Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Verificare gaze

Liza electrica cu catarg sau stiv...

Tazz & Kaufland
 Router wireless ZTE ZXHN H3601, D...

Amplificator pentru boxe Z906

TVA 5 sau 19%

VW ID3 facelift 2023
 Taxare autoconsum prosumatori

Achiziție DVD writer extern ...

Problema activare Xbox live gold ...

Fluierat Astra H 1.9 CDTI
 Excel - Intrebare referitoare la ...

Caut dentist care sa pune plombe ...

Grinzi suspendate

BluRay Player 4k
 

Recepționare semnal de la 500m?

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
bylly1

bylly1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 23.10.2015
Salut! Cine mă poate ajuta cu niște sfaturi referitoare la recepționarea unui semnal de la distanta.
În primul rand, routerul la care este conectat internetul prin cablu este situat la aproximativ 400-500m . Routerul este modelul acela de la romtelecom.  Ma gandeam sa conectez ori un range extender și sa.l ridic la înălțime sau sa conectez o antena directiva. Voi ce știți? Se poate lega la acel model de router antena externa. Oare am nevoie și de amplificator de semnal dacă o sa conectez antenă? Îmi partea de recepție în afară de antena externa ce as mai avea nevoie?
Aștept sugestii

#2
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007
Se poate lega atata timp cat folosesti o mufa adecvata.
Iti recomand asa ceva atat ;la emisie cat si la receptie.
[ http://www.tp-link.ro/res/images/products/gallery/TL-ANT2424B.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,646
  • Înscris: 05.12.2005
Hai să fim serioşi, la 500m e suficentă o antenă patch de 7dB sau una panel de 10dB. Important e să fie vizibilitate directă, altfel orice antenă e degeaba.

#4
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007
Nu este suficient.
In plus antena asta de 24dbi are 12db castig. Numai ca nu-i risipeste in parti ci in focalizeaza pe directia inainte.
500m sunt totusi o jumatate de km.

Daca vrei sa dai ping la 500m da merge si o bagheta.
Daca vrei sa te si tina link-ul la trafic si sa nu ai 90% loss cand dai jos un fisier atunci......

#5
bylly1

bylly1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 23.10.2015

View Postmandrku, on 28 noiembrie 2015 - 16:55, said:

Nu este suficient.
In plus antena asta de 24dbi are 12db castig. Numai ca nu-i risipeste in parti ci in focalizeaza pe directia inainte.
500m sunt totusi o jumatate de km.

Daca vrei sa dai ping la 500m da merge si o bagheta.
Daca vrei sa te si tina link-ul la trafic si sa nu ai 90% loss cand dai jos un fisier atunci......
Nu as putea construi o antena yagi directiva?

Într.adevar pentru trafic de date îmi trebuie câștig cât mai mare și pierderi mici . O antena parabolica ar fi cea mai buna cred

#6
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007

View Postbylly1, on 28 noiembrie 2015 - 17:01, said:

Nu as putea construi o antena yagi directiva?

Într.adevar pentru trafic de date îmi trebuie câștig cât mai mare și pierderi mici . O antena parabolica ar fi cea mai buna cred
Parabolica este intr-adevar ce-a mai buna.
Si yagi este suficienta. Are 8dbi castig deci vre-o +2, 3db
Ideea de baza este sa nu irosesti semnalul  in laterale si in spate ci doar pe directia interesata .
Daca tu stii sa faci yagi.... DO IT ! o sa ai rezultate bune.
Este recomandat dupa ce o faci sa o fixezi foarte bine si sa o introduci intr-un tub PPR cu capace. Sa fie ferita de umezeala.

Edited by mandrku, 28 November 2015 - 17:16.


#7
bylly1

bylly1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 23.10.2015
Știu sa fac modelul celor făcute de cei de la tara :)). Doar ca îi măresc directivitatea punând elemenți descrescator . Nu egali

#8
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007

View Postbylly1, on 28 noiembrie 2015 - 17:18, said:

Știu sa fac modelul celor făcute de cei de la tara Posted Image). Doar ca îi măresc directivitatea punând elemenți descrescator . Nu egali
Daca iti zic ca poti face si din agrafe de birou un yagi ma crezi?
Vez ca sunt deja pe net masuratori ai elementilor.
Faci din Cupru elementul principal care radiaza si din orice elementii directori:
Sursa de inspiratie

#9
bylly1

bylly1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 23.10.2015
Apropo un range extender are o putere mai mare în comparaČ›ie cu un router? Mă refer la bătaie

Edited by bylly1, 28 November 2015 - 18:00.


#10
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007

View Postbylly1, on 28 noiembrie 2015 - 17:46, said:

Apropo un range extender are o putere mai mare în comparaČ›ie cu un router? Mă refer la bătaie
Semnalul routerului va ajunge la tine, dar semnalul tau cum ajunge la router.
Prin 2 antene performante rezolvi atat problema emisiei cat si a receptiei.

Plus ca booster-ul ar trebui sa-l pui la jumatatea distante. Un echipament in plus pe care sa-l resetezi.
Fa antenele acestea 2 yagi (emisie si receptie) cu ce ai tu prin casa si o sa vezi ca vei fi multumit.

#11
bylly1

bylly1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 23.10.2015
Mulțumesc pentru sfaturi!

#12
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,885
  • Înscris: 21.04.2005

View Postmandrku, on 28 noiembrie 2015 - 16:55, said:

In plus antena asta de 24dbi are 12db castig. Numai ca nu-i risipeste in parti ci in focalizeaza pe directia inainte.
Hotaraste-te. Ori are 24 ori 12  .Si e bine ca nu-i risipeste ..in parti ...e econoama !

View Postmandrku, on 28 noiembrie 2015 - 16:55, said:

500m sunt totusi o jumatate de km....
Bine ca am reusit sa stabilim lucrul asta. Eram putin in dubiu !

View Postmandrku, on 28 noiembrie 2015 - 16:55, said:

Daca vrei sa dai ping la 500m da merge si o bagheta.
Poate una magica !!


Citind topicul asta ma simt ca intr-un film de desen animat....ca sa nu zic altfel .
Si mai este postat si la sectiunea Enterprise !!

#13
bylly1

bylly1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 23.10.2015

View Postndor, on 28 noiembrie 2015 - 18:40, said:

Hotaraste-te. Ori are 24 ori 12  .Si e bine ca nu-i risipeste ..in parti ...e econoama !

Bine ca am reusit sa stabilim lucrul asta. Eram putin in dubiu !

Poate una magica !!


Citind topicul asta ma simt ca intr-un film de desen animat....ca sa nu zic altfel .
Si mai este postat si la sectiunea Enterprise !!
Domnule "ndor" dacă considerați vreo informație ca fiind incorecta puteți sa rectificati nu sa o dați în animație.

#14
mandrku

mandrku

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,989
  • Înscris: 31.12.2007
Nu-i lua in seama.
Sunt pretutindeni.
Invata sa-i ignori.

#15
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,885
  • Înscris: 21.04.2005
Nu o dau eu in animatie .Voi o dati ..
In primul rand trebuia sa specifici modelul exact al routerului de la RTC .
"Routerul este modelul acela de la romtelecom"...extrem de precisa informatia !!
2 - Pe distanta aia de 500 m ai obstacole ? Ca daca sunt ,degeaba se mai continua discutia.
3- Daca sa zicem ca nu sunt , cum si cu ce se face "receptia" ?
4- Cum legi o antena la respectivul router ? Are antene detasabile sa le poti inlocui ??\
@mihaicozac a dat un raspuns cat se poate de pertinent , dar vad ca nu-l baga nimeni in seama .

View Postbylly1, on 28 noiembrie 2015 - 17:01, said:

Nu as putea construi o antena yagi directiva?
Exista si altfel de antene yagi ?
Ai postat un subiect cu detalii de gradinita si ai pretentia sa capeti raspunsuri academice ?

#16
bylly1

bylly1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 23.10.2015

View Postndor, on 28 noiembrie 2015 - 18:55, said:

Nu o dau eu in animatie .Voi o dati ..
In primul rand trebuia sa specifici modelul exact al routerului de la RTC .
"Routerul este modelul acela de la romtelecom"...extrem de precisa informatia !!
2 - Pe distanta aia de 500 m ai obstacole ? Ca daca sunt ,degeaba se mai continua discutia.
3- Daca sa zicem ca nu sunt , cum si cu ce se face "receptia" ?
4- Cum legi o antena la respectivul router ? Are antene detasabile sa le poti inlocui ??\
@mihaicozac a dat un raspuns cat se poate de pertinent , dar vad ca nu-l baga nimeni in seama .

Exista si altfel de antene yagi ?
Ai postat un subiect cu detalii de gradinita si ai pretentia sa capeti raspunsuri academice ?
1.Antena yagi este si aceea cu elemenți de aceeași dimensiune nu are o directivitatea foarte mare.
2.Nu am specificat modelul router.ului deoarece nu îl știu modelul deocamdată și chiar am întrebat dacă se poate lega o antena la el. Deci clar informația "dacă pot conecta o antena la el" nu o stiam

N.am mai pus întrebarea dacă există  vizibilitate pentru ca exista vizibilitate. De.aia nu am intrebat

Aștept răspunsuri academice de la tine

Impresionează-ma cu informații utile ,nu critici . O sa mă chinui sa le înțeleg

#17
niceguy12

niceguy12

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 625
  • Înscris: 09.05.2010
eu zic ca un moderator sa mute topicul in sectiunea care trebuie, ca sa nu zic ca sa discutat problema asta de N`ori pe forumul asta.
si un raspuns la ce vrea initiatorul sa faca, la prastia aia de modem de la rtc nu se poate pune antena pentru ca antenele lui sunt interne si nu e doar asta motivul, chiar daca ar fi avut antene externe cu mufe nu inseamna ca se putea adauga o antena mai mare(puternica)

#18
spider_zero_sapte

spider_zero_sapte

    Cinic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,721
  • Înscris: 21.08.2007
topicul acesta e pe aria nepotrivita, iar initiatorul e prea arogant pentru binele lui.

ON. (1) Antena California.....(2) lenovo G50-50  78dB  35% loss, 60mbps constant distanță > 700 m

Cu un WR 841 ND + DDWRT (AP client+ Router) am 38% calitate si 78 mbps constant.

Daca e nevoie pun si printscreen daca ajung la locatie.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate