Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta
 Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 

Propunere: locuintele ANL nu se mai vand

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#19
Jammalan-the-Prophet

Jammalan-the-Prophet

    Legendary

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,140
  • Înscris: 17.05.2016

 since2004, on 10 august 2016 - 14:59, said:

Eu nu inteleg pe ce criterii se construiesc ANL-urile; la noi in oras sunt o gramada de apartamente nelocuite si pretul mediu al unui apartament e in jur de 10.000.E!  

Ce oras ?

#20
Silent_Runner

Silent_Runner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,633
  • Înscris: 29.05.2004
Depinde de la

 since2004, on 10 august 2016 - 14:59, said:

Eu nu inteleg pe ce criterii se construiesc ANL-urile; la noi in oras sunt o gramada de apartamente nelocuite si pretul mediu al unui apartament e in jur de 10.000.E!  In conditiilea astea de oras in parasire la noi se pune de noi ANL-uri! O prostie. Aia din vechile ANL-uri(2003-2005) deja au parul alb in cap si unii le subinchiriaza! In zona mea nu cred ca este cerere de locuinte, cred ca oferta e mai mare decat cererea. Eu as creste chiriile la ANL pentru cei ce stau de mai mult de 5 ani la nivelul pietei. Se pare ca se va sta la ANL, pe chirii subventionate, din ratiuni electorale, pana la sfarsitul vietii celor ce le ocupa acum. Mi-a spus un prieten ca asta intentioneaza sa faca; are deja peste 10 ani de cand sta la ANL.

In cazul orasului tau e mai ieftin pentru ANL sa cumpere apartamentele alea, sa le faca boboc si sa le inchirieze pentru tineri. Nu stiu daca le permite legea, insa. Referitor la chirii, dupa 5 ani au fost recalculate si in functie de media chiriilor din zona respectiva, asa
s-a facut dintotdeauna. Pana anul asta, se recalculau doar daca aveai peste 35 de ani (chiar daca trecuse termenul de 5 ani), dar anul asta s-a schimbat legislatia in primavara si platesc tot atat si cei sub 35 de ani dar care stau de mai mult de 5 ani in ANL.

 FC72, on 10 august 2016 - 15:01, said:

Eu nu cunosc nici un caz de locuinta ANL acordata corect fara spaga, interventii fie si pentru vreun caz social mediatizat.Toate s-au acordat numai dupa criterii clientelare, ca orice treaba "bine facuta" de aparatul de stat.
In conditiile astea nu stiu cine ar sustine un astfel de program care ajuta numai anumite persoane din banii publici.

Eu stiu un singur caz din cele 9 pe care le cunosc amanuntit. Dar de ce vrei sa inchizi un program bun dar aplicat prost? Nu mai bine iei lucrurile la puricat, ca sa se aplice corect?
Nu se desfiinteaza soselele desi sunt pline de indivizi care circula neregulamentar. Opresti cocalarii, le iei permisul, arestezi politistii spagari, drum bun si serviciu usor celorlalti.

#21
Silent_Runner

Silent_Runner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,633
  • Înscris: 29.05.2004
Am rugamintea, daca sunteti chiriasi ANL si va afecteaza aceasta schimbare legislativa sau cunoasteti membri care sunt, sa ma contactati prin PM
sau pe acest topic pentru a raspunde impreuna cat timp consultarea publica mai e in vigoare (adica aprox. inca o saptamana).

#22
since2004

since2004

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,553
  • Înscris: 13.01.2016

 Jammalan-the-Prophet, on 10 august 2016 - 15:13, said:

Ce oras ?

Ce conteaza orasul, sunt multe exemple similare in R0. Nu mai avem nici un agent economic semnificativ, toata lumea e in spania. Eu as ceda catre chiriasi pe sume modice actualele apartamente si ar lichida ANL-ul si as elibera functionarimea sa parazitara absolventa de Spiru'curuptie inclusiv electorala. Intr-un oras fara clasa de mijloc, fara agenti economici semnificativi clientela de la ANL + angajatii de la primarie si descentralizate + cei pe ajutoare de tot felul pot vota un primar si 5 mandate! Primariile pot cumpara sau inchiria de pe piata libera locuinte sociale, nu e nevoie de ANL

Edited by since2004, 13 August 2016 - 19:12.


#23
denisen

denisen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 13.08.2015
Romanica: statul in care daca muncesti iti ia juma din venituri, daca lenevesti iei casa la juma de pret. Pentru unii muma, pentru altii ciuma.
Imi pare bine ca nu se mai vinde. Dac-ar lua inapoi de la cui a dat ar fi dublu bine.

Hai, o chirie mai mica pentru nevoiasi, sa nu iasa sa dea-n cap la lume, sunt pentru.
Un an, doi, trei, cinci, cat sa se redreseze, sa se puna pe picoare.
Sau permanent pentru cine are dizabilitati si chiar nu poate.

#24
Martha-Eva

Martha-Eva

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 14.08.2016
Salutare tuturor!
Urmăresc adesea discuții pe acest forum, dar abia astăzi m-am simțit inspirată să îmi fac cont, ca să îi răspund neobrăzatului care a postat mesajul anterior, denisen.
Conform acestui individ, motivul pentru care noi, chiriașii ANL, nu ne-am permis până acum să cumpărăm apartamentele acestea "la juma' de preț", ca să nu mai vorbesc de apartamentele la prețul pieței, este că NU MUNCIM! Suntem, cu toții, o adunătură de puturoși care nu plătesc "mai mult de jumate din câștig" la stat, nici taxe, impozite, nimic.
Eu, personal, sunt profesoară într-un orășel din țară de 10 ani. Se știe care sunt salariile din învățământ. Te mai întrebi, denisen, de ce nu îmi permit să cumpăr nici măcar acest apartament? Dacă voi fi evacuată împreună cu familia, orașul și sistemul educațional vor pierde un profesor de calitate. Nu-i nimic, il va câștiga o altă țară. Dar numai eu știu cât am muncit cu copiii acestui oraș, copii abuzați de majoritatea celorlalți profesori. Și tu sa insinuezi acum că am lenevit și am primit casă.
Ah, de-ai veni să-mi spui lucrul ăsta în față! Dar să-ți iei și o pereche de cârje la tine, că o să ai nevoie de ele la plecare.

#25
Silent_Runner

Silent_Runner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,633
  • Înscris: 29.05.2004
SOFTPEDIA, VREAU DREPTUL DE A DA MAI MULTE LIKE-URI LA ACEEAȘI POSTARE.
La juma de preț, bineînțeles!

#26
Immortal

Immortal

    nemuritoru'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,930
  • Înscris: 11.01.2004
^^ vrei asta pentru ca...atunci cand cineva iti sustine punctul de vedere, e ok sa 'orice', chiar sa'nchei cu un 'ti-as da doua de-ai merge in carje', nu?
Cand nu e de acord, poa' sa fie el si absolvent la Harvard cu o logica perfecta, "da-l dracu' de bou"?.

Bai...a dracu' comunicare, ba. Unde mai pui ca tot ce-a zis denisen, daca citesti printre linii, e cat se poate de ok si plin de bun simt.

#27
denisen

denisen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 13.08.2015
Prea stimata doamna profesoara, va rog sa-mi ierati neobrazarea de a-mi permite sa exprim cum cred eu ca-s utilizate mai bine taxele mele.
Si mie mi-ar fi placut sa fiu profesor, dar vazand cat de mici sunt salariile, am decis sa fac o meserie mai putin placuta dar mai banoasa.

#28
Martha-Eva

Martha-Eva

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 14.08.2016
Nu mă deranjează să faci propuneri legislative sau de care vrei tu, câtă vreme nu insinuezi (pardon, nu spui pe șleau) că am lenevit și am primit locuință. Mi-am ales prost meseria, așa-i? Fraieri toți ăștia de ne-am făcut profesori. În loc să alegem meserii bănoase, am ales ceva mai plăcut: suntem batjocoriți sau ignorați de elevi, cel putin în primul an de predare, până reușim să îi stăpânim; suntem amenințați de părinți. De ce rămânem în sistem? Eu, una, pentru că asta am visat să fac de când eram în școala generală, pentru că vreau să fac o diferență în societatea în care trăiesc, pentru că trebuie să mai și rămână cineva care să educe noile generații. Acum, majoritatea profesorilor sunt oameni care nu și-au găsit de lucru în altă parte, și care sunt, în continuare, în căutare de ceva mai bine plătit. De aceea se duce învățământul de râpă și nu dă rezultate. Că dacă nu e salariu mare, toata lumea își bagă picioarele. Dar deja suntem off-topic.
Serios, Immortal, e de bun simț, ha? Între ce rânduri să citesc ca să găsesc și eu logica și bunul simț? Tu dacă muncești zi de zi cu dedicare, și într-o zi întâlnești unul care îți spune că ești leneș, nu îl lași în cârje?

#29
denisen

denisen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 13.08.2015
Ma, chiar asa de rau stam? Profesorii sunt situatii sociale? Au nevoie de ajutor de la stat (ANL)?
Eu imi imaginam astfel de ajutor, la oameni marginalizati, fara studii, fara loc in societate...
Am o cunostinta educatoare, si-a luat apartament cinstit, plateste rate...
Da na, e mai bine sa platesti doar 10 ani in loc de 30, sa mai pui si deoparte.

#30
Martha-Eva

Martha-Eva

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 14.08.2016
Tinere, dumneata nu faci diferența dintre locuințe ANL și locuințe sociale.

Deci, hai să vedem cum stă treaba:
Se inițiază programul de închiriere locuințe către tineri, cu chirii modice. Nu am inițiat eu programul, dar m-am înscris. Dupa o vreme, s-a construit blocul. Mi-a fost atribuită o locuință, conform unor criterii independente de mine.
După o vreme, apare denisen și zice: Huo, cerșetoareo! Nu puteai să îți iei locuință de pe piață? Ca prietena mea educatoarea a putut.

Cum trebuia să procedez conform lui denisen:
Se inițiază programul ANL, iar eu, care locuiesc cu încă patru persoane într-un apartament mic care nu-i al meu, zic: eu sunt bine, lasă că or fi alții mai săraci, să le dea lor. Numai că săracii ăia erau neeligibili! S-au dat puncte pentru studii, pentru loc de muncă în localitate, pentru că orașele vor să își păstreze profesorii.

În condițiile în care locuiam înainte să primesc apartamentul, aș fi luat ANL chiar dacă era locuință temporară. Dar e important să știi că o locuință e temporară, ca să nu investești în ea. Cînd plec de aici, n-o să pot lua cu mine parchetul, faianța, ferestrele. Înțelegi?

Edited by Martha-Eva, 14 August 2016 - 16:01.


#31
denisen

denisen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 13.08.2015
Ce-nteleg e ca n-aveti bani de case, da aveti de finisaje.
Io zic ca saracii nici macar n-au auzit de program. Care au auzit nu stiu nici sa faca cerere.
Intr-adevar, e nefericit sa taie craca de sub picioare brusc, dupa ce ai plecat cu ideea ca ti-l vinde.

Mai nefericit e sa-l vanda unora la jumate din pretul pietei.
Este ca aici e buba cea mare?
Ca nu mai poti sa cumperi apartament la juma de pret?
Acu trebuie sa tragi in rand cu toti fraieri ailalti, ani in plus, rate, greutati.

Paranoicul din mine isi imagineaza infiintarea ANL:

"Dragi colegi de partid, haide sa ne facem case pe banii la fraieri."
"Da ca sa nu fie pe fata zicem ca e program social!"
"Cum? Mai dam si la unu doi pe care sa-i scoatem in fata sa dea bine la ziar."
"La cine? La saraci?"
"Nu ba fraiere, tot la cine ne convine noua, inventam o regula, ii zicem 'punctaj'."
"Si pe cine punctam?"
"Pai votantu PSD: bugetar, incapabil sa se faca util in piata libera, dependent de aparatul de partid."

#32
Silent_Runner

Silent_Runner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,633
  • Înscris: 29.05.2004

 Immortal, on 14 august 2016 - 14:19, said:

^^ vrei asta pentru ca...atunci cand cineva iti sustine punctul de vedere, e ok sa 'orice', chiar sa'nchei cu un 'ti-as da doua de-ai merge in carje', nu?
Cand nu e de acord, poa' sa fie el si absolvent la Harvard cu o logica perfecta, "da-l dracu' de bou"?.

Bai...a dracu' comunicare, ba. Unde mai pui ca tot ce-a zis denisen, daca citesti printre linii, e cat se poate de ok si plin de bun simt.

Nu, nu e OK sa imi sustina cineva punctul de vedere oricum; nici pentru mine nu e OK sa mi-l sustin oricum.

Dar nici exprimarea nesimtita a lui denisen nu e deloc OK, cu care jigneste, exagereaza si greseste pe un topic care nu i-a cerut parerea,
apoi are nevoie de aparatori cand o doamna isi iese din fire, mai ales ca are 10 ani de experienta grea cu pre-hipsteri care vor deveni
programatori / specialisti in scuipatul semintelor in capul celorlalti care nu-i merita (desi le ofera niste scutiri de impozit pe banii lor despre
care nu aminteste nimeni cand vine vorba de "taxele mele", dar statul nu are voie sa stimuleze si altfel niste specialisti sau pur si simplu
tinerele familii).

Logica de Harvard, zici? Nu cumva mai degraba miticism combinat cu zeama de struguri acri ramasi de la inmormantarea caprei vecinului?
Pentru ca, bineinteles, ar fi refuzat un apartament cu juma de pret (finisat ca vai de el, ca veni vorba) si ar fi cumparat de pe piata libera, dar nu l-a intrebat nimeni.
Si si-ar infiera eventual si parintii, care au locuit probabil intr-un apartament cumparat la un pret acoperit de salariul pe doi ani.

Am creat topicul asta pentru a facilita comunicarea oamenilor aflati in aceeasi situatie cu noi; dezbateti ce vreti altundeva.

#33
denisen

denisen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 13.08.2015
Neobrazat, exprimare nesimtita, de unde le scoateti?

Vis-a-vis de scutirea de impozit la programatori, tu personal cum ai vota un referendum?
Sa fie scutire si ceva industrie IT venituri suplimentare la buget din ea?
Sau sa nu fie scutire si nici industrie IT, c-o taie si astia cativa care mai sunt in tara?
Daca te incalzeste eu n-am beneficiat niciodata de scutirea aia.

Cum mi-ai propus, inchei dezbaterea cu cei doi beneficiari cinstiti de ANL, printre putinii care au luat pe drept si fara pile.
Success la organizare si convins executivul ca e corect sa luati in continuare case la juma de pret, nu cu rate pe ani multi ca toti fraierii.

#34
Silent_Runner

Silent_Runner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,633
  • Înscris: 29.05.2004

 denisen, on 14 august 2016 - 16:59, said:

Neobrazat, exprimare nesimtita, de unde le scoateti?

Din logica ta, lenevesti -> primesti casa. Presupui prea multe lucruri, prea general.

Vis-a-vis de scutirea de impozit la programatori, tu personal cum ai vota un referendum?
Sa fie scutire si ceva industrie IT venituri suplimentare la buget din ea?
Sau sa nu fie scutire si nici industrie IT, c-o taie si astia cativa care mai sunt in tara?


Personal as vota sprijin si recunoastere pentru orice calificare inalta care se cere peste tot in lume,
in ideea de a-i stimula pe cei care o au sa ramana in tara. Medici, profesori cu merite deosebite
(nu doar vechime), programatori, matematicieni etc.

Daca te incalzeste eu n-am beneficiat niciodata de scutirea aia.
Nu ma incalzeste deloc; si tot respectul daca fi putut sa beneficiezi si ai ales sa n-o faci. N-o sa presupun ca nu e asa, pentru
ca nu stiu. Dar cunosc o profesoara care da doar meditatii si care n-a beneficiat deloc de somaj desi putea s-o faca.

Cum mi-ai propus, inchei dezbaterea cu cei doi beneficiari cinstiti de ANL, printre putinii care au luat pe drept si fara pile.
Success la organizare si convins executivul ca e corect sa luati in continuare case la juma de pret, nu cu rate pe ani multi ca toti fraierii.


E corect sa nu schimbe regulile in timpul jocului, atat le cerem. Putea sa nu existe legea ANL si atunci ne-am fi descurcat ca si cei care
nu s-au calificat pentru o astfel de locuinta, cumparand sau construind noi insine, sau am fi fost mai motivati sa parasim tara.

Edited by Razvan_N, 14 August 2016 - 17:27.


#35
Martha-Eva

Martha-Eva

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 14.08.2016
Denisen, eu gasesc afirmațiile tale foarte jignitoare. Conform comentariilor tale, beneficiar locuință ANL = leneș, incapabil de a se face util în societate, votant PSD etc. Așa sunt și cei doi pe care îi cunoști tu și care au luat cinstit? Dacă nu, de ce nu? Și eu am luat cinstit, în sensul că m-am încadrat unor criterii pe care nu eu le-am stabilit sau măcar influențat în vreun fel.

Hai să facem un mic exercițiu de logică + imaginație:

Scenariul A:
Statul acordă locuințe tinerilor cu venituri reduse, din familii numeroase, cu avantajarea prin punctaj a celor care au studii superioare.
Denisen zice: păi nu-i corect, cei care au studii să muncească și să se descurce. Să dea săracilor care nu știu nici măcar să scrie. Cum, eu muncesc ca fraierul și alții iau la juma' de preț?!

Scenariul B:
Statul acordă locuințe tinerilor din familii numeroase și defavorizate, cu predilecție celor fără școală.
Denisen (și alții, pe bună dreptate) ar zice: păi nu-i corect, statul încurajează analfabetismul. Cum, eu învăț ca fraierul, și chiulangiii (care vor fi, majoritar, de etnie rromă) primesc locuință moca.

Așadar, Denisen, din câte văd eu, pe tine de fapt nu te deranjează că am eu apartament ANL, ci îți e ciudă că nu ai tu. Și dacă tot nu ai tu, te-ai simți mai bine dacă nu aș mai avea nici eu, numai așa, că "așa-i corect".


#36
denisen

denisen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,706
  • Înscris: 13.08.2015
Mi-o fi si ciuda, nu-s vreun sfant. Vorba lunga, saracia omului.
Are cineva textul la Strategia Nationala a Locuirii?
N-am reusit sa dau de el, decat stiri la mana a saptea.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate