Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Mirel+1, a se citi "fiancee, bride to be" P+1 Cornetu

* * * - - 10 votes
  • Please log in to reply
2524 replies to this topic

#1531
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,587
  • Înscris: 11.03.2006

View Postvivaconsult, on 18 martie 2018 - 16:18, said:

.
Apropo mare prostie din partea ENEL cu siguranta afara in ferida.

Nu numai Enel, toti au sistemul asta tampit.

#1532
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,487
  • Înscris: 06.01.2014
E bine de știut.

Oricum, ce doream a evidentia: nu e bine sa dai astfel de detalii. Dar, fiecare face cum dorește.

#1533
vivaconsult

vivaconsult

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 20.01.2016

View Postcristobob, on 18 martie 2018 - 17:31, said:

E bine de știut.

Oricum, ce doream a evidentia: nu e bine sa dai astfel de detalii. Dar, fiecare face cum dorește.
Da ai dreptate.
Dar sa stii daca vrea sa iti intre hotul in casa, si este bun iti intra cu toate sistemele de siguranta.
Ca si siguranta in cazul meu am mers cu cablurile in doua locatii, unul deja l-am divulgat 😁 .
Nu prea vad cum ar putea ajunge la mine in pod spre exemplu, ca-ci este bine inchis, doar prin interior unde s-ar declansa alarma pina ar ajunge sus. Uite mi-ai dat o idee sa imi pun un senzor de miscare si in pod, cu toate ca am mai zis nu vad cum ar ajunge acolo fara a declansa alti senzori.

Edited by vivaconsult, 18 March 2018 - 18:16.


#1534
picomouse

picomouse

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,409
  • Înscris: 24.02.2007

View Postvivaconsult, on 18 martie 2018 - 18:15, said:


Da ai dreptate.
Dar sa stii daca vrea sa iti intre hotul in casa, si este bun iti intra cu toate sistemele de siguranta.
Ca si siguranta in cazul meu am mers cu cablurile in doua locatii, unul deja l-am divulgat 😁 .
Nu prea vad cum ar putea ajunge la mine in pod spre exemplu, ca-ci este bine inchis, doar prin interior unde s-ar declansa alarma pina ar ajunge sus. Uite mi-ai dat o idee sa imi pun un senzor de miscare si in pod, cu toate ca am mai zis nu vad cum ar ajunge acolo fara a declansa alti senzori.

Stai liniștit ca sa treacă de un sistem banal sunt necesare scule si cunoștințe mult peste cele ale unui hot obișnuit. Si potențiala “prada” nu justifica investiția. Acum dacă ții 5 kg de diamante pe masa in sufragerie si cu mama alarmei devii interesant ( scrie adresa ca in rest ne descurcam - un grup de oameni de bine de pe forum ).  Pe de alta parte nu cred ca Bill Gates si Tiriac umbla pe Softpedia . Dacă faci un calcul putine sunt valorile cu volum mic si preț mare. Dacă ții sume mari in numerar atunci ți-o cam cauți. Cine te împiedica sa pui un seif de 2 tone sudat de armatura subsolului , așa de-al dracu,  cu un bilet in el pe care sa scrie Ai luat teapa fraiere !
Alarma este utila sa nu găsești casa goală sau plină de conaționali cu cal cu tot. In rest s-au inventat asigurările si costul e mic ( undeva pe la 1 la mie ) .
Cu o suta de euro pe an stai superlinistit nu au ce fura de atâția bani.

#1535
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,900
  • Înscris: 27.02.2008
Dap..am testat si eu alarma la genul asta de intentii (incercare de smulgere, defacere sirena, detectori, cutie alarma) si tipa. In primul rand, pana si politia zice ca e destul sa ai sirena pe casa, la vedere..si le da de gandit un pic hotilor..N-ar mai avea timp berechet pt 'miscare' prin casa si asta ar inseamna sa intre la 'pont', stiind exact unde sa intre si ce sa caute. Din punctu asta de vedere nu ma mai simt amenintat.

Am inceput sa luminez si exteriorul cu proiectoare + iluminat ambiental. Mai incolo o sa pun luminatul ambiental pe un UPS..daca s-o inrautati situatia cu 'vizitatorii'..care sa-mi mai tina becurile in funtiune cateva ore. Am pus led de 3w pe fiecare..nu cred ca depasesc 30w-40w pe toate.

Firidele astea le mai poti proteja..eu le-am incastrat intr-o cutie metalica cu lacate..Macar sa se chinuie si acolo un pic..poate-i remarca/aude vreun vecin ..In rest n-am ce sa mai fac..poate cateva camere pe exterior orientate strategic..Oricum si cainii dau alarma..cand se apropie cineva.

Edited by manghels, 19 March 2018 - 06:59.


#1536
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008
Revin cu poze de la turnarea sapelor si dupa intarire. La prima impresie acest gen de sapa semiumeda, mecanizada si elicopterizata imi pare a avea avantaje si dezavantaje in comparatie cu sapa manuala clasica umeda.

O sa incep cu avantajele care sunt clare pentru toata lumea:
1) timp rapid turnare, au venit baieti la 8 si la 14 au plecat pentru 120 m2;
2) datorita elicopterizarii iese o suprafata fina si aspect placut.

Cam astea sunt singurele avantaje si acum sa incep cu dezavantaje(posibile din punctul meu de vedere) care sunt mai multe si mai importante:
1) La sapa umeda datorita cantitati mai mari de apa se aseaza mai bine si intra bine in toate denivelarile si imperfectiunile. In cazul IPAT cea umeda cred ca imbraca mai bine teava, aici la cea mecanizata semiuneda doar s-a imprastiat, impins cu picioarele materialul intre tevi si cred ca exista zone unde contactul nu este prea bun cu teava.
2) Acest gen de sapa imi pare aerata, nu este densa si nu stiu cum se face transferul termic intre teava si ea prin ceva care nu e dens si este aerat, deci probabil exista si mari pierderi. Aveam impresia ca ea se batatoreste, ca apasa pe ea cand se trage nivelul la dreptar dar de unde, doar se trage nivelul iar ea ramane nebatatorita. La fel prin elicopterizare, credeam ca se batatoreste si o face mai densa dar ea este doar nivelata si ii da un aspect fin si cam atat.
3) Nefind umeda, nu este prea densa si deoarece nu e densa este si slaba ca si rezistenta. Este foarte sfarmicioasa si neinchegata. Am un sifon de pardoseala in camera tehnica care a fost montat prea sus si pentru a il repozitiona a fost nevoie sa se sparga perimetral 1-2 cm in jurul lui pentru a fi lasat mai jos cu 2 cm. Sub acel strat de suprafata, fin si rezistent sa calci pe el, am gasit numai sapa sfarmicioasa neinghegata, nisip semiumed aproape la fel ca si consistenta ca atunci cand a fost turnata, rezistenta mecanica slaba, la un ciocan in dalta a intrat dupa doua lovituri.

Acesta operatiune a fost facuta la 4 zile dupa turnare si ma gandesc ca poate se mai intareste si in volum dar totusi eu nu cred ca la 28 de zile dupa turnare a va fi cu mult mai tare si mai densa din simplul motiv ca este prea aerata si nu este bine indesata/batatorita si mai mult ca sigur ca va fi la fel de sfarmicioasa si slab rezistenta. La 6 m3 de nisip si grosime medie de ~5.25 cm s-au baga 32 saci ciment, 16-17 l de aditiv si 7 saculeti de fibre Sika. Si aceste fibre mi se par o mare porcarie, rezistenta 0, cand am dat cu ciocanul in dalta s-a dus usor in ea fara prea mare probleme. Nu stiu cine a inventat acest gen de sape dar eu sunt slab impresionat de ele si daca ar fi sa dau timpul inapoi as face sape normale umede nemecanizate si armate cu plasa de Buzau, dar asta e...invatam din greseli si nu tot ce e nou si mecanizat e bun fata de varianta clasica. Aceasta parere am vazut ca o impartasesc si altii in legatura cu tencuiala mecanizata versus cea clasica manuala, ca este mai buna si rezistenta cea clasica, e.... cam asa este si la sapa mecanizata versus sapa clasica turnata manual sau chiar de la statia de betoane la betoniera si cu elefantul.

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   356.52K   113 downloads
  • Attached File  2.jpg   499.37K   118 downloads
  • Attached File  3.jpg   620.6K   117 downloads
  • Attached File  4.jpg   699.13K   110 downloads
  • Attached File  5.jpg   559.6K   113 downloads
  • Attached File  6.jpg   533.45K   106 downloads
  • Attached File  7.jpg   251.2K   104 downloads
  • Attached File  8.jpg   368.41K   101 downloads
  • Attached File  9.jpg   600.33K   94 downloads
  • Attached File  10.jpg   292.78K   97 downloads
  • Attached File  11.jpg   232.49K   99 downloads
  • Attached File  12.jpg   178.27K   99 downloads
  • Attached File  13.jpg   346.58K   101 downloads


#1537
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013
Mda. Eu cand am turnat sapa am cautat pe cineva sa imi toarne manual, umed, macar 2 cm cat sa inglobeze tevile de la ipat. Crezi ca am gasit ?
Toti se uitau la mine de zici ca le ceream luna de pe cer.
Pentru ca nu e tocmai usor sa urci pe scari / pe geam cu galeti de sapa.
Si evident parerea generala era ca de-asta s-a inventat sapa semiuscata, turnata mecanizat, ca sa usureze munca.

Asa am ajuns sa torn sapa pe baza de ipsos, mult peste pretul unei sape normale, fie ea umeda sau uscata. E drept, a intrat prin toate gaurelele, s-a turnat foarte curat, fara sa se miste nicio teava, are contact perfect cu tevile de la ipat, insa costul ... Si totul pentru ca ne-am modernizat si nu mai toarna nimeni manual.

Apropo de sape si de rezistenta lor: contactez pe cineva sa iau adeziv pentru parchet, ii spun ce sapa am. Si imi raspunde foarte scurt : nu puteti monta parchet lipt pe sapa de ipsos pentru ca aceasta nu are rezistenta la compresiune necesara pentru lipirea parchetului de lemn. Cica rezistenta la compresiune a unei sape pe care se lipeste parchet trebuie sa fie de minim 28 N/mmp. Iar asta are doar 20 N/mmp. In fisa tehnica. Si l-am intrebat atunci, daca pe o sapa din asta nu pot pune parchet de lemn (a trebuit sa o sparg si eu in vreo doua locuri si nu a fost deloc usor, cu dalta a fost munca de chinez la un sifon) atunci cum se poate pune parchet pe sapele semiuscate? Care mie imi pare ca au o rezistenta la compresiune mult sub sapa asta. Evident, niciun raspuns :D

#1538
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008
Deci sunt foarte neplacut surprins de rezistenta ei si de cat de sfarmicioasa este dar am un plan. Am o zona mica de ~ 1.5 m2 in o camara de pe hol etaj unde este pus distribuitorul dar nu este teava IPAT in sapa, doar tevile de alimentare care le am in poze si ocupa foarte putin perimetral. Zona aia e buna de un test, las de la mine, ei spun ca in o luna ca e maturata 100%, eu o sa incerc chiar peste doua, pe o suprafata mica de 10-15 cm2 sa sparg cu dalta si ciocanul sa vad cum se comporta atat la suprafata cat si in volum, dupa care astup cu un cancioc de mortar facut manual ( Posted Image nu mecanizat). Daca rezultatul va fi unul dezamagitor sa vezi ce reclama negativa o sa fac eu pe absolut oriunde apuc la sapele mecanizate.

Edited by Mirel_85, 21 March 2018 - 13:46.


#1539
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013
Eu zic ca o sa se mai intareasca si o sa fie ok. Insa tot asa, mai "aerata" va ramane. La asta nu mai ai ce sa ii faci.

#1540
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,587
  • Înscris: 11.03.2006
La mine a rezistat si afara, pe terase, 2 ierni. In casa o am de 3 ani, a fost zgariata si ciocanita in fel si chip si nu s-a destramat. Elicopterizarea ii face o coaja destul de dura la suprafata.
Problemele legate de IPAT nu le stiu.

#1541
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,900
  • Înscris: 27.02.2008

View PostMirel_85, on 21 martie 2018 - 13:45, said:

doua, pe o suprafata mica de 10-15 cm2 sa sparg cu dalta si ciocanul sa vad cum se comporta atat la suprafata cat si in volum, dupa care astup cu un cancioc de mortar facut manual ( Posted Image nu mecanizat). Daca rezultatul va fi unul dezamagitor sa vezi ce reclama negativa o sa fac eu pe absolut oriunde apuc la sapele mecanizate.
Mirele..le cauti nod in papura..Dupa ce-o sa se intareasca o sa te chinui sa sapi in ea. Oricum..asta semi-uscata..nu e chiar beton..Rostul ei sa sa transfere caldura..dar si sa fie elastica..

Edited by manghels, 21 March 2018 - 14:47.


#1542
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
manghels,
Tu de care sapa ai turnat?

#1543
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,900
  • Înscris: 27.02.2008
Tot de asta semi-uscata..doar ca manual. Au calarit-o astia cu picioarele..sa se aseze peste tot. Au pontat cu laser..au nivelat-o..driscuit-o..si ce i-or mai fi facut. Dreapta 100% n-a iesit..insa nici cei ce au montat gresia nu s-au plans prea tare.

#1544
laffin

laffin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,539
  • Înscris: 16.03.2007
Stai bre, la temperaturi din astea vrei sa ajunga la rezistentele finale?
Apoi, fibrele alea de polietilena au rol de a preveni fisurile, nicidecum nu ofera rezistenta mecanica sapei.

#1545
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008

View Postmanghels, on 21 martie 2018 - 15:47, said:

Tot de asta semi-uscata..doar ca manual. Au calarit-o astia cu picioarele..sa se aseze peste tot. Au pontat cu laser..au nivelat-o..driscuit-o..si ce i-or mai fi facut. Dreapta 100% n-a iesit..insa nici cei ce au montat gresia nu s-au plans prea tare.

Eu la colturi la camera am observat ca nu e prea drept, nu au putut intra cu "elicopterul" si au nivelat la mana. De asemenea daca apas cu piciorul si las toata greutatea cu putere, la colt se aude usor cum fosneste banda perimetrala si/sau XPS-ul de sub, si am doar 80 kg... ma gandesc daca pun ceva greu mobilier in zona oare cum se comporta in timp. Bine va avea timp sa se intaresca plus ca se va rigidiza si cu gresia/parchetul de deasupra, sper sa nu existe probleme ulterioare....

#1546
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,900
  • Înscris: 27.02.2008
Pai nu ti-au prins XPS-ul cu ceva dibluri in placa? La mine au mai dat dibluri acolo unde avea tendinta sa mai 'joace'.

#1547
vali1900

vali1900

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 948
  • Înscris: 05.04.2015
Sapa semiumeda este foarte ok, eu am bagat mai mult ciment si fibrele amestecate in malaxor cu agregatele inainte de a baga apa, plus am folosit o scula ca un mai ptr a compacta sapa pe toata suprafata.Ca si verificare la ultima treapta am putut testa duritatea si densitatea ei in fiecare zi , incepand cu ziua 5 era beton.., plus un cub de proba.

#1548
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008
Si eu am ultima treapta

View Postmanghels, on 21 martie 2018 - 16:27, said:

Pai nu ti-au prins XPS-ul cu ceva dibluri in placa? La mine au mai dat dibluri acolo unde avea tendinta sa mai 'joace'.

Nu, pentru ca nu era nevoie, xps cu nut si feder pus intretesut si al doilea strat perpendicular pe directia primului. Testat la pas nu am simtit sa joace si sa flambeze inainte de a pune teava. Dupa ce s-a pus teava s-a rigidizat si mai bine.

Acum doar la colturi se aude usor daca ma apas tare si nu am observat sa miste. Cred/sper ca dupa ce se intareste 100% sa nu se mai simta asa. Oricum odata prinsa si gresia pe pat de adeziv se va uniformiza/rigidiza si mai bine.

View Postvali1900, on 21 martie 2018 - 16:57, said:

Sapa semiumeda este foarte ok, eu am bagat mai mult ciment si fibrele amestecate in malaxor cu agregatele inainte de a baga apa, plus am folosit o scula ca un mai ptr a compacta sapa pe toata suprafata.Ca si verificare la ultima treapta am putut testa duritatea si densitatea ei in fiecare zi , incepand cu ziua 5 era beton.., plus un cub de proba.

Sa speram ca asa va fi.... Si eu am ultima treapta la scara turnata acum cu sapa, am pus ceva plasa de buzau sub forma de L orizontal la care latura mica vine perpendicular spre penultima treapta si partea lunga vine orizontal vreo 30 cm spre hol. Am o portiune de 7 cm x 17 cm care vine peste penultima treapta si dupa mi-am dat seama ca am uitat sa prind plasa de buzau cu holsuruburi in penultima treapta.

Acolo am tasat cu un spaclu sa intre bine si am presat si cu talpa usor(nu prea tare sa nu impinga cofrajul si sa iau din dimensiunea penultimei trepte) si sper ca se va tine bine. Acum ca s-a intarit cat de cat pentru siguranta am pus XPS in zona aia sa nu calc pe ea direct si oricum fac pasul mare spre hol si pentru siguranta voi da deoparte cofrajul de XPS de abia peste o luna. De abia atunci voi vedea rezultatul daca va fi rezistenta precum spui ca e la tine, sper sa nu am goluri, mici segregari si daca o sa am probabil voi incarca cu un grout ceva pentru siguranta.

Edited by Mirel_85, 21 March 2018 - 20:51.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate