Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Dureri abdominale ciudate

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
dDow12

dDow12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 22.08.2015
Salutări, va scriu pentru că vreau sa aflu dacă ați trecut prin ceva de genul sau dacă aveți o idee! Pe 7 ianuarie au început aceste dureri ciudate,am venit de la spital unde am fost cu mama mea să își ia niste analize, o durere în parte dreapta a abdomenului, foarte înțepătoare și ca o usturime..A doua zi s-a mai ameliorat! După câteva zile am mers la doctorul mamei care ar ocupa de probleme de genul și la ecografie mi-a spus că am gaze și mi-a dat niste suplimente alimentare pentru flora intestinala..Degeaba! Chiar daca durerile erau mai mici tot erau, după la ora de sport în timp ce depuneam efort am simțit o durere in zona pelviana foarte puternică și de atunci iar au început! Am fost și mi-a luat sânge pentru Helycobacter P și de doua săptămâni aștept să îmi spună că sunt rezultatele gata! Faza e că pe parcursul acestor zile durerile ș-au tot mutat și în prezent sunt predominant in partea stângă sub coasta și de întinde în spate! Posibil sa fie colon iritabil? Uneori simțeam usturimi in jurul buricului când consumam lichide(apa), scaunele au fost ok până de curand, foarte rare și tari,chinuitoare! Inca o intamplare, după o masa mai consistentă am avut dureri extrem de mari in partea stângă și ele au dispărut după un scaun ușor de "scos"! Sper să citiți și să înțelegeți, am făcut de curand 18 ani și încă sunt la mana părinților care spun că nu e nimic grav doar că mă sperie chestiile de genul, eu care toată vara sunt pe bicicleta fara pic de durere, mulțumesc!

#2
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Esti alergic la ceva alimente, posibil gluten. am fost de curand cu cineva care a facut o criza si am mers la urgenta, eram in vacanta, durerile erau asa de puternice ca a crezut ca a facut o criza de apendice, insa erau crize de la intoleranta la gluten.

#3
mofone

mofone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 30.08.2011
Ai ceva impiedicat pe la matze posibil. Ce poti sa faci e sa nu te constipi si sa ai un tranzit accelerat cateva zile (4 5?), daca se amelioreaza continua... Pentru asta trebuie sa consumi fibre (fructe si legume) dar evita-le pe cele cu foarte mult zahar, cum ar fi marul foarte dulce, para etc, evita total lactatele, deci fara iaurt, unt, branza, lapte etc. Elimina si cartoful(fermenteaza/baloneaza), ce poti sa consumi in loc e orez  si evita si carnea grasa(sta mai mult in matz si blocheaza "curgerea" de la stomac pana la exit), poti manca pui. Evident fara cola, chips etc, 7 days etc. Daca vrei "performante" si mai bune fa la abur sau fierbe legumele, baga la fiecare masa maxim 1 lingurita de seminte de in mestecate bine. Daca abordezi calea asta nu incepe in forta din prima zi gen multe si legume si pui si orez etc. Domol. Si bea apa. Bonus, poti consuma popcorn.

Edited by mofone, 13 February 2017 - 22:37.


#4
dDow12

dDow12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 22.08.2015
@mofone mulțumesc pentru informatii! O sa incep sa mă gândesc la ele având în vedere că acum o ora am mâncat câteva bucățele de cartofi fierți pentru că nu mai pot de foame, asta pentru că mă abțin de la multe! Ma simt oarecum ok asta pentru că am inceput sa îmi mai schimb alimentația și asta conține multe chestii pe care nu le-ai recomandat! Dimineața consumam un iaurt și pe la 11 la școală o banana și un covrig simplu, apa la greu și o chestie care mă liniștește e sucul de roșii care nu știu cât mă ajută! Acum spre exemplu in partea stângă unde am durerile simt doar un mic disconfort și o înțepătură mai spre spate dar depinde de poziția în care stau, la fel și în partea dreaptă dar de scurta durata! La doctor voi continua sa merg și sper că acel doctor a văzut bine ecografia :) durerile in mare parte sunt de mica intensitate de când am mai schimbat alimentația dar mai sunt și perioade de câteva ore de durere :) mulțumesc iar pentru informatii, o sa mai revin pe aici cu un update ceva, momentan lucrez la evacuarea care este grea :))

Edited by dDow12, 13 February 2017 - 22:37.


#5
SILE802002

SILE802002

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 05.02.2008
Vezi ca asemenea dureri, în abdomenul inferior pot da și rinichii. Fără alte simptome, nisip sau vre-un "diamant" pus în mișcare. La ecografie dacă nu ti-a spus nimic de rinichi înseamnă ca sunt ok. În principiu un colon spastic sau iritabil trebuie sa Îți dea dr diagnostic. Încearcă cu cărbune medicinal și espumisan (2capsule după fiecare masa) și vezi dacă se ameliorează. O sa cam ragai și "o sa ofteze corpul" de la ele dar te vei simți mai bine. Și poți sa mai iei spasmomen sau debridat, dar întâi intreaba-ți dr sa nu fie alte probleme asociindu-le cu alte medicamente.
Îți spun că în cazul meu funcționează, fii d suferind și cu colonul (spastic) și cu o hidrinefroza la un rinichi

#6
mofone

mofone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 30.08.2011
Teoretic iaurtul ar trebui sa fie probiotic dar sincer, te poti lipsi de el. O mare parte din lapte si produsele lactate nu se digera si fermenteaza aiurea pe drum, se hranesc niste bacterii si se dezechilibreaza chestii pe acolo. Nici covrigul nu te ajuta, banana e ok. Cu sucul de rosii, wtf, habar nu am ce e cu el, dar sigur irita stomacul. Rosiile sunt acide. Ia-ti niste ovaz, merge dimineata, gen asta https://www.sanovita...-ovaz-1-kg.html pune-l cu apa, iese un terci. Cam 150 grame, jumate de pahar uscat / portie. Ovazul e ok nu e grau, nu contine gluten, care am inteles ca irita ceva pe la matz. Poti sa pui cu fructe deshidratate, iti faci tu combinatia. Daca scoti cartoful orezul intra fara probleme in cantitati mari , doar ca adauga un morcov sau inca o leguma sa nu fie simplu.

Edited by mofone, 13 February 2017 - 23:21.


#7
PhaseZ

PhaseZ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.01.2011
Sa-i spui doctorului ca inainte de inceperea durerilor ai fost in spital, chiar si in vizita. In spitale se dezvolta tot felul de bacterii agresive si rezistente la medicamente. Vorba aia ca intri in spital bolnav de una si pleci cu alta are un sambure de adevar. Bine, nu trebuie sa intri in panica ca ai luat nu stiu ce dar e bine sa-ti dea niste teste ca sa excluzi o eventuala infectie de genul. Si cand mai intri intr-un spital tine-ti mainile cat mai departe de fata pana cand te speli bine. Testul de sange nu are cum sa dureze 2 saptamani, proba tinuta chiar si la -20 de grade nu mai e buna dupa 7 zile; rezultatele sunt gata in 24 de ore din momentul inceperii testului

#8
dDow12

dDow12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 22.08.2015
@mofone mulțumesc de informatii!

@PhaseZ este posibil chiar daca sunt destul de excesiv când vine vorba de igiena zilnica dar este posibil nu pot exclude nimic!

@SILE802002 nu știu ce să zic,exista posibilitatea sa am ceva la rinichi! Am dureri acolo unde sunt rinichi dar și în zona genitala când fac efort, țin minte că doctorat s-a uitat și în zona genitala la ecografie și apasă destul de mult acolo, să văd ce e! Momentan simt doar un disconfort și impulsuri rare de mica durere, deci suportabil nu că acum câteva săptămâni când abia adormeam!!!

#9
User107

User107

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 990
  • Înscris: 13.01.2017
Ai medic de familie ? Ai discutat cu el ? In plus, esti fata sau baiat ? Esti constipat/a de mult timp ?
Cred ca ai inceput sa incurci alimentatia in fel si chip, din cauza durerilor si fricii de probleme.
Cel mai bine te poate clarifica medicul de familie.

#10
dDow12

dDow12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 22.08.2015
Am, sunt băiat! Nu, cred că de o săptămână aproape! Deci e ok sa dau o fuga la medicul de familie? Nu m-am gândit pentru că doctorul mamei mele se ocupa de problemele de genul asta, și la cel de familie mă bagă la analize de aștept iar o săptămână doua și pastile după simptome dar o sa iau și asta în calcul,mulțumesc!

#11
dDow12

dDow12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 22.08.2015
Rezultatele de la Helycobacter au fost negative, asta înseamnă că nu am Helycobacter sau nu au ieșit la sânge! M-am programat pentru vineri la doctorul de familie pentru analize mai amănunțite și mai serioase :) astăzi la ora de sport nu am avut dureri că data trecuta, e ok momentan!

#12
mofone

mofone

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 30.08.2011
Noutati?

#13
dDow12

dDow12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 22.08.2015
Salut @mofone, scuze pentru ca nu am mai intrat aici! Nountati nu prea sunt, am fost la doctorul de familie, i-am spus tot ce trebuia si mi-a dat o trimitere pentru analize (urina,fecale si cred ca si sange) chestia e ca atunci cand am fost cu ele mi-a spus ca nu le pot face pentru ca nu am asigurare si nici card, abia am implinit 18 ani si nu stiam ce si cum! Acum astept dupa parinti sa isi faca timp sa sune inapoi la doctora de familie, din ce stiu pot face analize si cu plata dar au spus sa astept "ca rezolva ei"! Momentan sunt la mana lor si trebuie sa astept! Durerile fierbinti inca sunt acolo, de ex azi se simt mai intens in dreapta jos, daca ma aplec incep mai tare si o senzatie jenanta in stanga sub coasta dar maine sigur nu mai sunt asa, sunt zile cand sunt prezente in marea majoritate a timpului si uneori nu, spre ex la ora de sport nu am avut probleme si nu am simtit nimic si m-am miscat cu grija! Astept acum :(

#14
dDow12

dDow12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 22.08.2015
Revin, astazi am avut un scaun cu cheaguri de sange, incep sa ma ingrijorez si mai tare, ieri m-am simtit foarte bine, am fost afara am jucat fotbal totul aproape ok! O intrebare, pot face analize fara asigurare? Mai trebuie sa astept mult pana ce imi iese cardul si celelalte chestii..maine incerc sa ma programez iar la doctora, in perioada asta sunt multi copii mici la control!

#15
ciankaisi

ciankaisi

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 30.01.2017
Singele in scaun constituie un semnal de alarma , care trebuie elucidat. Aspectul suferintei pare sa tina de intestinul gros (colon). In acesta situatie e de dorit o investigatie imagistica a colonului.(irigografie, colonoscopie).
  Povesteste  medicului de familie simptomele si intreaba-l daca nu poate fi boala Crohn sau diverticuloza sau polpoza colica . Retine aceste denumiri si intreba-l cum isi poate da seama ca este sau nu este .In situatia des-
  crisa analizele uzuale pot fi normale. Si inca ceva pentru medicul de familie : hemoroizii nu merg cu dureri abdominale sau tulburari de tranzit .(daca-i vine ideea ca singerarea e de la hemoroizi)

#16
dDow12

dDow12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 22.08.2015
O sa incerc, este un doctor cam nesimtit! Am dat sa intreb odata daca poate sa fie ceva grav si a zis ca stie ea ce e de facut, sa o las sa isi faca treaba! Maine sun pentru programare, doar asa primeste..sper sa fie totul ok!

P.S sangele poate fi confundat cu un aliment care nu a fost digerat bine? Am consumat sfecla rosie acum 2 sau 3 zile l.

Edited by dDow12, 05 March 2017 - 18:11.


#17
ciankaisi

ciankaisi

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 30.01.2017
Raspunsul este da, si in acest caz diagnosticele enuntate nu se mai pot sustine . Numai informatii corecte pot stabili un diagnostic corect  respectiv un tratament eficient.

#18
dDow12

dDow12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 22.08.2015
@ciankaisi multumesc pentru raspuns! Eu mi-am facut curaj sa imi intreb si mama si a zis ca cel mai probabil asta e, chiar daca in ultimul timp scaunele sunt ciudate, de exemplu un "baton" esta la un capat putin mai inchis, mici diferente de culoare! Ca stare nu sunt linistit, ma simt ok din punct de vedere fizic, singurele chestie ramane durerea jenanta de sub coaste si rareori dureri usturatoare jos sau uneori radiaza spre spate uneori intepaturi in coloana! Inca ceva ce am omis, am unele perioade de cateva zile cu arsuri puternice la stomac dar in rest vad ca este ok si sper sa fie ok! Totusi revin la ce mi-a spus primul doctor care mi-a facut ecografia, se poate sa am flora intestinala data peste cap? Atatea dureri ciudate care se tot plimba? Inca ceva, cam toti doctorii dar si farmacistele m-au intrebat daca sunt stresat, eu nu simt ca sunt stresat in general, acum in perioada asta putin pentru ca e prima oara cand ma confrunt cu asa ceva! Multumesc inca o data Posted Image

Edited by dDow12, 05 March 2017 - 23:38.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate