Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Ciuperci Pleurotus - Topic bomba!
Last Updated: Aug 25 2016 18:51, Started by
Lex404
, Aug 25 2016 13:42
·
0
#1
Posted 25 August 2016 - 13:42
Asa cum deja unii stiti, am o vasta experienta in bucatarie... avem exemple aici si evident, pe pereti...pardon, aici.
Se face aproape un an de cand nu am mai gatit ceva (serios) asa ca m-am dus si eu la magazin sa cumpar una-alta. Si-am luat niste pleurotus...pam pam... Ce sa fac cu ele? Habar n-am... eu ma gandeam sa le incing pe grill apoi sa le dau cu sos de soia si ghimbir, habar n-am ce-o iesi... Si topicul e bomba ca exista o posibilitate de peste 50% ca sa las blocul fara curent. Sau sa sara sigurantele in cartier |
#2
Posted 25 August 2016 - 13:49
Pleurotus nu prea sunt pentru grill. Mai degraba sotate si folosite drept garnitura.
O tocanita cu smantana ar fi de asemenea ideala. Merg bine, de asemenea, ca umplutura pentru placinte sau foietaj, sotate sub forma de fideluta. In toate variantele, ceapa este obligatorie, amplifica si stabilizeaza gustul. In plus, nu lasi cartierul fara curent, ajunge tigaia. Edited by qawHaq1, 25 August 2016 - 13:51. |
#3
Posted 25 August 2016 - 13:53
Am luat ceapa si usturoi.
Sa pun oare niste ceapa la calit putin in unt cu usturoi apoi sa le sotez? Specific ca is orezar. Adica am orez simplo pe langa, ma gandeam sa mai țâp niste pestisori pe el, legume pe langa... Sper ca nu dau foc la casa |
#4
Posted 25 August 2016 - 13:55
Eu am incercat si la gratar: alea mai mari date cu sare si piper si invelite in staniol, au iesit bune ca garnitura la chestiile grele din carne.
|
#5
Posted 25 August 2016 - 13:57
Usturoiul nu e obligatoriu da' nici nu strica. Orezul merge, dar pe toti sfintii, fara peste! Exceptie pangasius, daca-ti place.
Da si tu focul mic, daca n-ai plita electrica... Edited by qawHaq1, 25 August 2016 - 13:58. |
#6
Posted 25 August 2016 - 14:00
Am masina de orez, face aia tot (si aia e posibil sa sara sigurantele ca folosesc un transformator de 5kW )
Pestele bun, pangasius e scarbos Exista peste muult mai bun no, de acum tre sa ma apuc de ciuperci Is mare mancator de usturoi, deci ala ii baza la mine. Sa vad cum il bag ca vad ca ciupercile astea au un fel de gauri Edited by lex404, 25 August 2016 - 14:01. |
#7
Posted 25 August 2016 - 14:02
Eu am pus si pe grill si pe gratar cu carbuni .
Am combinat cu usturoi , cu rosii si cu ardei coapte si ele pe gratar si mi-a placut ce-a iesit . Merita incercat . |
#8
Posted 25 August 2016 - 14:03
am inteles ca ar fi bune pregatite pane.
http://www.laurasava...-din-pleurotus/ sau poti sa faci tocanita din ele. http://www.petitchef...otus-fid-714753 sau risotto cu pleurotus http://www.petitchef...tus-fid-1399293 |
#9
Posted 25 August 2016 - 14:04
Mie ciupercile pleurotus imi plac mai mult la gratar decat cele champignon.
Daca te pricepi, poti incerca o ciorba de pleurotus. E delicioasa . |
#10
Posted 25 August 2016 - 14:07
Mananc simplu, habar n-am sa fac o ciorba... (ultima o fost in exemplu dat in primul post..si prima). Si nici de tocanita nu ma apuc ca n-am chef sa zugravesc
Cred ca ori le fac grill, ori le sotez in unt cu usturoi |
|
#11
Posted 25 August 2016 - 14:11
Eu le-am incercat in pseudo ciorba de burta ( gasesti retete pe net ) si este absolut gustoasa !
Am mai incercat in sos alb de smantana si vin ....la fel, excelente ! |
#12
Posted 25 August 2016 - 14:19
Pai aia e ciorba de pleurotus: asa-zisa ciorba falsa de burta, la care inlocuiesti burta cu pleurotus.
|
#13
Posted 25 August 2016 - 14:21
lex404, on 25 august 2016 - 14:07, said:
Mananc simplu, habar n-am sa fac o ciorba... (ultima o fost in exemplu dat in primul post..si prima). Si nici de tocanita nu ma apuc ca n-am chef sa zugravesc Cred ca ori le fac grill, ori le sotez in unt cu usturoi hai ca nu e asa greu sa faci o ciorba, pe bune. daca nu te descurci la partea cu taiatul/curatatul legumelor pentru ciorba, vezi ca gasesti amestec congelat de legume pentru ciorba, contine tot ce ai nevoie (mai putin ceapa, am impresia). cauta retete video, poate iti este mai usor vazand pasii pe care trebuie sa-i parcurgi ? ghinionul tau a fost ca ai ales sa faci ciorba radauteana, care are secretele ei, nu o nimereste din prima oricine. eu am "mesterit" aseara o ciorba cu aripioare de pui, de-a zis sotul din dotare ca e "curcubeu pe cerul gurii". mai mult de o ora n-a durat, de cand am pus apa la fiert pana a fost gata cu totul. |
#14
Posted 25 August 2016 - 14:39
Lexule, nu vrei să-ți comand eu de pe net ceva de mâncare? O pizza sau altceva cu livrare la domiciliu?
Acum am văzut celelalte topicuri ale tale și crede-mă că stau cu inima cât un purice când mă gândesc ce trăznăi faci. |
#15
Posted 25 August 2016 - 14:42
Am ajuns la taiat ceapa si am luat o pauza
Pot sa-mi comand si singur, dar macar o data pe an sa gatesc cat despre ciorbe sau alte chestii complicate, nici nu stiu nici nu am acum cu ce...ca eu am doar ciupercile, ghimbir, somon, orez, ceapa si usturoi (+condimente) Edited by lex404, 25 August 2016 - 14:43. |
|
#16
Posted 25 August 2016 - 14:47
prisonbreak, on 25 august 2016 - 14:19, said:
Pai aia e ciorba de pleurotus: asa-zisa ciorba falsa de burta, la care inlocuiesti burta cu pleurotus. Edited by crislacor, 25 August 2016 - 14:47. |
#17
Posted 25 August 2016 - 14:51
Auziti, picioarele de la ciupercile astea se manca sau se taie?
Nu pot face ciorba acum, ma misc greu si nu pot merge pana la magazin sa iau restul lucrurilor Poate maine... |
#18
Posted 25 August 2016 - 15:01
Am luat si eu odata,dar au iesit tari,desi le-am fiert inainte. Si am aruncat totul dupa aceea,ca n-am putut manca.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users