Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Adevărul despre revoluția din 1989

- - - - -
  • Please log in to reply
385 replies to this topic

#379
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 05.10.2013

View Postmax_01, on 22 decembrie 2022 - 20:23, said:

(A se vedea:https://www.aesgs.ro/nicolae-ceausescu-structurile-de-forta-ale-romaniei-socialiste-si-reteaua-r-in-decembrie-1989/)
De la sfarsitul articolului ala inca o confirmare ca toata treaba a fost lucratura interna .

Quote

În Rechizitoriul Secției Parchetelor Militare în Dosarul privind Revoluția Română din Decembrie 1989 se evidențiază că în spațiul public au exitat opinii referitoare la faptul că diversiunea radio-electronică din decembrie 1989 a fost exercitată de către forţe militare interne, cu ajutorul sistemului automatizat Almaz-2-Vozduh, care permitea generarea de multiple ţinte aeriene false, această posibilitate având drept scop de bază pregătirea militarilor angrenaţi în apărarea antiaeriană a teritoriului ţării. Almaz-2-Vozduh reprezenta o tehnologie militară produsă în URSS, aflată şi în dotarea Armatei române. Rolul acestei tehnologii de vârf pentru vremea respectivă era unul de interfaţă necesară conducerii concomitente a câtorva sute de unităţi de aviaţie şi de apărare antiaeriană a teritoriului. Interfaţa conferea posibilitatea interconectării tuturor sistemelor interne de radiolocaţie astfel încât ţintele aeriene detectate de o staţie de radiolocaţie (radar) puteau fi operate în mod unitar de întregul sistem, iar aviaţia de vânătoare putea fi dirijată în mod eficient la ţintă, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru lansarea la ţintă a rachetelor antiaeriene. Sistemul Almaz-2-Vozduh se afla în dotarea Armatei române din data de 23.04.1979. Tehnologia Almaz s-a îmbunătăţit, astfel încât au fost achiziţionate sistemele Almaz-2 şi Almaz-3. Numeroși martori audiați de către procurorii militari au declarat că în anii anteriori lui 1989, antrenamentele cu ţinte aeriene false reprezentau o practică des întâlnită privind pregătirea militară a cadrelor din sistemul de apărare antiaeriană a României. Au mai arătat că ţintele simulate puteau fi multiple (de ordinul zecilor, aşa cum s-a întâmplat în decembrie 1989) şi că puteau fi generate foarte uşor de la toate staţiile de radio-locaţie aflate în teritoriu. Întrucât sistemul naţional de radiolocaţie era integrat (inclusiv datorită tehnologiei Almaz), ţintele false generate apăreau pe ecranele tuturor staţiilor de radiolocaţie. Ancheta Secției Parchetelor Militare relevă faptul că imitarea ţintelor aeriene era ușor de realizat din interiorul României și că acest gen de diversiune s-a exercitat din interior.


#380
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 05.10.2013
Pt ca am tot vazut ca unii nu renunta la teoria turistilor sovietici ,dupa parerea mea si a altora in proportie de peste 90% ei nu au existat ,nu se poate spune ca ei nu au existat 100% pt ca nu avem acces la documente ,lansarea teoriei turistilor sovietici de catre complotisti a urmarit mai multe scopuri ,complotistii aveau nevoie in primul rand ca Ceausescu sa creada ca Gorbaciov vrea sa-l dea jos , in al doilea rand aveau nevoie ca granitele sa fie inchise ca sa poata ei controla ce se intampla in tara ,in al treilea rand teoria turistilor sovietici a avut ca  scop zapacirea populatiei de cap sa nu stie ce s-a intamplat in realitate .

In legatura cu generalul Milea parerea mea e ca a fost asasinat  de complotisti -aia din armata si securitate ,cand Ceausescu a anuntat ca Milea s-a sinucis populatia a crezut ca el a fost omorat de Ceausescu si deci e un erou (au fost numite strazi dupa el ) ,in realitate Milea a fost omorat nu pt ca nu a vrut sa traga in populatie si nici nu s-a sinucis ci a fost omorat pt ca nu a vrut sa participe la complotul pt darea lui Ceausescu jos ,ce a patit Milea s-a intamplat si altora ca Gusa -la el din alte motive pt ca stia prea multe -ca nu au fost turisti sovietici ca asa zisii teroristi erau de fapt trupele de diversiune din armata romana controlati prin Directia de Informatii a Armatei exact pe modelul pe care a vrut sa-l aplice si Jukov cand a incercat sa-l dea jos pe Hrusciov .

Edited by ARPA, 14 May 2023 - 17:31.


#381
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 05.10.2013
Am gasit un interviu mai lung de pe Realitatea din decembrie 2018 cu procurorul Dan Voinea care a avut in ancheta dosarul revolutiei ,interviul e plin de informatii inclusiv faptul ca Milea a fost impuscat si nu ca s-a sinucis ,dar in varianta lui Milea a fost impuscat de Pircalabescu la ordinul Elenei Ceausescu si nu cum s-a intamplat in realitate adica omorat de complotisti pt ca a fost impotriva rasturnarii lui Ceausescu .In interviul asta Dan Voinea sustine ca Stanculescu dupa executia sotilor Ceausescu a vrut sa-i omoare pe cei din completul de judecata si pe cei din plutonul de executie ,Stanculescu dupa executie a plecat la Bucuresti si elicopterul cu care trebuia sa se intoarca Dan Voinea inapoi a fost sabotat .

Quote

A avut loc sedinta CPEX din 17 (n.red. 17 decembrie 1989) si, ca urmare a acestei sedinte, ministrii si-au luat angajamentul fata de Ceausescu ca vor merge la Timisoara si vor trage, asa cum a ordonat Ceausescu. Si in seara aceea, ministrul Milea i-a chemat la CC pe adjunctii lui si l-a trimis la Timisoara pe Gusa, care trebuia sa mearga de drept, pentru ca era seful de Stat Major, deci comandantul armatei, iar al doilea trebuia sa mearga loctiitorul politic, care era Ilie Ceausescu. Dar Stanculescu s-a oferit sa mearga el si a avut un argument, i-a spus ministrului Milea "Stiti ca in 1956 eu am facut ordine la Timisoara". In 1956, Stanculescu era comandantul unui batalion din Timisoara si cand studentii si profesorii de la Politehnica, acolo, in cantina din complexul studentesc se organizau sa ia atitudine fata de ocupantul sovietic, asa cum au facut si studentii unguri la Budapesta.... S-a aflat de treaba asta si atunci au venit cu Stanculescu, cu camioane militare si au inconjurat asta. Exact ca la Revolutie. Deci, scenariul de la Revolutie s-a facut in 1956. Si pe toti studentii i-au luat si i-au dus la unitatea militara. Acolo au fost arestati.
Prima data au luat niste declaratii de la trimisul special de la Comitetul Central al Uniunii Tineretului Muncitor, tovarasul Ion Iliescu. Deci, de atunci se cunostea Iliescu cu Stanculescu. De aceea, la Revolutie, Iliescu s-a dus la Stanculescu, la armata, cu toti pe care a vrut sa ii bage in grupul de putere.


Din fragmentul asta aflam ca Stanculescu si cu Iliescu se cunosteau din 1956 .

Quote

- Cu Nicolae Militaru, care a murit de cancer galopant, care a fost povestea?
- Asta este cauza mortii.
- Nicolae Militaru are mai putin amestec in ceea ce priveste represiunea propriu-zisa, in ce s-a petrecut pana pe 25. El apare, e adevarat, din 23, in grupul lor, dar el nu a ordonat in armata decat dupa 24 decembrie, dupa masa. Pana atunci, nu a avut niciun rol in comandarea activitatii represive de acolo.


Quote

Dovada care il incrimineaza pe Ion Iliescu: existenta jurnalelor de lupta in care sunt trecute data, ora si cine a luat decizia
- Ce l-a nemultumit pe Iliescu? Ce nu i-a convenit?
- Nu i-a convenit ca erau foarte multe mijloace de proba.
- Bun, dar ce vina a avut Iliescu la Revolutie?
- Dupa 22 au fost victime, pana pe 25 (n.r. decembrie 1989). Atunci s-a constituit un grup de putere care a condus, practic, impreuna cu Stanculescu, operatiunile militare din Bucuresti si din tara, iar ulterior acest grup de putere a ramas la putere si a preluat puterea. Acum, ramane sa vedem, pentru este un dosar in ancheta, nu pot eu sa spun...
- Cum a reactionat Ion Iliescu atunci cand l-ati chemat si i-ati aratat dovezile care il incriminau?
- Cand l-am chemat pe Ion Iliescu sa ii prezint materialul, a venit cu trei avocati. Cand a vazut ca ii arat jurnalul actiunilor de lupta unde a ordonat sa faca asa... Cineva l-a consemnat. Ora cutare, suna tovarasul Iliescu, sa intre 100 de soldati sa actioneze in zona cutare, ora cutare, suna Iliescu, ii trebuie 12 TAB-uri.

Si m-a reclamat la Kovesi, ca el nu a stiut ca exista probele astea la dosar. Va dati seama, daca eu as fi spus ca am probele astea, nu gaseam nu jurnalul, nu gaseam nici fisetul a doua zi. Eu le-am tinut pana cand l-am chemat si am facut public ca exista si i le-am prezentat. Si atunci m-a reclamat la Kovesi si a facut si o plangere la CCR.
Iar judecatorii care erau numiti de Ion Iliescu au dat decizia ca procurorii militari nu mai au voie sa cerceteze civili. Asa mi-au luat Dosarele. Iar mie au vrut sa imi faca Dosar Penal. Eu, cand am vazut, m-am pensionat, ca sa ii las, ca altfel ma bagau in puscarie. Ieseam pe vremea asta, cred. Asa am plecat eu. Mie imi placea ce faceam.






In concluzie faptele s-au petrecut in felul urmator ,de la Timisoara pana pe 23 decembrie a fost lovitura de stat a Armatei prin Stanculescu,Gusa ,etc dupa data de 23 decembrie  intra in paine gruparea Iliescu ,Petre Roman,Brucan,Voican Voiculescu .

Asa face sens si videoul asta de la TVR din 23 decembrie cand G.Marinescu anunta ca a fost luata legatura cu Ambasada Sovietica care le-a promis ajutor impotriva elicopterelor care zboara cu teroristi care erau de fapt trupele armatei coordonate prin Directia de informatii  ,adica pe intelesul tuturor gruparea Iliescu,Brucan,Voican Voiculescu si-a dat seama ca Armata a dat lovitura de stat si ca sa le arate pisica au jucat la cacialma ca maram au luat legatura cu URSS si daca nu va dati deoparte intra sovieticii in tara si a-ti belit-o .
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zArVh9r81QQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by ARPA, 27 June 2023 - 20:14.


#382
Trexman

Trexman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,371
  • Înscris: 11.11.2017
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Uln3oINe6Kc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#383
dennis_2005

dennis_2005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,335
  • Înscris: 17.09.2008
Într-un interviu acordat, Gorbaciov a afirmat ca a facilitat îndepărtarea lui Ceaușescu de la putere.
https://www.descoper...jV4zscKzjRta-Fk

Edited by dennis_2005, 30 July 2023 - 15:39.


#384
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Punctul de vedere al șefului contra-spionajului din cadrul DSS despre evenimentele din decembrie 1989.

https://www.cotidian...volutie-aiurea/

Omul asta nu a spus nimic nou.A fost o lovitura de stat pusa la cale de americani și sovietici, pentru a elimina odiosul regim Ceaușescu.Candva, peste mult timp, se va spune și adevărul despre evenimentele din decembrie 1989.
Mare păcat ca în România au trebuit sa moara oameni nevinovați.
Preferabil ar fi fost ca sinistrul regim Ceaușescu sa fi fost înlăturat de la putere, mult mai repede, pe unei revoluții de catifea cum a fost în Cehoslovacia.
Pentru România ar fi fost foarte bine dacă Iliescu ar fi ajuns în fruntea statului, în prima parte a anilor 1970 iar în decembrie 1989, puterea în statul roman sa fi fost preluata de oameni ca Ion Rațiu care ar fi făcut din România, din toate punctele de vedere,o țară fruntașă în rândul fostelor tari comuniste.
Datorita lui Iliescu și acoliților sai din eșalonul 2 al PCR, fata de Polonia, Cehia, Slovenia, România a stagnat și nu a avut evoluția pe care ar fi putut să o aiba, raportat la ce oportunități a avut dupa decembrie 1989.



#385
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 03.02.2009
Vad ca ieri a postat o agentie britanica un clip facut dupa 4 zile de la revolutie. https://youtu.be/YlyeZnayW_U?t=587
Este atat de evident ca americanii/vestul au dat lovitura de stat..

Vezi aici pe Mihail Lupoi care e in avion cu englezii/americani si vorbeste perfect engleza.. care Lupoi a venit "din senin" in fruntea armatei, peste generali, desemnand noul ministru al apararii si dand ordine si la TV, el fiind un tip care a terminat arhitectura. Posted Image

Asta in contrast cu generalii adevarati, vechi, cu influente sovietice (ex: Militaru), dar care nu stiau ce se intampla..
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/wcBdsubmLcA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by bursucelu_viesel, 31 December 2023 - 10:48.


#386
freddy2017

freddy2017

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,464
  • Înscris: 16.07.2017
Despre lovitura de stat din decembrie 1989 din România.

https://evz.ro/catal...-revolutie.html
https://jurnalul.ro/...ica-951122.html

Edited by freddy2017, 04 January 2024 - 10:43.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate