Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Recomandare vin pentru nunta
Last Updated: Aug 05 2017 12:04, Started by
catalin22
, Aug 02 2016 13:27
·
0
#19
Posted 02 August 2016 - 14:43
adisz, on 02 august 2016 - 14:33, said:
...ar fi interesant de stiut suprafata totala cultivata cu vie si cantitatea totala de vin din magazine.Cred ca depaseste de cel putin trei ori.... Se fac achiziții intracomunitare de must, din greu. catalin22, on 02 august 2016 - 14:41, said:
...vor aprecia vinul imbunteliat. Casă de piatră! |
#20
Posted 02 August 2016 - 14:51
scaiba, on 02 august 2016 - 14:43, said: Așa-i om bun, pentru unii numai eticheta contează. Casă de piatră! Pentru cei din provincie care sunt obisnuiti cu vin varsat vor fi incantati ca vor bea la sticla, vor avea impresia ca e mai bun. Pentru Bucuresteni care imi sunt prieteni/colegi imi e asa sa pun vin varsat pe masa. Sunt deja obisnuiti cu vinul la sticla si va da impresia de austeritate/ saracie. Si din pacata da, eticheta conteaza. |
#22
Posted 02 August 2016 - 14:57
Friskey, on 02 august 2016 - 14:54, said:
Vinul se alege in functie de meniu. In afara de mix grill care sa zicem ar merge cu un vin rosu eu zic ca s-ar preta un alb demisec. Oricum data viind perioada, e cald, multi cred ca il vor indoi ca sa bea spritz. |
#23
Posted 02 August 2016 - 15:20
Ca sa nu mai deschid un topic nou (si eu interesat de bautura pentru nunta) as vrea sa va intreb, ce parere aveti de Jidvei Riesling ?
Aveti alte recomandari in locul lui? Ma intereseaza un vin care sa fie ok si sa se bea. Pentru un vin rosu, din gama jidvei se poate opta pentru ceva ? PS: Eu nu sunt bautor de alcool asa ca as aprecia, mai ales, parerile celor care sunt in domeniu... |
#24
Posted 02 August 2016 - 15:44
Jidvei nu se compara cu Recas. Eu zic sa-ti iei gandul de la Jidvei. Mai ales ca din cate stiu nu produc vin rosu pe gamele low. Recas-ul are pe gama Schwaben un Riesling f ok avand in vedere pretul cerut si care a fost si medaliat in mai multe randuri.
Jidveiul e mult sub Recas si crede-ma ca am baut cam tot ce produc cei de la Jidvei pana in 40-50 de lei. |
#25
Posted 02 August 2016 - 15:52
Mergi pe Schwaben de la Recas.
Sau daca ai posibilitatea sa iei ceva vin rosu de la tara |
#26
Posted 02 August 2016 - 15:55
1. La nunti se ofera vin alb, demisec, fiindca reprezinta cel mai mic compromis intre cei care vor sec si cei care vor dulce. Plus ca pretentiosii il pot face spritz.
2. Vara se evita vinul rosu dintr-un motiv expus mai sus. 3. Litrul de vin neimbuteliat, pe un producator mare, il costa +/-3 lei. Vanzarea lui cu 8 lei, varsat, e o afacere buna. 4. Vrei sa tii coada pe sus, dar oferi una din cele mai ieftine variante de pe piata. Un vin excelet poate fi servit cu stil din carafa si cumparat de la o podgorie mai mica, dar nepromovata. 5. Intre un vin bun la carafa si chestia aia de la Recas...prefer oricand varianta 1. 6. Daca esti hotarat pe sticle, sa dai in cwr cu tovarasii din Bucuresti, alege un Jidvei demisec. Cred ca au un Muscat apropiat la pret si net superior. 7. Daca le dai mamaliga in menu, nu cred ca e asa de mare staiful incat sa nu vrea carafa. 8. Casa de piatra! |
#27
Posted 02 August 2016 - 16:04
#28
Posted 02 August 2016 - 16:17
Olteanul_sfios, on 02 august 2016 - 15:55, said: 6. Daca esti hotarat pe sticle, sa dai in cwr cu tovarasii din Bucuresti, alege un Jidvei demisec. Cred ca au un Muscat apropiat la pret si net superior. Muscatul de care vorbesti (banuiesc ca te referi la Muscat Ottonel avand in vedere pretul sugerat de initiatorul topicului) e demidulce si e din gama Traditional. Iar Muscatul de la Recas de pe Schwaben matura pe jos cu el la orice ora din zi si din noapte. Dat fiind faptul ca omul vrea demisec... Daca insa te referi la Dry Muscat-ul din gama Grigorescu acela e demisec costa cu 4-6 lei in plus pe sticla si e mai ok decat unele din gama Schwaben de la Recas dar mai slab decat albele din gama Castel Huniade de la Recas, care sunt pozitionate pe acelasi segment de pret. Deci daca ar fi sa creasca bugetul, tot Recas ar fi varianta mai buna. Au o Feteasca Regala foarte buna pe gama Castel Huniade. |
|
#29
Posted 02 August 2016 - 17:27
Hitmaker, on 02 august 2016 - 16:17, said: Daca insa te referi la Dry Muscat-ul din gama Grigorescu acela e demisec costa cu 4-6 lei in plus pe sticla si e mai ok decat unele din gama Schwaben de la Recas dar mai slab decat albele din gama Castel Huniade de la Recas, care sunt pozitionate pe acelasi segment de pret. Deci daca ar fi sa creasca bugetul, tot Recas ar fi varianta mai buna. Au o Feteasca Regala foarte buna pe gama Castel Huniade. Din pacate nu am incercat nici un alb de la ei. Ceva pareri? |
#30
Posted 02 August 2016 - 20:10
Poti lua in considerare si Dealul Catalina de la Cotnari. E cam in aceeasi gama de pret cu celelalte doua.
E un cupaj demisec foarte baubil. Poti incerca sa cumperi bauturile de la kaufland - daca iti raman sticle sigilate le poti returna - asa era intr-o vreme - mergi si intreaba si te lamureste. Daca nu, nu e mare bai, sticlele sigilate stau bine 2-3 ani tinute la o boxa/beci. Edited by Batranelul, 02 August 2016 - 20:11. |
#31
Posted 02 August 2016 - 20:17
catalin22, on 02 august 2016 - 14:51, said:
Pentru cei din provincie care sunt obisnuiti cu vin varsat vor fi incantati ca vor bea la sticla, vor avea impresia ca e mai bun. Pentru Bucuresteni care imi sunt prieteni/colegi imi e asa sa pun vin varsat pe masa. Sunt deja obisnuiti cu vinul la sticla si va da impresia de austeritate/ saracie. Si din pacata da, eticheta conteaza. Cum spuneam mai inainte:snobii si cei cu fite trebuie lasati la o parte.Un vin bun nu este neaparat ala din sticla frumos etichetata si ambalata.De obicei,acolo isi are salasul o posirca.De calitate,daca vrei.Si din nou snobismul (si prostia) nu vor permite decat laudarea acelei posirci,ca vezi doamne. |
#32
Posted 02 August 2016 - 20:37
Poate fi si putin altfel: riscul de a-l casa pana la servire la nunta e zero la vinul imbuteliat la sticla, cantitatea care ramane poate fi folosita in decursul urmatorilor 2-3 ani fara probleme. Si pana la urma, este un vin al carui origine este usor de urmarit.
|
#33
Posted 02 August 2016 - 22:55
Daca te duci in Vrancea la degustare, treci si pe la Odobesti. Pe vremuri aveau vinuri bune.
|
|
#34
Posted 03 August 2016 - 12:24
Freddy12, on 02 august 2016 - 22:55, said:
.... treci si pe la Odobesti. Pe vremuri aveau vinuri bune. Imposibil.Pe vremuri nimic nu era bun. ps. Am un cumnat care a cumparat struguri "de Vrancea" in toamna.De aia la sac,da' cumparati din piata.Inca in ziua de gratie trei august,anno domini 2016,vinul facut din acei struguri nu a fiert.Se pregateste alambicul. |
#35
Posted 03 August 2016 - 15:31
#36
Posted 03 August 2016 - 16:31
Hitmaker, on 02 august 2016 - 16:17, said: Muscatul de care vorbesti (banuiesc ca te referi la Muscat Ottonel avand in vedere pretul sugerat de initiatorul topicului) e demidulce si e din gama Traditional. Iar Muscatul de la Recas de pe Schwaben matura pe jos cu el la orice ora din zi si din noapte. Dat fiind faptul ca omul vrea demisec... Daca insa te referi la Dry Muscat-ul din gama Grigorescu acela e demisec costa cu 4-6 lei in plus pe sticla si e mai ok decat unele din gama Schwaben de la Recas dar mai slab decat albele din gama Castel Huniade de la Recas, care sunt pozitionate pe acelasi segment de pret. Deci daca ar fi sa creasca bugetul, tot Recas ar fi varianta mai buna. Au o Feteasca Regala foarte buna pe gama Castel Huniade. Da, ma refer la cel demisec (nu sunt suficient de beat ca sa recomand demidulce la 10 lei sticla cuiva ). Cat despre cat de bun e unul sau altul...e o alegere subiectiva si am expus-o pe-a mea. Daca a ta difera, este ok, dar nu inseamna ca e si adevarata. Dupa cum probabil stii, gustul e doar unul dintre factorii care dau valoare unui vin. Si cred ca propunerea mea e bunicica. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users