Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...

Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315
 Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...
 Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...
 

Furtul intelectual și domnia scolii profesionale

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
103 replies to this topic

#37
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,238
  • Înscris: 11.04.2006
filozofeala searbada. secretul lui peste.
toti marii filozofi si-au publicat sau doareau sa isi faca publice ideile.
chiar si asa, invartitul in jurul cozii pe diverse teme nu a produs mare lucru benefic de-a lungul istoriei. Iar daca ar filozofa in secret pt propria satisfactie, oameni inteligenti fiind, cred ca si-ar pune intrebarea la ce-ar mai folosi?

#38
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,436
  • Înscris: 06.02.2008
Filosofia aduce mai multe probleme decat solutii, s-o lasam moartć.

#39
vpiti

vpiti

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,857
  • Înscris: 11.01.2010
@ intiator - stiinta nu mai functioneaza cum consideri tu de prin sec XX, mai exact de cand Karl Popper respinge principiul inductivismului al lui Bacon (ce se baza exclusiv pe observatii), inlocuindu-l cu ideea falsificabilitatii - orice teorie stiintifica trebuie sa poata fi testata si dovedita a fi falsa. Asta inseamna ca stiinta nu mai poate exista numai in lumea idelor teoretice ci trebuie demonstrata prin diverse experimente pentru a putea fi luata in considerare. Astfel stiinta moderna reprezinta o imbinare intre teoretic si aplicat si necesita colaborarea intre teoreticieni si cei capabili sa construiasca si sa ruleze experimentele necesare

@caiuscorneliu - nu este chiar asa. Filozofia inca mai are multe de spus, mai ales in domeniul eticii. Cel mai bun exemplu care-mi vine in minte este cazul inteligentei artificiale si comportamentul acesteia in diverse situatii critice: urmeaza sa aiba loc un accident intre o masina autonoma si un grup de oameni. Cum ar trebui sa reactioneze AI-ul in cazul d fata? Salveaza pasagerii sau pe ceilalti ?

Edited by vpiti, 14 July 2016 - 12:35.


#40
Damascus77

Damascus77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,911
  • Înscris: 11.07.2015
Cei mai prostanaci merg la liceele tehnice, asta asa e de cand lumea.

Cine are ceva in cap, urmeaza un liceu teoretic.

#41
XORIAN_L

XORIAN_L

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,216
  • Înscris: 01.10.2009
Nu e de cand lumea. Pe vremuri erau meseriasi cu IQ 130, pentru ca foarte putini mergeau la facultate. Acum meseria e ceva asa, trebuie sa o faca numai prostii. Cei care pica la examene, trebuie sa se apuce de munca. D-aia nu mai gasesti un meserias cum trebuie cand ai nevoie.

Edited by XORIAN_L, 14 July 2016 - 12:54.


#42
andreim77

andreim77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,238
  • Înscris: 11.04.2006

View PostDamascus77, on 14 iulie 2016 - 12:49, said:

Cei mai prostanaci merg la liceele tehnice, asta asa e de cand lumea.
Cine are ceva in cap, urmeaza un liceu teoretic.
n-are nici o legatura una cu alta, iq-ul cu cat de "valoroasa" e scoala si meseria pe care le va urma un tanar. important e ca acea meserie sa fie utila.
De ex. o meserie f utila dar batjocorita e facuta de cei care tin strazile, aleile, parcurile curate. nici nu iti trebuie scoala pt asa ceva. Dar societatea bolnava o considera o activitate rusinoasa, degradanta.

#43
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,436
  • Înscris: 06.02.2008
Inginerul este interfata īntre teoretician si executant. Intre cercetćtor si tehnician. Pana sa fie asa ideile erau doar ale elitelor, nu aduceau progres, nu schimbau viata omului. Erau sterile. De aia inginerul e si cel care aduce cel mai mult aport la progres, uneste ideea cu practica. Progres palpabil, nu formule īntr-o carte. Progresul ala pe care-l simtim de cand ne dam jos din pat pana punem capul inapoi pe perna.

Edited by caiuscorneliu, 14 July 2016 - 16:28.


#44
alnegru

alnegru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 492
  • Înscris: 12.01.2007
Trebuie schimbata viata dar nu viata oricui, cum se intampla astazi datorita producerii in masa in industrie a aplicatiilor. Astazi oricine are bani chiar daca e frizer, chelner, zidar, inginer poate cumpara desi nu-l duce capul sa produca vreo teorie.
@vpiti: Stiinta functioneza bine si fara experiment, de asta exista fizica teoretica, de asta exista ramurile moderne ale matematicii ca statele sa nu plateasca enorm pt instalatii uriase experimentale.
Si in experiment tot oamenii de stiinta lucreaza nu sculer matriterii de la UPB Bucuresti sau MIT.

Edited by alnegru, 15 July 2016 - 12:50.


#45
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009
Bine, te asteptam pe tine sa faci ceva. Pana atunci, putem sa ne traim maruntele existente?

#46
real32

real32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,747
  • Înscris: 02.07.2006

View Postalnegru, on 15 iulie 2016 - 12:50, said:

Stiinta functioneza bine si fara experiment, de asta exista fizica teoretica, de asta exista ramurile moderne ale matematicii ca statele sa nu plateasca enorm pt instalatii uriase experimentale.
Si in experiment tot oamenii de stiinta lucreaza nu sculer matriterii de la UPB Bucuresti sau MIT.

La cate prostioare debitezi imi este foarte clar la ce nivel pseudostiintific ai ajuns! Pai un sculer-matriter din asta - spre deosebire de tine - stie ceva carte. Domeniul studiului materialelor este de-a dreptul fascinant, sunt mii si mii de materiale, fiecare cu proprietati si aplicatii specifice. Sunt mii si mi de tehnologii, de metode de evaluare si testare, multe rafturi de biblioteca in orice domeniu. Faptul ca nu ai mazgalit vreodata vreun indicator (a.k.a. proiectat, desenat, verificat si aprobat) si nu ai rasfoit vreo specificatie tehnica (EN, SR, ASTM, DIN, ISO, JIS, BS, NF, SAE, AWS, etc) iti lasa impresia ca esti vreun mare erudit teoretician, verisor cu Oppenheimer si cu Bruno Pontecorvo. Atunci ar trebui sa stii ca fizica cuantica a inceput prin cuantificarea energiei radiatiei, cand fizica asa-zis clasica nu a mai putut explica catastrofa ultravioleta din distributia radiatiei termice a corpului negru (a.k.a. legea Rayleigh-Jeans), transformand faimoasa integrala de tip Boltzmann intr-o suma). O confirmare a  valabilitatatii fizicii cuantice a fost data de celebrul experiment Stern-Gerlach, cand fascicolul de atomi de argint ce strabateau un camp magnetic neomogen nu produs o urma continua, validand mecanica clasica, nu s-a despicat in trei fascicole, conform teoriei semiclasice Bohr-Sommerfeld, ci s-a despicat in doua fascicole, confirmand fizica cuantica si existenta momentului cinetic propriu sau spinul electronului.
Sa te apuci sa jignesti intregi categorii sociale fara sa ai macar habar de activitatile din domeniul respectiv este fara indoiala o narozie. Sculerii aia pe care te chinui sa-i denigrezi stiu ce este un otel ledeburitic, pot proiecta un utilaj sau o constructie, calculeaza curbele de calibilitate ale unui otel din analiza elementelor chimice reziduale, stiu sa faca spectroscopie. Dumneata (un rafinat intelectual) poti macar sa enumeri cateva metode spectroscopice in loc sa bati campii cu legea lui Ohm si principiile lui Newton? Sunt o multime de astfel de metode, toate fiind deosebit de interesante, mai jos sunt doar cateva exemple:
- spectroscopia de emisie optica, pe care ar trebui sa o cunoastem cu totii de la scoala, bazata pe analiza radiatiei (ultaviolet, vizibil, infrarosu) emise de o anumita proba cu ajutorul unui element dispersiv (prisma, retea de difractie)
- spectroscopia de absorbitie, bazata pe analiza spectrelor de absorbtie si pe legea Lambert-Beer (spre exemplu absorbtia in infrarosu este folosita pentru studiul gazelor moleculare)
- fluorescenta de raze (XRF) bazata pe legea lui Moseley
- spectroscopia XPS bazazata pe analiza energiei electronilor emisi prin ionizarea atomilor cu ajutorul unui fascicol de raze X
- spectroscopia Auger (AES) care studiaza energia electronilor Auger emisi de stratul superficial al unei probe
- spectroscopia Raman, cu acele nivele virtuale care genereaza linii spectrale Stokes si anti-Stokes
- spectroscopia de rezonanta magnetica, care se bazeaza pe relaxarea longitudinala si transversala a spinilor nucleari ce executa precesii Larmor intr-un camp magnetic
- spectroscopia de masa, care studiaza miscarea unor ioni in campuri electrice si magnetice
- spectroscopia Mossbauer, bazata pe studiul radiatiei gamma emisa sau absorbita de nucleele atomice prinse in reteaua cristalina (fara recul), extrem de sensibila si cu o multitudine de aplicatii practice
- rezonanta electronica de spin (ESR sau RES), care are la baza absorbtia rezonanta a microundelor de catre spinii neimperechiati ai unei probe plasata intr-un camp magnetic

Sunt nenumarate astfel de exemple de la electronica si telecomunicatii pana la IT, imagistica si aplicatii de fizica solidului in care lucreaza ingineri scoliti de facultatile tehnice, care au depasit de mult timp cunostintele elementare legate de legea lui Ohm.

Edited by real32, 16 July 2016 - 12:30.


#47
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

View PostDamascus77, on 14 iulie 2016 - 12:49, said:

Cei mai prostanaci merg la liceele tehnice, asta asa e de cand lumea.

Cine are ceva in cap, urmeaza un liceu teoretic.
Eu am terminat Liceul Industrial Electronica.
Asa ca daca dta nu ai chef sa fi calcat in picioare, te invit sa iti sustii si sa iti demonstrezi ideea.
Dar ai mare grija ce argumente folosesti, ca altfel promit sa matur netul cu matalica..

alnegru
Si pt dta e valabila aceiasi invitatie. Si avertizare..

Ca sa indrept discutia pe o tema simpla, de liceu, va rog pe ambii sa veniti cu schemele a macar 4 montaje facute cu doar 3 rezistente.. Scheme formule, ecuatii, interpretari...
Dar va previn ca o sa iau fiecare fraza si o sa o testez. Si daca va prind cu copy Ponta, va decalotez, virtual, ca sa zic asa..
Asa ca mari ganditori, la treaba..
PS. Pt restul Va rog sa nu ii ajutati..

real32
Stima si respect pt postarea dumitale.

Edited by Prien, 16 July 2016 - 16:12.


#48
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,061
  • Înscris: 02.03.2003
Intr-un timp oamenii ii dispretuiau pe meseriasi si implicit huleau liceele tehnice.
Cei care au urmat facultati tehnice stiu ca studentii cu studii liceale tehnice erau foarte buni si de multe ori aveau avans mare.
Elevii liceelor teoretice sunt mai buni la teorie dar de multe ori sunt in urma celor de la tehnice.
Sunt domenii in care avem nevoie de filozofi ai stiintelor si domenii in care avem nevoie de practicieni ai stiintelor.
Fiecare om are utilitatea lui in societate si nu putem afirma ca filosoful este mai bun decat frezorul sau electricianul.


Nu am sters comentariul lui Damascus77 special pentru Prien. Stiam ca electronistul va sari ars atunci cand cineva ii va ataca pe absolventii liceelor tehnice.
Il voi linisti eu pe Prien repetand ca lumea a inceput din nou sa ii aprecieze pe cei care s-au pregatit pentru meserie inca din perioada adolescentei.

Edited by terratec, 18 July 2016 - 06:22.


#49
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,696
  • Înscris: 13.06.2004
Nenorocirea cu liceele tehnice a venit după 1989 când ştim cum au mers lucrurile pentru România... dar am văzut că acum încep să îmbunătăţească. Eu am făcut liceu industrial pentru că nu am învăţat bine pentru admitere şi pentru că pe atunci nu avem minte nu m-a pasionat aşa de mult partea tehnică ce am învăţat-o la liceu, că poate eram pe altă căi acuma.

#50
alnegru

alnegru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 492
  • Înscris: 12.01.2007

View PostPrien, on 16 iulie 2016 - 16:04, said:

Eu am terminat Liceul Industrial Electronica.
Asa ca daca dta nu ai chef sa fi calcat in picioare, te invit sa iti sustii si sa iti demonstrezi ideea.
Dar ai mare grija ce argumente folosesti, ca altfel promit sa matur netul cu matalica..

alnegru
Si pt dta e valabila aceiasi invitatie. Si avertizare..

Ca sa indrept discutia pe o tema simpla, de liceu, va rog pe ambii sa veniti cu schemele a macar 4 montaje facute cu doar 3 rezistente.. Scheme formule, ecuatii, interpretari...
Dar va previn ca o sa iau fiecare fraza si o sa o testez. Si daca va prind cu copy Ponta, va decalotez, virtual, ca sa zic asa..
Asa ca mari ganditori, la treaba..
PS. Pt restul Va rog sa nu ii ajutati..

real32
Stima si respect pt postarea dumitale.
Nea meserie legile circuitelor au fost descoperite de fizicieni, tu daca vorbesti de ele nefiind teoretician, te faci vinovat de plagiat, furt intelectual.
Scolile profesionale au fost intotdeauna un bau bau pentru copii, caci daca nu invatau ajungeau la Scoala de cooperatie, Colegiul tehnic. Nicicand un absolvent de colegiu tehnic nu va fi mai inteligent decat unul de colegiu national, pt ca primii invata cum sa faca munca fizica, iar cei din a doua categorie invata sa gandeasca.
Il contrazic pe hellmarvel in privinta capacitatii inginerilor, bineinteles ca nu au capacitate intelectuala, asta se observa si din inclinatia catre practica.
Repet elevii aveau doua sanse in viata sa arate ca sunt capabili: La 16 ani cand daca nu invatai ajungeai la scoala profesionala si la 18 ani, cand aia mai putin dotati dadeau admitere la politehnici, unde intotdeauna subliniau ca ei studiaza matematica si fizica(oare de ce nu electronica, constructiile le era rusine cumva?) Nici n-ar fi indraznit sa se duca sa dea admitere la facultatile de profil la ce spuneau ca ei sunt tari. Pana una alta ei sunt ingineri dar nu sunt tari in inginerie ci sunt tari in specializarea altora, ironia ce sa-i faci.

Edited by alnegru, 17 July 2016 - 09:20.


#51
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013

View Postneagu_laurentiu, on 14 iulie 2016 - 09:19, said:

Cititi printre cuvinte. Filosofii de altadata erau si oameni de stiinta in raport cu "inginerii" de azi unde-i baga pe toti ce au tangenta cu tehnicul (nu diploma in sine).
sa inteleg ca autorul topicului e cumva fustrat ca astazi la baza stau feyman einstein rutherford si nu kant sau descartes (desi ultimul parca a avut ceva tangenta si cu stiinta) ?

View Postvpiti, on 14 iulie 2016 - 12:26, said:

@ intiator - stiinta nu mai functioneaza cum consideri tu de prin sec XX, mai exact de cand Karl Popper respinge principiul inductivismului al lui Bacon (ce se baza exclusiv pe observatii), inlocuindu-l cu ideea falsificabilitatii - orice teorie stiintifica trebuie sa poata fi testata si dovedita a fi falsa. Asta inseamna ca stiinta nu mai poate exista numai in lumea idelor teoretice ci trebuie demonstrata prin diverse experimente pentru a putea fi luata in considerare. Astfel stiinta moderna reprezinta o imbinare intre teoretic si aplicat si necesita colaborarea intre teoreticieni si cei capabili sa construiasca si sa ruleze experimentele necesare

@caiuscorneliu - nu este chiar asa. Filozofia inca mai are multe de spus, mai ales in domeniul eticii. Cel mai bun exemplu care-mi vine in minte este cazul inteligentei artificiale si comportamentul acesteia in diverse situatii critice: urmeaza sa aiba loc un accident intre o masina autonoma si un grup de oameni. Cum ar trebui sa reactioneze AI-ul in cazul d fata? Salveaza pasagerii sau pe ceilalti ?
asta o poate face un profesor de logica ....nu un "filozof"......ce draq insemnand aia filozof ...probabil vreunu care spune "viata e ca adierea de vand sau ca uraganu' ".....caca pisu'

View Postalnegru, on 15 iulie 2016 - 12:50, said:

Trebuie schimbata viata dar nu viata oricui, cum se intampla astazi datorita producerii in masa in industrie a aplicatiilor. Astazi oricine are bani chiar daca e frizer, chelner, zidar, inginer poate cumpara desi nu-l duce capul sa produca vreo teorie.
@vpiti: Stiinta functioneza bine si fara experiment, de asta exista fizica teoretica, de asta exista ramurile moderne ale matematicii ca statele sa nu plateasca enorm pt instalatii uriase experimentale.
Si in experiment tot oamenii de stiinta lucreaza nu sculer matriterii de la UPB Bucuresti sau MIT.
si LHC-ul ala cum naibii a fost construit? sau ai impresia ca electromagnetii aia se pun la intamplare? sau un simplu tub catodic...tu crezi cumva ca ala e facut din aer? cineva a calculat exact ce trebuie in el.....

View Posthellmarvel, on 17 iulie 2016 - 06:30, said:

Vedeti bre, asta e pocinogul cu "enjinerii": nu te poti bate cu ei in argumente intelectuale, pentru ca te iau imediat cu "Ba, da' tu stii citi Amperi intra-ntr-un Ohm ?"

De exemplu, incercati voi astia care nu sinteti ingineri, sa vorbiti cu un inginer despre ce e ala confort, si ala o sa va spuna imediat ca "confort e sa-mi fie mie bine, bă", si daca credeti ca am citat dintr-un cocalar, nici nu stiti cum zace cite un cocalar in fiecare "enjiner".

Problema inginerilor nu e ca nu ar fi capabili intelectual (si asta nu te face automat "intelectual", pentru ca daca te-ai lua dupa definitia de dictionar, cum zicea cineva pe-aici, atunci si contabilii, gestionarii, casierii si bisnitarii sint "entelectuali" pentru ca, vorba ceea, bilanturile, gestiunea, calculele de profitabilitate nu le faci cu spinarea), CI CA SCOLILE TEHNICE NU ADAUGA NIMIC LA CARACTER, ba din contra, stimuleaza smecheria si lipsa de scrupule (daca stiu ceva mai multe decit altii, de ce sa nu-mi bat pla de ei, ca asta inseamna sa fii smecher).

Ei de dintr-astia am fost condusi pina acum, si de-aia ne merge atit de bine. Daca "filosofii" nu pot sa se impuna in tara asta, e pentru ca filosofii nu invata din cartile de filosofie sa dea cu capu-n gura. Eu unul as da oricind puteri discretionare unuia ca Plesu, sa taie ca la papusoi in oricine cîrîie la el, ca "asa nu e bine, ca nu e democratie", etc.

Democratiile sint foarte slabe acolo unde nu exista forte ale binelui dispuse sa-si puna pielea la saramura pentru "binele comun". Pentru ca vin "enjinerii" si spun ca ce e ala binele comun, daca nu include (in primul rind, as zice) BINELE LOR. Ei, si de aici pina la a sa ocupa DOAR de binele lor, nu mai e decit un pas.
fratie las-o naibii ....filozofia si romanele de G.Calinescu unde se vorbeste elevat sunt ceva si ingineria e altceva .....

View Postalnegru, on 17 iulie 2016 - 08:51, said:

Nea meserie legile circuitelor au fost descoperite de fizicieni, tu daca vorbesti de ele nefiind teoretician, te faci vinovat de plagiat, furt intelectual.
Scolile profesionale au fost intotdeauna un bau bau pentru copii, caci daca nu invatau ajungeau la Scoala de cooperatie, Colegiul tehnic. Nicicand un absolvent de colegiu tehnic nu va fi mai inteligent decat unul de colegiu national, pt ca primii invata cum sa faca munca fizica, iar cei din a doua categorie invata sa gandeasca.
Il contrazic pe hellmarvel in privinta capacitatii inginerilor, bineinteles ca nu au capacitate intelectuala, asta se observa si din inclinatia catre practica.
Repet elevii aveau doua sanse in viata sa arate ca sunt capabili: La 16 ani cand daca nu invatai ajungeai la scoala profesionala si la 18 ani, cand aia mai putin dotati dadeau admitere la politehnici, unde intotdeauna subliniau ca ei studiaza matematica si fizica(oare de ce nu electronica, constructiile le era rusine cumva?) Nici n-ar fi indraznit sa se duca sa dea admitere la facultatile de profil la ce spuneau ca ei sunt tari. Pana una alta ei sunt ingineri dar nu sunt tari in inginerie ci sunt tari in specializarea altora, ironia ce sa-i faci.
sa facem diferenta intre postliceala de exemplu sau licee de meserii si licee cu profil tehnic unde se face fizica si chimie la greu atat practic cat si teoretic.....

spre exemplu una e sa fii "lacatus mecanic " si alta e sa fii inginer cu specializare in constructia de motoare asincrone si sincrone .....

#52
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,569
  • Înscris: 02.09.2006

View Postalnegru, on 14 iulie 2016 - 10:56, said:

Ultima promoție de intelectuali la fizica Unibuc a fost înainte de anii 50, acum absolv acolo meseriașii de când cu clasa muncitoare si inginerii fizicieni, așa că da învățământul profesional e pe val.

Draga, tu filosofezi asa agramat din nestiinta sau esti strain si prestezi cu google translate??

View PostDamascus77, on 14 iulie 2016 - 12:49, said:

Cei mai prostanaci merg la liceele tehnice, asta asa e de cand lumea.

Cine are ceva in cap, urmeaza un liceu teoretic.

Cine are ceva in cap sau cel pe care nu-l duce capul la nimic?

View Postandreim77, on 14 iulie 2016 - 15:02, said:

n-are nici o legatura una cu alta, iq-ul cu cat de "valoroasa" e scoala si meseria pe care le va urma un tanar. important e ca acea meserie sa fie utila.
De ex. o meserie f utila dar batjocorita e facuta de cei care tin strazile, aleile, parcurile curate. nici nu iti trebuie scoala pt asa ceva. Dar societatea bolnava o considera o activitate rusinoasa, degradanta.

Desi in orice societate lipsa gunoierilor s-ar simti cu un deceniu inainte de a se sesiza lipsa filosofilor!

View Postalnegru, on 15 iulie 2016 - 12:50, said:

Trebuie schimbata viata dar nu viata oricui, cum se intampla astazi datorita producerii in masa in industrie a aplicatiilor. Astazi oricine are bani chiar daca e frizer, chelner, zidar, inginer poate cumpara desi nu-l duce capul sa produca vreo teorie.
@vpiti: Stiinta functioneza bine si fara experiment, de asta exista fizica teoretica, de asta exista ramurile moderne ale matematicii ca statele sa nu plateasca enorm pt instalatii uriase experimentale.
Si in experiment tot oamenii de stiinta lucreaza nu sculer matriterii de la UPB Bucuresti sau MIT.

Stimate domn, intelegem ca poate parintii nu au avut conditii sa te tina la scoala sau nu ti-a priit cartea, dar de ce trebuie sa jignesti pe cei care au invatat?

View Postterratec, on 16 iulie 2016 - 18:52, said:

Intr-un timp oamenii ii dispretuiau pe meseriasi si implicit huleau liceele tehnice.
Cei care au urmat facultati tehnice stiu ca studentii cu studii liceale tehnice erau foarte buni si de multe ori aveau avans mare.
Elevii liceelor teoretice sunt mai buni la teorie dar de multe ori sunt in urma celor de la tehnice.
Sunt domenii in care avem nevoie de filozofi ai stiintelor si domenii in care avem nevoie de practicieni ai stiintelor.
Fiecare om are utilitatea lui in societate si nu putem afirma ca filosoful este mai bun decat frezorul sau electricianul.



Nu am sters comentariul lui Damascus77 special pentru Prien. Stiam ca electronistul va sari ars atunci cand cineva ii va ataca pe absolventii liceelor tehnice.
Il voi linisti eu pe Prien repetand ca lumea a inceput din nou sa ii aprecieze pe cei care s-au pregatit pentru meserie inca din perioada adolescentei.

Linisteste-l si spunindu-i ca lumea electronicii a evoluat enorm de la montajele cu 3 rezistente cu care ne asasineaza de ani de zile cind vrea sa ne spuna ce cult este dumnealui la cap! oare o mai sti cineva pe lumea asta sa lege 3 rezistente??

Edited by terratec, 18 July 2016 - 06:22.


#53
ipopovici11

ipopovici11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,547
  • Înscris: 06.06.2015
V-am zis ca va pierdeti timpul, e  mult prea  ignorant personajul...

#54
XORIAN_L

XORIAN_L

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,216
  • Înscris: 01.10.2009

View Posthellmarvel, on 17 iulie 2016 - 06:30, said:

SCOLILE TEHNICE NU ADAUGA NIMIC LA CARACTER.
Da nici scolile de filozofie nu adauga ceva la caracter. In esenta, filozofia e un rahat.
Ceea ce contribuie cu adevarat la caracter este educatia in credinta crestin ortodoxa, care nu are nimic in comun cu filozofia. Dimpotriva, cei ce au prea multe cunostinte filozofice, au sansa sa ajunga in iad din cauza mandriei.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate