Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...
 Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 

constructie casa 2016 - Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
199 replies to this topic

#1
maximusargento

maximusargento

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 19.04.2012
Salutari tuturor si Sarbatori fericite !

Acesta este jurnalul casei noastre care va deservi 4 adulti ( parinti + bunici)si 2 copii + rude/prieteni .Terenul se afla in Bucuresti si ne dorim sa incepem constructia in primavara anului viitor.

Utilitati existente : apa, canal, curent...fara gaz momentan ( o sa ma orientez catre o centrala pe lemn/peleti)
Casa S+P+E suprafate construite: subsol 50 mp;  parter 198,85mp; etaj 115 mp
Zidarie portanta de caramida
Subsol/demisol : beci subsol + o camera demisol
Parter:living ;bucatarie + camara;3 dormitoare 2 bai ;camera tehnica pentru centrala ; o camera spalatorie + alte intrebuitari
Etaj: 2 dormitoare + 3 dresinguri + 2 bai

Astept pareri de la voi atat la momentul asta cat si pe parcursul constructiei ..si bineinteles astept si oferte de la constructori ca inca nu m-am hotarat cu cine sa incep santierul.

Multumesc  tuturor celor care vor avea bunavointa sa piarda din viata lor cateva minute batandu-si capul pe topicul meu.

Attached Files



#2
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007
Daca proiectul este comandat si batut in cuie ...
Ce vad eu ? O copie nefunctionala a unui conac .
1. Subsolul , la dimensiunile lui , ar fi trebuit sa fie si cu o usa exterioara + geamuri si ventilatii .
Nu se vede cum s-a gindit ventilatia , dar daca va ginditi ca va iesi ceva in genulsubsolurilor caselor boieresti , nu iese . Alea erau facute din caramida , ziduri groase , ventilatie . Aici eu vad ca iese o hruba .
2 . Parterul . La atita casa , un hol intrare " de bloc " .... , camara , chiar daca de prima " urgenta " , ridicol de mica . Impartirea functiunilor , total alandala.  Se putea face o separare a functiunilor , zona tehnica ( bucatarie , camara , spalatorie , wc serviciu ) de zona de odihna si relax , chiar un alt acces din exterior ( asa zis acces pt servitori ...)
Camera centralei , care sigur va fi de fapt un cazan de pardoseala , era bine sa fie cu sau si cu acces exterior , sanu spun ca este aiurea in jumatatea casei ...
...se putea scoate un plan mai elaborat , chiar prevazuta din faza de constructie separarea ei in doua unitati distincte , din subsol pina in pod , si aici revin la usa accea de acces secundar ( scara de serviciu )
...asta asa la prima vedere .

#3
corectsunt

corectsunt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,147
  • Înscris: 06.08.2012
Trebuie gandit cu capu daca tot e constructie noua...

#4
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Mie mi se pare cam mare.Faci duplex in suprafata aia sau poate usor mai mare si ai si alte avantaje.De ce trebuie spalatorie?Eu am masina de spalat in spatiul tehnic care are 9 mp sau ceva de genul.Terasa ar fi ok(este imp ca terasa sa fie practica, iesirea pe ea  sa fie facuta din living si bucatarie).Totusi terasele nu ies automat sub balcoane.Cel mai economic e sai ai balcon mai lat si sub el sa faci terasa, eventual si balconul sa fie cat mai mult acoperit.Eu am facut casa in 2008 si am vazut vreo  5000 de proiecte cred, mai cauta in caz ca mai ai timp.Vei observa multe avantaje dupa ce te informezi bn.Proiectul este extrem de important!Intra multi bani in radier si parter, ar fi bine ca etajul sa fie construit cat mai mult pe suprafata parterului pt ca este mai ieftin si ai avantaj la incalzire in primul rand( aerul cald de pe parter iti va incalzi si etajul).Cand vei intra in casa vei vedea o scara(senzatie ca la bloc), privelistea nu va fi una placuta si primitoare, ar fi indicat sa vezi o terasa si in spatele ei gradina frumos amenajata cu brazi, gazon si poate si o piscina pe viitor(trebuie luat in calcul un spatiu pt ea inca de pe acum) inca de la intrare.Baile ar trebui sa fie una peste alta pt a masca usor scurgerea de 110, economie la instalatie ...sunt f multe de luat in calcul.Bafta!

Edited by ionutz_joe2009, 25 December 2015 - 11:43.


#5
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Uitasem...Constructorul!Tu cumperi materialele , dar el le foloseste.Daca le foloseste prost si daca nu va lucra corect va fi dezastru.Constructorul poate ca face 50% din produsul final.Mare atentie Posted Image.Eu iti sugerez sa cauti mai intai pe la clienti cunoscuti multumiti altfel sa vezi constructii executate.

Edited by ionutz_joe2009, 25 December 2015 - 12:15.


#6
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
Buna ziua, daca proiectul a trecut deja pe la structurist atunci e problema pentru ca nu se respecta prevederile minime constructive din P100/1-2013 (lungime minima a spaletilor de caramida de 1 metru de la colt, respectiv 0,8 intre ferestre - eu am vazut un 0.6m intre ferestre pe acolo, chiar si mai putin, golurile cu suprafata mai mare de 1.5mp trebuie bordate cu stalpisori !!!! - cam toate ferestrele dumnevoastra cred ca depasesc 1,5 mp, de usi nu mai vorbesc, distanta intre stalpisori ar trebuie sa fie in cazul de fata - structuri pe pereti rari - de max. 4 metri, se poate 5 metri doar in cazul structurilor cu pereti desi ceea ce nu este cazul etc). Din punctul meu de vedere casa ar iesi mai ieftina pe cadre datorita restrictiilor impuse de normativ pentru zone mai puternic seismice.... Nu se mai merita sa faci casa cu structura din zidarie portanta in zone cu ag>0.25g - atentie Bucuresti este in zona seismica cu ag=0.30g.
Referitor la functional ati spus ca sunteti 6 persoane : 4 adulti si 2 copii....si am numarat 6 dormitoare....Acum daca nu sunteti fiecare cu dormitorul lui cred ca ar fi suficiente 4 dormitoare... Renuntati la dormitorul de oaspeti....

Edited by brawnie, 25 December 2015 - 12:45.


#7
jozefin

jozefin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 741
  • Înscris: 24.10.2006
Enorma, urata si nefunctionala, proiectata plecand de la 2 cerinte: toata familia sub un acoperis si seniorii la parter. Daca tot aveti terenul si minim 250000 eur, mai bine faceti 2 vilute cochete, una P, cealalta P+E, arata mai bine, e mai convenabil de locuit si pentru viitor iti ofera flexibilitate. Parerea mea...

#8
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

 brawnie, on 25 decembrie 2015 - 12:40, said:

... Renuntati la dormitorul de oaspeti....
Am citit si eu ca incalzirea va fi cu lemne, dar nu am vazut cosul in camera centralei termice. Nu l-am vazut nici in randari, dar nu l-am vazut nici pe cel al semineului. Recomand sa nu tratati cu superficialitate problema amplasarii cosurilor.
Daca tot aveti demisol, as opta pentru amplasarea camerei tehnice acolo si nu la parter, astfel se va putea optimiza amprenta casei (daca renuntati la dormitorul de oaspeti si camera tehnica de la parter).
Cum vi s-a recomandat anveloparea cladirii? Cate tone de lemne va ganditi ca veti consuma anual pentru incalzire?

#9
bobalex18

bobalex18

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,488
  • Înscris: 18.06.2007
Initiatorul nu trebuie sa se supere pe răspunsurile pe care le primește. Aceste răspunsuri îl vor scuti de o multime de neplaceri ulterioare care vor valora extrem de mult. Eu apreciez proiectul in general si consider ca la interior mai pot exista o multime de optimizari

#10
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
Welcome Max2......
Arata bine desenul.....incearca sa pleci urechea la ce se zice pe aici!

#11
maximusargento

maximusargento

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 19.04.2012
maximg: 1. beciul are aerisire si camera de la demisol are fereastra ( nu se vad in desen dar vor exista)
    2. camera tehnica are usa de acces ( aprovizionare cu lemn/peleti etc).\ Legat de hol eu zic ca o sa arte ok atata timp cat usa spre living va fi una cu deschidere mare care sa dea senzatia cat de cat de open space.Eu sunt interesat in mare parte de zona :living -bucatarie- terasa - restul sunt depedinte ale seniorilor gandite de ei.Familia tanara o sa locuiasca la etaj
ionutz_joe2009: Ai dreptate cu terasa la modul constructiv dar casa a fost gandita cu fata spre intrarea principala iar terasa a fost gandia cu fata spre curtea de flori/pomi/foisor..Legat de bai din nou iti dau dreptate dar la momentul respectiv nu s-a gasit alta varianta si s-au asumat costurile aferente.
Etajul a fost gandit doar pe jumatate de casa din motive estetice - casa a pornit initial de la un model mediteraneean si s-a mentinut ideea de baza.In plus seniorii nu mai pot urca pe scari asa ca ne-am orientat catre parter + etaj retras ( costuri aferente asumate)
Constructorul este o problema momentan dar mai este timp de reflectie.Avem o singura recomandare iar acest constructor ne-a avansat un pret la rosu de 23000 eur manopera si un deviz de 55000 eur la materiale.S-a justificat legat de pretul manoperei prin faptul ca am multe arcade + subsol.In plus ne-a spus sa mergem pe constructie pe caramida portanta si nu pe cadre cum avem in proiect( astept pareri pro si contra).

brawnie: daca mergem pe constructie cadre, cum ne-a indicat structuristul, aunci ar mai fi problemele ridicate de tine?
jozefin: din pacate proiectul este deja la primarie ( deci a trecut prin toate filtrele familiei /arhitect/structurist:))..tot ce mai pot sa modific este la sfaturile voastre si ale constructorului pe santier

andreilesan: cosurile sunt proiectate si sunt ok ( revin la subiectul asta cand am mai multe detalii).Camera tehnica a fost pusa la parter pentru acces facil pt lemne/peleti etc( fara scari). Anveloparea ....ai atins o problema sensibila( mai mult la nivel de perceptie) ...in primii doi ani vreau sa las casa neanvelopata sa vad daca ies din schema cu incalzirea ...si daca depaseste bugetul alocat incalzirii o anvelopez ulterior.Practic zidul exterior o sa fie caramida 30 cm + pe exterior 2,5-3 cm tencuiala mecanizata + la fel pe interior ...deci in final o sa am 35-36 cm zid exterior.Pentru primii 2,3 ani am lemne suficiente deci am timp sa experimentez
Singurul loc unde o sa am polistiren o sa fie la subsol unde o sa pun polistiren extrudat de 10 si la tavane unde o sa pun expandat de 20 sau vata bazaltica de aceeasi dimensiune.

Legat de incalzire o sa fie toata casa cu incalzire termica prin pardoseala + panouri solare pentru apa menajera .Centrala inca e in discutii sa luam doar pe lemn sau mixt peleti-lemn ..deci aici astept pareri de la experti

Va multumesc tuturor pentru postari si astept cu interes sfaturile voastre pe tot parcursul proiectului

#12
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014

Quote

Legat de incalzire o sa fie toata casa cu incalzire termica prin pardoseala [...] in primii doi ani vreau sa las casa neanvelopata sa vad daca ies din schema cu incalzirea

O sa fie un experiment interesant. Sa iei si niste plapumi groase cand te muti, niscaiva haine de lana si caciuli de blana Posted Image

Si nu "pune botul" la partea cu "ce casa urata", ca nu trebuie sa iti placa decat tie. Eu m-as ingrijora mai mult de interior si de marime, dar daca tu esti multumit si ai bani sa o faci, aia e... Sa nu crezi totusi ca lumea pe aici spune povesti si ca daca unii au bagat 100.000 de euro intr-o casa sub 250mp construiti au fost fraieri.. si tu o sa scoti peste 300mp plus subsol mai ieftin decat au bagat ei in case mai mici.

Edited by oMariusRO, 27 December 2015 - 12:32.


#13
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

 maximusargento, on 27 decembrie 2015 - 12:08, said:

andreilesan: ..Anveloparea ....ai atins o problema sensibila( mai mult la nivel de perceptie) ...in primii doi ani vreau sa las casa neanvelopata sa vad daca ies din schema cu incalzirea ...si daca depaseste bugetul alocat incalzirii o anvelopez ulterior.Practic zidul exterior o sa fie caramida 30 cm + pe exterior 2,5-3 cm tencuiala mecanizata + la fel pe interior ...deci in final o sa am 35-36 cm zid exterior.Pentru primii 2,3 ani am lemne suficiente deci am timp sa experimentez
Singurul loc unde o sa am polistiren o sa fie la subsol unde o sa pun polistiren extrudat de 10 si la tavane unde o sa pun expandat de 20 sau vata bazaltica de aceeasi dimensiune.

Legat de incalzire o sa fie toata casa cu incalzire termica prin pardoseala + panouri solare pentru apa menajera .Centrala inca e in discutii sa luam doar pe lemn sau mixt peleti-lemn ..deci aici astept pareri de la experti
Pacat.. mare pacat..Posted Image   ca "'tineretea este la mana copiilor.."'  Cu asa convingeri privind protectia termica, pe mine unul m-ai pierdut ca sfatuitor..
Mult succes in continuare.Posted Image

#14
maximusargento

maximusargento

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 19.04.2012
oMariusRO : legat de costul casei cu siguranta nu imi fac iluzii stiu clar ca o sa ma coste destul de mult dar la capitolul asta inca sunt la inceput .Dupa cum vedeti am decat o singura oferta pe care o sa o detaliez acum:

materiale :
fier deja fasonat 20 tone ~ 14000 eur
beton 230m3 ~ 14000 eur ( probabil aici o sa ma coste mai mult pentru ca vreau la subsol beton b 400 + solutii anti infiltrare apa )
caramida 140m3+ multibat + nisip  ~ 10000 eur ( apropo mi s-a recomandat Bri...on BKS 30- datorita unei duritati mai pronuntate decat la competitori)
capriori + astareala 30m3 6000 eur
polistiren extrudat 5 cm ;carton ;folie ;amorsa pentru subsol  +cuie+sarma de legat ~2500 eur (aici suplimentez eu la polistiren si pun de minim 10)
cofraje tego 350 m2 ~ 2500 eur( am vrut eu acest aspect ca sa iasa betonul perfect )

Am mai pus eu 5000 eur cheltuieli adiacente( sper sa nu fie mai mult  :))

Manopera 23000 eur in care intra si sapatura fara racorduri la canalizare si bordura care inconjoara casa ( deci doar la rosu fara invelitoare)

Astept pareri pe zona asta si va rog sa nu va blocati in aspectul legat de anvelopare ca nu este o problema majora - este doar parerea mea pe care o pot schimba foarte repede dupa primul an. Anveloparea dureaza putin si nu vad probleme majore sa o fac al doilea an ( dupa ce o sa fiu fochistul sef al casei:))

Plus ca inca nu am discutat cu toti membrii familiei legat de acest aspect deci este doar o idee perfectibila


andreilesan: ce solutie de anvelopare imi recomanzi ..ma intereseaza atat polistiren cat si caramida mai performanta ( marimi mai mari eventual 40 )?

#15
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014
Ofertele nu vor diferi de la cer la pamant. Daca ai oferta la rosu in jut de 80.000, probabil la cheie o sa fie peste 150.000.

Cat despre problema anveloparii, eu cred ca este mai mare decat iti imaginezi. Cum iti dimensionezi incalzirea? Dupa necesarul casei neizolate sau izolate? Te-ai documentat ce puteri poate oferi o instalatie de incalzire in pardoseala si ce necesar o sa ai tu la casa aia neizolata?

Citeste jurnalul lui kpk1, el e in perioada de "experimente" cu IPAT. Ai aici una din concluziile lui: http://forum.softped...8#entry18386278

#16
maximusargento

maximusargento

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 19.04.2012
mersi mult Marius ...o sa tin cont de parerea ta ...nu am luat in calcul aspectul asta neajungand acolo dar e bine de stiut inca din faza asta

Eu am si IPAT + semineu care va aduce un aport semnificativ la incalzirea casei ...dar o sa fiu atent la posturile lui kpk1

#17
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011

 maximusargento, on 27 decembrie 2015 - 14:08, said:

mersi mult Marius ...o sa tin cont de parerea ta ...nu am luat in calcul aspectul asta neajungand acolo dar e bine de stiut inca din faza asta

Eu am si IPAT + semineu care va aduce un aport semnificativ la incalzirea casei ...dar o sa fiu atent la posturile lui kpk1

Semineul este pt fitza....Nu are randament bun.Vei baga in el lemne cu roaba!Nu te baza pe el.O idee mai buna ar fi poate semineu cu instalatie incorporata pt a incalzi toata casa pe calorifere/pardoseala atunci cand il folosesti.Pt pardoseala tre sa cam renunti la parchet, am zone cu pardoseala unde am parchet si abia  daca se incalzeste usor, unde am gresie e mult mai mare temperatura.Are cineva cunoscut asa ceva , din pacate nu-l foloseste pt ca e mai ieftin pe gaz.In cazul tau poate ca ar fi o idee mai buna decat semineu simplu plus centrala pe lemne in spatiul tehnic cu acces usor la extrerior.

Edited by ionutz_joe2009, 27 December 2015 - 14:35.


#18
maximusargento

maximusargento

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 19.04.2012
ai dreptate legat de semineu ..am mai auzit acest aspect al aportului sub asteptari dar o sa ma interesez foarte bine si o sa iau un semineu care sa aduca cel mi bun aport de caldura si care sa fie complementar centralei pe lemn/peleti ( vreau un back-up)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate