Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Salariu prea mare - ordin de mini...

Servodirectie Massey Ferguson 35x...

Izolare pod casa
 Masina buget 5000 euro

Reparare lustra led

Essilor vs. Hoya

Acces blocat / Website T5
 Medieval (2022)

Secolul XXI suna (1964)

Software pentru calculat suprafet...

Program copiere date Samsung J5 l...
 Contestatie amenda anulata in ins...

Folosire filezilla

Alegere panouri fotovoltaice

Intrare gratuita la Antipa daca a...
 

Arch Linux- probleme generale

- - - - -
  • Please log in to reply
277 replies to this topic

#73
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010
nvidia, ca sa faca update si la driver...

Edited by qlimax1975, 12 August 2016 - 11:39.


#74
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,319
  • Înscris: 11.11.2005
Cel mai probabil un bug la driver-ul video
https://bbs.archlinu...c.php?id=210305

Foloseste nvidia-340xx
https://wiki.archlin...IDIA#Installing

Edited by xxvirusxx, 12 August 2016 - 11:54.


#75
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010

View Postxxvirusxx, on 12 august 2016 - 11:54, said:

Cel mai probabil un bug la driver-ul video
https://bbs.archlinu...c.php?id=210305

Foloseste nvidia-340xx
https://wiki.archlin...IDIA#Installing

si care sa-l instalez? 340.cat? prima data dau purge la driverul existent? sunt lucruri care le fac prima data, pls help!

am un gtx 760

dar nu inteleg de ce problema ar fi driverul, din moment ce DE-ul de baza merge brici...

Edited by qlimax1975, 12 August 2016 - 12:08.


#76
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,319
  • Înscris: 11.11.2005
Ti-am dat link.....pachetul este : nvidia-340xx...dezinstalezi din tty nvidia
Un bug asemantor pe gtx960

Tu decizi daca testezi sau nu....
Daca nu, asteapta raspuns de la experti, eu sunt incepator.

#77
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010

View Postxxvirusxx, on 12 august 2016 - 12:15, said:

Ti-am dat link.....pachetul este : nvidia-340xx...dezinstalezi din tty nvidia
Un bug asemantor pe gtx960

Tu decizi daca testezi sau nu....
Daca nu, asteapta raspuns de la experti, eu sunt incepator.

Am inteles, multumesc mult de ajutor! Sper sa ma pot revansa vreodata :)
Am sa revin, sa va spun daca am facut "rahatul" praf sau bici :)

#78
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010
Cred ca sunt un idiot. Nu am reusit sa fac nimic. Am dezinstalat nvidia sudo pacman -R nvidia si atat ca altceva nu ma lasa, nvidia-utils etc,pt ca le stric nu stiu ce dependinte si nu pot sa instalez nimic ca-mi zice ca fisierele sunt deja acolo...nu mai inteleg nimic Posted Image

#79
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,319
  • Înscris: 11.11.2005
sudo pacman -Rd nvidia-utils


#80
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010
err

View Postxxvirusxx, on 12 august 2016 - 12:40, said:

sudo pacman -Rd nvidia-utils

la fel:
error: failed to prepare transaction (could not satisfy dependencies)
lib32-nvidia-utils: removing nvidia-utils breaks dependency nvidia-utils
si tot asa

#81
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,319
  • Înscris: 11.11.2005
Si nu puteai sa adaugi si...lib32-nvidia-utils?

sudo pacman -Rd nvidia-utils lib32-nvidia-utils

Apoi instalare...
sudo pacman -S nvidia-340xx nvidia-340xx-libgl


#82
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012
1. Driverul nvidioa 340.xx este pentru placi video vechi, pe cand placa ta video suporta fara probleme ultimul driver, deci este o mare prostie sa instalezi un driver legacy doar pentru ca nu reusesti sa pornesi Xorg din tty.
2. Foloseste urmatorul script adaptat la cerintele tale si vei putea porni orice wm din tty:

#!/bin/sh
#
# ~/.xinitrc
#
[[ -f ~/.Xresources ]] && xrdb -merge ~/.Xresources
VBoxClient-all &
xset -dpms; xset s off
# Executed by startx (run your window manager from here)
case $1 in
gnome)	 exec gnome-session;;
kde)		 exec startkde;;
i3wm)		 exec i3;;
xmonad)	 exec xmonad;;
*) exec i3;;
esac


porneti interfata cu startx ~/.xinitrc i3 sau startx ~/.xinitrc gnome-session sau orice alt desktop mai vrei.
LE: chiar acum am testat cu succes acest script in Vbox cu i3 si xmonad.

Edited by AnbuBlack, 12 August 2016 - 13:39.


#83
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010

View PostAnbuBlack, on 12 august 2016 - 13:38, said:

1. Driverul nvidioa 340.xx este pentru placi video vechi, pe cand placa ta video suporta fara probleme ultimul driver, deci este o mare prostie sa instalezi un driver legacy doar pentru ca nu reusesti sa pornesi Xorg din tty.
2. Foloseste urmatorul script adaptat la cerintele tale si vei putea porni orice wm din tty:

#!/bin/sh
#
# ~/.xinitrc
#
[[ -f ~/.Xresources ]] && xrdb -merge ~/.Xresources
VBoxClient-all &
xset -dpms; xset s off
# Executed by startx (run your window manager from here)
case $1 in
gnome)	 exec gnome-session;;
kde)		 exec startkde;;
i3wm)		 exec i3;;
xmonad)	 exec xmonad;;
*) exec i3;;
esac


porneti interfata cu startx ~/.xinitrc i3 sau startx ~/.xinitrc gnome-session sau orice alt desktop mai vrei.
LE: chiar acum am testat cu succes acest script in Vbox cu i3 si xmonad.

am sa incerc, multumesc frumos!

#84
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,319
  • Înscris: 11.11.2005

View PostAnbuBlack, on 12 august 2016 - 13:38, said:

1. Driverul nvidioa 340.xx este pentru placi video vechi,

Suporta si placa lui video...GTX 760...

PS. Si mie mi-a mers fara probleme...cu lightdm, sddm, .xinitrc.....el primeste black screen....si posibil sa fie si la el bug-ul cu noul driver...cum era cel cu GTX 960...

Attached Files



#85
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010
Bun, am incercat asa si primesc urm eroare:

mentionez ca am dat  comanda startx ~/.xinitrc gnome-session

/home/qlimax/.xinitrc : line 6 : vboxclient-all : command not found

/home/qlimax/.xinitrc : line 14 : exec : i3 : not found
xinit connection to x server lost
waiting for x server to shut down....

sa inteleg ca vboxclient e o comanda pt virtualbox? sa o sterg?

Edited by qlimax1975, 12 August 2016 - 13:53.


#86
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,319
  • Înscris: 11.11.2005
pai tu nu rulezi in vbox....
vboxclient-all : command not found


#87
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010

View Postxxvirusxx, on 12 august 2016 - 13:53, said:

pai tu nu rulezi in vbox....
vboxclient-all : command not found

o sterg atunci? si eroarea cu i3? eu am dat gnome-session

Posted Image Primul pas l-am facut, am rulat gnome din xinit.
Am modificat asa:

#!/bin/sh
#
# ~/.xinitrc
#
[[ -f ~/.Xresources ]] && xrdb -merge ~/.Xresources
xset -dpms; xset s off
# Executed by startx (run your window manager from here)
case $1 in
gnome)   exec gnome-session;;
kde)			 exec startkde;;
i3wm)			exec i3;;
xmonad)  exec xmonad;;
*) exec gnome-session;;
esac


pt altceva in pen linie pun i3 sau startkde?

#88
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,319
  • Înscris: 11.11.2005
Posibil sa fie asa....

@AnbuBlack stie mai bine :)

#!/bin/sh
#
# ~/.xinitrc
#
[[ -f ~/.Xresources ]] && xrdb -merge ~/.Xresources
xset -dpms; xset s off
# Executed by startx (run your window manager from here)

case $1 in
	awesome		   ) exec awesome;;
	bspwm			 ) exec bspwm;;
	catwm			 ) exec catwm;;
	cinnamon		  ) exec cinnamon-session;;
	dwm			   ) exec dwm;;
	enlightenment	 ) exec enlightenment_start;;
	ede			   ) exec startede;;
	fluxbox		   ) exec startfluxbox;;
	gnome			 ) exec gnome-session;;
	gnome-classic	 ) exec gnome-session --session=gnome-classic;;
	i3|i3wm		   ) exec i3;;
	icewm			 ) exec icewm-session;;
	jwm			   ) exec jwm;;
	kde			   ) exec startkde;;
	mate			  ) exec mate-session;;
	monster|monsterwm ) exec monsterwm;;
	notion			) exec notion;;
	openbox		   ) exec openbox-session;;
	unity			 ) exec unity;;
	xfce|xfce4		) exec startxfce4;;
	xmonad			) exec xmonad;;
	# No known session, try to run it as command
	*) exec $1;;
esac


#89
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010
Curios, gnome porneste din xinit dar i3 nu vrea, ramane ecranul negru...wtf?

am instalat i3 asa: sudo pacman -S i3
sudo pacman -S dmenu

si am modificat doar pen linie unde am pus i3

#!/bin/sh
#
# ~/.xinitrc
#
[[ -f ~/.Xresources ]] && xrdb -merge ~/.Xresources
xset -dpms; xset s off
# Executed by startx (run your window manager from here)
case $1 in
gnome)   exec gnome-session;;
kde)			 exec startkde;;
i3wm)			exec i3;;
xmonad)  exec xmonad;;
*) exec i3;;
esac


Edited by qlimax1975, 12 August 2016 - 14:21.


#90
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,319
  • Înscris: 11.11.2005
In vbox merge fara probleme Posted Image

Attached Files

  • Attached File  i3.jpg   25.5K   4 downloads


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate