Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

De ce se misca incet cand se invechesc

- - - - -
  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#19
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 20.06.2005
Insusi domnul gogu, pune bloatware pentru sine, face data mining la greu, chiar si pe sistemele pure de tip nexus. Ca se misca bine e alta poveste, dar fac lucruri inutile noua si utile lor destule.

#20
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Niste rai google astia, cum ofera ei licente software opensource ca sa ne spioneze.
Sunt convins ca ati fi platit cate 100-300 lei in plus doar ca sa nu va mai spioneze Goagal.

#21
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 20.06.2005
Nu am zis ca e niste rai, doar cea ce face. Au promis ca in viitor o sa mai taie din ele ...

#22
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostantinVidia, on 09 iunie 2016 - 13:37, said:

Asta cu interfata inteligenta e discutabila. Mie mi se pare o porcarie si oricum interfata o poti manipula cum vrei tu pe Android prin folosirea unui launcher gen Nova, iar daca vrei chestii si mai avansate poti sa faci root.

Fiecare cu opinia lui. Pentru mine au fost intotdeauna porcarii interfetele pentru Android: incomode, lente si extrem de instabile, ceea ce nu se intampla in cazul interfetei lui WP, plus ca WP iti ofera in afara de grupuri de live tiles, o lista alfabetica de aplicatii si posibilitatea identificarii rapide a unei aplicatii doar tastand cateva litere din numele ei (altfel intr-o lista de peste 100 de aplicatii - WP nu le porneste singur ca sa consume resurse in mod constant, deci iti permiti sa instalezi cate doresti - ar fi greu sa o gasesti pe cea care te intereseaza). Dar nu aceasta este tema topicului.
Initiatorul topicului (sau, mai bine zis, sotia lui) vrea sa poata utiliza telefonul ca telefon si, eventual, pentru functiile de baza oferite de un smartphone. Nu prea ii pasa de aplicatii: http://forum.softped.../#entry19372615
In aceasta situatie nu vad de ce ar trage de un smartphone entry level cu Android caruia orice i-ar face tot va functiona prost avand in vedere modelul telefonului. In prezent exista lichidari de stoc pt. telefoane de calitate cu WP, deci ar fi momentul ideal pentru o schimbare. Android foloseste doar cine are neaparata de anumite aplicatii care nu exista pe alte platforme si il inghite cu bune si cu rele, ceea ce nu e cazul aici. Am tras si eu de telefoane cu Android precum cel care face obiectul acestui topic pana cand am realizat absurditatea acestui lucru: faptul ca nu poti utiliza smartphone-ul nici macar ca telefon, atunci cand ai cea mai mare nevoie. Asa am "descoperit" platforma Windows Phone - in urma unor recomandari sugerate in acelasi mod in care am sugerat si eu la randul meu initiatorului acest lucru. Desigur ca tu ii poti recomanda un alt smartphone cu Android care costa de 3-5 ori mai mult, dar ma indoiesc ca sotia initiatorului are cu adevarat nevoie sau ca ar fi dispusa la plata unui asemenea pret.

Edited by _-_, 09 June 2016 - 15:19.


#23
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 20.06.2005
Dupa ultimele update-uri si WP a dat-o in bara nitel. Cica conform colegilor cu WP, dupa updateurile recente pe alocuri se misca ca un android low cost , ca sa folosesc asa definita ta.

#24
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
De aceea am si recomandat WP 8.1, nu W10M. Prietena mea a ramas pe acelasi model de telefon la WP 8.1 si este foarte multumita de el. Spre diferenta de W10M nu exista nici cel mai mic lag. I-am spus sa nu faca upgrade la W10M.
Eu utilizez W10M, deoarece am instalat (cumparat) cateva aplicatii universale pe care le folosesc atat pe PC cat si pe smartphone si care nu sunt compatibile cu WP 8.1.
W10M are (inca) anumite probleme software, intr-adevar. Dar se misca incomparabil mai bine decat Galaxy Note 2 cu Android (care sta acum la sertar si, nu este nici "low cost").

Pentru initiator (in caz ca imi urmeaza recomandarea): http://forum.softped...0#entry19375319

Edited by _-_, 09 June 2016 - 16:20.


#25
eu-DECEBAL

eu-DECEBAL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,589
  • Înscris: 01.03.2015

View PostCiubex, on 08 iunie 2016 - 20:59, said:

Ca orice sistem de operare, din pacate pe masura ce evolueaza, aducand functionalitati si caracteristici estetice noi.
Asta pentru ca si consumatorul doreste tot mai multe lucruri, cu aspecte mai fancy, mai atractive.
Toate acestea sunt din pacate consumatoare de resurse, o librarie ce permite ca o aplicatie sa fie compatibila doar din punct de vedere estetic, cu versiuni mai vechi adauga "greutate" unei aplicatii. In caz contrar, daca o faci dedicat pentru versiunile mai vechi, utilizatorii nu o vor folosi pentru ca nu mai este "actuala si ochioasa", daca insa o dezvolti doar pentru noile versiuni de Android, ii privezi de funcionalitatea ei pe cei cu dispozitive ce au versiuni de Android mai vechi si tot asa.
Android-ul ca si oricare sistem de operare, asadar, odata cu evolutia sa impune dezvoltatorilor de programe sa pastreze compatibilitatile cu versiunile mai vechi, ceea ce inseamna resurse consumate in plus.
Aceelasi lucru se intampla si pentru sistemele de operare pentru PC-uri, luati spre comparatie care erau cerintele din punct de vedere hardware pentru sistemele de operare Windows, de la 3.11 si pana la 10.
Este o continua accelerare a tehnologiei hardware si a software-ului, asta-i evolutia, nu te poti astepta ca acestea sa se opreasca-n loc.

Bine aici este discutabila fiecare situatie in parte, in cazul telefoanelor, incetineala poate veni de la spatiul liber care nu prea mai exista, de aplicatii lasate deschise si de serviciile ce sunt de asemenea lasate permanent deschise. Pana si banalele fotografii lasate pe telefon ocupa spatiu de memorie prin indexarea acestora de catre MediaStore, ce are rolul de a pastra intr-o baza de date informatii legate de pozele, filmele si fisierele audio stocate in telefon.
Asadar, uneori se poate "resuscita" un sistem Android prin reflash-uirea lui, "reinstalarea" pe curat a sistemului de operare.
Cand ma refer la aplicatiile lasate deschise, ma refer ca nu sunt sterse din lista aplicatiilor recente (recent app list), care-i singura metoda curata de inchidere a lor si nu prin folosirea aplicatiilor de "task kill", pentru ca-n acest caz, sistemul de operare dupa un timp va redeschide aplicatia.
Mai multe detalii interesante gasiti in articolul Why clearing recent apps is a waste of time and task killers don't work
CIUBEX ai pus un link super! Multumesc mult. Eu nu mai folosesc demult un task killer iar de-acum in colo nu am sa mai fac swipe aplicatiilor folosite recent.SCUZE de offtopic.

#26
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006

View Post_-_, on 09 iunie 2016 - 15:02, said:

o lista alfabetica de aplicatii si posibilitatea identificarii rapide a unei aplicatii doar tastand cateva litere din numele ei
Si pe android poti face asta, si inca foarte lejer (cu Nova Launcher, posibil sa mearga si cu ultimul Google launcher, personal nu mai folosesc altceva de mai bine de 2 ani).
deschizi meniul cu aplicatii, apoi ai un "gesture", tragi usor de sus in jos in acel meniu, iti apare fereastra de cautare, si pe masura ce tastezi, iti listeaza si aplicatiil (are cautare realtime, ca in meniul de start din windows).

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/p8ImzwKhZnc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#27
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Eu prefer stabilitatea, simplitatea si rapiditatea - ceea ce aplicatia Google Gesture Search nu ofera, daca e sa ma iau dupa comentarii (inclusiv cele in engleza). In plus, inseamna si mai multe resurse consumate. Ce sa faci cu ea pe un device low end/ mid end sau high end, dar model mai vechi, pe care oricum nu prea iti permiti sa instalezi aplicatii, cunoscand faptul ca Android le porneste singur pe rand in fundal?
Eu ca sa mai pot folosi o perioada smartphone-ul macar ca telefon (si ocazional pentru note, deoarece aplicatia se deschidea uneori mai greu decat ar dura ca sa scot din geanta o foaie de hartie si un pix) am facut asta: http://forum.softped...4#entry17209265

Initiatorul observ ca nu a mai raspuns, dar sper ca a inteles ca nu exista alta solutie definitiva pentru problema lui, decat inlocuirea telefonului.

Iar strict la problema generala a topicului "De ce se misca incet cand se invechesc?" (telefoanele cu Android), iata un articol care face o sinteza a cauzelor: https://www.quora.co...-after-purchase
Problema generala, insa, ramane lipsa de suport din partea producatorilor si a dezvoltatorilor de aplicatii pentru modele mai vechi de telefoane. Strict la platforma Android ma refer, deoarece pe platformele iOS si Windows nu se intampla acest lucru.

#28
remus-gabriel

remus-gabriel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 28.02.2007
Multumesc mult pt raspunsuri. Oricum, ma gandesc sa iau alt tel sotiei. Are ghunion ca eu si baietii avem deja ceva mai bun si acum e randul ei. A asteptat ea dar va avea cel mai nou tel din familie. Eu intrebam de curiozitate si in ideea ca in curand se vor r invechi ale noastre.

Multumesc mult pt raspunsuri. Oricum, ma gandesc sa iau alt tel sotiei. Are ghunion ca eu si baietii avem deja ceva mai bun si acum e randul ei. A asteptat ea dar va avea cel mai nou tel din familie. Eu intrebam de curiozitate si in ideea ca in curand se vor r invechi ale noastre.

#29
M0sGerila

M0sGerila

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,916
  • Înscris: 19.12.2007
Fiind dedicate consumului, nu te poti astepta ca un telefon sa corespunda mai mult de 2 ani, uitati-va bine acum la ultimele scoase, peste 2 ani nu vor mai ajunge 3Gb de ram, deja sunt telefoane cu 4. Pe de alta parte, personal mai folosesc ocazional un telefon cu un os la care s-a renuntat definitiv de 2 ani, atentie s-a renuntat. Bun, telefonul ala are vreo 700mb de  ram, si face praf la orice aplicatie sau surfing sau chat din flagshipurile de azi, ca idee aceeasi aplicatie  pe android are de 7 ori mai multi mb la instalare. Sa fii nevoit sa customizezi telefonul cu rom-uri si alte prostii sa il faci functional mi se pare jenant. Noroc insa ca nu toti gandesc asa! ....noroc pentru aia care vand! Remus, daca vrei fiabilitate si siguranta poti incerca un os mai exotic si foarte stabil. Bineinteles si acolo poti avea nervi daca updatezi toate porcariile, eu am acelasi os de cand l-am luat si fix aceleasi versiuni de aplicatii cu care a iesit el din fabrica. Desi intre timp au aparut o groaza de update-uri nu le-am facut. Totul merge impecabil! Poate si asta e un motiv. La fel am in familie proaspat achizitionat un S3 cu kitkat, primul lucru care l-am facut a fost sa ii tai update-urile. Merge brici orice pe el. Incearca si asta, pune-i versiunea de os cu care a venit si vezi cum se misca.

Edited by mzamfirm, 10 June 2016 - 15:05.


#30
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,395
  • Înscris: 06.02.2008
Ajung si 2 giga de RAM pe Android fara probleme. Am One m8 de doi ani si nici nu se misca mai lent nici nu are nevoie de performante mai mari. RAM-ul nu e niciodata plin, Android-ul il gestioneaza bine.
Bine, am si noroc cu Htc Sense care e o interfata simpla si fluida, nu cum e Touchwiz.

Edited by caiuscorneliu, 10 June 2016 - 15:11.


#31
iliemirea

iliemirea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,662
  • Înscris: 17.07.2014
Android MM functioneaza diferit fata de androidele mai vechi(de la 5.0.1 in jos)
Poti sa deschizi si sute de aplicatii ca tot nu reusesti sa il blochezi.
Are un management al sistemului diferit.
-Magister Ludi -nu compara un android de acum 3-4 ani cu ce exista in prezent.
Testeaza si mai vorbim.
J5 cu 1.5 ram memorie functioneaza impecabil.

#32
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
5.0.1 a fost un fel de windows vista.

#33
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Mie mi se pare un compromis prea mare sa renuntati la update-uri. Cel putin anumite aplicatii au nevoie sa fie actualizate pentru a putea functiona in mod corespunzator (web browsere, clienti de mesagerie instantanee, aplicatii pentru conectarea la retele de socializare, aplicatii de securitate s.a.m.d.). Pentru ca aplicatiile sa poata fi actualizate, de obicei este necesar ca si sistemul de operare sa fie actualizat.
Exista producatori de telefoane si dezvoltatori de software care ofera suport timp de mai multi ani. De exemplu, pe iPhone 5S care a fost lansat in 2013 ruleaza cea mai noua versiune de iOS si functioneaza foarte bine, pe iPhone 5 care a fost lansat in 2012 exista un usor lag in aplicatii, dar nu este deloc deranjant. Telefoanele vor fi suportate in continuare. La fel a promis Microsoft in ceea ce priveste telefoanele care au fost lansate initial cu Windows Phone 8, dar nu s-a tinut (deocamdata) decat partial de cuvant in ceea ce priveste upgradarea lor la Windows 10 Mobile. In cazul Android-ului, in schimb, suportul oferit este limitat. Deci inlocuirea telefonului este inevitabila, dupa 1-3 ani (in functie de model), ceea ce nu este neaparat un lucru rau. Un lucru rau este cand esti obligat sa inlocuiesti telefonul doar dupa cateva luni sau sa te chinui cu el.

#34
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,627
  • Înscris: 07.02.2003

View Postiliemirea, on 10 iunie 2016 - 15:56, said:

Android MM functioneaza diferit fata de androidele mai vechi(de la 5.0.1 in jos)
Asa se zicea si despre 4 cand a aparut :)

#35
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postiliemirea, on 10 iunie 2016 - 15:56, said:

Android MM functioneaza diferit fata de androidele mai vechi(de la 5.0.1 in jos)
Poti sa deschizi si sute de aplicatii ca tot nu reusesti sa il blochezi.
Are un management al sistemului diferit.
-Magister Ludi -nu compara un android de acum 3-4 ani cu ce exista in prezent.
Testeaza si mai vorbim.
J5 cu 1.5 ram memorie functioneaza impecabil.

Nu te contrazic. Dar nici nu voi avea prea curand posibilitatea sa testez. In prezent utilizez doua telefoane: un iPhone si un telefon Windows care functioneaza perfect, deci nu simt nevoia sa schimb vreunul dintre ele. Iar in viitor s-ar putea sa ma orientez spre Surface Phone, daca va avea procesor x86 si va rula Windows 10 in phone mode cand este folosit ca telefon si in desktop mode cand este conectat la un display wireless si tastatura + mouse BlueTooth. Deci daca Microsoft se va tine de cuvant in ceea ce priveste unificarea platformelor si sa existe un singur Windows + aplicatii universale, atunci nu voi mai avea nevoie de altceva. Altfel, probabil ca in viitor ma voi orienta tot spre un iPhone.

#36
gdans

gdans

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,386
  • Înscris: 20.05.2005
Un comentariu avizat din link-ul dat de "Magister Ludi".
"
Android doesn't process data related to User Interface as a priority like iOS. Instead it lets UI data process alongwith general data.
(In technical jargons, the UI thread isn't processed as a priority).
This leads to hiccups (lag) when normal data takes up more processing power and leaves little room for UI data to be processed and thus a delay
in showing up the results of the input.
This is the prime reason for all that lag you face.

Another point related to Android's UI is that it is developed using JAVA.
The problem with using JAVA is that it is very resource intensive and has problems with the way it processes garbage values in Android while UI and apps run,
therefore requires much larger processing power than the contemporary OSs like Windows or iOS.
This over time exhausts available RAM and thus slows down the phone.
This is the exact reason why iOS and Windows run super smooth on low RAM but you always see Android flagships carrying 3GB of RAM.
Users think it is for them to use whereas the reality is that it's a fault of OS itself. It just can't run smooth without using all of that RAM.
Larger RAM needs larger battery life too. That's why bigger batteries are found in Android handsets than in the other OS mobile phones.
All this just adds upto cost with no actual benefit to the user.

Thus an Android Flagship costs significantly more than a Windows one.
Pricing of iPhone is a different story.
Their philosophy is to sell stones at the price of diamonds and make users feel special.

Yep! So the next time you see all those glossy advertisements smeared all over a newspaper's page telling you how big their battery is and how cool they are to offer you 3 Gigs of RAM, remember that much of that isn't for you to use. Android even after the recent Lollipop update just can't run efficiently on low specs.
"
https://www.quora.co...-after-purchase

PS:
Programele Java ruleaza lent si au consum mare de resurse, din aceasta cauza ele nu se folosesc practic in SO Windows XP/7/8.1/10.

Edited by gdans, 16 June 2016 - 05:12.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate