Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
lemn de corn
#1
Posted 13 February 2017 - 19:53
Tot ceea ce gasesc pe G despre lemn de corn sunt doar bete si bate de ciobani, bastoane. Nici un mobilier, nimic din acest lemn frumos. Stiu ca se prelucreaza greu si rar se gasesc busteni drepti, dar eu am gasit si am realizat un fund de bucatarie pe dimensiunile 385 x 245mm avand grosimea de 23mm.
L-am slefuit uscat cu 80, 240, 320, 400, 600, 1000 iar la sfarsit l-am uns cu grasime de porc Ce parere aveti? Va place? Ar mai fi si alte procedee de finisare peste care am sarit si prin care puteam sa-l fac mai atragator? Attached Files |
#2
Posted 13 February 2017 - 20:06
Chestia aia arata ca orice alt tocator de lemn.
Sincer insa nu iti recomand sa-l folosesti. Tocatoarele de lemn nu-s chiar sanatoase (deloc, as zice). In HORECA este interzis. Daca iti vine control si te prinde cu asa ceva ai pus-o... |
#3
Posted 13 February 2017 - 20:12
Frumos tocător !,cam greu să găsesc pe cocleauri lemn de corn să-l prelucrez cu atâta migală,am folosit până acum la bucătărie tocătoare din fag,stejar,cireș etc.,până am trecut la cele din fibre de bambus cumpărate de la chinezi care personal mi se par cele mai bune pe care le-am folosit vreodată,dar cu siguranță cornul este mai tare ca bambusul !
|
#4
Posted 13 February 2017 - 20:17
#5
Posted 13 February 2017 - 20:19
#6
Posted 13 February 2017 - 20:31
Fane, on 13 februarie 2017 - 20:17, said:
ce fel de tocatoare folosesc cei din horeca? Din polietilena, teflon, etc......, Edited by xmanyacs77, 13 February 2017 - 20:32. |
#7
Posted 13 February 2017 - 20:36
Este cel mai tare lemn in consistenta de la noi din tara, ai lucrat ceva la el dar nu stiu cum se comporta cu apa.
Oricum de 100% mai sanatos decat gunoaiele alea de tefloane, plasticuri polietilene cu stalati etc. Eu am bate facute de mine sub forma unor buzdugane cu 5 cuie infipte in diferite unghiuri, nu am avut ocazia pana acum sa le folosesc Lex404, on 13 februarie 2017 - 20:06, said:
Chestia aia arata ca orice alt tocator de lemn. Sincer insa nu iti recomand sa-l folosesti. Tocatoarele de lemn nu-s chiar sanatoase (deloc, as zice). In HORECA este interzis. Daca iti vine control si te prinde cu asa ceva ai pus-o... Edited by Axel2015, 13 February 2017 - 20:34. |
#8
Posted 13 February 2017 - 20:46
Axel2015, on 13 februarie 2017 - 20:36, said: De ce ar fi mai nesanatoase ca plasticurile cu stalati (ce duc la cancer si infertilitate)? Pentru ca nu se usuca complet in timp util si raman hoarde de bacterii. Nu toate plasticurile duc la cancer. Sunt unele speciale pentru asta (am uitat cum se numesc) |
#9
Posted 13 February 2017 - 20:46
Eu știam de ftalați. "Stalați" nu e în DEX.
Edited by Digix, 13 February 2017 - 20:47. |
#10
Posted 13 February 2017 - 20:53
Taninii din lemn au efect bactericid, pe plastic prospera
Nu e indicat sa fie lemn de esenta tare pt tocatoare, daca ai cutite japoneze smechere pt alea se recomanda doar de plop sa nu le strice taisul Nu am gandit-o eu, mi-a zis si mie un amic de lucreaza ca chef la un restaurant tare de pe afara Oricum, felicitari pt realizare, mai putin faza cu untura de porc |
|
#11
Posted 13 February 2017 - 20:53
daca initiatorul e green, sa ma contacteze pe mp si ii dau gratis 10 seminte de corn, sa faca un bine si sa planteze 10 pui de corn.
|
#12
Posted 13 February 2017 - 20:56
Digix, on 13 februarie 2017 - 20:46, said:
Eu știam de ftalați. "Stalați" nu e în DEX. La ce modificari s-au adus in DEX... validoe, on 13 februarie 2017 - 20:53, said:
Taninii din lemn au efect bactericid, pe plastic prospera Nu e indicat sa fie lemn de esenta tare pt tocatoare, daca ai cutite japoneze smechere pt alea se recomanda doar de plop sa nu le strice taisul Nu am gandit-o eu, mi-a zis si mie un amic de lucreaza ca chef la un restaurant tare de pe afara Oricum, felicitari pt realizare, mai putin faza cu untura de porc Dar nu cred ca gospodarii se obosesc cu ascutitul cutitelor, doar pe la restaurante mari am vazut asa ceva. |
#13
Posted 13 February 2017 - 21:00
trigom, on 13 februarie 2017 - 19:53, said:
Tot ceea ce gasesc pe G despre lemn de corn sunt doar bete si bate de ciobani, bastoane. Nici un mobilier, nimic din acest lemn frumos. Stiu ca se prelucreaza greu si rar se gasesc busteni drepti, dar eu am gasit si am realizat un fund de bucatarie pe dimensiunile 385 x 245mm avand grosimea de 23mm. L-am slefuit uscat cu 80, 240, 320, 400, 600, 1000 iar la sfarsit l-am uns cu grasime de porc Ce parere aveti? Va place? Ar mai fi si alte procedee de finisare peste care am sarit si prin care puteam sa-l fac mai atragator? |
#14
Posted 13 February 2017 - 21:23
Cornul este un arbust.
D'aia nu se face mobilier din el. |
#15
Posted 13 February 2017 - 21:58
Tocatoarele de bambus (si orice e de bambus) nu e de lemn ci de plastic armat cu bambus. Toate fibrele alea sint imbubate intr-o rasina care le tine impreuna.
Treaba asta cu untura de porc nu o inteleg. Dupa ce se rincezeste ce faci cu tocatorul? |
|
#16
Posted 14 February 2017 - 00:36
Lex404, on 13 februarie 2017 - 20:06, said:
Tocatoarele de lemn nu-s chiar sanatoase (deloc, as zice). In HORECA este interzis. Daca iti vine control si te prinde cu asa ceva ai pus-o... HORECA e una, uzul casnic e alta. Tocătoare de lemn se folosesc de mai multe, multe zeci de ani în domeniul casnic fără probleme. Lex404, on 13 februarie 2017 - 20:19, said:
plastic, metal, sticla trigom, on 13 februarie 2017 - 19:53, said:
iar la sfarsit l-am uns cu grasime de porc Ce parere aveti? Va place? Ar mai fi si alte procedee de finisare peste care am sarit si prin care puteam sa-l fac mai atragator? trigom, on 13 februarie 2017 - 19:53, said:
Tot ceea ce gasesc pe G despre lemn de corn sunt doar bete si bate de ciobani, bastoane. Nici un mobilier, nimic din acest lemn frumos. Stiu ca se prelucreaza greu si rar se gasesc busteni drepti, dar eu am gasit si am realizat un fund de bucatarie pe dimensiunile 385 x 245mm avand grosimea de 23mm. Ce parere aveti? Va place? Eu nu aș toca nimic pe el, cel puțin nu cu cuțitele mele Edited by DaculScoril0, 14 February 2017 - 00:36. |
#17
Posted 14 February 2017 - 01:44
Axel2015, on 13 februarie 2017 - 20:56, said:
Eu termenul asta il stiu de ceva vreme: http://caietulalexan...ro/tag/stalati/ Probabil că l-ai reținut greșit, văd că și acolo scrie tot cum am zis eu. Nu am zis-o din răutate, pace! Altfel, sunt total de acord cu cele afirmate de tine. |
#18
Posted 14 February 2017 - 10:51
scuze ca intreb, dar de ce si-ar putea dori cineva sa faca "mai atragator" un tocator de lemn ? ca doar nu-l pui in casa pe post de obiect decorativ, ci il folosesti in bucatarie.
cat despre untura, stai sa vezi ce urat o sa miroasa tocatorul dupa ce untura incepe sa rancezeasca. spala-l bine cu detergent de vase si apa calda, apoi foloseste ulei, gasesti in ikea ulei pentru tocatoare. http://www.ikea.com/...ducts/00046786/ poate ti-ar fi de folos si asta: http://www.adihadean...obi-pe-tocator/ |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users