Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 

Introspectia - pentru incepatori

- - - - -
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#19
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Fratica, rezulta ca cine se apuca devine un martir al introspectiei ceva.
Ma intreb, daca toate astea sunt adevarate (desi ma indoiesc ca va proptiti in acest criteriu) si utile, cum ati reusi sa (re)educati un baiat simplu de la tara ?! Din ala de la coada vacii.

#20
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010
Fiecare face zilnic exact cele despre care se scrie in videoclipuri, fie in sens deviant, fie in sensul optimei sale functionari. De ce martir daca de fapt o face cu drag si e 99% o lucrare de constientizare a anumitor intelesuri?
Ofera un exemplu a ceva ce nu e in regula!
Oricine stie sa citeasca si are tragere de inima, poate intelege ceea ce scrie in videoclipurile din seria EDI 0; la tara copii au internet (EDI 0 a fost conceput exact pentru cei ce nu au mai avut tangenta cu asa ceva, e un nivel accesibil aproape oricui, dupa cum se si precizeaza la un moment dat).
Daca o astfel de educatie ar ajunge sa fie predata in scoli, "baiatul...", ar avea si el acces; nici la un trai decent poate nu are acces, si...?

#21
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010
Fiecare individ se manifesta atitudinal (comportament psihic) si comportamental conform tiparelor pe care le-a lucrat mai mult in necunostinta de cauza vizavi de reflexele functionale conditionate pe care si le structureaza.
In videoclipurile urmatoare se prezinta la modul general ceea ce s-a inceput inca din "EDI 0 - partea a cincea", adica ce inseamna, din ce e format si cum functioneaza un algoritm (tipar deviant) si un (contra)algoritm (algoritm, tipar benefic):
EDI 0 - partea a sasea - Algoritmul - continuare
EDI 0 - partea a saptea - Algoritmul deviant al atentiei si Supervizorul
Iar incepand chiar cu a doua jumatate din "EDI 0 - partea a saptea" si cele doua videoclipuri de mai jos, e prezentat (contra)algoritmul supervizorului:
EDI 0 - partea a opta, Supervizorul - continuare
EDI 0 -partea a noua - Supervizorul - continuare

S-a inceput cu "Supervizorul" intrucat se considera ca oricum orice individ are deja un pol al atentiei format prin care supervizeaza, cenzureaza calitatea realitati sale dintr-o perspectiva personala a acelei etape evolutive din viata sa.
Aceasta supervizare, acest tip de vigilenta a atentiei, e potrivit insa a fi ajustata astfel incat sa fie mai competenta, mai competitiva in relatia sa cu deviatiile.
Oricum orice algoritm deviant sau benefic se formeaza numai si numai prin intermediul unui procentaj suficient de atentie din totalul posibil de 100 procente disponibil oricui, pol de atentie ce permite formarea si rularea sa.
Asadar orice tipar al individului, inclusiv cei ce vor fi prezentati in continuare, reprezinta o lucrare a atentiei individului, atentie canalizata deviant sau benefic.

Inainte insa de a trece efectiv la algoritmi clasici gen enervare, fumat, suparare, frustrare, rusine, vinovatie, orgoliu, lene, harnicie, umilinta, invidie, cupiditate, lacomie, deprimare, frica, victimizare, agresare, angosa, ..., precum si la (contra)algoritmii prin care se poate obtine eliberarea din aceste conditionari, pentru edificare vom prezenta totusi cel putin un algoritm al noii viziuni (daca nu cumva inca unul pentru noua identitate de sine si unul pentru noul discernamant), iar pentru incepatorii de nivel (categoric) zero, se va prezenta un algoritm al nivelului critic necesar (pentru cei ce nu au atins nici nivelul critic necesar a se vedea rezolutia de la: min, 5'53" din EDI 0 - partea a sasea), precum si min. 8'21"

Edited by altnume, 17 February 2016 - 13:26.


#22
Aunti

Aunti

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 31.01.2016

View Post_-_, on 10 noiembrie 2015 - 15:33, said:


De fapt am incercat sa te ajut un pic sa pricepi acele "fraze simple", deoarece ai dovedit ca nu ai priceput o iota (de aici impresia ta gresita ca "erorile comise in logica stau claie peste gramada"):



In acelasi timp am incercat sa atenuez un pic din efectul jignitor produs de mesajul tau de mai sus adresat initiatorului topicului si sa iti adresez la randul meu in gluma o mustrare indirecta, cu toate ca te-am mai rugat sa te controlezi.
Avand in vedere noua serie de insulte, presimt ca in curand va fi necesar sa iei o scurta pauza de pe forum.


deviant sau abatere de la-implica o anumita traiectorie concreta sau abstracta

si introspectiv sau subiectiv induce la derulari improprii pina la psihoze patogene.

Aplicatii deviante sau autocenzuri ale unui cerebral,individ care constientizeaza introspectiv si introspectiile ,sau intruziunile deviante ale altora in capul sau.,se poate numi autocenzura sau aparare

ca un reflex de independenta si protest impotriva dominantelor externe,atipice cavitåtilor personale din principiul autonomiei sau am impresia ca este corpul meu si nu bun al intregului popor-Si de aici se ajunge la insertii distributive de ganduri sau miniproductii debusolante.In conditiile in care intruzionistul nu are cunostinta de nivelul de constientizare ale individului,ca la spovedanie-candele in vånt ale mqmelor ,auzi cum imi suna mie apa in cap si ce vreau eu sa descifrezi-care pe care?Nu inertie ci ultraparanormal de drept de proprietate si manifestare si dominare a propriului corp,al carui propetar care are si un nume cu toate drepturile depline de autogestiunefiziologica si motorie in limite cat se poate de normale.

Comportamentele deviante ale unora sant reactie de raspuns la gresiunile paranormale-si multi dintre indivizii din grupa cerebralilor si pragmaticilor,nu sant si niciodata nu vor fi niste scalavi ai conformismului,ca atare nu exista rutina ca dependenta,tabieturi,alimente etc.

La orice tema se poate glumi serios,pentru ca sistemul mucalit si sarcasmul cuviincios,reprezinta singura

metoda de supravietuire in contestul in care lipsiti de mijloace de aparare ,sant abuzati de tehnopara psiho

introvertisti-intruziuni bipede ce nu respecta dreptul la intimitate ale omului ca individ creierul fiind unul din domenii,utilizati impotriva vointei lor.Homunculusii cerebralilor(cp)nu sånt doar doi-vegetativ si motor.

Scopul fiind robotizarea si conducerea maselor umane prin intruziuni,si insertii introspective corelate cu alte caractere fiziologice dobandite in timp.
Am citit posturile si nu väd nimic ofensativ decat unele adevaruri,referitor la posturile avertizatului si amenintatului cu excluderea.
ARE DREPTATE-multe din comentarii sant atipice nu chiar ilogice,si chiar deviante de la perceperea rationala a unor membri  a caror prezenta si implicare la discutii
ar trebui sa de-a de gandit asupra cauzelor existentei opiniilor respective-Sau nu suportam criticile?Din critici se invata multe asupra unor situatii concrete din prezent.
Unii traiesc in prezent si pentru viitor.Si un astfel de prezent ce viitor iti ofera in simpla relatie de forum in care orice opinie este binevenita,cu respectarea legislatiei de admin fara trivialitati.-Bingo-aveti motive serioase de autointrospectie,altfel nu aveti ce cauta sa lucrati cu oameni in astfel de domenii si sa mai pretindeti si bani.

#23
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,898
  • Înscris: 27.01.2016
Nu inteleg nimic din videoclipurile prezentate aici.

#24
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007

View Post_-_, on 10 noiembrie 2015 - 09:56, said:


Cum consideri ca poti convinge pe cineva sa isi doreasca suficient de puternic sa se schimbe pentru a recurge benevol la introspectie?

pai initiatorul a explicat ca introspectia nu are legatura cu relatiile exterioare ale omului, acele relatii care implica niste calitati sau defecte
e ceva deci pentru narcisisti

View PostTestosteron, on 14 iunie 2016 - 13:15, said:

Nu inteleg nimic din videoclipurile prezentate aici.

era unul cu imagini si muzica, fara comentarii, e odihnitor fara comentarii
o fi ceva telepatic

View Postaltnume, on 17 februarie 2016 - 13:00, said:

(pentru cei ce nu au atins nici nivelul critic necesar a se vedea rezolutia de la: min, 5'53" din EDI 0 - partea a sasea)

eu sunt singurul care vede clipuri doar cu imagine si muzica , nu vad nici un text, nu e nici un comentariu, despre ce rezolutie vorbesti ?!

Edited by overseas, 14 June 2016 - 13:58.


#25
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postoverseas, on 14 iunie 2016 - 13:57, said:

pai initiatorul a explicat ca introspectia nu are legatura cu relatiile exterioare ale omului, acele relatii care implica niste calitati sau defecte
e ceva deci pentru narcisisti

Este vechi postul. Am recitit acum.
Deci era vorba despre altceva:

View Postaltnume, on 30 octombrie 2015 - 07:21, said:

Ghid in care se dau reperele necesare pentru ca oricine are starea sufleteasca potrivita pentru a realiza o schimbare (sau cel putin isi da seama de necesitatea unei schimbari dar inca nu e motivat intru a o lucra) in privinta anumitor obiceiuri, apucaturi, conditionari proprii, sa o poata face.

Iar eu mi-am exprimat indoiala in ceea ce priveste sansa de succes a acestui demers:

View Post_-_, on 10 noiembrie 2015 - 09:56, said:

Unii considera ca personalitatea odata formata este greu sau imposibil de modificat, ca manifestarile indezirabile odata dezvoltate si intarite sunt extrem de greu sau imposibil de anihilat, de obicei, acestea neputand fi decat tinute in frau prin sanctiuni, pedepse si recompense, dresaj etc.

Este vorba de comportamente deja intarite care se manifestate in forma unor obiceiuri, apucaturi etc. Chiar daca o persoana este puternic motivata spre a realiza o schimbare si face eforturi intense pe termen lung pentru a realiza aceasta schimbare, de cele mai multe ori recidiveaza. Nu exista o solutie "miraculoasa" si universal valabila care sa produca schimbari in orice situatie. De pilda, unele comportamente au cauze neurologice si pot fi ocolite doar prin medicamentatie, altele isi au cauza in temperament (cum ar fi temperamentul colericului "pur" cand tot ceea ce poate fi realizat este substituirea unui comportament prin alt comportament mai putin deranjant).

#26
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
prezumam ca eu vreau sa ma introspectez
cum trebuie utilizate clipurile respective care nu au nici un fel de text sau comentarii ?!
e ceva ezoteric ?

#27
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,898
  • Înscris: 27.01.2016
In orice caz nu vad cum s-ar putea realiza niste deconditionari serioase doar urmarind niste videoclipuri cu imagini si muzica.

#28
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postoverseas, on 14 iunie 2016 - 15:13, said:

prezumam ca eu vreau sa ma introspectez
cum trebuie utilizate clipurile respective care nu au nici un fel de text sau comentarii ?!
e ceva ezoteric ?

Despre videoclipuri nu comentez. Ii rezerv ocazia de a-ti raspunde initiatorului topicului.
Cat despre componenta "ezoterica", daca te referi la faptul ca lipsesc explicatiile suplimentare, atunci poate fi considerat ceva ezoteric, in sens figurat.
Iar la propriu, introspectia poate fi considerata ca fiind de domeniul ezotericului sau nu, in functie de cat de mult o "adancesti" sau la cat de departare in interiorul intelectului tau cauti raspunsul la interogatia socratica: "Cine sunt eu?".
Introspectia in cadrul anumitor discipline spirituale are legatura cu starile modificate de constiinta si cu diverse sisteme de credinta spirituala, cum ar fi existenta unui eu ultim, suprem, chiar de natura divina (atman) ce poate fi relevat intr-o stare de meditatie profunda (samadhi).

Edited by _-_, 14 June 2016 - 21:00.
corectare dezacord


#29
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007

View Post_-_, on 14 iunie 2016 - 15:38, said:


Introspectia in cadrul anumite discipline spirituale are legatura cu starile modificate de constiinta si cu diverse sisteme de credinta spirituala, cum ar fi existenta unui eu ultim, suprem, chiar de natura divina (atman) ce poate fi relevat intr-o stare de meditatie profunda (samadhi).

Mi se pare ca sunt variatiuni pe aceeasi tema si anume: hinduismul, uneori cosmetizat pentru consumatorii mai rafinati.

#30
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Psihismul uman este foarte complex. Hindusii probabil ca au ajuns cel mai departe in ceea ce priveste intelegerea lui. Este firesc ca in urma a mii de ani preocupari in aceasta materie sa fi ajuns mai aproape de ceea ce stiinta moderna si parapsihologia abia in ziele noastre incep sa intrezareasca prin utilizarea tehnologiei actuale si a metodelor stiintifice de cercetare.

#31
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Nu sunt convins ca stiinta confirma parapsihologia si hinduismul. Depinde ce numim stiinta.
Asta ar insemna ca e necesar mai intai sa validam o abordare, inainte sa o aplicam.

#32
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am scris "stiinta moderna si parapsihologia". Parapsihologia este doar partial stiintifica (foloseste metode de cercetare stiintifica, dar obiectul cercetarii nu este agreat de stiinta mainstream). Din acest motiv unii ii zic "pseudostiinta".

Stiinta nu are cum sa confirme o religie sau alta. Religia se bazeaza pe revelatia mistica si doar incidental foloseste metodologia stiintifica sau logica formala. Stiinta se bazeaza intotdeauna pe logica si pe metode si mijloace stiintifice de dobandire a cunostintelor noi, niciodata pe revelatia mistica.
Aceasta nu inseamna ca anumite adevaruri din diverse religii nu coincid cu adevarurile stiintifice.

Edited by _-_, 14 June 2016 - 21:36.


#33
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Aham, deci esti de acord ca introspectia e o practica religioasa.
Revenind la clipurile fara instructiuni, de ce si-ar pierde cineva timpul cu ele, sunt manufacturate de vreun maestru certificat ? Care este referinta autorului, indoaie linguri cu privirea sau ceva de genul asta ?
Pot sa ma introspectez pe un clip publicitar sau pe melodiile lui M jackson ? De ce nu ?

#34
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Introspectia nu este o practica religioasa, ci poate fi utilizata si in practici religioase. Poti sa o consideri ca pe intrarea intr-o cladire, unde cladirea poate fi un teatru, un templu sau propria locuinta asimilata unui teatru ori a unui templu interior.

Introspectia este o practica la fel de religioasa precum este actul intrarii intr-o cladire oarecare.

#35
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Ummm, pai ar fi extrem de util sa dati indicatii despre cum poate fi utilizata introspectia in scopuri seculare. Cred ca multa lume evita asemenea practici tocmai datorita similaritatii cu religiile orientale.
Pe de alta parte, cum poate introspectia sa fie religioasa sau nu, cata vreme scopul ei este sa-i dezvaluie unuia natura eului propriu ?! Adica obiectivul e unul singur si bine definit, ce anume face practica religioasa sau seculara ?

#36
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,898
  • Înscris: 27.01.2016

View Postoverseas, on 15 iunie 2016 - 09:07, said:

Ummm, pai ar fi extrem de util sa dati indicatii despre cum poate fi utilizata introspectia in scopuri seculare. Cred ca multa lume evita asemenea practici tocmai datorita similaritatii cu religiile orientale.
Pe de alta parte, cum poate introspectia sa fie religioasa sau nu, cata vreme scopul ei este sa-i dezvaluie unuia natura eului propriu ?! Adica obiectivul e unul singur si bine definit, ce anume face practica religioasa sau seculara ?
Practica religioasa din pacate nu prea face nimic. Introspectia e cu totul altceva. Introspectia este religioasa doar in masura in care celelalte practici asa zis religioase nu sunt religioase deloc ci sunt doar marketing si business. Stiinta n-are cum sa intre pe taramul parapsihologiei tocmai pentru ca metodele folosite de stiinta sunt mult inferioare celor parapsihologice desi se pretinde a fi cu surle si tam tam metoda suprema de abordare in orice privinta. Limitele stiintei sunt dovedite si se vad foarte clar nici n-au nevoie de nici o demonstratie. Dar ma rog cine nu vede asta e fix problema lui. Stiinta nu poate avansa dincolo de niste bariere si barierele sunt impuse de inasasi faptul ca stiinta exploreaza exclusiv in Universul material si nicaieri altundeva. Dar Universul material e aproape egal cu zero si din acest motiv la fel sunt si rezultatele stiintei. Acum bine ca stiinta ne-a ajutat sa ne ghiftuim mai bine, sa mancam si sa bem mai mult, asta e ceva incontestabil, dar nimic altceva.
Si in alta ordine de idei vad ca autorul topicului nu explica in ce masura videoclipurile cu peisaje pot ajuta introspectia in vreun fel si trag concluzia ca nici nu ajuta deloc, pentru ca introspective inseamna sa te indrepti catre interior  si nu catre exterior respectiv peisaje, muzica etc. Acestea nu pot fi decat un factor perturbator.

Edited by Testosteron, 15 June 2016 - 09:54.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate