Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...

Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...
 Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...

Curtea Penala Internationala soli...
 Sunt obligate bancile sa opteze p...

Pensie anticipata partiala cu cer...

Subscriptii

Cat ar costa acest poster, se poa...
 Cum sa scapam de sobolani?

Alser Forest SA a dat teapa de 1,...

COD Eroare ABS ( Ford Mondeo MK5 )

Implanturi dentare clinici Consta...
 

Mirel+1, a se citi "fiancee, bride to be" P+1 Cornetu

* * * - - 10 votes
  • Please log in to reply
2524 replies to this topic

#2521
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008

 anaki, on 08 martie 2021 - 17:23, said:

@Mirel_85
Stabilizatorul este necesar ,regularizeaza tensiunea si in mod normal protejeaza si la tensiuni scazute,daca ai manualul de la el posteaza-l sa vedem concret modul de functionare al modelului asta,sau schimba-l cu altul.
O mare problema este frecventa si amplitudinea fluctuatiilor de tensiune care pot produce regimuri anormale de functionare ale motoarelor electrice pompe,etc ,in plus la intreruperea repetata in sarcina exista un mare risc de defectare.
@cumparator fara a fi protejata de acele descarcatoare de care ti-am zis chiar si cu cel mai bun ups poti sa ai surprize neplacute in caz de perturbari in reteaua electrica.

Intre timp am mai urmarit cum se comporta stabilizatorul. Cand am tensiune de intrare +/- 10V fata de 230V nu face nimic si lasa sa treaca atat cat este la priza. Daca la priza creste tensiunea de intrare la peste 240 atunci scade cu vreo 20 V si stabilizeaza la 218-220. Probabil daca la priza scade tensiunea la 219 atunci el creste tensiunea cu vreo 20 V(nu am avut scaderi de tensiune sa observ ci doar cresteri). Am gasit si un clip pe youtube si cam tot asa se comporta cum am observat.

Am sunat si la producator/importator si mi s-a spus ca este un comportament normal iar ca eroarea maxima de stabilizare a tensiunii este de +/- 8% din 230 V si ca daca vreau sa am +/- 4 % sa cumpar unul cu servomotor. Daca vreau o toleranta si mai mica >= +/-2% sa iau cu triac dar pe ala dau bani degeaba daca il iau pentru casa deoarece se folosesc in aplicatii de laborator, in echipamente medicale, tomograf, seismologie, etc. acolo unde sunt echipamnete foarte sensibile si de zeci de mi de euro.

Mi-ai transmis ca asta cu releu si cu eroare de +/-8 nu afecteaza electrocacasnicele care au standard toleranta 200-250 V si ca e bun si pentru centrale si pompe ca are unda pura iar cei ce zic ca trebuie neaparat cu servomotor se insala, unda e la fel la toate stabilizatoarele pentru ca ele doar modifica tensiunea, problema se pune la UPS-uri unde el transforma din AC(priza) in DC(baterie) si dupa din DC(baterie ) iar in AC(consumator) si se modifica unda sinusoidala.

Attached File  Manual Tehnic Stabilizator.pdf   921.33K   3 downloads

#2522
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,308
  • Înscris: 17.03.2009
Totusi tensiunea prestabilita la iesire ar trebui sa fie 230V,banuiesc ca nu poti la modelul asta sa o setezi tu.
Oricum astia 10 volti nu sunt o problema majora.
Nu exista un singur aparat minune care sa protejeze instalatia electrica si aparatele electrocasnice ,de aceea nu te baza doar pe acele bobine declansatoare la supratensiune foloseste si descarcatoare,,eu zic ca merita.

#2523
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008
wow.. de un an e liniste pe aici nu am mai postat nimic...anyway

Vreau sa-mi fac sistem subteran de irigatie cu aspersoare pop-up si nu stiu daca pun un reductor de presiune pe un circuit de apa, daca mai are rost sa pun si supapa de sens?

Am o pompa submersibila care e comandata de un presostat legat la vas de expansiune de 100 l pentru casa si consum de apa menajera, pompa porneste la 3.5 bar si se opreste la 4.5. La iesierea din put vreau sa pun un teu pe teava PEHD de fi32 si sa mai trag un circuit pentru un sistem de irigatii subteran.

Aici as avea nevoie de o presiune constanta de 3 bar si vreau sa pun un regulator de presiune dupa teu. M-am gandit la urmatoarea schema: teu PEHD + robinet trecere + filtru Y 1" pt irigatii + reductor presiune + supapa sens + teu cu robinet trecere + racord compresiune teava PEHD

La teu si robinet trecere m-am gandit ca sa golesc gravitational instalatia, toate vor fi in caminul putului sub nivelul aspersoarelor si electrovalvelor sau sa ma conectez cu compresor la el tot pentru golire.

In cazul de fata, daca pun reductor presiune mai are rost supapa de sens? Reductorul are o directie de curgere, invers nu ar trebui sa vina apa deoarece arcul pistonului(sau membranei) va tine inchis circuitul si el se va deschide doar cand e cadere de presiune dupa el. Deci mai are rost o supapa de sens?

Alta intrebare, reductorul de presiune regleaza dinamic presiunea setata sau si static? In sensul ca eu cand o sa am o zona pornita de o electrovalva, reductorul va reduce presiune ala cea setata(3 bar) dar dupa ce se opreste programul de udare si se inchide electrovalva ce se intampla cu reductorul de presiune, se echilibreaza presiunea inainte si dupa el si voi ava 4.5 bar si dupa el sau va mentine dupa el 3 bar si atunci cand nu am curgere de apa prin el?

Edited by Mirel_85, 20 May 2022 - 10:16.


#2524
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Sistemele de irigatii nu se impaca prea bine cu presostatele on-off.
In general se ajunge la multe cicluri pornit-oprit ale pompei si se arde motorul (pornirile sunt foarte stresante pentru motor, curentul poate ajunge 6x - 10x curentul normal de functionare). Majoritatea motoarelor de uz casnic au specificat un numar maxim de 2 - 5 - 10 porniri pe ora.

Regulatorul de presiune INCEARCA sa mentina presiunea si in regim static, dar majoritatea nu reusesc, au mici scapari si dupa cateva ore presiunea statica in aval de regulator ajunge egala cu presiunea statica din amonte.
Cand sunt folosite in casa, asta nu reprezinta neaparat o problema pentru ca se consuma apa din aval de regulator destul de des si in felul acesta se elibereaza presiunea.

Edited by kolfleading, 20 May 2022 - 11:15.


#2525
Mirel_85

Mirel_85

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,865
  • Înscris: 07.09.2008

 kolfleading, on 20 mai 2022 - 11:15, said:

Sistemele de irigatii nu se impaca prea bine cu presostatele on-off.
In general se ajunge la multe cicluri pornit-oprit ale pompei si se arde motorul (pornirile sunt foarte stresante pentru motor, curentul poate ajunge 6x - 10x curentul normal de functionare). Majoritatea motoarelor de uz casnic au specificat un numar maxim de 2 - 5 - 10 porniri pe ora.

Da, stiu, dar nu am alta varianta, o sa pun debitul pe o zona la 90% din debiul pompei la presiunea setata, in felul asta sper ca pompa ori va merge nonstop cat e pornita electrovalva ori va avea doar cateva porniri si opriri pe ora. La pomopa mea in fisa tehnica scrie ca rezista la 20 porniri pe ora, deci daca o sa am 4-5 pe ora nu cred ca va fi o problema.

 kolfleading, on 20 mai 2022 - 11:15, said:

Regulatorul de presiune INCEARCA sa mentina presiunea si in regim static, dar majoritatea nu reusesc, au mici scapari si dupa cateva ore presiunea statica in aval de regulator ajunge egala cu presiunea statica din amonte.
Cand sunt folosite in casa, asta nu reprezinta neaparat o problema pentru ca se consuma apa din aval de regulator destul de des si in felul acesta se elibereaza presiunea.

Asta ma gandeam si eu ca in static e posbil ca in timp sa se echilibreze presiunea de intrare cu cea de iesire. Dar totusi, la regulatoare no name cred ca e aceasta problema, ma gandesc ca la caleffi, honeywell, hertz, branduri cat de cat mai calitative si mai scumpe problema asta nu exista sau exista si scapa presiune si se echilibreaza in static la timpi foarte mari de cateva zile, nu in cateva minute.

Anyway, cum e cu fluxul la reductor, mai are sens valva de sens? Ideea e ca am spatiu tehnic minim de vreo 60 cm intre teul de la put si iesirea spre electrovalve si daca mai pun o valva de sens plus doua nipluri de 1" mai adaug vrea 10 cm la ansamblu....

Edited by Mirel_85, 20 May 2022 - 11:36.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate