Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 

De ce se misca incet cand se invechesc

- - - - -
  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#1
remus-gabriel

remus-gabriel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 28.02.2007
Sotia are un Samsung Galaxy Young cu Android 4.1.2. De ceva timp are lag f mare. Spre ex, cand vrei sa apelezi...pana deschide agenda, pana deruleaza in lista, pana initiaza apelul...poate sa treaca si un minut. Am facut si revenire la setari din fabrica, a pus baiatul care se pricepe mai bine Androidul din nou cu Odin, etc. La inceput, o zi sau doua pare ca-si revine dar pana la urma recidiveaza. Ce sa fie, soft sau hardware imbatranit(oxidari sau alte chestii)?

#2
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
din cauza bloatware-ului si a actualizarilor ce si le instaleaza automat din G Play (care consuma mai multe resurse)

Cu specificatiile acestea, oricum nu poti avea pretentii sa se miste instant:

Announced  2013, February
Status  Available. Released 2013, March
Body  Dimensions  109.4 x 58.6 x 12.5 mm (4.31 x 2.31 x 0.49 in)
Weight  112 g (3.95 oz)
SIM  Single SIM (Mini-SIM) or Dual SIM (Mini-SIM, dual stand-by)
Display  Type  TFT capacitive touchscreen, 256K colors
Size  3.27 inches (~49.7% screen-to-body ratio)
Resolution  320 x 480 pixels (~176 ppi pixel density)
Multitouch  Yes
Platform  OS  Android OS, v4.1.2 (Jelly Bean)
Chipset  Qualcomm MSM7227A Snapdragon S1
CPU  1.0 GHz Cortex-A5
GPU  Adreno 200
Memory  Card slot  microSD, up to 64 GB (dedicated slot)
Internal  4 GB (2 GB user available), 768 MB RAM

#3
luci_flash

luci_flash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,003
  • Înscris: 17.09.2010
Pentru ca totul in jur e mai nou, mai bun, si cere mai multe resurse, iar saracul telefon a ramas acelasi.
Tin minte ca am testat un Samsung Mini 2 acum cativa ani, cand a iesit, si am ramas impresionat de cat de bine se misca. L-am testat din nou saptamana trecuta si n-am stiut cum sa scap mai repede de el.

#4
A10

A10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,072
  • Înscris: 19.12.2012
Soft de cacat...un rahat de messenger pt facebook ia 140 MB. Acum cativa ani aveam tot aplicatie de facebook si nu depasea 10 MB iar de atunci si pana acum, in afara de consum nesimtit de resurse nu vad vreo imbunatatire substantiala a aplicatiilor.  A da, ..cica sunt mai sigure.... Totul se reduce la latura comerciala, asta e modul mai nou prin care fabricantul te obliga sa faci un upgrade/achizitie

#5
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015
Am un Mini 2 cu 2.3.6 , are pe el doar Facebook LITE si zboara Posted Image

Edited by TruculMagic, 08 June 2016 - 20:28.


#6
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,612
  • Înscris: 07.02.2003

View Postremus-gabriel, on 08 iunie 2016 - 20:07, said:

Sotia are un Samsung Galaxy Young cu Android 4.1.2. De ceva timp are lag f mare. Spre ex, cand vrei sa apelezi...pana deschide agenda, pana deruleaza in lista, pana initiaza apelul...poate sa treaca si un minut.
Are un defect soft sau hard, La unele am observat ca scade viteza de scriere/citire cu storage-ul intern pe masura ce cip-ul prost de memorie oboseste...

#7
Ciubex

Ciubex

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,883
  • Înscris: 03.02.2005
Ca orice sistem de operare, din pacate pe masura ce evolueaza, aducand functionalitati si caracteristici estetice noi.
Asta pentru ca si consumatorul doreste tot mai multe lucruri, cu aspecte mai fancy, mai atractive.
Toate acestea sunt din pacate consumatoare de resurse, o librarie ce permite ca o aplicatie sa fie compatibila doar din punct de vedere estetic, cu versiuni mai vechi adauga "greutate" unei aplicatii. In caz contrar, daca o faci dedicat pentru versiunile mai vechi, utilizatorii nu o vor folosi pentru ca nu mai este "actuala si ochioasa", daca insa o dezvolti doar pentru noile versiuni de Android, ii privezi de funcionalitatea ei pe cei cu dispozitive ce au versiuni de Android mai vechi si tot asa.
Android-ul ca si oricare sistem de operare, asadar, odata cu evolutia sa impune dezvoltatorilor de programe sa pastreze compatibilitatile cu versiunile mai vechi, ceea ce inseamna resurse consumate in plus.
Aceelasi lucru se intampla si pentru sistemele de operare pentru PC-uri, luati spre comparatie care erau cerintele din punct de vedere hardware pentru sistemele de operare Windows, de la 3.11 si pana la 10.
Este o continua accelerare a tehnologiei hardware si a software-ului, asta-i evolutia, nu te poti astepta ca acestea sa se opreasca-n loc.

Bine aici este discutabila fiecare situatie in parte, in cazul telefoanelor, incetineala poate veni de la spatiul liber care nu prea mai exista, de aplicatii lasate deschise si de serviciile ce sunt de asemenea lasate permanent deschise. Pana si banalele fotografii lasate pe telefon ocupa spatiu de memorie prin indexarea acestora de catre MediaStore, ce are rolul de a pastra intr-o baza de date informatii legate de pozele, filmele si fisierele audio stocate in telefon.
Asadar, uneori se poate "resuscita" un sistem Android prin reflash-uirea lui, "reinstalarea" pe curat a sistemului de operare.
Cand ma refer la aplicatiile lasate deschise, ma refer ca nu sunt sterse din lista aplicatiilor recente (recent app list), care-i singura metoda curata de inchidere a lor si nu prin folosirea aplicatiilor de "task kill", pentru ca-n acest caz, sistemul de operare dupa un timp va redeschide aplicatia.
Mai multe detalii interesante gasiti in articolul Why clearing recent apps is a waste of time and task killers don't work

Attached Files


Edited by Ciubex, 08 June 2016 - 21:14.


#8
sceptic_schizo

sceptic_schizo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 23.02.2009
E o problema Android 4 Nu stie sa stearga SSD-ul De abia in 5 s-au trezit Incearca sa instalezi 5

#9
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
O solutie provizorie este sa revii la factory settings, sa nu mai faci update-uri decat manual la aplicatiile de care ai neaparata nevoie, sa dezactivezi cat mai multe aplicatii/ procese care nu iti sunt utile si sa nu instalezi nicio aplicatie, decat daca ai neaparata nevoie de ea: http://forum.softped...4#entry17209265
O solutie mai buna ar fi sa cumperi in locul lui un telefon cu Windows Phone 8.1, dar te vei izbi de lipsa unor aplicatii care se gasesc pe iOS si Android (sau pe Windows 10 Mobile) si va trebui sa te multumesti cu aplicatii mai rudimentare (care ofera doar functii de baza), in schimb sistemul functioneaza excelent, are o interfata mai "inteligenta" si poti instala oricate aplicatii, deoarece WP nu le porneste de unul singur pana cand nu mai are resurse. Nu trebuie sa iit faci griji din cauza versiunii de WP, deoarece Microsoft va mai oferi multa vreme suport pentru ea si aplicatii noi compatibile apar mereu.

#10
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,915
  • Înscris: 01.01.2010

View PostA10, on 08 iunie 2016 - 20:27, said:

Nu stiu de cand folosesti netul mobil, dar cred ca ai uitat de vremurile cand nu exista messenger in timp real si ne chinuiam o gramada sa trimitem mesaje. Cu aplicatiile actuale de Mesenger, poti trimite fisiere, efectua apeluri audio si video HD. Esti carcotas. Aplicatiile acestea cer multe, pentru ca fac multe.

Legat de telefoane. Multe probleme apar din cauza utilizatorilor. Am vazut telefoane folosite jalnic. Sute de prostii instalate, siteuri ciudate, fisiere trimise si primite prin bluetooth, nicio protectie si daca merge greu, stupoare.
Unele telefoane, merg bine atata timp cat au ceva RAM utilizabil. In Android, din cauza concurentei mari, majoritatea telefoanelor incep sa se chinuie dupa ceva timp pentru ca sunt nu pot mai mult. Il iei nou, cu aplicatiile din fabrica, totul curat, merge bine. Stocheaza informatii, modifica chestii, apar probleme: aplicatii proaste, utilizare defectuoasa. Cam asta este buba.

#11
eu-DECEBAL

eu-DECEBAL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,589
  • Înscris: 01.03.2015
Am si eu acasa un junghi dual core dar merge brici. Inca face fata eroic la jocuri. Eu nu stiu sa schimb romul la tableta dar ce am facut a fost sa bag un sfant root sa dezactivez sumedenia de aplicatii puse de samsung si dupa un timp am sters aproape tot ce am dezactivat. Cred ca au fost 100 in total... Am dat o curatare cu sd maid iar dupa aia cu lag fix free si merge super. Baietii iti pot explica mai tehnic cam ce fac aplicatiile alea. Mai am lag doar in jocurile mai grele dar la cele mai usoare NU AM PIC DE LAG. Inainte de root imi mergea totul cum iti merge tie acum. Sper sa nu va luati de mine sunt doar amator. Multumesc. P.S. Tocmai am terminat de jucat Gangstar Vegas si nu am vazut nici-un lag! De Sniper Furry ce sa mai zic? 0 LAG!  Dual core 1 bt ram... ��

Edited by eu-DECEBAL, 08 June 2016 - 21:51.


#12
sceptic_schizo

sceptic_schizo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 23.02.2009
http://www.makeuseof...d-awful-design/
http://pocketnow.com...id-trim-support

Edited by sceptic_schizo, 08 June 2016 - 22:28.


#13
spider_zero_sapte

spider_zero_sapte

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,721
  • Înscris: 21.08.2007
Cyanogen 12 fara gapps(prea mult spyware).

Edited by spider_zero_sapte, 08 June 2016 - 23:36.


#14
danyel61

danyel61

    Fumător

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,240
  • Înscris: 19.08.2005
Oricine se misca mai greu cand imbatraneste. Forewer young e doar o melodie misto de cand eram tineri.

#15
remus-gabriel

remus-gabriel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 28.02.2007
Multumesc pentru raspunsuri. Toate aduc un olus de informatie dar unii dintre voi va referiti mai mult la folosirea de aplicatii, net, etc
Daca va uitati cu atentie, eu ma olangeam in primul rand ca e foarte lent pana cand si la partea de agenda si apelare. Aia e functia de baza, de telefon. Sotia de multe ori nici nu are pornite conexiunile de net sau vreo aplicatie.

#16
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
e lent pe partea aia, pt ca oricum pana la S4, pe toate Samsung-urile era problema asta, eu foloseam EX dialer ca sa scap de acel lag.

#17
Robiacs

Robiacs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,923
  • Înscris: 18.10.2010

View PostTruculMagic, on 08 iunie 2016 - 20:28, said:

Am un Mini 2 cu 2.3.6 , are pe el doar Facebook LITE si zboara Posted Image
Zboara pe pereti cand te enervezi? :)

#18
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007

View Post_-_, on 08 iunie 2016 - 21:02, said:

...in schimb sistemul functioneaza excelent, are o interfata mai "inteligenta" si poti instala oricate aplicatii, deoarece WP nu le porneste de unul singur pana cand nu mai are resurse. Nu trebuie sa iit faci griji din cauza versiunii de WP, deoarece Microsoft va mai oferi multa vreme suport pentru ea si aplicatii noi compatibile apar mereu.

Asta cu interfata inteligenta e discutabila. Mie mi se pare o porcarie si oricum interfata o poti manipula cum vrei tu pe Android prin folosirea unui launcher gen Nova, iar daca vrei chestii si mai avansate poti sa faci root.

O solutie ar fi sa nu mai cumpere Samsung-uri cu RAM mai putin de 2GB, chiar 3GB ca sa stai linistit. Si nu numai Samsung, orice marca care pune bloatware peste Android, dar Samsung e printre cei mai rai in privinta asta. Sunt zeci de aplicatii care nu le folosesti si iti halesc din RAM, uneori si procesor. Daca ai un Android curat, se poate misca foarte bine si cu 1GB RAM si un procesor ieftin gen S400\S410. Daca ai bloatware, iti trebuie macar 2GB si un procesor mai rasarit S6xx.
Am facut mai acum cateva luni, o comparatie cu un coleg de serviciu: El - Samsung Galaxy Grand Prime - 1GB RAM, S410 quad 1,2GHz; Eu - Moto G 2014 - 1GB RAM, S400 quad 1,2GHz.
Eu rulam Android 6.0, el avea 5.0.2. Telefonul lui mergea ca o tigaie. Pana deschidea aplicatia camera, iti aprindeai o tigara si trageai 2-3 fumuri scurte din ea. Avea un lag imens prin meniuri sau cand inchideai o aplicatie, eu as fi dat cu el de pereti. Al meu Ii dadea lectii de fluenta, avand si un procesor mai slab. Acum a cumparat Moto G-ul de la mine si e foarte multumit de el, iar eu am trecut pe Nexus (6). Android-ul curat e minunat. Totul se misca impecabil, primesti update de securitate in fiecare luna, update garantat la Android 7.0 imediat dupa lansare, poti testa Android 7.0 Beta oricand, poti face root si deblocare bootlaoder foarte simplu, ai actualizari la aplicatiile Google in fiecare luna, uneori si de mai multe ori pe luna. Asta inseamna Android, nu ce face Samsung sau altii ca ei.

Edited by antinVidia, 09 June 2016 - 13:38.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate