Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat reparatii

Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...

Acostament sosele comune Romania

AI-ul Google cartografiaza 1 mili...
 De ce nu se fac profesori doar ol...

imprimanta laser capacitate medie...

Parere garsoniera Tineretului

Sfaturi achizitie boxe hi-fi pent...
 Baterie externa solara vs baterie...

Sapa peste pardosea veche

recomandare placa captura video

Trecere apartament pe numele meu
 Seria 3 - E90 / 91

LakeSide 11 Straulesti

datasheet crawling

Sanse refinantare
 

Numai aici despre televiziunea publică

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
344 replies to this topic

#325
dincadan78

dincadan78

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,448
  • Înscris: 29.04.2010
Au si astia dinozaurii lor, si cu astia reșapeaza grila non stop. Am ajuns ca in afara de telejurnalul serii, Romania9 si teleenciclopedia saptamanala -sa nu ma mai uit la nimic pe tvr. Rar cand mai prind un teatru rasdifuzat sau un festival de jazz pe tvr3.

#326
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,886
  • Înscris: 06.11.2018
Iar testeaza sigla HD pe TVR 3
Si pe regionale iar se preia cu sigla canalului regional peste sigla TVR 3 HD.
Attached File  TVR 3 test logo HD.png   1.46MB   55 downloadsAttached File  TVR 3 sigla HD pe TVR Regionale.png   1.15MB   51 downloads

TVR Cluj si Craiova nu preiau TVR 3.

#327
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,886
  • Înscris: 06.11.2018

TVR. Cinci membri din Consiliul de Administrație cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienței care tinde spre zero, nu-și mai îndeplinește misiunea publică”


O parte din conducerea TVR cere demiterea Doinei Gradea. Cinci membri din Consiliul de Administrație al SRTv au semnat, ieri, o scrisoare prin care cer Parlamentului revocarea șefei TVR, anunță Sindicatul MediaSind.

Documentul a fost semnat în urma șediței Consiliului de Administrație, care a avut loc la TVR.

Principalele reproșuri pe care aceștia le aduc PDG-ului postului public sunt legate de faptul că „TVR nu-și mai îndeplinește misiunea publică”, iar „audiența tinde spre zero”, susțin sindicaliștii.

Cei cinci oameni din CA care i-au cerut demisia Doinei Gradea sunt, potrivit MediaSind:
  • Monica Ghiurco, reprezentant al salariaților
  • Karen Sebeși, reprezentant al salariaților
  • Sorin Ilieșiu, reprezentantul PSD
  • Cristian Petcu, reprezentantul PNL
  • Dan Lazea, reprezentantul USR
Reamintim că tema scrisorilor prin care se cere demisia PDG-ului nu este nouă. La jumătatea lunii iunie, aceeași oameni din CA i-au cerut Doinei Gradea, tot printr-o scrisoare, retragerea din funcție.

Atunci, PDG-ul postului public susținea că cererea nu reflectă pozițiile tuturor membrilor conducerii și spune că, sub mandatul său, TVR a făcut cele mai mari investiții din ultimii ani.

MediaSind, într-un comunicat de presă, după ședința CA de ieri:

„Cinci membri ai Consiliului de Administrație a Societății Române de Televiziune, și anume, reprezentanții angajaților din CA, Monica Ghiurco și Karen Sebeși, reprezentantul PSD, prof.univ.dr Sorin Ilieșiu, reprezentantul PNL, Cristian Petcu și reprezentantul USR, Daz Lazea au cerut ieri, 29 iulie 2020, printr-o scrisoare deschisă, demisia președintelui - director general Doina Gradea, în urma refuzului acesteia de a prezenta în ședința CA, explicații referitoare la situația dezastruoasă în care a adus Televiziunea Națională.

Membrii CA solicită membrilor Parlamentului României să analizeze cu “responsabilitate” această cerere întrucât aceștia sunt singurii care o pot revoca din funcție pe Doina Gradea, “pentru faptul că Televiziunea Națională, din cauza audienței care tinde spre zero, nu-și mai îndeplinește misiunea publică prevăzută de lege, ceea ce este extrem de grav având în vedere pandemia Covid, alegerile locale și parlamentare din acest an”, arată documentul.

Cererea celor cinci membri din conducerea TVR:

În ședința de azi a Consiliului de Administrație al SRTv, marea majoritate a membrilor Consiliului au fost de acord (prin 8 voturi pentru și 4 abțineri) ca doamna PDG Doina Gradea să-și expună în cadrul ședinței opinia, punctual, față de problemele reclamate de membrii Consiliului care i-au cerut demisia printr-o scrisoare deschisă, preluată de presa din 9 iulie 2020. Totodată, i s-a cerut d-nei PDG să propună soluții pentru rezolvarea acestor deficiențe.

Problemele reclamate în scrisoarea membrilor CA sunt următoarele:
  • Situația deplorabilă în care se află televiziunea națională după mai mult de jumătate din mandatul acordat de Parlament actualului PDG, așa cum este reflectată de audiențele TVR.
  • În prezent, la o medie săptămânală a audienței de circa 2%, TVR nu își mai îndeplinește misiunea publică pentru că riscă să devină irelevantă pentru public.
  • Programele tv au fost reduse dramatic în ultima perioadă, singurele emisiuni păstrate pe post în perioada stării de urgență au fost cele realizate cu colaboratori pentru care s-au făcut plăți consistente, în vreme ce personalul propriu era ținut acasă prin Decizia Presedintelui-Director General, îngrădindu-li-se realizatorilor din TVR dreptul la muncă.
  • Căderea audiențelor a fost continuă de la începutul mandatului atualului Președinte-Director general, calitate în care, de fapt, Doina Gradea este cea care decide grila TVR.
  • Blocarea de către doamna Gradea, încă de la începutul mandatului său (vezi cazul Pătraru), a oricări încercări a membrilor Consiliului de Administrație de a discuta și adopta soluții pentru lipsa de performanță a TVR, acuzându-i pe membrii CA de imixtiune în politica editorială a TVR.
  • Încercările permanente de a reduce rolul Consiliului de Administrație la o mașină de vot pentru plăți curente. În concluzie, Doina Gradea poartă în întregime responsabilitatea situației actuale a TVR, iar problemele de management din mandatul acesteia sunt de notorietate.
  • În contextul actual generat de pandemia de Covid-19, în care societatea este afectată de adevărate campanii de fake-news, este nevoie ca Televiziunea publică să reprezinte o sursă credibilă de informații pentru cât mai mulți cetățeni. Acest obiectiv este periclitat.
  • Semnatarii scrisorii deschise îi cer doamnei Gradea să pună binele instituției mai presus de binele personal, să-și înainteze demisia și să permită astfel alegerea unui alt Președinte Director General din cadrul actualului CA.
Această propunere venită din partea prof. univ. dr. Sorin Ilieșiu, membru CA, a fost introdusă prin votul majorității membrilor Consiliului de Administrație pe ordinea de zi a ședinței, urmând ca în funcție de soluțiile pe care doamna PDG, Doina Gradea le-ar fi propus pentru rezolvarea acestor probleme, membrii Consiliului să îi acorde un vot de încredere (sau de neîncredere) pentru a rămâne în fruntea TVR.

Acest lucru nu s-a întâmplat, întrucât în timpul ședinței d-na PDG Doina Gradea a amânat discuția asupra aspectelor enumerate mai sus spre finalul ședinței, evitând să răspundă în fața Consiliului de Administrație (așa cum de altfel a eludat asumarea răspunderii și în fața Comisiilor de specialitate din Parlament). După cinci ore de ședință, a anunțat că „orele fiind înaintate și nemaifiind cvorum, discutarea acestora se amână pentru data viitoare”, adică peste circa o lună.

Nu a fost singurul subiect de pe ordinea de zi aprobat de CA cu 8 voturi din 12, dar la care Președintele Director General a refuzat să răspundă. Doina Gradea ar fi trebuit să explice azi în fața Consiliului de Administrație al SRTv diferența uriașă dintre audiența medie reală a TVR, care este azi de 0,3 Rtg (respectiv cca 35.000 televizoare deschise pe TVR, populația orașului Caracal fiind de cca 35.000 locuitori) și conținutul textelor publicate pe web-site-ul TVR:

«TVR1 „ține” în fața micului ecran nu mai puțin de 40% dintre români. /.../ 76% dintre conaționali au devenit telespectatori fideli ai programelor TVR. Și tot peste 70% dintre români au o părere bună despre canalele Televiziunii Publice. /.../ Vezi și studiul internațional realizat de Reuters Institute de la Universitatea din Oxford: „TVR este în topul televiziunilor de încredere în România”.

Astfel, după încă o încercare de a opri prăbușirea în audiențe a TVR și de a rezolva de comun acord cu managementul executiv problemele reale ale TVR, notorii de altfel, reiterăm cererea ca doamna Doina Gradea să demisioneze din funcția de Președinte-Director General pentru a da o nouă șansă televiziunii publice.

Sperăm că solicitarea noastră va fi analizată cu responsabilitatea cuvenită de membrii Parlamentului României, singurii care o pot revoca din funcție pe doamna Doina Gradea pentru faptul că Televiziunea Națională, din cauza audienței care tinde spre zero, nu-și mai îndeplinește misiunea publică prevăzută de lege, ceea ce este extrem de grav având în vedere pandemia Covid, alegerile locale și parlamentare din acest an.

Monica Ghiurco, Sorin Ilieșiu, Dan Lazea, Cristian Petcu, Karen Sebesi
Sursa: https://www.paginade...a-doina-gradea/

#328
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,886
  • Înscris: 06.11.2018

Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați”


Se încing spiritele în TVR. Consiliul de Administrație e în război deschis cu PDG-ul Doina Gradea. Unul dintre oamenii din CA îi răspunde șefei televiziunii fără menajamente:

„Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați și nici TVR nu merită să fie condusă de un impostor cu pretenții de manager”, scrie Monica Ghiurco (reprezentantă a salariaților în CA) pe un grup de Facebook.

Răspunsul este amplu și aduce o ploaie de reproșuri Doinei Gradea.

Replica vine în contextul în care, ieri mai cinci membri din Consiliul de Administrație au cerut Parlamentului demiterea PDG-ului, iar azi Departamentul de comunicare al instituției a scos la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia președintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecție în interiorul instituției.

Tot azi a demisionat și Alexandru Sassu, cel care a i-a fost consilier Doinei Gradea, după revenirea sa în TVR în 2018. La fel ca și Ghiurco, și Sassu a fost acid la adresa PDG-ului:

„Comportamentul său a evoluat din ce în ce mai mult către cel al unui vătaf, tratând angajații SRTv ca pe niște angajați personali pe moșia personală”, după cum a scris Sassu în demisie.

Ce-i reproșează Ghiurco președintei TVR? Replica Monicăi Ghiurco:

„Stimată doamnă Doina Gradea, ca să ne lămurim o dată pentru totdeauna și să nu mai fiți nevoită, atunci când sunteți trasă la răspundere, să faceți aluzii de genul: "scandaluri în interes propriu" și "neîmplinirile unora, ale căror visuri sunt bântuite de ocuparea fotoliului de Președinte Director General", vă răspund aici, nu am nimic de ascuns.

Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritați și nici TVR nu merită să fie condusă de un impostor cu pretenții de manager.

Da, vreau sa conduc televiziunea în folosul publicului și al profesioniștilor din TVR, nu pentru para-ndărăt!

Da, vreau să conduc televiziunea ca să le asigur oamenilor condiții optime de muncă, salarii corecte, să le protejez sănătatea și dreptul la muncă, nu să mă laud cu profit din banii cu care ați fi putut măcar să scoateți mucegaiul din pereții spațiilor insalubre în care sunt nevoiți să muncească, să curățați sistemul de ventilație care le pune sănătatea în pericol, sau chiar să finanțați programe, campanii de interes public și multe altele.

Dacă v-ar fi păsat. Sau măcar să fi pus în aplicare deciziile CA și mă refer aici la ”Planul de Acțiune în vederea fundamentării și elaborării unei noi strategii a televiziunii publice”, decis prin Hotărârea Consiliului de Administrație din ședința extraordinară a CA din 9 octombrie 2018 (cu precizarea că implementarea se va face în termen de 6 luni). Acest CA nu v-a fost ostil, așa cum încercați să vă apărați. Nicidecum, ba chiar v-a susținut, până când am înțeles că, de fapt, puțin vă pasă de redresarea TVR! Pentru că nu ați aplicat nimic din acest Plan!

Da, vreau să conduc TVR pentru publicul care are dreptul să beneficieze de un serviciu public la standarde internaționale. Mai ales în asemenea vremuri grele.

Eu nu aș conduce cu oameni care îi consideră pe subalterni niște expirați profesional. Nu mi-aș hărțui proprii salariați prin exercițiul abuziv al drepturilor procesuale.

Da, doamnă, vreau, pentru că pot și știu. Spre deosebire de dumneavoastră, ale mele diplome și atestate de studii sunt publice. Ale dumneavoastră unde sunt? Vă provoc să le publicați, ca să știm cu cine stăm de vorbă de fapt. Pentru că asistent manager al unui patron de presă nu înseamnă manager, doamnă! Cu atât mai mult cu cât ați fost recomandată și susținută să conduceți o instituție publică, de un politician corupt, iar dumneavoastră ați înțeles că puteți merge la cumpărături, pe bani publici, fără nicio opreliște. Am o veste proastă: chiar trebuie să dați socoteală pentru fiecare leu.

A, și mai am o calitate care vă lipsește: sunt cinstită, doamnă! Și nu mint. Nu datorez nimic nimănui, decât lui Dumnezeu și părinților mei. Niciunui partid, niciunui politician, niciunui serviciu sau grup de interese ilegitime. Nu știu dumneavoastră...

De ce vă spun toate astea? Ca să nu mai repetați ca un patefon stricat că reproșurile pe care vi le fac sunt din cauză că vreau să vă iau locul. Sunt convinsă că orice aș spune, ori da, ori nu, tot asta ați crede.

Și încă ceva, nu vă mai considerați ”TVR”! Dumneavoastră nu sunteți TVR.

Monica Ghiurco
membru al Consiliului de administrație al SRTv”

Sursa: https://www.paginade...iritele-in-tvr/

Alexandru Sassu și-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa șefei TVR: e ca un "vătaf"!

Attached File  sassu_tb730_tb730_tb730.jpg   29.51K   0 downloads

Demisie în postul public de televiziune. Alexandru Sassu părăsește TVR, unde a fost producător general și consilier al Doinei Gradea în ultimii doi ani.

Sassu, care la rândul său a fost președinte al intituției în perioada 2007 - 2010, invocă, în cererea de demisie, divergențe cu actualul președinte, Doina Gradea.

Acesta menționează, în documentul obținut de Paginademedia.ro, că Gradea „nu și-a onorat partea sa din angajamentul nostru”, iar „comportamentul său a evoluat din ce în ce mai mult către cel al unui vătaf, tratând angajații SRTv ca pe niște angajați personali pe moșia personală”, după cum a scris Sassu.

Reamintim că Sassu s-a întors în TVR acum doi ani. A revenit, în instituția pe care a condus-o în trecut, pe funcția de consilier al Doinei Gradea. Trebuia să facă „un proces amplu de evaluare”, după cum Paginademedia.ro a scris la vremea respectivă.

Apoi, în octombrie 2018, a fost numit producător general interimar, funcție pe care a rezistat opt luni.

Demisia lui Sassu va intra în vigoare pe data de 3 august.

Alexandru Sassu, în demisie: PDG-ul a ales să facă orice compromis numai pentru a rămâne în funcție

Sassu a enumerat mai multe motive prin care să-și argumenteze demisia. Cele mai importante dintre acestea:

- Colaborarea mea cu SRTv a avut la bază o înțelegere privind redresarea reală și solidă a acestei instituții. Înțelegerea prevedea ca, împreună cu președintele director general al SRTv să depun toate eforturile pentru a creiona un proiect viabil și sustenabil care să facă posibilă redresarea SRTv.

- Eu mi-am ținut promisiunea prezentând, în fața CA al SRTv, un proiect de redresare a SRTv pe care acesta l-a aprobat în unanimitate.

- Președintele director general al SRTv nu și-a onorat partea sa din angajamentul nostru și a împiedicat punerea în aplicare a planului de redresare.

- Am convenit cu președintele director general al SRTv ca relațiile din interiorul SRTv, atât cele dintre structurile din SRTv, dar mai ales cele dintre angajați și conducere să fie puse pe baze normale, de respect și colaborare conform competențelor.

- Comportamentul președintelui director general a evoluat din ce în ce mai mult către cel al unui vătaf, tratând angajații SRTv ca pe niște angajați personali pe moșia personală.

- În același timp președintele director general al SRTv a ajuns să coordoneze în mod direct și personal toate sau aproape toate activitățile și acțiunile din SRTv, impunându-și voința în fața celor mult mai bine pregătiți din punct de vedere profesional.

- A ținut să-și impună amprenta personală pe întreaga activitate din SRTv și, din păcate, rezultatele dezastruoase din ultima vreme dovedesc că a și reușit.
- Mă simt nevoit să demisionez și să atrag atenția asupra modului în care este condusă în acest moment instituția.

- PDG-ul a ales să facă orice compromis numai pentru a rămâne în funcție, chiar dacă prețul plătit a fost ducerea SRTv către un dezastru aproape total și, în mod sigur, extrem de greu de îndreptat.

Istoria lui Sassu în TVR

Alexandru Sassu a condus TVR în perioada 2007-2010. A părăsit TVR după ce a fost demis de Parlament, în martie 2010, după mai multe dispute cu angajații.

La câteva luni de la numire, a intrat în conflict cu directorul de știri Rodica Culcer, după ce Jurnalul TVR a difuzat imagini cu interceptări din dosarul Cataboșul, cu Decebal Traian Remeș (ministru al agriculturii) și cu Ioan Avram Mureșan (fost ministru al agriculturii). În 2008, Rodicăi Culcer i s-au limitat atribuțiile editoriale.

Alexandru Sassu a acuzat și el ingerințe politice din partea lui Emil Boc în politica editorială a postului. El a spus că Televiziunea Publică nu va fi una depolitizată, atât timp cât premierul Emil Boc îi cere o emisiune săptămânală, la TVR.

Președintele Traian Băsescu a refuzat, la vremea respectivă, să vină la vină la emisiuni la TVR „cât timp Sassu este președinte".

Sassu, președintele celei mai scumpe achiziții TVR: Liga Campionilor

Tot în mandatul lui Alexandru Sassu, TVR a făcut una dintre cele mai scumpe achiziții la capitolul drepturi TV din sport. TVR a achiziționat meciurile de Champions League, pentru care s-a angajat să plătească 35 de milioane de euro, plus TVA, pentru sezoanele 2009 - 2012.

La câteva luni după plecarea din TVR, în iunie 2010, Sassu a fost pus la conducerea Adevărul TV, zona de video a grupului Adevărul, finanțat atunci de Dinu Patriciu. Adevărul TV primise și o licență de la CNA, retrasă după doi ani întrucât televiziunea nu a mai fost lansată.

În iunie 2018, Sassu a revenit la TVR. Conducerea postului public spunea atunci că el „este angajat al SRTv pe termen determinat, pentru un proiect ce vizează un proces mai amplu de evaluare a activității curente a televiziunii publice”.
Sursa: https://www.paginade...su-demisie-tvr/

#329
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,886
  • Înscris: 06.11.2018
Scandal între deputatul Emanuel Ungureanu și şefa TVR. Doina Gradea este acuzată că vrea să fure 4.000 de metri pătraţi de la TVR Cluj https://transilvania...de-la-tvr-cluj/

#330
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,886
  • Înscris: 06.11.2018
10 cazuri de Covid în TVR: https://www.paginade...-tvr-10-cazuri/

#331
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,886
  • Înscris: 06.11.2018

Salarii din TVR. Doina Gradea, șefa TVR, venituri mai mari decât Iohannis. Cât a câștigat Mircea Radu pentru opt ediții ale emisiunii Down the Road?


Salariu de șef. Câți bani câștigă Doina Gradea, șefa TVR? Oamenii de la vârful TVR, inclusiv prezentatorul Mircea Radu, și-au actualizat declarațiile de avere pentru anul trecut.

Cât s-a câștigat în Televiziunea publică, anul trecut, când doar de la Guvern au venit aproape 70 de milioane de euro dintr-un buget de 80 de milioane?

Paginademedia.ro vă prezintă salariul Doinei Gradea, șefa TVR (cu venituri mai mari decât ale președintelui Klaus Iohannis), dar și cât a câștigat consilierul ei Mircea Radu din emisiunea Down the Road. Mai aflăm și salarii ale unor membrii din conducerea TVR, care lucrează, totodată în instituții: sunt salarii de 7.000-8.000 de lei pe lună.

Citește și: Raport TVR 2019. Cât a primit, atât a cheltuit. „Ban pe ban". Numai de la Guvern au avut aproape 70 de milioane de euro

Să le luăm pe rând:
  • Șefa TVR, mai mult decât Iohannis
Cel mai mare scor este atins chiar de șefa instituției, Doina Gradea. Aceasta a raportat un venit anual, încasat de la TVR, de 50.000 de euro (245.169 de lei). Astfel, media lunară a fost de 4.200 de euro (aproximativ 20.000 de lei), conform declarației de avere.

La acești bani se mai adaugă și tichete de masă (2.100 de lei, anual) și vouchere de vacanță (1.450 de lei).

Salariul PDG-ului din TVR îl depășește și pe cel al Președintelui României. Prin comparație, Klaus Iohannis a raportat, în declarația de avere din iunie 2020, un venit anual de 37.000 de euro (180.000 de lei).

Și prezentatorul Mircea Radu și-a depus declarația de avere la finalul lunii iulie. Revenit în TVR la finalul anului 2019, pentru emisiunea Down the road - Aventura, Mircea Radu a devenit și consilier al președintelui TVR Doina Gradea (în ianuarie), iar de luna trecută este noul director de comunicare al instituției.
Declarația depusă de acesta pe site-ul TVR include doar veniturile de anul trecut, pentru emisiunea Down the road.

13.000 de euro pentru opt ediții de emisiune

Aflăm, din documentele depuse de Mircea Radu, cât a încasat acesta pentru proiectul Down the Road, în care au fost implicați opt tineri cu sindrom Down.
Au fost difuzate opt ediții, la finalul anului trecut, iar pentru acestea Mircea Radu a încasat 13.000 de euro (aproximativ 64.000 de lei).

Filmările au durat două săptămâni, fiind nevoie de aproximativ 12 ore de filmare în fiecare zi, după cum au declarat reprezentanții TVR în conferința de lansare a emisiunii.

Doar formatul emisiunii Down the Road a costat 95.570 de lei, aproximativ 20.000 de euro, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.
  • Salariile din CA: Și în CA, și angajați în TVR

Pe lângă declarațiile depuse de Doina Gradea sau Mircea Radu, au mai depus documente asemănătoare și oamenii din Consiliul de Administrație. Un lucru interesant este că unii dintre aceștia încasează și salariu de la TVR (unde sunt angajați pe diverse posturi), dar și indemnizația de membru CA.
  • Cătălin Blebea este încadrat și ca jurnalist la TVR. A raportat un salariu de 53.000 de lei și un venit de 50.000 de lei - indemnizație de membru CA.
Astfel, acesta a ajuns la un venit mediu, lunar, de 8.500 de lei.
  • Liviu Brătescu, numit secretar de stat la Ministerul Culturii în decembrie 2019, nu este angajat în TVR, drept pentru care a încasat doar indemnizația de membru CA - 50.000 de lei.
De menționat că i-au venit bani de la Academia Română - 50.000 de lei, unde a prestat muncă de cercetare, potrivit documentului.
  • Raico Cornea se numără printre cei care sunt și angajați TVR și parte a Consiliului de Administrație. Pentru activitatea de angajat TVR a luat 65.000 de lei, anual, iar indemnizația din CA a fost de 34.000 de lei.
În document apare și un venit al soției sale - 40.000 de lei, anual - de la TVR Timișoara.
  • Monica Ghiurco este un alt nume cu venit dublu de la TVR. Este încadrată ca jurnalist senior la TVR, post pentru care încasează anual aproape 87.000 de lei. De asemenea, indemnizația de membru CA îi mai aduce un venit de 50.000 de lei pe an.
Soțul acesteia, ofițer SPP, a încasat anul trecut aproximativ 84.000 de lei salariu.
  • Bogdan Ghițulescu este și producător în TVR, cu un venit anual de 62.000 de lei. La această sumă se mai adaugă și indemnizația de 50.000 de lei, pe an, ca membru în CA.
  • Nagy Debreczeni Hajnalka are două surse principale de venit: 50.000 de lei - indemnizația din CA și un salariu anual tot de 50.000 de lei de la Fundația Progress.
  • Sorin Ilieșiu încasează bani din trei părți: 117.000 de lei, anual, de la UNATC București (activitate didactică), 74.000 de lei - indemnizație „de merit” de la Uniunea Cineaștilor și indemnizația de 50.000 de de lei, de la TVR.
  • Dan Dorin Lazea are, de asemenea, venituri din mai multe locuri: 34.000 de lei, anual, de la Universitatea București, 35.000 de lei (anual) de la Camera Deputaților și indemnizația de la TVR - 50.000 de lei.
  • Cristian Vasile Petcu a primit indemnizația de la TVR, de 50.000 de lei pe an, dar și 372 de lei de la Universitatea Craiova (profesor - asociat).
Soția a figurează în declarația de avere ca angajat la Curtea de Conturi, cu un salariu de 75.000 de lei anual.
  • Karen Attila Sebeși lucrează în TVR, pe poziția de jurnalist senior, de unde a primit un salariu de 52.000 de lei (anual). De asemenea, a beneficiat și de sporul pentru poziția din CA - 50.000 de lei.
Soția sa figurează tot ca angajată TVR, în Cluj, cu un salariu de 46.000 de lei pe an.
  • Christel Țopescu are un salariu de 94.000 de lei, pe an, în TVR, potrivit declarației de avere pe 2019. De asemenea, încasează și indemnizația de 50.000 de lei pentru activitatea din CA.
  • Smaranda Vornicu - Shalit, de asemenea, este angajată în TVR. Are un salariu de 85.000 de lei, anual, dar și indemnizația de 55.000 de lei în Consiliul de Administrație.
Dispute în TVR: Conducerea TVR versus conducerea TVR

Ultima perioada a fost marcată de mai multe dispute în Televiziunea publică. Reamintim că mai mulți oameni din Consiliul de Administrația au cerut Parlamentului demiterea Doinei Gradea, șefa TVR.

Principalele reproșuri pe care aceștia le aduc PDG-ului postului public sunt legate de faptul că „TVR nu-și mai îndeplinește misiunea publică”, iar „audiența tinde spre zero”, susțin sindicaliștii.

A doua zi, Departamentul de comunicare al instituției a scos la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia președintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecție în interiorul instituției.

Apoi, a urmat și plecarea lui Alexandru Sassu din TVR, unde a fost producător general și consilier al Doinei Gradea în ultimii doi ani. A invocat, cererea de demisie, divergențe cu PDG-ul Doina Gradea.

MediaSind, alt proces cu TVR

Astăzi, Sindicatul MediaSind anunțat că a deschis un nou proces TVR-ului. Motivul?

Sindicaliștii susțin că Televiziunea Publică a refuzat să publice mai multe informații despre modul în care funcționează Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol.

MediaSind acuză TVR-ul de propagandă, printre altele:

„Constatăm că în ultimul timp, după numirea, fără concurs, a fostului știrist și fostă vedetă de divertisment, Mircea Radu, în funcția de coordonator cu atribuții de șef Serviciu Comunicare, Relații Publice și Protocol din Societatea Română de Televiziune, acest compartiment s-a dovedit a fi un serviciu de propagandă aflat în slujba președintelui-director general, Doina Gradea”, arată un comunicat de presă remis de aceștia.

Sursa: https://www.paginade...u-doina-gradea/

#332
TheSignMetro64

TheSignMetro64

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 07.09.2018
TVR, 11 cazuri de Covid. https://www.paginade...zul-numarul-11/

#333
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,886
  • Înscris: 06.11.2018
TVR, 13 cazuri de Covid. https://www.paginade...ri-de-covid-19/

#334
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,886
  • Înscris: 06.11.2018
Anul acesta concertele Festivalului Enescu vor fi pe Mezzo, se pare ca TVR nu mai difuzeaza anul acesta https://forum.softpe...ew__getlastpost

#335
TheSignMetro64

TheSignMetro64

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 07.09.2018
Au schimbat din nou mira, în loc de versiunea SMPTE sunt doar bare colorate, nu mai apare dreptunghiul mișcător.
Și, mai nou, textul „Revizie Tehnică” apare pe TVR regionale.
Nu am imagini cu TVR Internațional și Moldova.
TVR Cluj și Craiova nu au oprit emisia, la ora 02:00 difuzau TeleJurnalul regional cu ceasul greșit.

Attached File  20200909020035.jpg   168K   25 downloadsAttached File  20200909020046.jpg   168K   21 downloadsAttached File  20200909020152.jpg   176K   25 downloadsAttached File  20200909020200.jpg   368K   29 downloadsAttached File  20200909020206.jpg   352K   22 downloadsAttached File  20200909020220.jpg   180K   19 downloadsAttached File  20200909020233.jpg   180K   18 downloadsAttached File  20200909020239.jpg   188K   19 downloads

Edited by TheSignMetro64, 09 September 2020 - 13:12.


#336
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,886
  • Înscris: 06.11.2018

TVR își anunță grila de toamnă. Multe filme, emisiuni și sport pe cele trei posturi


Grila de toamnă. Televiziunea Română își anunță cele mai importante producții de pe TVR 1, TVR 2 și TVR 3. Multe filme, competiții sportive și emisiuni pot fi urmărite în ultimele luni ale anului.

TVR 1 mizează pe multe producții. În seara de luni și-a programat filme de acțiune, de marți, 15 septembrie, revine emisiunea „Telecinemateca”, iar spre weekend vine cu alte filme.

Vinerea este „Filmul Săptămânii”, iar sâmbătă se pot urmări blockbustere românești, anunță reprezentanții postului.

Totodată, pe TVR 1 mai sunt în grilă sezoane noi din emisiuni precum „Adevăruri despre trecut”, „Dispăruți fără urmă”, „Exclusiv în România” sau „Dosar de România”. În ceea ce privește sportul, TVR 1 va difuza competițiile interne de rugby și handbal.

Pe TVR 2 continuă sezonul șapte din „Câștigă România!”, cu Virgil Ianțu. Mai sunt și alte emisiuni cu sezoane noi, precum „Rețeaua de Idol”, „Drag de România Mea!” sau „Femei de 10, bărbați de 10”. De asemenea, se vor difuza filme, dar și handbal sau rugby.

TVR 3 propune multe concerte de muzică clasică și modernă, festivaluri de jazz și blues, dar și spectacole folclorice. De asemenea, sunt și sezoane noi ale unor emisiuni precum „10 la 10”, „Vizual”, „Drumul lui Leșe” sau „Cântec și poveste”.

Paginademedia.ro vă prezintă grila de toamnă a posturilor TVR

Grila de toamnă pentru TVR 1, pe scurt:
  • Luni - Telejurnal (20:00), România 9 (20:50),Filme de acțiune (22:20)
  • Marți - Telejurnal (20:00), România 9 (20:50), Telecinemateca (22:20)
  • Miercuri - Telejurnal (20:00), România 9 (20:50),Adevăruri despre trecut (22:20)
  • Joi - Telejurnal (20:00), România 9 (20:50), Dispăruți fără urmă (22:20)
  • Vineri - Telejurnal (20:00), România 9 (20:50), Filmul săptămânii (22:20)
  • Sâmbătă - Telejurnal (20:00), Film Românesc (21:10)
  • Duminică - Exclusiv în România (17:00), Dosar România (18:00), Telejurnal (20:00)
Meciurile de handbal sunt programate în timpul săptămânii și în weekend, iar cele de rugby doar în weekend. Totodată, reprezentanții postului anunță că din octombrie revin noi sezoane din „Vedeta Populară”, „Politică și delicatețuri” și „Garantat 100%”.

Grila de toamnă pentru TVR 2, pe scurt:
  • Luni - Câștigă România! (20:00), Rețeaua de idoli (21:00)
  • Marți - Câștigă România! (20:00), Destine ca-n filme (21:00)
  • Miercuri - Câștigă România! (20:00), Film family/romance/aventuri (21:10)
  • Joi - Câștigă România! (20:00), Film thriller (21:10)
  • Vineri - Gala Umorului (20:00)
  • Sâmbătă - Femei de 10, bărbați de 10 (15:00), Frați de viță (17:00), Zile cu stil (18:00), Film (20:10)
  • Duminică - Drag de România Mea! (15:00), Film românesc (20:10), Film de artă (22:00)
Și pe TVR 2 se vor difuza meciuri de handbal și rugby în timpul săptămânii și în weekend.

Grila de toamnă pentru TVR 3, pe scurt:
  • Luni - Cântec și poveste (20:00), Concert din Palatul Schonbrunn 2015 (23:00)
  • Marți - Cântec și poveste (20:00), Concert din Palatul Schonbrunn 2014 (23:00)
  • Miercuri - Cântec și poveste (20:00), Concert Vara Magică (23:00)
  • Joi - Cântec și poveste (20:00), Interviuri Vara Magică (21:00), Festival Jazz Ploiești (23:30)
  • Vineri - Cântec și poveste (20:00), Drumul lui Leșe (21:00)
  • Sâmbătă - Cântec și poveste (19:00), Music ®evolution (21:00), 10 la 10 (21:30), Remix (22:00), Concert (23:00)
  • Duminică - A doua emigrare (13:00), Teatru TV (20:10), Interviuri Festivalul George Enescu (22:10), Concert Festival Internațional George Enescu (23:00)
Sursa: https://www.paginade...sport-emisiuni/

#337
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,886
  • Înscris: 06.11.2018

„Telecinemateca” revine la TVR 1


Din 15 septembrie, cele mai tari filme de aventuri, de capă și spadă sau western-uri spaghetti sunt la TVR 1, în fiecare seară de marți, de la ora 22.20, sub binecunoscutul generic al „Telecinematecii”:

Attached File  cei-trei-muschetari.jpg   168.38K   0 downloads

"Dragă cinefilule,

Îți scriu aceste rânduri acum, în pragul unui eveniment important pentru mine. Îți scriu ca să îți dau vestea cea mare: MĂ ÎNTORC! Mă întorc la TVR 1! Vin să îți aduc multe bunătăți, să îți aduc ceea ce știu că îți dorești de la mine. Te aștept, de acum, în fiecare seară de marți, de la 22.20, la TVR 1, cu cele mai tari filme de aventuri, de capă și spadă sau western-uri spaghetti. De acum încolo, dragă colecționarule de filme, nu-ți vor mai lipsi aventurile mușchetarilor, ale eroilor de legendă, seducători, imprevizibili, răzbunători, spectacolul din ringul gladiatorilor, poveștile de dragoste printre gloanțe sau iubirile între două dueluri, cu sufletul la gură. Pe toate le vei avea, săptămânal, la TVR 1. Ecranizări ale unor romane celebre sau producții cinematografice care au făcut înconjurul lumii îți vor sta, de acum, într-un buton de telecomandă: „Laleaua neagră”, „Fanfan la Tulipe”, „Zorro”, „Omul cu masca de fier”, „Leul din Teba”, „Contele de Monte-Cristo” sunt câteva dintre titlurile ce se vor afișa, marți seara, pe ecranul televizorului tău. Fără pauze, fără întreruperi, fără reclame. Vei regăsi cu actori ale căror nume vor rămâne pentru totdeauna în istoria cinematografiei mondiale – a marii cinematografii mondiale: Alain Delon, Jean Marais, Gerard Philippe, Gina Lollobrigida, Bourvil, Giuliano Gemma – ca să-ți enumăr doar câțiva dintre ei! Iar pentru prima întâlnire, ți-am pregătit, dragă prietene, una dintre producțiile de căpătâi din categoria filmelor de capă și spadă, „Cei trei mușchetari” (LES TROIS MOUSQUETAIRES - Franța, 1961), ecranizare a unuia dintre cele mai citite romane ale lui Alexandre Dumas. Vei asista cu răsuflarea tăiată la spectaculoasele dueluri ale lui d’Artagnan și ale tovarășilor săi de aventuri, Athos, Porthos și Aramis, împotriva gărzilor cardinalului Richelieu. Vei fi, alături de ei, toți pentru unul și unul pentru toți, pentru protecția regelui Ludovic al XIII-lea și a reginei Ana de Austria, împotriva intrigilor periculoasei spioane Milady de Winter. În distribuție îi vei recunoaște pe Gerard Barray, Mylene Demongeot, Georges Descrieres, Jacques Toja, pe care îi vei întâlni atât marțea aceasta, în prima parte a filmului, „Eghileții Reginei”, cât și săptămâna viitoare, când îți aduc partea a doua, „Milady se răzbună”. Sper ca noutățile să-ți provoace cel puțin la fel de multă bucurie câtă mi-au adus mie. Aștept cu mare nerăbdare seara de marți, 15 septembrie, când ne vom revedea la TVR 1. Bunul nostru prieten Radu F. Alexandru va fi și el acolo, să te introducă în atmosfera de la Curte și să-ți deschidă apetitul pentru aventură.

Cu prietenie,

Telecinemateca."

Sursa: https://www.hdsateli...e-la-tvr-1.html

#338
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,886
  • Înscris: 06.11.2018
In aceasta seara TVR Iasi retransmite TVR International dar este retransmis cu sigla TVR Iasi peste sigla TVR International
Attached File  TVR I Iasi.png   1.02MB   32 downloads

TVR Cluj/Craiova nu retransmit TVR 3 sau TVR International.
Attached File  tvr cluj.png   1.07MB   26 downloadsAttached File  TVR Craiova.png   1.36MB   16 downloads
TVR TG Mures retransmite TVR Cluj
Attached File  TVR TG Mures.png   842.86K   19 downloads
TVR Timisoara retransmite TVR 3.
Attached File  TVR Timisoara.png   1.22MB   20 downloads

#339
TheSignMetro64

TheSignMetro64

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 07.09.2018
TVR Timișoara are program prelungit până la ora 1.
Attached File  20201019223620.jpg   404K   23 downloads Attached File  20201019223749.jpg   404K   27 downloads

TVR Târgu Mureș preia din nou TVR 3.
Attached File  20201019223631.jpg   104K   27 downloads

TVR Iași preia în continuare TVR Internațional.
Attached File  20201019223554.jpg   480K   26 downloads

#340
andreicostin2006

andreicostin2006

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 16.08.2020

View PostIceCoolExtreme, on 28 iulie 2020 - 02:06, said:

Iar testeaza sigla HD pe TVR 3
Si pe regionale iar se preia cu sigla canalului regional peste sigla TVR 3 HD.
Attachment TVR 3 test logo HD.pngAttachment TVR 3 sigla HD pe TVR Regionale.png

TVR Cluj si Craiova nu preiau TVR 3.
TVR 3 testase sigla hd dar TVR 3 HD nu sa lansat inca!

#341
IceCoolExtreme

IceCoolExtreme

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,886
  • Înscris: 06.11.2018

TVR, coproducător al Festivalului Național de Teatru. Evenimentul trece în online din cauza pandemiei


Televiziunea Română va deveni, în premieră, coproducător al Festivalului Național de Teatru. Ediția cu numărul 30 va marca cele mai importante momente ale teatrului românesc de după 1990.

Din cauza pandemiei de Covid-19, evenimentul se va desfășura exclusiv în online pentru prima dată. Va fi pe radio, tv și online în perioada 22-29 noiembrie.

TVR va contribui la festival cu spectacole din arhiva proprie. Vor fi 15 spectacole și șase documentare în online sau pe tv, pe parcursul evenimentului. În săptămâna festivalului se vor difuza o serie de spectacole pe TVR 3, începând de duminică, 22 noiembrie:
  • Danaidele” după Eschil, dramatizarea și regia Silviu Purcărete (coproducție Teatrul Național
  • "Marin Sorescu" Craiova, TVR, Holland Festival, Wiener Festwochen, Festival d'Avignon, Grande Halle de la Villette)
  • Caligula” de Albert Camus în regia lui Silviu Jicman (Casa de Producție TVR), „Vocea Umană” de Jean Cocteau, adaptarea pentru televiziune și regia Cătălina Buzoianu (producție TVR)
  • Supeul” de Jean Claude Brisville, regia Florentina Enache (coproducție Teatrul Odeon București și TVR)
  • Dialoguri și fantezii în jazz”, după Nichita Stănescu, Dan Verona, Miron Radu Paraschivescu, Lucian Avramescu, Petre Stoica și Ana Blandiana, un spectacol de Ion Caramitru (coproducție UNITER și TVR)
  • Hamlet” de William Shakespeare, traducerea, adaptarea și regia Vlad Mugur (coproducție Teatrul Național Cluj-Napoca și TVR)
Pe platforma fnt.ro se pot urmări următoarele producții:

Șase documentare TVR:
  • Drumul trilogiei: Andrei Șerban, regia Alexandru Doru Spătaru;
  • Visul – Portret Liviu Ciulei, realizatori Lucia Hossu Longin și Nicolae Niță;
  • Istoria unui spectacol: Gigi Căciuleanu, regia Andrei Măgălie;
  • O anumită stare de spirit: Alexandru Darie, de Alexandra Grigorescu-Ares;
  • Confesiuni despre Antigona - Alexandru Tocilescu, de Corina Tudose;
  • Magia teatrului și a filmului: Alexa Visarion, Regia Liliana Chițescu;
Nouă spectacole produse de televiziunea publică alături de teatre din țară:
  • Profu’ de religie de Mihaela Michailov, regia Bobi Pricop;
  • Angajare de clovn de Matei Vișniec, regia Claudiu Goga;
  • Ivona, prințesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, regia Laszlo Bocsardi;
  • Regina Mama de Manlio Santanelli, regia Gelu Colceag;
  • Actorul, după Mircea Dinescu, regia Mihai Mălaimare;
  • Toujours l`amour. scenariul și regia Dan Puric;
  • Nepotu’, de Adrian Lustig, regia Horațiu Mălăele;
  • Unchiul Vanea de A. P. Cehov, regia Yury Kordonsky; Poveste de iarnă, regia Alexander Hausvater.
Pe lângă spectacolele propriu-zise vor fi și întâlniri virtuale cu reprezentații culturii teatrale românești. Printre ei se numără nume precum George Banu, Alexa Visarion, Felix Alexa, Tompa Gábor, Radu Afrim.

Sursa: https://www.paginade...ational-teatru/

#342
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,897
  • Înscris: 28.11.2006
Chiar asa, astia de la TVR mai filmeaza si ei vreo piesa de teatru sa o difuzeze pe vreunul din canale? Ca eu am prins doar reluari l;a teatru TV. Nici macar spectacolele din curtea proprie nu cred ca le-au filmat...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate