Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Salariu prea mare - ordin de mini...

Servodirectie Massey Ferguson 35x...

Masina buget 5000 euro
 Reparare lustra led

Essilor vs. Hoya

Acces blocat / Website T5

Medieval (2022)
 Secolul XXI suna (1964)

Software pentru calculat suprafet...

Program copiere date Samsung J5 l...

Contestatie amenda anulata in ins...
 Folosire filezilla

Alegere panouri fotovoltaice

Intrare gratuita la Antipa daca a...

De la Casuța de pe deal la C...
 

Arch Linux- probleme generale

- - - - -
  • Please log in to reply
277 replies to this topic

#55
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012

View Postqlimax1975, on 08 august 2016 - 00:35, said:

Nu face :error: no targets specified (use -h for help)

Mea culpa. Eu am greșit, nu utilizez yaourt pentru AUR, ci pacaur și am confundat opțiunile. Trebuie să privești yaourt ca o extensie a lui pacman:

- yaourt -Syu pentru update la tot sistemul, dacă vrei să facă update și pachetelor instalate din AUR adaugi opțiunea a yaourt -Syua, pentru a instala un pachet din repository-ul oficial folosești yaourt -S nume_pachet, pentru a instala din AUR folosești yaourt -Sa nume_pachet, etc. Găsești mai multe în manual.

#56
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010

View PostAnbuBlack, on 08 august 2016 - 11:32, said:

Mea culpa. Eu am greșit, nu utilizez yaourt pentru AUR, ci pacaur și am confundat opțiunile. Trebuie să privești yaourt ca o extensie a lui pacman:

- yaourt -Syu pentru update la tot sistemul, dacă vrei să facă update și pachetelor instalate din AUR adaugi opțiunea a yaourt -Syua, pentru a instala un pachet din repository-ul oficial folosești yaourt -S nume_pachet, pentru a instala din AUR folosești yaourt -Sa nume_pachet, etc. Găsești mai multe în manual.

Multumesc din nou ;)

#57
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Uite cate ceva despre pacman, yaourt si packer (plus altele din alte distributii): http://stressat.blog...achete-cli.html
Poti folosi si-in frontend grafic, octopi de exemplu, e in AUR, are si notificator de actualizari.  https://aur.archlinu...50&do_Search=Go

#58
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010

View Postshogun1, on 08 august 2016 - 12:30, said:

Uite cate ceva despre pacman, yaourt si packer (plus altele din alte distributii): http://stressat.blog...achete-cli.html
Poti folosi si-in frontend grafic, octopi de exemplu, e in AUR, are si notificator de actualizari.  https://aur.archlinu...50&do_Search=Go
Imi place mai mult in terminal, in pacman ma descurcam, cu aur am fost in dubii putin. Mai am o intrebare: cum se face mentenanta la ssd in arch? se poate face trim automat?

#59
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
https://wiki.archlin...id_State_Drives

#60
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010
Am adaugat ultima parte in fstab, in rest nu am modificat nimic, e ok?

#
# /etc/fstab: static file system information
#
# <file system> <dir> <type> <options> <dump> <pass>
# /dev/sda2
UUID=b8a22594-288c-4e6d-b7b4-10808cff7ac9 /   ext4    rw,relatime,data=ordered 0 1
# /dev/sda1
UUID=4C9C-6FDE    /boot   vfat    rw,relatime,fmask=0022,dmask=0022,codepage=437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,errors=remount-ro 0 2
# /dev/sda3
UUID=8cf8193d-811b-4000-8fc7-0b339be8c82c /home   ext4    rw,relatime,data=ordered 0 2

  /dev/sda2  /boot    ext4  defaults,noatime,discard   0  2
  /dev/sda1  /boot/efi   vfat  defaults,noatime,discard   0  2
  /dev/sda3  /    ext4  defaults,noatime,discard   0  2

Edited by qlimax1975, 08 August 2016 - 15:39.


#61
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010
Nu mai conteaza. Am renuntat la editarea fstab. am dat enable la fstrim si face trim o data pe sapt, ce cred eu ca e sufucient.



sudo systemctl enable fstrim.timer

#62
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010
Salutare din nou. Am tot incercat sa bootez mai multe DE-uri alternativ si tot nu reusesc. Am dat disable la gdm, am modificat xinitul din home, si indiferent ce DE aleg ecranul ramane negru. La fel si cu lightdm. Nu stiu unde gresesc si ce sa mai fac...ca o curiozitate, cand am dat din tty nano ~/xinit.rc era gol...nu trebuia sa arate la fel ca cel din home?

xinitul din home arata asa:

#!/bin/sh
userresources=$HOME/.Xresources
usermodmap=$HOME/.Xmodmap
sysresources=/etc/X11/xinit/.Xresources
sysmodmap=/etc/X11/xinit/.Xmodmap
# merge in defaults and keymaps
if [ -f $sysresources ]; then

xrdb -merge $sysresources
fi
if [ -f $sysmodmap ]; then
xmodmap $sysmodmap
fi
if [ -f "$userresources" ]; then


xrdb -merge "$userresources"
fi
if [ -f "$usermodmap" ]; then
xmodmap "$usermodmap"
fi
# start some nice programs
if [ -d /etc/X11/xinit/xinitrc.d ] ; then
for f in /etc/X11/xinit/xinitrc.d/?*.sh ; do
[ -x "$f" ] && . "$f"
done
unset f
fi
twm &
xclock -geometry 50x50-1+1 &
xterm -geometry 80x50+494+51 &
xterm -geometry 80x20+494-0 &
exec xterm -geometry 80x66+0+0 -name login
session=${1:-xfce}
case $session in
	 awesome		 ) exec awesome;;
	 bspwm				 ) exec bspwm;;
	 catwm				 ) exec catwm;;
	 cinnamon				 ) exec cinnamon-session;;
	 dwm					 ) exec dwm;;
	 enlightenment ) exec enlightenment_start;;
	 ede					 ) exec startede;;
	 fluxbox		 ) exec startfluxbox;;
	 gnome				 ) exec gnome-session;;
	 gnome-classic ) exec gnome-session --session=gnome-classic;;
	 i3|i3wm		 ) exec i3;;
	 icewm				 ) exec icewm-session;;
	 jwm					 ) exec jwm;;
	 kde					 ) exec startkde;;
	 mate					 ) exec mate-session;;
	 monster|monsterwm ) exec monsterwm;;
	 notion				 ) exec notion;;
	 openbox		 ) exec openbox-session;;
	 unity				 ) exec unity;;
	 xfce|xfce4			 ) exec startxfce4;;
	 xmonad				 ) exec xmonad;;
	 *) exec $1;;
esac
.xinitrc


Edited by qlimax1975, 11 August 2016 - 22:46.


#63
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012

View Postqlimax1975, on 11 august 2016 - 22:45, said:

cand am dat din tty nano ~/xinit.rc era gol...nu trebuia sa arate la fel ca cel din home?


[/CODE]

Numele fișierului respectiv este .xinitrc nu xinit.rc și el se găsește în /home/user/.xinitrc, iar cel general se găsește în /etc/X11/xinit/xinitrc.

#64
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010
K, am inteles, dar nu ma ajuta sa rezolv problema.

#65
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012
startx ~/.xinirc i3 sau starx ~/.xinitrc gnome. Cred că poți crea alias-uri ca să scurtezi comanda, nu am încercat dar nu văd de ce nu s-ar putea.

#66
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010
Mda, asta incerc si eu sa inteleg, de ce nu porneste....

#67
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Nu-s familiarizat cu gdm, dar sunt convins ca stie sa gestioneze rularea mai multor DE-uri, la log out ar trebui sa ai o fereastra ce-ti prezinta DE-urile instalate si tu alegi in care intri. Ai ales automatic login sau pornesti cu startx? Cu automatic login poti folosi gdm, cu logare in tty si pornire DE cu startx foloseste .xinitrc.
Cu ajutorul .xinitrc poti alege sesiunea, la tine implicit startx sau xinit porneste Xfce4, pentru a porni alt DE vezi in wiki, de exemplu pentru Openbox ar trebui data comanda:xinit openbox sau startx ~/.xinitrc openbox. Pofi face aliasuri in ~/.bashrc, de exemplu
alias ob="startx ~/.xinitrc openbox"

Comanda ob data in tty dupa logare va porni Openbox.

Wiki:
Gdm: https://wiki.archlin...g/index.php/GDM
.xinitrc: https://wiki.archlin...index.php/Xinit

In concluzie: incearca iarasi ambele variante (GDM cu gdm activat, log out, la login alegi alta sesiune si .xinitrc cu xinit nume-DE-WM), fii sigur ca mediul grafic pe care-l doresti pornit e instalat, da-ne detalii despre modul cum incerci sa te loghezi (automatic login, tty), comenzile exacte folosite, mesajul de eroare aparut. Verifica si setarile gdm dupa wiki, poti incerca si alt display manager, sddm pe care-l folosesc eu functioneaza perfect pentru asa ceva, dar, repet, sunt convins ca si gdm functioneaza daca-i setat ok. Bafta.

Edited by shogun1, 12 August 2016 - 06:07.
Completari


#68
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,319
  • Înscris: 11.11.2005
@qlimax1975

Ia vezi ce pachete nu sunt instalate
sudo pacman -S --needed xorg-server xorg-server-utils xorg-xinit xterm

LE. Si cum zice si colegul, chiar si sddm merge fara probleme Posted Image
PS. Si tema pentru sddm o poti instaka din AUR:
yaourt -S archlinux-themes-sddm

@shogun1
I-am zis de lightdm Posted Image

Attached Files


Edited by xxvirusxx, 12 August 2016 - 07:52.


#69
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010
Am incercat, cu lightdm cu gdm, din login din tty, cu xinit cu startx, nici eu nu mai stiu cu ce, peste tot ecran negru....

[[email protected] ~]$ sudo pacman -S --needed xorg-server xorg-server-utils xorg-xinit xterm
[sudo] password for root:
warning: xorg-server-1.18.4-1 is up to date -- skipping
warning: xorg-server-utils-7.6-4 is up to date -- skipping
warning: xorg-xinit-1.3.4-4 is up to date -- skipping
warning: xterm-325-1 is up to date -- skipping
there is nothing to do


aici e totul ok

View Postshogun1, on 12 august 2016 - 06:04, said:

Nu-s familiarizat cu gdm, dar sunt convins ca stie sa gestioneze rularea mai multor DE-uri, la log out ar trebui sa ai o fereastra ce-ti prezinta DE-urile instalate si tu alegi in care intri. Ai ales automatic login sau pornesti cu startx? Cu automatic login poti folosi gdm, cu logare in tty si pornire DE cu startx foloseste .xinitrc.
Cu ajutorul .xinitrc poti alege sesiunea, la tine implicit startx sau xinit porneste Xfce4, pentru a porni alt DE vezi in wiki, de exemplu pentru Openbox ar trebui data comanda:xinit openbox sau startx ~/.xinitrc openbox. Pofi face aliasuri in ~/.bashrc, de exemplu
alias ob="startx ~/.xinitrc openbox"

Comanda ob data in tty dupa logare va porni Openbox.

Wiki:
Gdm: https://wiki.archlin...g/index.php/GDM
.xinitrc: https://wiki.archlin...index.php/Xinit

In concluzie: incearca iarasi ambele variante (GDM cu gdm activat, log out, la login alegi alta sesiune si .xinitrc cu xinit nume-DE-WM), fii sigur ca mediul grafic pe care-l doresti pornit e instalat, da-ne detalii despre modul cum incerci sa te loghezi (automatic login, tty), comenzile exacte folosite, mesajul de eroare aparut. Verifica si setarile gdm dupa wiki, poti incerca si alt display manager, sddm pe care-l folosesc eu functioneaza perfect pentru asa ceva, dar, repet, sunt convins ca si gdm functioneaza daca-i setat ok. Bafta.

m-am logat si automatic si din tty, comenzi folosite in tty:

xinit, xinitrc gnome, xinit gnome-session, exec gnome...nici nu mai stiu...
nu apare nici o erroare pur si simplu se face ecranul negru.

#70
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,319
  • Înscris: 11.11.2005
Ataseaza log-ul /var/log/Xorg.0.log

#71
qlimax1975

qlimax1975

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 07.03.2010

View Postxxvirusxx, on 12 august 2016 - 11:10, said:

Ataseaza log-ul /var/log/Xorg.0.log

Spoiler

Edited by _-_, 12 August 2016 - 11:34.
Post prea lung. Trebuia sa introduci un spoiler.


#72
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,319
  • Înscris: 11.11.2005
Ce driver ai folosit? nvidia-340xx sau nvidia?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate