Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Trecere apartament pe numele meu

Seria 3 - E90 / 91

LakeSide 11 Straulesti

arii
 Sapa peste pardoseala

Smart phone pentru auz deficitar

Manager transport marfa. Pareri. ...

BIOS F.24 pentru HP Pavilion g7-2...
 Meta Quest 3 512 gb

Father's Day

Clipboard files copy/paste, filen...

Boardgame-uri despre cuvinte
 Care-i treaba cu Reddit-ul? (nu m...

Diferente diferentiale

Finala Eurovision 2024

De ce nu mai sunt proteste?
 

Cat costa lunar sa traiesti decent in Romania ?

- - - - -
  • Please log in to reply
396 replies to this topic

#379
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006

 black_dizzy, on 24 noiembrie 2016 - 16:09, said:

De la 8 la 17, cu pauza de masa. Fara stat peste program, fara weekenduri, la 10 minute de casa.
la modul ideal mi-as dori chiar mai mult timp liber, dar realist vorbind (comparand cu alte joburi in domeniu) mi se pare ca e foarte bine.


E printre cele ok. Posted Image
Conteaza mult flexibilitatea pe care ti-o acorda compania. La altii, teoretic programul incepe la 9 pana spre ora 6 dupa-amiaza. Insa lumea vine la 10 si pleaca la 17:30.Posted Image))

Sunt complet de acord cu tine in ce priveste timpul liber. De fapt, am mai spus. Cand vezi salarii foarte mari, trebuie sa te intrebi intai cat timp efectiv petrec acei indivizi muncind, pentru ca, s-ar putea sa descoperi ca sunt subplatiti la cat muncesc.

Exemplu:
- muncesti efectiv 3 ore pe zi si iei lunar 6000 de lei (fara weekends sau lucru peste program)
- muncesti efectiv 6 ore pe zi + timp suplimentar + ceva in weekend si iei lunar 10000.

Well, nu iese bine. Defalcat pe ore, cel cu 10000 e platit mai prost la nivel de ora decat cel cu 6000.

Edited by mihaigerard, 24 November 2016 - 16:24.


#380
u-k

u-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,309
  • Înscris: 07.06.2016
Nu mai exista stabilitatea locului de munca, trebuie sa analizezi atent orice achizitie, sa te gandesti ca la nevoie cu 1000 de euro eu zic ca in romania traiesti cateva luni, ca inainte de toate de trait decent, de "trait viata"... se afla factura la intretinere, factura la curent si un minim de mancare pusa pe masa.

Cred ca toti cei de pe subiectul asta regreta sumele cheltuite, cel putin eu am un top 10 lucruri inutile care mi-au mancat zeci de mii de lei, zeci de mii de lei care puteau sa se dospeasca foarte frumos la banca si sa fie un factor placut, ceva linistitor ca la nevoie ai acolo cateva zeci de mii de lei macar sa o duci 1-2 ani fara grija ca nu ai ce manca sau ca te executa asociatia pentru interetinere sau vreo banca pentru rate.

#381
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006
Poți sa mori si mâine si rãmân zecile de mii de euro in banca, profit pentru alții.
De acord cu economisirea, dar nu din asta la sânge.

#382
M0sGerila

M0sGerila

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,916
  • Înscris: 19.12.2007

 u-k, on 24 noiembrie 2016 - 21:34, said:

Cred ca toti cei de pe subiectul asta regreta sumele cheltuite, cel putin eu am un top 10 lucruri inutile care mi-au mancat zeci de mii de lei, zeci de mii de lei care puteau sa se dospeasca foarte frumos la banca
De regula mintea vine cu varsta, acum 12 ani cand m-am inrolat in campul muncii nu gandeam asa, azi dupa cateva fire de par albe s-au mai schimbat conceptiile. De economisit se poate economisi lejer 30% din venit fara a sesiza mari diferente in stilul de viata. Acum , cu totii am facut cheltuieli nesabuite iar altele obligatorii si care puteau foarte bine sa nu fie facute.
Iti dau 2 exemple : bona la copil - o masina , jucarii - o jumatate de masina . Acum primul exemplu se poate rezolva daca ai un parinte disponibil, unii il au, altii nu sau nu vor sa apeleze.
Exemplul 2 , pentru astia middle age 30-40 ani care au crescut inainte de '89 cu lipsa jucarii este o chestie mentala .... eu unul cred ca minim 30% din jucarii le-am luat pentru mine, cel putin in primii 5 ani ai copilului.
Asa ca e complicat cu economisitul , cel putin in primii 5-10 ani ai fiecarei etape , de la angajare/ de cand apare copilul.
Oricum, ca fapt divers, nu cred sa mai am prea curand banii care ii aveam cand eram in facultate, atunci eram nabaab fata de acum Posted Image

#383
u-k

u-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,309
  • Înscris: 07.06.2016

 mihaigerard, on 25 noiembrie 2016 - 00:28, said:

Poți sa mori si mâine si rămân zecile de mii de euro in banca, profit pentru alții. De acord cu economisirea, dar nu din asta la sânge.
Ramane la familie. Cat despre economisit? Eu zic ca mai mult te linisteste gandul ca ca la nevoie ai cativa ani la dispozitie sa reintri in joc.
Nu economisesc la sange, dupa ce am scris mesajul de mai sus ma gandeam cate lucruri am cumparat anul asta si cred ca am cumparat destule produse inutile, gen care stau mai mult pe post de mobilier sau bibelou prin casa, dar ete ca la vremea respectiva mi-au parut utile.

In timp ce scriam mesajul asta s-a blocat laptopul de la un checked uttorrent, ma gandeam ca trebuie un SSD sau un laptop nou, ma gandeam ca ar trebui sa iau o android box pentru televizorul luat la oferta, ma gandeam ca in decembrie ar trebui sa imi cumpar si eu o geaca, un pulover, o caciula. Asta asa la lucrurile extra, fara sa mai pun ca mi-ar trebui diferite schimbate prin casa.
Deci motive sa nu pun nici macar 1 leu deoparte se gasesc, dar gandul ca in viata asta am ajuns si pe la somaj, gandul ca familia se sprijina pe mine, gandurile astea ma fac sa ma gandesc ca la nevoie tot ce conteaza este cash, pe ce te poti baza...

 mzamfirm, on 25 noiembrie 2016 - 08:38, said:

De regula mintea vine cu varsta
Iti urmaresc smaile astea care rade de parca se invarte scaunul cu el, cam asa eram la primul loc de munca, job calumea, de viitor, platit bine, in loc sa economisesc eu adunasem datorie pe la intretinere, pe la banca, aveam de plata peste tot si "peste tot" incasa dobanda de la mine, la intretinere sa tineti minte ca "penalizarea" incaseaza a mai mare dobanda, plateam cateva sute de lei penalizare, aveam 3 randuri la intretinere, a de zi, penalizarea si ca a mai ramas.

Ma gandesc daca economiseam de cand am terminat scoala, sa zicem ca in clipa asta purtam alta discutie...

Edited by u-k, 25 November 2016 - 09:22.


#384
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,854
  • Înscris: 10.12.2006
Societatea supravietuieste pe consum acum mai mult ca niciodata.

Eu mi-am  luat pe la inceputul anului un smartphone si zilele astea am pus mana pe unul care imi place mai mult, si destul de ieftin. E o lupta ca atunci cand ai banii, sa nu ii cheltui pe lucruri de care nu ai cu adevarat nevoie. Din cauza asta avem fiecare definitii diferite pentru ce inseamna un trai decent. In realitate traiul decent e ca fericirea, extrem de subiectiv. Te uiti la niste copii din Africa extaziati doar pentru ca ploua, si n-au nici pantofi in picioare. Intre timp un miliardar decide sa se sinucida deoarece nu mai suporta viata.

O familie normala de mijloc nu va avea probleme sa-si trimita copiii la scoala publica, parintii mei nu cred ca s-au gandit vreodata sa ma dea la privat.

Daca va uitati la oamenii de succes din ziua de azi, marea majoritate au crescut in familii simple si s-au ridicat pe forte proprii. Daca va uitati la copiii milionarilor romani, veti conluziona ca sunt niste ratati, educatia privilegiata pe care au primit-o au produs niste rebuturi ale societatii.

#385
u-k

u-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,309
  • Înscris: 07.06.2016
De ce crezi ca asa de multi din lumea asta visam sa ne retragem la 50 de ani? Pentru ca cu cat ridici capul mai sus in viata, cum sa zic eu? Te prinzi ca nimic nu are rost, orice cumperi se strica, orice se naste moare.
Cumperi astazi un televizor? o sa iti trebuiasca cablu hdmi, o tastatura, un mouse ca mai legi laptopul la el, apoi un android box ca tot legi astea, apoi o tasatura cu air mouse si etc...

Cati de aici au trecut prin clipe grele de saracie? Cat sa se gandeasca ca laptopul ala de 1000 de euro nu este asa de util, mai mare utilitate avea mia aia de euro care la nevoie te tine si o juma de an.
Cheltuiala mare nu este aia cu mancare, inca gasesti ceva oua, orez, cum se zicea si pe un alt subiect, o mai scoti tu la capat cu un bax de pulpe 10kg, un sac de 20 kg cartof si 10 kg ceapa, dar suntem in iarna si intretinerea te costa o suta si ceva de euro si in romania, la un amarat de apartament cu 2 camere, curentul, gazele, astea sunt cele care trebuie platite la timp ca te taie.

Te inteleg si ce zici legat de telefon, am 3 telefoane smart, dar ce faceam mai inainte? Cautam pe internet un alt telefon.
Viata trece si parerea mea ca nu trebuie sa o tratezi pe ea prea serios si nici pe tine sa nu te tratezi prea serios.

Daca aveam 100 de mii de lei(adica 1 miliard vechi) deja puteam sa visez la retragere, nu cu gandul ca o sa stau din dobanda, doar partea in care aveam un venit asigurat pe 10-12 ani era destul cat sa imi elibereze timp sa fac si altceva.
Asta cu lucrat toata viata pe un salariu de mizerie nu este solutia nimanui sa scape de saracie, mai mult te prinde in credite, datorie si saracie.

#386
M0sGerila

M0sGerila

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,916
  • Înscris: 19.12.2007
Eu visam mai demult la pensionare...insa a venit criza, asa ca mi-am pus un nou target 15 ani , in 15 ani vreau sa termin cu sclavagismul. Asta cu cheltuielile e hilara...dadeam/inca mai dau un pic dobanzi la carduri cat o rata la o garsoniera, cand am inceput sa le inchid anul asta m-am lesinat de ras la telefoanele primite de la ''provideri''.
Cu telefoanele am avut si eu o boala , pana acum 2 ani cand mi-am luat ce am vrut fix cand am vrut fara sa astept ieftiniri sau altceva (si conjunctura a fost favorabila achitand 35% din pretul lui), azi merge perfect si o sa mai tina minim 2 ani (deh nu e ceva normal/uzual sa necesite schimbare la 6 luni).
Laptop folosesc unul productie 2008 care m-a costat 200 de lei - ceva seria business de la hp ...zbarnaie inclusiv ACAD pe el, mai am unul 2007 in care trebuie sa investesc 100lei intr-un hdd si e functional si ala.  Am facut greseala sa ii iau copilului unul nou...nu o sa se repete , de aceeiasi bani sunt refurbished cu garantie si este de 10 ori mai ok decat astea de larg consum.
Totul tine de alegeri, nu conteaza ca ai un venit de 3000 de lei sau de 3000 de euro , conteaza cum ii imprastii !

#387
u-k

u-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,309
  • Înscris: 07.06.2016
O sa iti trimit un mesaj privat sa te intreb de curiozitate cate ceva despre targetul anul, cam unde mergi cu suma respectiva.
Tocmai am realizat ca stiu cat costa o garsoniera si cred ca fara exagerare, la nivelul de cel mai sincer si eu puteam lua o garsoniera cu sumele astea cheltuite aiurea.

Smecheria este sa ai in minte lucruri de facut, gen mai multe surse de venit, asta in loc sa stai sa te gandesti ce sa cumperi.

#388
M0sGerila

M0sGerila

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,916
  • Înscris: 19.12.2007
Eu am zis asa : am avut 10 ani de haiducie, 10 de imprastiere, hai sa vad cum va fi si peste 10 ani de inteligenta financiara iar apoi sa comparam. Oricum, un lucru e clar, cu cei 10 ani de haiducie (liceu+facultate), greu te mai intalnesti daca nu dezvolti niste obiceiuri financiare sanatoase!
Ti-am raspuns la mesaj si ti-am dat un link, citeste-l din scoarta in scoarta, o sa vezi o gandire sanatoasa a unui om care a trecut prin toate/aceleasi etape prin care am trecut multi dintre noi. Extrapoland si adaptand la conditia fiecaruia principiile de baza pot fi aplicate si pot da rezultate similare. Regret doar ca nu l-am descoperit acum 5 ani cand l-a facut, lucrurile stateau altfel! Bafta!

Edited by mzamfirm, 27 November 2016 - 09:52.


#389
M0sGerila

M0sGerila

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,916
  • Înscris: 19.12.2007
O sa continui aici in cazul in care mai este interesat si altcineva. Marea problema a generatiei mele/noastre (80-90) este ca ne lipseste cultura financiara. Am copilarit intr-o perioada controversata pentru unii in care aveai bani si nu aveai ce face cu ei iar apoi intr-o devalorizare halucinanta in care pana si parintii nostri si-au prins urechile. Ca sfatuturi de inceput, nu neaparat in ordinea asta ar fi :
1- documentarea pe subiectul banilor si economiilor. Un punct de inceput ar fi ''the millionaire next door'' si ''cel mai bogat om din Babilon'' si carti scrise acum 1 secol, Napoleon Hill are cateva, si lista poate continua. Pentru doritori le pot furniza.
2- monitorizarea veniturilor si cheltuielilor. Eu de aproape 6 ani fac asta insa abia acum 1 an am inceput sa si evaluez datele. Ca fapt divers multa vreme toti cunoscutii radeau de mine cum imi notam eu frumos cati lei am dat pe o paine. Ei bine, rezultatele incep sa apara, anul asta fiind primul an cu o balanta pozitiva in contextul in care am si scapat de ceva gauri negre achitandu-le (carduri de cumparaturi). Eu folosesc aplicatia asta (android si blackberry) https://play.google....ailymoney&hl=en
3- practicarea stoicismului (google it)
Ma opresc deocamdata aici, gasii niste spanac frumos in piata ;)
.......
Spre care am facut un ''walking '' de vreo 40 de minute si 3,5km pe care daca ii faceam cu masina tot atat imi lua insa erau dubli km si ma costa.....cat spanacul. Deci win-win situation. Lucrurile marete se compun din mii de lucruri marunte.....
Un weekend fabulos va urez!

Edited by mzamfirm, 27 November 2016 - 11:40.


#390
u-k

u-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,309
  • Înscris: 07.06.2016

 mzamfirm, on 27 noiembrie 2016 - 09:50, said:

Ti-am raspuns la mesaj si ti-am dat un link, citeste-l din scoarta in scoarta, o sa vezi o gandire sanatoasa a unui om care a trecut prin toate/aceleasi etape prin care am trecut multi dintre noi. Extrapoland si adaptand la conditia fiecaruia principiile de baza pot fi aplicate si pot da rezultate similare. Regret doar ca nu l-am descoperit acum 5 ani cand l-a facut, lucrurile stateau altfel! Bafta!
Criza ne-a adus pe destui dintre noi cu picioarele pe pamant.

 mzamfirm, on 27 noiembrie 2016 - 11:11, said:

Cred ca majoritatea de pe aici zambim cand iti citim mesajul, parerea mea ca toti cei care au crescut pana in 2000(aka fara acces la internet) au crescut cu o privirea naiva asupra banilor.
Nu am citit "the milionare next door", o trec pe lista si sper sa imi fac timp sa o citesc, imi plac cartile despre educatie financiara.
Foarte bine ca iti monitorizezi cheltuielile, doar ca ceva atentie cu impartasirea datelor, nu trebuie sa uiti ca majoritatea din tara asta nu vor sa discute despre rate, lipsa banilor sau cititul vreunei carti sau sa faca bugete.
Cauta o aplicatie gen keep si noteaza acolo orice vrei, in felul asta este ca orice alt om care isi verifica facebook si pierde timpul aiurea.

Toata discutia asta a noastra a pornit de la un coleg de forum care zicea ca majoritatea oamenilor doar ar vrea ceva, cam aici se termina implicarea lor. Cate cunostinte ai care ar vrea ceva? Care ar vrea sa faca o afacere, ar vrea sa faca o vacanta undeva, ar vrea un laptop nou, ar vrea un telefon nou, ar vrea sa invete ceva, dar care nu fac nimic...?
Eu am incetat sa incerc sa schimb vreo cunostinta sau sa discut despre situatia financiara, pur si simplu majoritatea oamenilor au o viziune asa cum sa zic eu? De parca ar trai toata viata, parca viata este asa ceva nemuritor, ca poti amana lucrurile.

Ex. Ti-am citit mesajul pe la 8, deja stiam cate mai am de facut la nivel de util si la nivel de obligatoriu, util sa imi aduca ceva bani, obligatoriu este timpul pierdut cu o baie, timpul pierdut cu mancarea. Duminica seara si am tratat ziua asta ca inca una in care am sansa sa faca ceva pe planeta asta, sa mai castig vreun ban. Cam asa incepi sa pretuiesti timpul si sa iti dai seama cat este de valoros.

Edited by u-k, 27 November 2016 - 22:14.


#391
M0sGerila

M0sGerila

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,916
  • Înscris: 19.12.2007
:) cine nu are rate nu e roman/contemporan adevarat, indiferent de forma ratei. Programelul ala e offline iar datele mele financiare (veniturile) sunt publice, cat despre cumparaturi, doar ce cumperi cash este posibil sa nu fie monitorizat, restul, ce este electronic se proceseaza de versi si diversi. Iti garantez ca se stie cand ai cumparat ultima oare o bere sau o guma sau cate cumperi pe an/luna, etc, astfel de date sunt manipulate de la vanzatorul cu pos pana la....god knows who. La partea cu cunoscutii ai dreptate, si eu am renuntat sa mai discut,optica este total diferita. Cand te gandesti ca tot ce ai nevoie este putina vointa e enervant, am avut si am o graza de idei si de planuri, unele le incep dar nu le sfarsesc, altele odata duse la capat dau rezultatele scontate. Pana la urma trebuie prioritizare, uneori ne iese, alteori nu, acum de, si era asta a vitezei este un obstacol pe atat de mult cat este un atu. Daca la sfarsitul zilei esti multumit atunci inseamna ca esti pe drumul cel bun iar cei care isi constientizeaza statutul sunt si cei care dau inainte si evolueaza, pe toate planurile.
Just my 2 rons ;)

Edited by mzamfirm, 27 November 2016 - 23:45.


#392
u-k

u-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,309
  • Înscris: 07.06.2016
Fiecare cunoscut are agenda lui, are lucrurile despre care doreste sa se descarce, cam greu sa intri pe fir cu discutie despre situatia financiara.
Educatie financiara este ceva ce pastrezi pentru tine, un gand ca nu o a trebuiasca sa lucrezi pana la 60 de ani, ca te poti retrage si mai devreme, trebuie doar ceva atentie.

#393
Coffebrake

Coffebrake

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 07.01.2016
Un marinar  poate trai decent in Romania, unu care e web designer, cei care lucreaza in banci, in IT,cei care au un job in strainatate, ba chiar si din jocuri cum e world of warcraft, daca joci pe oficial, poti sa faci bani din meserii si dupa vinzi goldul pe bani reali, sau iti vinzi caracterul pe bani reali, sau bostezi in instante pe bani reali (in legatura cu wow poti sa faci asta cand esti la liceu, la facultate, nu poti sa traiesti din asta toata viata, poti avea banii tai de buzunar din ce te joci tu, fara sa mai depinzi de parinti, sau de alocatie, care si asa e destul de mica, poti castiga lejer 350 de euro din 100k gold vandut pe bani reali).

Edited by Coffebrake, 20 December 2016 - 20:55.


#394
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006

 mzamfirm, on 27 noiembrie 2016 - 11:11, said:

O sa continui aici in cazul in care mai este interesat si altcineva. Marea problema a generatiei mele/noastre (80-90) este ca ne lipseste cultura financiara. Am copilarit intr-o perioada controversata pentru unii in care aveai bani si nu aveai ce face cu ei iar apoi intr-o devalorizare halucinanta in care pana si parintii nostri si-au prins urechile.

subscriu +1
generatia parintilor a fost cea mai afectata, inflatia din 97-98 a fost criminala
cati aveau inspiratia si posibilitatile sa tina economii in valuta?

 mzamfirm, on 27 noiembrie 2016 - 11:11, said:

Spre care am facut un ''walking '' de vreo 40 de minute si 3,5km pe care daca ii faceam cu masina tot atat imi lua insa erau dubli km si ma costa.....cat spanacul. Deci win-win situation. Lucrurile marete se compun din mii de lucruri marunte.....

cred ca trebuie un echilibru. nu trebuie nici sa-ti mananci de sub unghie, sa stai sa gandesti si sa evaluezi fiecare actiune in bani pierduti/economisiti
o iesire la restaurant, masina, prieteni, vacante, familie, copii, lucrurile astea sunt farmecul vietii si nu poti sa le contabilizezi in minus si sa le sari
cumpatarea in schimb da, nu e normal sa te arunci la rate, pacanele, monte carlo ci e bine sa-ti stii nivelul financiar si sa cheltui rezonabil pentru placerile vietii

dupa o anumita varsta nici timpul nu mai e bine sa-l contabilizezi asa. relaxarea si viata de familie e mai importanta decat munca si munca si studiul si scrasnitul din dinti pentru...  patron
colaborarile, maslinele, 2nd, 3rd job nu mai sunt alternative viabile peste 30-35 de ani. cand esti tanar ai energie, dupa aia e mai important sa ai grija de tine ca nu-ti da nimeni inapoi anii munciti extra
pensionarea anticipata e valabila pentru cei din structurile MAI, de asemenea alte scheme de optimizare in campul muncii la limita legii, un doctorat, o adeverinta etc.

#395
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006
Familia medie, formată din doi adulţi şi doi copii, care locuieşte în mediul urban are un cost de 2.273 de lei pentru a-şi acoperi un trai decent, iar cea din mediul rural – de 1.831 de lei, arată un studiu al Institutului pentru Cercetarea Calităţii Vieţii (ICCV).

http://www.zf.ro/eve...a-tara-16044840

#396
Steetch

Steetch

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,210
  • Înscris: 15.09.2015

 mihaigerard, on 31 decembrie 2016 - 15:37, said:

Familia medie, formată din doi adulţi şi doi copii, care locuieşte în mediul urban are un cost de 2.273 de lei pentru a-şi acoperi un trai decent, iar cea din mediul rural – de 1.831 de lei, arată un studiu al Institutului pentru Cercetarea Calităţii Vieţii (ICCV).

http://www.zf.ro/eve...a-tara-16044840

Fara rate de nici un fel, se intelege.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate