Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Retentie Banca

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#19
Doar199

Doar199

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 92
  • Înscris: 26.01.2017
ING nu cred ca are SMS alerg gratuit...

ing Visa gold parca costa 120 de lei emitere card si 120 de lei administrare cont, nu stiu ce avantaje aduce...

#20
ZIGZAG20

ZIGZAG20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,971
  • Înscris: 20.04.2013

 Doar199, on 29 ianuarie 2017 - 14:32, said:

ING nu cred ca are SMS alerg gratuit...

ing Visa gold parca costa 120 de lei emitere card si 120 de lei administrare cont, nu stiu ce avantaje aduce...
Stiai ca...?
Serviciul Alerte este un fel de gardian al salariului tau.
Primesti mesaje pe mobil sau tableta, ca sa stii fiecare banut unde si pe ce se duce.
Cat ma costa?
Alerte Push - ​1 leu/luna
Alerte SMS - 4 lei/luna

#21
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 13.01.2011

 3l3ctr0, on 29 ianuarie 2017 - 14:25, said:

@britneysbitch: Vrei sa spui ca daca se muta 1 milion de clienti "mici" la alta banca, nu este nicio problema ? Mira-m-as, cam asa imi dati impresia din raspunsurile voastre.

Nu există coeziune la acest popor, se vede la alegeri, la ce spui tu, în a cere la unison salarii mai mari, etc.
Ei, toate astea sint știute de: politic, bănci, psihologi, filozofi, servicii, patronat, etc.

Toți ăștia stiu cit de repede poate să ardă fitilul aprins, stiu ca nu arde repede, stiu unde sa puna piciorul pe fitil si stiu cînd.
Totul este sub control, pas cu pas, din aproape în aproape, nu poți să faci presiuni, ca grup, există supape, se monitorizează totul discret, există soluții, ca sa nu faci o coaliție mare si care sa dureze, în final, fiind convinși chiar unii din grup sa trădeze, astfel, totul se desumfla.

#22
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003

 crisstonne, on 29 ianuarie 2017 - 14:47, said:

Nu există coeziune la acest popor, se vede la alegeri, la ce spui tu, în a cere la unison salarii mai mari, etc.
Ei, toate astea sint știute de: politic, bănci, psihologi, filozofi, servicii, patronat, etc.
BCR (Erste), BRD, BT sunt cotate la bursa. E foarte simplu sa le apuci o bucata din profituri.

In economiile dezvoltate, cei saraci nu se duc sa bata cu pumnul in geam la Bank of America. Ci se asociaza si isi fac un "credit union", CAR la noi. Acolo sunt ofertele bune la credite, de pilda.

Adica prin concurenta. La noi mai e mult pana acolo.

Edited by bladhaund, 29 January 2017 - 14:52.


#23
3l3ctr0

3l3ctr0

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 17.01.2017
Bine ca macar este o efervescenta legat de oferte la celelalte servicii.

#24
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,044
  • Înscris: 09.08.2005

 3l3ctr0, on 29 ianuarie 2017 - 14:03, said:

o banca nu ar misca o spranceana cand un client cu acest profil ar spune ca pleaca la alta banca ? Oare o sa-i zica "Da, semneaza aici, Pa".
Exact aia o să-i zică. Cazul meu:
eu - vă rog să transferați banii aici și să închideți conturile.
ea - de ce plecați de la noi?
eu - din motivul ...
ea - ok.

 3l3ctr0, on 29 ianuarie 2017 - 14:25, said:

@britneysbitch: Vrei sa spui ca daca se muta 1 milion de clienti "mici" la alta banca, nu este nicio problema ? Mira-m-as, cam asa imi dati impresia din raspunsurile voastre.
Băncile nu sînt îngrijorate de astfel de plecări în masă pentru că așa ceva nu se întîmplă decît în cazuri de panică și atunci lumea nu pleacă la altă bancă ci mai degrabă își retrage banii. Altfel în condiții normale de viață o chestie de genul portarea contului nu se face decît dacă apare o ofertă nemaipomenită. Or ofertele băncilor seamănă foarte bine între ele deci...

#25
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
exista oarece retentie daca vorbim din punctul de vedere al bancii la care se incaseaza salariul. de regula exista negociat un pachet preferential cu angajatorii, astfel banca isi asigura un portofoliu generos de clienti si rulaj. pachetele ofera diverse avantaje, de la comisioane zero, la proceduri simplificate pentru creditare, sub orice forma de la overdraft la card si ipoteca, dobanzi preferentiale etc.
"portarea" se poate considera plecarea cu salariul la alta banca
aceste plecari nu afecteaza intr-atat de mult banca incat sa negocieze, nici macar companiile telecom (Vodafone, Orange) nu stiu sa fie prea flexibili, daramite bancile. un client mare face cat 1000 sau 10000 de gusteri mici, persoanele juridice ruleaza miliarde, asa ca luati-va gandul de la negocieri. ce se poate face este sa se vaneze ofertele venite din initiativa bancii si cam atat

de asemenea, mai exista cardurile gold, aici sunt promotii gestionate de emitentii VISA si MasterCard

#26
stefalexe

stefalexe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 17.12.2007
In 2014 am schimbat pentru cineva vreo 70.000 euro in lei. Total nepriceput, dar cu vointa, am facut un tur pe internet, am facut turneul caselor de schimb si al bancilor din centru, si am obtinut la BCR (de obicei au printre cele mai proaste cursuri de schimb din toata tara) o oferta cu mult mai buna decat cele mai bune oferte negociate la unele case de schimb, care oricum nu puteau acoperi suma integral si rapid. Colegul meu a socotit atunci ca negocierea mea i-a facut economie cam cat costa un laptop. Eu cred ca a exagerat, sau cine stie la ce laptop se gandea el. Nu mi-a dat vreun laptop, cred ca nici macar o bere, dar castigul meu a fost ca m-am lovit pentru prima data de discutii si negocieri pe tema banilor si de atunci am prins curaj sa cer ce vreau, chiar daca miza la mine e de cativa euro.

Ajuns acasa, m-am enervat cu nervii si am sunat la BRD, unde-mi incasam salariul de >2 ani si plateam de cateva luni pretul oficial de 1 euro lunar pentru serviciul de internet banking; beneficiam totodata de o oferta negociata de compania cu multi angajati la care lucram (zero la deschidere/administrare cont si card, zero la retragere numerar de la bancomatele BRD, -2 puncte procentuale la credite personale, -1 la credite imobiliare si ceva in plus pe la economii).

Le-am zis ca ma enerveaza comisionul obscen de mare de 2 lei pentru interogarea soldului (nu interogasem decat o data, dar a fost de ajuns cat sa ma enervez si sa tin minte) si comisionul de 1 euro pentru internet banking. Mi-au zis ca daca vreau sa fac economie, pot sa nu mai consult soldul (usor obraznica domnisoara), iar serviciul internet banking se poate inchide daca fac o cerere in sucursala de care apartin (deci nu oricare, ce penibil). Le-am zis ca daca ajung in sucursala aceea sa inchid internet bankingul, o sa inchid si contul (prin care oricum batea vantul vreo 10 de zile pe luna). A doua zi am fost informat ca interogarea soldului si internet bankingul nu vor mai fi comisionate pentru mine. In urma mea, unii colegi interesati au solicitat acelasi lucru, cam jumate din ei au primit, probabil dupa felul in care au vorbit, iar altii au deturnat discutia catre zona de credite si au obtinut acolo ceva.

Daca tot eram urcat pe cal si ma simteam ca Voda (sau v-o da!), m-am dus in sucursala Raiffeisen si am facut o cerere sa inchid cardul meu de credit, pe care nu-l mai foloseam in acea perioada, ca aveam o oferta mult mai buna de la BCR, unde primeam 1% sau 2% din cumparaturile pe care le faceam cu cardul Bun de Plata. Peste cateva ore, am fost sunat de la un departament de Fidelizare Clienti si mi-au facut o oferta de cash back 3% din valoarea tranzactiilor mele, dar plafonate la un anumit nivel, spre deosebire de lipsa plafonului la BCR, precum si comision zero la retragerea de numerar, ramanand de plata doar dobanda. Nu a existat un document scris, ci doar acord verbal, iar bonusul l-am primit lunar pe extrasul de cont, suma fiindu-mi scazuta din datoria catre banca. Oferta a fost valabila pentru un an, dar am acoperit astfel costurile de existenta a cardului pe intreaga perioada de 3 ani (45 lei anual, plus 1.5 lei pe luna) si a si ramas ceva in plus.

In aceste conditii, eu consider ca exista retentie si la serviciile bancare, chiar si pentru clienti fara bani multi in cont, insa as cataloga asta drept tentative firave, daca e sa comparam cu retentia la serviciile de telecomunicatii. Nu stim insa ce ne rezerva viitorul, care depinde si de noi!

Evident ca exista riscul sa fii privit cu mirare, sa fii luat peste picior sau cel putin ignorat, dar nu te costa nimic sa incerci sa economisesti cativa lei sau euro. Pentru oamenii simpli, satisfactia micului castig va fi mai valoroasa decat valoarea efectiva economisita. Desigur, exista si varianta sa dai in continuare scroll pe facebook, viitorul sport olimpic... si sa astepti sa schimbe lumea altii si pentru tine.

#27
3l3ctr0

3l3ctr0

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 17.01.2017
@stefalexe: Ai spus o chestie interesanta, legat de primirea inapoi a unor bani(1%, 2%) din cumparaturi. E vorba de orice magazin online/supermarket, etc.. ?
PS: Tocmai acuma am vazut ca defapt e vorba de niste carduri de credit. Aiurea. Chiar nu se poate sa ai aceasta oferta folosind cardul de debit ?

Edited by 3l3ctr0, 31 January 2017 - 19:59.


#28
yndy

yndy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,447
  • Înscris: 17.05.2010
Interesant stefalexe, eu am cashback cat sa-mi acopere toate costurile cardului Raiffeisen de 6 ani, dar ar fi o idee sa le cer mai mult avand in vedere ca am niste rulaje pe card care sigur ma pun in top 5%. Mai ai idee cat ai obtinut la cursul de sschimb fata de cursul interbancar? Eu am obtinut 0.2% pe firma dar numai 0.5% pe persoana fizica de la Moneycorp. La casele de schimb cam 0.5% e maxim ce se poate obtine, dar la sume mari e mai greu cu cash-ul. In plus la Moneycorp nu mai ai comision de transfer odata ce ai banii in contul lor.

#29
easy90rider

easy90rider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,980
  • Înscris: 01.07.2007

 3l3ctr0, on 31 ianuarie 2017 - 19:55, said:

@stefalexe: Ai spus o chestie interesanta, legat de primirea inapoi a unor bani(1%, 2%) din cumparaturi. E vorba de orice magazin online/supermarket, etc.. ? PS: Tocmai acuma am vazut ca defapt e vorba de niste carduri de credit. Aiurea. Chiar nu se poate sa ai aceasta oferta folosind cardul de debit ?

OTP avea cash-back la cardul de debit, dar cred ca era oferta ramasa de la MilleniumBank.

Eu cu CC de la BT am facut rulaj, in 7 luni, cat sa-mi acopere de 4-5 ori costul anual de 25 lei...

#30
stefalexe

stefalexe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 17.12.2007
@3l3ctr0: vorbeam de cardul de credit BCR Bun de plata, unde toate cumparaturile beneficiau de bonus, anumite categorii aveau 2% livrat lunar pe cont, iar restul aveau 1%, livrat anual. Oferta cu bonus cash-back a durat vreo 3 ani si s-a incheiat in oct 2016. In prezent, aceleasi carduri beneficiaza de posibilitatea transformarii tranzactiilor intr-un numar de rate, in functie de valoarea tranzactiei.

@3l3ctr0: singura oferta similara ca atractivitate inca activa in acest moment este cardul de credit Unicredit Card Principal, unde primesti bonus cash-back de 2% din tranzactiile dintr-o luna, dar bonusul nu poate depasi 100 lei lunar (deci pragul maxim de eficienta este pentru cine cumpara de 5000 lei lunar). Atentie insa, oferta este valabila pana in aprilie 2017! Totusi, aceeasi oferta a expirat in primavara 2016 si a fost prelungita cu 12 luni; daca se va face si acum prelungire cu cel putin un an, oferta merita atentia pentru acel bonus.

https://www.unicredi...-de-credit.html

@yndy: nu mai tin minte procentual cat a fost, stiu doar ca a fost o oferta mult mai buna decat cele mai bune case de schimb valutar clasice (care oricum nu puteau acoperi decat partial suma, deci trebuia sa umblu la 15 case, cu oferte diferite, pentru a schimba toti banii aia), iar fata de celelalte banci distanta era si mai mare, evident. Am retinut doar remarca proprietarului banilor care a zis ca a economisit bani cat un laptop multumita inspiratiei si insistentelor mele. Am beneficiat probabil si de situatia de moment, in sensul nevoii bancii de moneda euro in acea perioada.

@easy90rider: ungurii de la OTP aveau cash-back pe carduri de debit din oferta Millenium, dar le-au scos ulterior preluarii acelei banci.

Si turcii de la Garanti au avut bonus cash back pe card de debit, dar era de doar 0.3% si nu merita chinul. Pana la urma, la Banca Transilvania primesc parca tot 0.3% bonus (dar nu la toate tranzactiile, ci doar la cele in magazinele partenere) dar nu e cash in cont, ci sub forma de puncte Star, pe care le pot cheltui in reteau de parteneri, care este foarte extinsa.

Edited by stefalexe, 03 March 2017 - 04:26.


#31
gigelvasile

gigelvasile

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 214
  • Înscris: 13.08.2012
Apropo de cashback si retentie, stiu cativa din clientii preluati de la RBS de Unicredit si li s-a pastrat optiunea de cashback 3% la orice tranzactie pentru cardul de credit.
Similar pt cei de la Citibank mutati la Raiffeisen, s-a pastrat 2% cashback.

Deci oferta bancilor nu e deloca batuta in cuie, depinde doar de anumite circumstante.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate