulz cancelar, Furher ajunge, nu cancelar. Sper să iasă Merkel, altcineva nu are cine, Schulz e foarte periculos.

#16
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005
Nu vreau sa deturnez topicul.in mod inutil dar in afara de faptul.ca in WW2 Fuhrerul Adolf Hitler a matrasit un nr discutabil de evrei eu nu prea vad ce ii pot reprosa si cum eu nu sint evreu cu toata bunavointa singura chestie care ma deranjeaza ar fi Stalingrad.

#17
Velaxa

Velaxa

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,998
  • Înscris: 02.12.2012

 lil debul, on 09 mai 2017 - 19:26, said:

Nu vreau sa deturnez topicul.in mod inutil dar in afara de faptul.ca in WW2 Fuhrerul Adolf Hitler a matrasit un nr discutabil de evrei eu nu prea vad ce ii pot reprosa si cum eu nu sint evreu cu toata bunavointa singura chestie care ma deranjeaza ar fi Stalingrad.

Că un mustăcios a omorât milioane de oameni ampulea doar pentru că voia să cucerească toată Europa, d-asta ar trebui să ai o problemă cu el.
Din cauza lui, au avut rușii motiv să ne ocupe, ce să zic, frumos, drăguț, cât de cât. Ești neamț sau român? Ce-ai avut de câștigat din WW2? Ți-o plăcut că ne-o ciordit Ardealul de Nord ca să-i liniștească pe unguri?

#18
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

 ericmario, on 09 mai 2017 - 17:16, said:

Si cu cine votezi? Posted Image
Multi germani sunt in dilema la aceasta intrebare.




Berlinul dă o șansă Marii Britanii. Ar putea beneficia de accesul la piața UE, însă trebuie să îndeplinească anumite condiții

http://www.jurnalule...umite-condiții



Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate