Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 

Al Doilea Război Mondial

* * * * * 6 votes
  • Please log in to reply
7424 replies to this topic

#7381
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,696
  • Înscris: 06.03.2021

View PostMount_Yerrmom, on 03 octombrie 2022 - 23:04, said:

Dar lumineaza-ma, stralucitule, nepretuitule, nestematule!

Care sunt adevaratele cauze, care e adevarata miza?

Cu cuvintele tale

Ia-o-ncet, sa nu te epuizezi

Cauzele sunt mult mai adânci, în istorie... scopul fiind controlul total al oamenilor de către niște forțe întunecate, Hitler fiind doar o marionetă... de preocupările mistice ale naziștilor și de legăturile lor cu Vaticanul ai auzit, care era după părerea ta adevărata cauză a Holocaustului...  da' na, n'ai tu de unde să știi d'astea... hai de deja știi cam multe... :yes:

#7382
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,288
  • Înscris: 05.08.2015
Te-ai epuizat - exact cum anticipam - dupa doo randuri si trei prostii, fara subiect si predicat

#7383
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,696
  • Înscris: 06.03.2021

View PostMount_Yerrmom, on 04 octombrie 2022 - 12:07, said:

Te-ai epuizat - exact cum anticipam - dupa doo randuri si trei prostii, fara subiect si predicat

Păi tu crezi că toate chestiile astea se trâmbițează la colț de stradă... îți trebuie multă pregătire în arta conspirațiilor ca să-ți dai seama cu ce se mănâncă toată treaba asta... da' na, fiecare cu ale lui! :habarnam:

No offence!

#7384
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003

Quote

cauzele sunt mult mai adânci, în istorie... scopul fiind controlul total al oamenilor de către niște forțe întunecate, Hitler fiind doar o marionetă.
ffs Posted Image

cum scapam de-un dacopat, apare un iluminat. tre' sa fie un cuib undeva :w00t:

#7385
tflorin40

tflorin40

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,436
  • Înscris: 22.10.2007
In fine.De ce au inceput?  Cauzele... mistice, socio-politice, economice. Cele doua razboaie mondiale puteau fi evitate sau doar amanate?
Ambele ca si multele din´aintea lor au pornit din lumea ¨civilizata¨. Iar gradul de civilizatie/stiinta/cultura s-a manifestat doar prin numarul de victime.
Nebunii se nasc ca atare sau societatea din spatele lor ii impinge in fata?
Daca vorbim strict de al doilea razboi mondial hai sa vedem unde si cati nebuni aducea in fata primul razboi. Cam prin toate statele. Hitler a fost bomboana de pe coliva.
Toti adusi in fata de criza, lipsuri, frustari. ¨Omul potrivit la locul potrivit¨.

Chestia nasoala ca in Europa primul razboi mondial a pornit ca o suma de razboaie neterminate dinainte. Al doilea la fel. Care nici pe departe nu a terminat toate razboaiele.
Iar toate conflictele mondiale se pare ca se nasc in Europa.

#7386
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 05.10.2013

heartu said:

Cercetările pentru construcția bombei începuse pe la sfârșitul anilor '30... atât de nemți cât și de americani. Însă americanii aveau un avans în fața nemților, iar Hitler știa asta foarte bine, cu cât începea mai târziu, cu atât mai mult se mărea avansul americanilor...

E prima data cand vad ipoteza asta ca Hitler avea cunostinta de posibilitatea construirii bombei atomice si inclin sa-i dau lui dreptate ,de ce zic asta ... in urma cu vreo 10 ani mi-a picat in mana o carte(pe care o am si acum ) scrisa de un austriac Robert Jungk tiparita in Romania in 1966 la Editura Politica cu numele „Mai stralucitor decat o mie de sori ” cartea are 296 de pagini ,in ea autorul austriac prezinta descoperirile in domeniu ,fisiunea uraniului ,consecintele faptului ca uraniul poate fi fisionat ,istoria construirii bombei atomice in Sua si incercarile fizicienilor germani de a construi bomba .

Fizicienii evrei Zsilard ,Teller,Otto Frisch ,etc si-au dat seama de posibilitatea fisionarii uraniului in anul 1939 in urma experimentului realizat de fizicianul german Otto Hahn in dec 1938 ,in august 1939 Zsilard il convinge pe Einstein sa semneze o scrisoare adresata presedintelui Roosevelt pt alocarea de bani pt inceperea cercetarilor pe tema posibilitatii construirii unei bombe atomice inaintea germanilor  ,la pagina 84 apare un citat din Einstein care a zis dupa razboi ca daca ar fi stiut ca germanii nu vor reusi sa faca o bomba atomica nu ar fi miscat un deget .

Acum sa vedem daca germanii au vrut sa construiasca bomba atomica ,germanii au interzis exportul de uraniu din Cehoslovacia in 1939  ,fizicienii germani erau impartiti in doua grupuri care faceau cercetari in domeniul uraniului ,o grupa era formata din Heisenberg ,von Weizsacker ,etc care au declarat dupa razboi ca ei au fost constienti de posibilitatea construirii bombei atomice dar au sabotat incercarile de a construi bomba si alta grupa formata din fizicienii Harteck si Bagge care vroiau sa o construiasca dar nu aveau capacitatile intelectuale si nici ajutorul fizicienilor din prima grupa .
Chiar si Ministerul postelor era implicat in cercetari cu uraniul ,la pagina 89 apare mentionat ca ministrul postelor Ohnesorge in 1944 a incercat sa-i prezinte lui Hitler intr-o sedinta de guvern stadiul lucrarilor privind bomba cu uraniu ,la care Hitler raspunde batjocoritor citez „Vedeti domnii mei ,dumneavoastra va spargeti capul  cum sa castigam razboiul si solutia ne-o aduce tocmai ministrul postelor ” .

View PostMount_Yerrmom, on 03 octombrie 2022 - 23:04, said:

Care sunt adevaratele cauze, care e adevarata miza?

Cu cuvintele tale
Creearea guvernului mondial .

Edited by ARPA, 14 October 2022 - 19:35.


#7387
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,288
  • Înscris: 05.08.2015

View PostARPA, on 14 octombrie 2022 - 19:32, said:

Creearea guvernului mondial .

Si ce zicea in carte, a reusit intreprinderea?

Sau a fost la fel ca bomba atomica nemteasca, omniprezenta dar lipsind cu desavarsire?

#7388
Morosanul

Morosanul

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,070
  • Înscris: 12.12.2006
Pe wiki este o afirmație care, cel puțin în teren, nu se confirmă, și aș vrea s-o scot.
Am zis să mă consult cu voi care sînteți mai în temă cu WW2.

https://en.wikipedia...Romanianization

However, on 12 November 1944, the Soviets expelled the returning Romanian authorities from Northern Transylvania with reference to the massacres committed by members of Iuliu Maniu's so-called Maniu Guard, and the Romanian administration was not allowed to return until the communist-led government of Petru Groza was formed on 6 March 1945.


Ca referință e dat: Gábor Vincze: A kisebbségpolitikus Márton Áron. Archived 2008-09-30 at the Wayback Machine Magyar Kisebbség. Retrieved 25 September 2012.

Eu pot să confirm cu bătrânii de a noi că o administrație sovietică  nu a existat,
Știe cineva să se fi întâmplat asta, și măcar teoretic ?

#7389
Morosanul

Morosanul

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,070
  • Înscris: 12.12.2006
Am confirmat. Negativ. :D

Rușii au impus câtva luni o administrație românească din rândul simpatizanților în Ardealul de Nord pentru a-și asigura spatele și a putea folosi ca monedă de negocieri cu ROmânia, dar fără legătură cu așa zisele abuzuri ale Gărzilor lui Maniu.

#7390
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Vânătorul de tancuri Mareșal a fost un concept original al industriei de apărare românești, un proiect pornit în 1942 la inițiativa mareșalului Antonescu, dar care n-a depășit faza de prototip din cauza posibilităților foarte limitate ale industriei.
În lipsa capacității de a produce singuri componentele necesare, românii au îmbinat părți din tehnica de luptă sovietică pe care o capturaseră. Pe un șasiu de tanc ușor T-60 s-a montat un tun sovietic de calibrul 122 mm. Inovația o reprezenta absența turelei (România nu era oricum capabilă să producă așa ceva), ceea ce dădea vânătorului de tancuri un pofil foarte jos.
Lăudătorii acestui proiect - care a fost însă contestat de unii, fiind socotit un eșec - spun că Mareșal i-ar fi inspirat pe germani să producă excelentul Hetzer, un vânător de tancuri ușor și foarte eficient, care a fost produs pe scară largă la uzinele de armament din Cehia în ultima parte a războiului.
La fel ca și în privința tuturor celorlalte arme produse de România, după 23 august sovieticii au confiscat toate prototipurile, planurile și schițele tancului Mareșal, astfel că astăzi nu există prea multe poze cu acest blindat.


TACAM R-2 a fost un distrugător de tancuri fabricat de România în WW2. A fost o soluție improvizată pentru a conferi trupelor putere de foc împotriva valurilor de tancuri sovietice.
Industria românească nu era capabilă să furnizeze vehicule blindate atât de complexe precum tancurile sau distrugătoarele de tancuri, așa că s-a recurs la cârpeli. TACAM R-2 era o combinație de șasiu de la tancul R-2 (tanc ușor produs de cehi înainte de război sub numele de LTM-35), tun sovietic ZIS-3 de calibrul 76 mm și o parte din caroseria tancurilor sovietice BT sau T-26. Echipajul era de 3 oameni.
România a produs cam 20 de bucăți din acest vehicul antitanc în 1944.


Pușca ZB vz. 24, produsă de Cehoslovacia, a fost arma standard a infanteriștilor români în WW2. Era o armă cu repetiție, care folosea cartușe de calibrul 7,92 mm și cântărea 4,08 kg. Avea o bătaie eficace de 2.000 de metri și capacitatea magaziei era de 5 cartușe.

M 24 Chaffee a fost cel mai modern și avansat tanc ușor produs în timpul WW2. Lucrul la el s-a început în 1943 și până în 1945, la încheierea războiului, americanii produseseră deja circa 4.400 de exemplare.
Numai o mică parte din aceste tancuri au ajuns efectiv pe front, conflictul încheindu-se înainte ca echipajele să-și termine antrenamentele în Franța pe acest blindat ultraperformant.
M 24 Chaffee era un tanc de nici 20 de tone, cu echipaj de 4-5 persoane, care dispunea de un blindaj destul de subțire, de 30 de mm, dar înclinat și greu de străpuns.
Armamentul era în schimb formidabil, un tun de calibrul 76 mm și mitralieră grea Browning calibrul 12,5 mm - practic, americanii instalaseră pe acest tanc ușor arme care la acel moment echipau tancurile medii.

M7 Priest a fost obuzierul autopropulsat cel mai fabricat din Al Doilea Război Mondial. Americanii au înțeles rapid principiile războiului modern, depășindu-i net pe germani la capitolul producție. De obuzierele autopropulsate era nevoie pentru a susține unitățile de tancuri, fiind o componentă vitală a noii concepții de luptă. Germanii știau și ei acest lucru și fabricau un obuzier autopropulsat cu calibru similar, dar erau surclasați la cantitate.
Britanicii au preluat ideea și au fabricat propriul obuzier autopropulsat, Sexton. Sovieticii n-au folosit astfel de arme decât marginal, mergând până la sfârșit pe artileria clasică.


StuG III a dus greul războiului pentru Germania, constituind alături de tancul Panzer IV coloana vertebrală a diviziilor de blindate. Carul de asalt Sturmgeschütz III n-a avut parte de publicitatea celebrelor Tiger, Panther, Jagdpanther ori Nashorn, dar a fost lângă trupele de infanterie tot timpul, din primele zile de război și mai ales în nesfârșitele perioade când acestea se apărau.



Suhoi-122 a fost primul tun de asalt al sovieticilor, care au copiat ideea germanilor după ce au văzut marele succes pe care-l avea StuG III.
În esență, Su-122 era o cutie sudată pe șasiul unui T-34 în care era băgat un obuzier de calibrul 122,2 mm, excelent pentru lupta cu infanteria.


Distrugătorul de tancuri M36 Jackson, fabricat de americani în perioada 1944-1945, a fost atât de bun încât a rămas în uzul diverselor armate încă decenii bune după aceea. Ultimele exemplare au participat la războiul civil din Iugoslavia, din anii 1990!


Poate cel mai cunoscut tun din WW2 este Flak 18, tunul antiaerian german de calibrul 88 mm. Proiectată să lupte cu aviația inamică, această armă a devenit legendară ca ucigașă de tancuri, spaima tuturor trupelor de blindate aliate.


Pistolul-mitralieră PPSH Șpaghin 1941 este una dintre cele mai fiabile și performante arme de infanterie din WW2. A fost conceput special pentru profilul soldaților sovietici, anticipându-se că va fi prost întreținut, păstrat în condiții improprii și în contact cu praf, noroi, gheață etc.
În consecință, pistolul-mitralieră Șpaghin 1941 a fost preluat inclusiv de Wehrmacht, care în primele luni ale Operațiunii Barbarossa a pus mâna pe o cantitate importantă de arme de la ruși. Germanii au modificat exemplarele capturate, pentru a fi folosite cu propria muniție.


Obuzierul greu B-4 M, de calibrul 203 mm, a început să fie produs de Uniunea Sovietică în 1931, cu aproape un deceniu înainte de începutul războiului mondial și cu doi ani înainte să ajungă la putere Hitler în Germania.
Această armă formidabilă, care trăgea cu proiectile de aproape 150 kg și străpungea pereți de beton de un metru grosime, avea o singură utilitate - ofensivă. Putea fi folosită la distrugerea fortificațiilor și cazematelor inamice.
URSS produsese aproape 1000 de tunuri B-4 M până în 1941 - mai multe decât toate tunurile grele existente în toată lumea la un loc, în acel moment.


Mitraliera grea Vickers, folosită de britanici în WW2, este o armă-veteran, care a făcut și Primul Război Mondial. Modelul s-a inspirat din mitraliera grea Maxim, de asemenea folosită de ruși în ambele războaie.
Vickers nu excela nici la cadență, nici la alte calități, dar soldații o apreciau pentru că era solidă, fiabilă și rezistentă.


Pușca-mitralieră Chatellerault 1924, produsă de Franța și folosită în WW2, avea două trăgace, unul pentru foc cu foc și altul pentru foc continuu.
Ca și în alte situații întâlnite în toate statele, producția de armament franceză a fost afectată de diverși factori externi, unul dintre ei fiind corupția. În cazul puștii-mitralieră Chatellerault, o anchetă generată de desele accidente și de slaba fiabilitate a armei a relevat că se folosea oțel de slabă calitate. Țeava puștii-mitralieră se încingea atât de tare încât cartușele explodau.


Rușii au produs în WW2, inspirați de tehnica de luptă germană, peste 700 de tunuri autopropulsate grele SU-152, niște vehicule primitive, dar eficiente, dotate cu un obuzier enorm, de calibrul 152,2 mm, destinate distrugerii fortificațiilor inamice.


Pușca de asalt Sturmgewehr 44, produsă de germani, a fost o armă cu adevărat revoluționară, pe care propaganda a prezentat-o ca una din armele-minune capabile să întoarcă soarta războiului.
Fiabilă, ușor de demontat și foarte precisă, STG 44 a fost copiată de sovietici după Al Doilea Război Mondial, modificată puțin și rebotezată AK-47.


T-34 era, în 1940-1941, cel mai performant tanc din lume. Sovieticii ajunseseră la acest rezultat după un deceniu de investiții colosale în industria de armament și o vastă experiență căpătată prin producerea a tot felul de modele. T-34 a fost încununarea lungii serii BT (tancuri rapide). Era un tanc care se putea deplasa cu viteză, avea blindaj înclinat care mărea șansele ca proiectilele să ricoșeze și un tun de calibrul 76 mm foarte puternic pentru acele vremuri.
Totuși, T-34 nu era un tanc minune. Avea numeroase dezavantaje, iar cel al spațiului interior foarte mic, precum și al depozitării muniției în interiorul acestuia, era unul dintre ele. Șansele echipajului de a supraviețui erau minime dacă un proiectil reușea să străpungă blindajul. Cutia de viteze era foarte greu de manevrat, tancul intra extrem de greu în viteza a 4-a, iar suspensiile Christie care asigurau o viteză bună nu amortizau aproape deloc denivelările, ceea ce făcea ca T-34 să tragă foarte greu din mers.
Începând din 1942, după ce germanii au schimbat tunurile de pe tancurile Panzer IV, T-34 a pierdut și avantajul puterii de foc.


F4U Corsair a fost cel mai bun avion de vânătoare cu decolare de pe portavion din Al Doilea Război Mondial și, în același timp, unul dintre cele mai performante din tot războiul. Produs de americani în jurul uriașului motor Pratt & Whitney, care dădea 2.000 de cai putere, F4U Corsair a fost avionul care, alături de F6F Hellcat, a măturat cerurile Pacificului de aviația japoneză începând cu 1943.


M18 Hellcat a fost printre cele mai de succes distrugătoare de tancuri produse de americani în WW2. Foarte rapid și echipat cu un tun puternic, acest vehicul aplica tactica „lovește și fugi“. Viteza de 80 km/oră pe drum îi permitea din plin această strategie.


Tancul greu Iosif Stalin 2 (IS-2), produs de ruși în ultima parte a războiului, a fost succesorul KV-ului și al modelului intermediar IS-1.
Tunul acestui tanc produs ca să se bată cu tancurile germane Tiger și Panther era unul de calibru uriaș - 122 mm.
Pentru un tanc greu, IS-2 era destul de ușor. Puterea de lovire a proiectilelor sale era uriașă, dar cadența de foc era foarte scăzută și numărul de proiectile care încăpeau în tanc era mic. În plus, sistemele optice de ochire nu se puteau compara cu cele germane.


Motocicleta pe șenile Sd. Kfz. 2 produsă de nemți în Al Doilea Război Mondial s-a dovedit un vehicul capabil să înfrunte intemperiile, excelent pe zăpadă și noroi. Concepută inițial ca un mic transportor pentru a putea fi folosit de parașutiști sau trupele de transmisioniști, Sd. Kfz. 2 era în același timp mult prea scumpă și greu de întreținut: avea nu mai puțin de 124 de puncte care trebuiau unse!
Până în 1944, Germania produsese 8.733 de exemplare din această mică bijuterie inginerească.


Panzer I, o tanchetă fără tun, echipată doar cu două mitraliere și un blindaj antiglonț, n-ar fi trebuit să intre niciodată în război, dar lipsa de blindate a forțat Germania să folosească acest vehicul din 1939 până în 1941 (inclusiv la invadarea Uniunii Sovietice).
Acest lucru nu a împiedicat istoricii, deopotrivă sovietici și occidentali, să numere timp de decenii și tanchetele Panzer I atunci când au calculat câte tancuri avea Germania când a atacat Polonia, Franța și URSS.


Char B-1 bis a fost un tanc greu produs de francezi și care ar fi trebuit să facă diferența în timpul bătăliei pentru Franța, din 1940. Acest lucru nu s-a întâmplat în principal din cauza tacticii eronate folosite de conducerea armatei franceze.
Char B-1 bis avea destule neajunsuri, dar simplul fapt că era singurul tanc greu prezent pe câmpul de luptă, cu un tun capabil să doboare orice tanc german și cu un blindaj aproape invulnerabil, ar fi trebuit să-l transforme în „regele“ bătăliilor. În loc de asta, majoritatea acestor vehicule au fost abandonate de echipajele lor din cauza defecțiunilor ori a lipsei combustibilului.



Distrugătoarele de tancuri din seria Marder, produse de Germania, au avut un mare succes. Acestea au apărut din necesitatea unei mai bune echipări antitanc, pe măsură ce a devenit evident că Wehrmachtul era deficitar la acest capitol.
Marea găselniță la seria Marder a fost faptul că aceste vehicule erau improvizate prin adaptarea unor arme mai vechi, ceea ce economisea enorm de mult timp și resurse. Primele Marder s-au făcut, de exemplu, din niște transportoare franțuzești capturate pe care s-au montat tunuri antitanc de calibrul 75 mm.


Armata română a folosit în WW2 multe arme de proveniență cehoslovacă. Obuzierul Skoda model 1934, de calibrul 100 mm, s-a dorit să fie unul standard pentru artileria română și să reprezinte cel puțin jumătate din tunurile acesteia, în cadrul unui program de modernizare început în anii 1930.
Obuzierul Skoda md. 1934 avea o bătaie de 16 kilometri , trăgea cu proiectile de 15 kg și cântărea pe câmpul de luptă 1.766 de kilograme. Era servit de un echipaj de 6 persoane.

Lansatoarele de rachete BM-13 și BM-21, cunoscute popular sub numele de Katiușa, sunt o emblemă a Armatei Roșii în Al Doilea Război Mondial. Montate pe camioanele Ford date de americani, aceste lansatoare multiple de rachete au beneficiat de o faimă parțial reală, construită cu abilitatea de propaganda sovietică.
Katiușa era o armă în primul rând psihologică. Zgomotul produs de lansatoare era asurzitor, specific, de natură să bage spaima în inamic. Puterea de explozie a rachetelor era foarte mare. În același timp, Katiușa era o armă foarte imprecisă și cu rază scurtă de acțiune.
Sovieticii au și renunțat, dealtfel, la sistem după WW2, copiindu-l pe cel folosit de germani la propriile lor lansatoare multiple, Nebelwerfer. Era vorba de modul în care era stabilizată racheta în aer, după lansată. Sovieticii foloseau un sistem mai vechi și mai simplu, prin montarea unor aripioare la coada proiectilului. Germanii foloseau principiul aerodinamic al rotației rachetei în jurul propriei axe, cu ajutorul jetului gaze.
Katiușa bombarda zona unde se afla inamicul și nu direct pozițiile acestuia tocmai din cauza impreciziei proiectilelor. Rămânea însă o armă cu putere de distrugere uriașă.

Detalii tehnice suplimentare  despre ce am postat eu, găsiți rapid   pe internet.

Edited by max_01, 15 February 2023 - 13:00.


#7391
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 05.10.2013
Niste concluzii la care am ajuns dupa niste discutii cu cineva in viata reala nu pe net .


1.Romania a pierdut o portiune din Transilvania  din cauza lui Hitler deci Romania nu avea nici o obligatie sa se alieze cu Germania nazista impotriva URSS .

2.Nu era nevoie de venirea lui Antonescu la putere ,partidele si politicienii puteau sa conduca tara in continuare si dupa pierderile teritoriale , inclusiv un guvern de uniune PNL-PNT .

3.Odata cu declansarea invaziei Germaniei Naziste impotriva URSS ,Romania nu era obligata sa se alieze cu Germania Nazista ci doar sa colaboram militar pana la recuperarea Moldovei de dincolo de Prut si atat ,evident Romania ar fi furnizat Germaniei naziste petrol ,grane , hrana (carne de porc ,vaci ) ,etc contra aur cum s-a intamplat si in timpul colaborarii Antonescu -Hitler chiar si la jumatate din preturile pe care le-a obtinut Antonescu daca Germania cerea asta din cauza ca nu eram dispusi sa mergem dincolo de Nistru .

4.Odata Germania nazista invinsa si URSS ajunsa la granitele noastre ar fi cerut  iar Moldova de dincolo de Prut inapoi ,Romania avea posibilitatea sa opuna rezistenta militara de data asta cu trupele odihnite si fara nici un fel de pierderi umane (care au avut loc din cauza invaziei dincolo de Nistru ) ori sa cedam din nou Moldova de est fara razboi .

5.Romania si daca ar fi devenit comunista cel putin nu mai trebuia sa plateasca despagubiri de razboi si poate nici nenorociri de genul canalul Dunare -Marea Neagra si bagat in inchisoare masiv nu ar mai avut loc .

6.Romania neparticipand militar dincolo de Nistru si cedand din nou Moldova de est fara rezistenta armata ar fi avut acelasi statut ca Finlanda .

7.Romania si-ar fi recuperat partea din Transilvania pierduta la unguri singuri fara ajutorul URSS ,actiune recunoscuta de vestici in urma infrangerii Ungariei Hortiste aliate cu Germania nazista .

Acum strict la Antonescu ,putem spune ca Antonescu s-a bagat singur cu capul in jug pt ca :
1. A crezut ca daca Hitler castiga recupereaza Transilvania .
2.Si-a dat cuvantul de onoare lu Hitler .
3.Ca militar era constient ca daca URSS si comunismul nu este distrus Romania poate sa devina una dintre victimele comunismului .
3.Antonescu a fost indus in eroare de faptul ca URSS s-a chinuit in razboiul cu Finlanda si a crezut ca o sa fie usor .

Referitor la partea cu Antonescu erou ,vedem ca existau si variante alternative deci nu mai aveam nevoie de „eroul” Antonescu ,daca stam sa ne gandim vedem ca unii il considera erou si pe Napoleon si au murit peste 3 milioane de oameni in razboaiele napoleoniene .

Edited by ARPA, 16 February 2023 - 21:36.


#7392
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,960
  • Înscris: 27.05.2010
1. Corect. Problema era ca la est aveam un vecin lacom si nemilos. Si nu puteai fi sigur ca s-a saturat cu a a furat, sau daca mai vrea ceva. Cum face si acum de altfel. A luat Crimeea fara lupta nu i-a ajuns. A bagat batul prin gard cu separatistii. Pe urma a pornit spre Kiev, si de un an de zile mor oameni nevinovati, ca nu-i satura nici Dumnezeu pe rusi.
Franta era dusa, Marea Britanie abia isi mai tragea sufletul. Germania nazista parea singura putere care ne putea ajuta. Asa ca....

2. Asa e, nu era nevoie sa vina Antonescu la putere. Dar toti cei din partidele politice au fugit ca sobolanii, cand a fost vorba sa acceptam conditiile sovieticilor. Zbierand ca ei nu pot seman asa ceva, dar nici nu au venit cu o solutie alternativa. Asta dupa ce armata era cum era dupa guvernarea lor.
Clasa politica din perioada interbelica era exact cum e cea din ziua de azi. Pusa pe furt, capatuiala, sa umple matul lor si avand niste dureri in cot exceptionale de tara.Uneori am impresia ca suntem in "Frumoasa din padurea adormita". Stii tu, au adormit toti, si cand s-au trezit si-au continuat activitatile de parca nu s-ar fi intamplat nimic. Aceeasi hoti jegosi si nesimtiti.

3. La ce te mai apuci de treaba daca te opresti la jumatate?

4. Ce rezistenta militara? Trupele erau mai odihnite si mai numeroase ca in '40? Cand am cedat Moldova de dincolo de Prut fara sa tragem un foc de arma?

5. Poate ca nu plateam despagubiri, dar ar fi fost mai mult de jefuit pentru soldatul rus. Tot acolo ajungeam. Cat despre canal, ala a avut alt rol. Si ar fi existat.

6.Finlanda a avut alt statut nu ca s-a oprit la granitele ei. Odata parea o nuca destul de tare, vezi ce s-a intamplat in razboiul de iarna. Plus ca rusii presau puternic sa-i termine pe nemti, si sa ocupe cat mai mult in Europa. O tinta mult mai atragatoare fata de mlastinile finlandeze.

Edited by kyrre, 17 February 2023 - 18:47.


#7393
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,288
  • Înscris: 05.08.2015
Matale de ce te opresti la intrare, de n-ajungi nici macar la jumatate?

Ia zi de ce a declarat Maresalul-Fara-De-Pereche razboi SUA si UK, ca sa-i bata pe russki, ca sa salveze Tarisoara de bolsevici sau care a fost jmekeria

Edited by Mount_Yerrmom, 18 February 2023 - 08:19.


#7394
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,960
  • Înscris: 27.05.2010
Da, omule, stiu. Cand auzi de Antonescu te oparesti mai ceva ca urzicile.

Acum, daca recitesti postul meu, poti sa imi spui si mie unde am scris eu ca a luat doar decizii intelepte? Nu de alta, dar mie imi scapa. A fost singurul care, la nevoie, a iesit inainte si a incercat sa faca ceva. Cat de bine sau de rau, e alta discutie. Macar pentru atat merita un pic de credit.

Repet. Toti politicienii romani, care in toata perioada interbelica s-au batut cu caramida in piept, sa fie votati, sa faca bine tarisoarei, au disparut ca sobolanii. Unul nu a iesit in fata, sa zica: cat a fost bine si am putut fura am vrut la conducere. Acum e cazul sa incercam sa facem si noi ceva. Ti-ai gasit. Ei nu semneaza asa ceva, si cu asta basta. S-au spalat pe maini. De asta mor cand aud de partidele istorice si mai ales de ce ar fi putut ele sa faca.

Ti-am mai zis, daca ai fi fost tu in locul lui Antonesu, in '40, avand informatiile pe care le avea, si starea in care era tara, ma indoiesc ca ai fi luat decizii mai intelepte. Sau care sa fi avut alt rezultat. Dar nah, e usor a scrie versuri...

#7395
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Mesajele radio al forțelor armate ale Germaniei, din toate teatrele de operațiuni, cu ocazia Sărbătorilor de iarna 1942.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/91ruylm9rAM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by max_01, 18 February 2023 - 17:20.


#7396
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,288
  • Înscris: 05.08.2015

View Postkyrre, on 18 februarie 2023 - 11:44, said:

Cat de bine sau de rau, e alta discutie.

Asta e singura discutie

Provocarea "ia sa te vad pe tine ce-ai fi facut" e o tampenie

Suntem pe topicul de istorie

Cu toate ca mai e frecventat de unii care inca guitza afon Horst Wessel, nu e locul sa facem profetii despre trecut

#7397
ARPA

ARPA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,603
  • Înscris: 05.10.2013

View Postkyrre, on 18 februarie 2023 - 11:44, said:

Acum, daca recitesti postul meu, poti sa imi spui si mie unde am scris eu ca a luat doar decizii intelepte? Nu de alta, dar mie imi scapa. A fost singurul care, la nevoie, a iesit inainte si a incercat sa faca ceva. Cat de bine sau de rau, e alta discutie. Macar pentru atat merita un pic de credit.

Ai comentarii bune cand comentezi despre crestinism dar totul dispare cand comentezi referitor la viata reala , crestinii nu ar trebui sa-si faca idoli din niciun om care traieste pe pamant indiferent de numele lui .
Daca ne uitam doar la fapte ,invazia dincolo de Nistru a fost dezastru nu doar din cauza a ce s-a intamplat adica despagubirile de razboi dar si pierderile de oameni care au continuat pe urma pe frontul de vest plus deportarile din Trasnistria plus ce s-a intamplat la Odessa  mult mai bine era daca nu prelua conducerea Antonescu ,Germania nazista nu avea nevoie sa atace URSS de pe teritoriul Romaniei aveau front destul prin Ucraina si Polonia si URSS la fel nu avea nevoie sa atace pe germani prin Romania aveau front destul prin Nord .

#7398
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,960
  • Înscris: 27.05.2010

Quote

Ai comentarii bune cand comentezi despre crestinism
Multumesc frumos. Ma bucur cand cineva apreciaza comentariile mele, macar nu vorbesc singur.

Astea sunt doar niste pareri personale. Nu ma cred nici detinatorul adevarului absolut si nici ca nu as face vreo greseala. Da, poate ca era mai bine daca nu era Antonescu la conducere, nu am cum sa stiu. Dar toti cei ce puteau preveni asta au fugit. Inca odata o repet, ca sobolanii. Si era jobul lor, pana la urma, ca politicieni.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate