Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Introspectia - pentru incepatori

- - - - -
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#1
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010
Topicul isi propune oferirea de informatii si metode pentru ca accesul individului la obiceiuri deviante, la conditionari sa poata fi redus si chiar eliminat.
De asemenea topicul e unul ce se doreste cizelat cu ajutorul celor ce vor a se implica constructiv.
Pentru inceput un video:
prima parte
partea a doua
partea a treia

#2
Stan_Patzitul

Stan_Patzitul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,733
  • Înscris: 26.08.2009
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/s4itGkB168Q?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010
De cand se naste, omul e supus unei continue educari, culturalizari iar asta in ultima instanta se face prin intermediul accesului sau la intelegere.
Informatia ajunge sa fie procesata in intelesuri prin intermediul (intermediarii) a cele ce clasic sunt numite senzatii si perceptii, afectivitate, amintire/memorie, reprezentari, imaginatie.
Factorii prin intermediul carora oamenii decodeaza intelesuri, pot proveni de la el insusi (natura proprie), de la alti oameni, de la intreaga natura inconjuratoare a viului si anorganicului, a fenomenelor, evenimentelor.
Daca omul nu intelege, daca nu decodeaza nimic ca si inteles, se numeste observare sau contemplatie fara intelesuri.
Daca observarea e insotita de inteles/intelesuri, se numeste contemplatie cu intelesuri.
Intelesurile pot fi: gandite, simtite si atipice; omul poate intelege gandit , simtit sau atipic.
Intelesurile simtite la randul lor pot fi: tipice (vezi si intelegerea de tip animalic; intelegerea de care sunt capabile animalele) sau atipice (in general accesibile celor ce au/au avut tangenta cu religiile, cultele, spiritualitatea, filozofiile orientale si nu numai, psihologia, psihanaliza si psihosinteza etc).
intuitia si inspiratia deductiva nu e de acelasi calibru cu intuitia si inspiratia simita dar atipica.
Intelesurile simtite atipice sunt altceva decat intelesurile atipice, acesta din urma fiind asa de incredintatoare incat il fac in general pe cel in cauza sa le considere revelatie, inteles direct din sursa realitatii, transcendenta, ...
Intelesurile atipice la randul lor pot fi:
-tip intuitie, inspiratie, ce poate deveni gand.
-tip voce ce pare din afara dar niciodata nu va fi aflat acel om, inregistrare din afara de la care provine vocea.
-tip voce ce se aude in capul celui in cauza dar nu e vocea sa.
Ultimele doua e posibil a fi insotite si de imagini (de exemplu in cazul celor ce "primesc ghizi spirituali", sau a celor carora li se induc imagini de catre initiatii atipici).
Initiatii atipici pot fi: oameni ce au ajuns maestrii spirituali sau initiati in diferite grade, preoti, samani, magi, vrajitori, ...si chiar psihologi, psihanalisti sau cei ce mediatizeaza psihosinteza.

Revenind; omul e bombardat practic cu o enorma cantitate de informatie, fie ea de natura verbala, sonora, fie vizuala, tactilo-termica, olfactiva, gustativa, proprioceptiva, organica-viscerala si de localizare spatio-corporala, fie informatie de tip fapte, evenimente, situatii, fenomene, fie de natura intelegatoare (adica careia voluntar sau involuntar/reflex ajunge si ii atribuie intelesuri)  etc.
Acuma, acesta enormitate de informatie e in general procesata cum poate fiecare in functie de varsta, aptitudini si acumulari.
Rolul socialului e unul extrem de important si din nefericire deocamdata societatea umana nu a ajuns la acel nivel in care sa isi educe copiii astfel incat ei sa nu devieze involuntar de la o functionare corespunzatoare mentinarii sanatatii fizice, psihice (spirituale inclus).
Practic fiecare om se constata la o anumita varsta, dependent de un anumit comportament, caracter, atitudine, mentalitate, prejudecati, tipare, obiceiuri, vicii si practic bolnav atat in componenta psihica, cat si in cea fizica, fara ca el sa fi avut de spus un cuvant constient dar in cunostinta de cauza, referitor la cele ce la-au condus catre conditionare si boala.
Care e principala cauza a tuturor problemelor?
Obiceiul deviant, obicei ce majoritar ajunge atasament.
Omul se trezeste/constata la o anumita varsta gata deviant format si prins in mrejele unor tipare, atasamente psihico-fizice de care nu mai e capabil sa scape.

Ce sunt aceste tipare?
Algoritmi functionali, scheme logice functionale pe care fiecare om si le structureaza singur treptat, incepand cu nasterea (si chiar conceptia) sa, majoritar insa, fara a fi in cunostinta de cauza referitor la autodistructiva ce o savarseste.
Algoritmii (schemele logice functionale), declanseaza mecanisme functionale ce apar ca si atitudine psihica si fizica.

Edited by altnume, 30 October 2015 - 03:52.


#4
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010
Legatura dintre aceasta introducere (de mai sus) si algoritmi e realizata prin cele 3 parti ale videoclipului din primul post: "Ghid pentru incepatori".
Ghid in care se dau reperele necesare pentru ca oricine are starea sufleteasca potrivita pentru a realiza o schimbare (sau cel putin isi da seama de necesitatea unei schimbari dar inca nu e motivat intru a o lucra) in privinta anumitor obiceiuri, apucaturi, conditionari proprii, sa o poata face.
Tot ca antemergator algoritmilor poate fi considerat si videoclipul "Scarbirea", indeosebi de la min. selectat aici.

Edited by altnume, 30 October 2015 - 07:22.


#5
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010
Partea a patra a ghidului pentru incepatori aici

#6
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Inca nu m-am prins, ce anume vrei sa comunici, ca e taaaare ambiguu. Auzi, cica "scirbirea"...Cum adica de la niste bebei???? Sper ca nu asta o fi realitatea ta. Vezi ca ti-am sugerat, la ce mod s-ar putea sa lipseasca Posted Image

Edited by vata_pa_batz, 09 November 2015 - 22:03.


#7
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010
Asa cum se spune si in deschidere, daca ai ceva obiectiv de disicutat, discutam; daca si aici vrei sa faci misto, nu prezinti interes si esti off; nu e un topic pentru asa ceva si nici aria nu mai e pentru cei ce afiseaza o atitudine lipsita de elementar bun simt, de etica asa cum e atitudinea ta.

#8
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postaltnume, on 10 noiembrie 2015 - 05:09, said:

Asa cum se spune si in deschidere, daca ai ceva obiectiv de disicutat, discutam; daca si aici vrei sa faci misto, nu prezinti interes si esti off; nu e un topic pentru asa ceva si nici aria nu mai e pentru cei ce afiseaza o atitudine lipsita de elementar bun simt, de etica asa cum e atitudinea ta.

Ce anume e "off"? Faptul ca tui-am zis, ca nu se-ntelege nimic? Si lipsa de bun-simt care e? Faptul ca nu dau din cap aprobator sau ce anume?
Pina aci ai deschis un topic, care nu spune nimic. In plus, ghidul ala, cica, e doar ceva muzica, niste peisaje si cam atit. Slab...foarte slab!

#9
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Eu cred ca vata_pa_batz s-a jenat sa intrebe direct care este legatura dintre introspectie si deconditionare in raport cu obiceiurile deviante formate in mod inconstient ca urmare a lipsei influentelor educationale si cum functioneaza metoda sau tehnica "scarbirii" pentru a preveni sau elimina obiceiurile deviante inca de la o varsta frageda.
Fiind frapat de termenul "scarbire" care ii sugereaza senzatia de greata, sentimentul de repulsie si un dezgust profund la nivel emotional i-a acordat mai multa importanta decat era cazul, imaginandu-si o realitate in care totul este filtrat prin aceasta senzatie sau manifestare afectiva, ajungand in cele din urma sa uite ceea ce dorea sa intrebe.
Apoi si-a adus din nou aminte de intrebare, dar a recurs la un atac din teama de a nu se face de ras ca urmare a faptului ca a intrebat.
Este vorba de un dublu mecanism de aparare: intrebarea adresata cat mai pe ocolite si atacul. :)

Lasand gluma la o parte: ce parere ai despre teoria lui Maslow cu privire la metamotivatie?
Conform acestei teorii, esecul in satisfacerea "metanevoilor" ("Being values") expuse de Maslow conduce la manifestarea unor tulburari de personalitate in care domina opusul lor:

Adevar > neincredere, cinism, suspiciune, viziune simplista asupra vietii, gandire alb-negru, nevoia de conflict cu cei care au opinii diferite etc.
Bine/ Bun/ Bunavointa > Egoism, ura, scarba etc.
Frumusete > Vulgaritate, oboseala, tensiune, insensibilitate la frumusete etc.
Bucurie > asprime, lipsa de voiosie, pierderea placerii pentru viata, invidie, zeflemism, cultivarea umorului paranoic, nevoia de a face pe altii sa se simta rau, sadism etc.
Dreptate/ Cinste > egoism extrem, placerea de a insela, furie, vizualizarea lumii ca o jungla, nesiguranta, neincredere totala etc.
Perfectiune/ Echilibru/ Armonie > pierderea sperantei, a increderii, a echilibrului sufletesc, a nevoii de a intreprinde ceva, haos, tensiune emotionala permanenta etc.
Unitate > nevoia de separare, de anonimitate, de a fi permanent vigilent sau in garda etc.
Viata/ Spontaneitate > plictiseala, robotizare, diminuarea emotiilor, pierderea apetitului pentru viata, tendinte suicidale etc.
Simplitate/ Esenta > zapaceala, confuzie, pierderea simtului orientarii, complicare inutila etc.
Complexitate/ Bogatie > depresie, complacere in saracie, in mizerie, pierderea interesului pentru munca, diminuarea capacitatii de a face efort, oboseala permanenta, lene, neindemanare, rigiditate etc.
s.a.m.d.

Consideri ca introspectia ar putea avea un rol in cultivarea valorilor pozitive de tipul celor expuse mai sus sau in stingerea comportamentelor negative asociate lor?

#10
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010

View Postvata_pa_batz, on 10 noiembrie 2015 - 08:33, said:


Ce anume e "off"? Faptul ca tui-am zis, ca nu se-ntelege nimic? Si lipsa de bun-simt care e? Faptul ca nu dau din cap aprobator sau ce anume?
Pina aci ai deschis un topic, care nu spune nimic. In plus, ghidul ala, cica, e doar ceva muzica, niste peisaje si cam atit. Slab...foarte slab!
Off este sa fii lipsit de bun simt, sa faci misto aici si pe intreaga arie de astrologie si paranormal.
Daca nu  ai nimic de disicutat referitor la tema, poti sa nu intervii.

#11
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Unii considera ca personalitatea odata formata este greu sau imposibil de modificat, ca manifestarile indezirabile odata dezvoltate si intarite sunt extrem de greu sau imposibil de anihilat, de obicei, acestea neputand fi decat tinute in frau prin sanctiuni, pedepse si recompense, dresaj etc.

Cum consideri ca poti convinge pe cineva sa isi doreasca suficient de puternic sa se schimbe pentru a recurge benevol la introspectie?

Edited by _-_, 10 November 2015 - 09:57.


#12
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010
Eleganta exprimare!Posted Image
Nu imi e usor sa integrez ceea ce spune Maslow sau altcineva, in ceea ce spun eu.
Asta si intrucat, eu abordez orice problematica ca ceva ce are acces in realitatea individului (in general) pentru ca el in cunostinta de cauza sau fara a fi in cunostinta de cauza, permite accesul.
Eu nu acord valorizare posibilitatii ca individul sa functioneze intr-un fel anume intrucat asa e el, nu; el nu e in nici un fel ci, are sau nu acces la a se manifesta cumva, fie si conform anumitor tipare intrucat (acceptandu-i o vointa liber consimtita) il consider responsabil de gestionarea accesul sau lipsei de acces la anumite tipuri de realitate.
Daca isi da acces la invatarea vorbirii (printr-o enormitate de alte accesuri), ajunge a avea acces la vorbire articulata.
Daca ajunge a isi da acces la vorbire articulata, poate sa isi dea acces la dialog cu altii (de exemplu).

Acuma, dincolo de principiul enuntat (cel al accesului in loc de potential genetic sau dobandit, in loc de capacitati fizico-psihice, personalitate, caracter, mentalitate, temperament si ce mai vrea fiecare), binenteles ca "lipsa", daca resimti sau exista un necesar, atrage emotional de o anumita factura; daca asta coincide in totalitate sau nu cu studiul lui M. nu ma pot pronuta.
Daca luam un caz concret e posibil sa reusesc a il integra celor sustinute de mine si a da un raspuns.

View Post_-_, on 10 noiembrie 2015 - 09:56, said:

Unii considera ca personalitatea odata formata este greu sau imposibil de modificat, ca manifestarile indezirabile odata dezvoltate si intarite sunt extrem de greu sau imposibil de anihilat, de obicei, acestea neputand fi decat tinute in frau prin sanctiuni, pedepse si recompense, dresaj etc.

Cum consideri ca poti convinge pe cineva sa isi doreasca suficient de puternic sa se schimbe pentru a recurge benevol la introspectie?
Aproape orice poate fi schimbat daca intelegi mecanismul si daca esti motivat suficient; constientizarea (in cunostinta de cauza, nu asa sa fie!), in functie de profunzimea ei, poate schimba instant sau treptat aproape orice deviatie.
Daca suferinta nu il determina, atunci slabe sanse, mai ramane curiozitatea si exaltarea ca remedii.
Din gama exaltarii face parte exemplul personal pe care il poate oferi cineva celui in cauza dar, e necesar sa fii un "sfant", pentru ca cineva ce nu tinde singur catre schimbare, sa o faca intrucat ii esti exemplu.

Edited by altnume, 10 November 2015 - 10:56.


#13
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Post_-_, on 10 noiembrie 2015 - 09:47, said:

Eu cred ca vata_pa_batz s-a jenat sa intrebe direct care este legatura dintre introspectie si deconditionare in raport cu obiceiurile deviante formate in mod inconstient ca urmare a lipsei influentelor educationale si cum functioneaza metoda sau tehnica "scarbirii" pentru a preveni sau elimina obiceiurile deviante inca de la o varsta frageda.
Fiind frapat de termenul "scarbire" care ii sugereaza senzatia de greata, sentimentul de repulsie si un dezgust profund la nivel emotional i-a acordat mai multa importanta decat era cazul, imaginandu-si o realitate in care totul este filtrat prin aceasta senzatie sau manifestare afectiva, ajungand in cele din urma sa uite ceea ce dorea sa intrebe.
Apoi si-a adus din nou aminte de intrebare, dar a recurs la un atac din teama de a nu se face de ras ca urmare a faptului ca a intrebat.
Este vorba de un dublu mecanism de aparare: intrebarea adresata cat mai pe ocolite si atacul. Posted Image

Exagerezi cu citeva ordine de marime cu increderea in rezultatele infailibile ale capacitatii de autoevaluare, cind nu intelegi fraze simple in limba ta materna. Cu alte cuvinte nu avea ce sa reiasa dintr-o asa zisa analiza, cind erorile comise in logica stau claie peste gramada. Bine ca ai inceput cu:

View Post_-_, on 10 noiembrie 2015 - 09:47, said:

Eu cred ca

View Post_-_, on 10 noiembrie 2015 - 09:47, said:

Consideri ca introspectia ar putea avea un rol in cultivarea valorilor pozitive de tipul celor expuse mai sus sau in stingerea comportamentelor negative asociate lor?

N-are importanta, ce crede el. Introspectia poate conduce la autoamagire. La o doza prea mare conduce la ipohondrie. Ca metoda obiectiva a cam disparut de pe piata.
Hai baieti, in afara de ezoterice, aka pseudo-stiinta, aveti si ceva diplome acreditate?

#14
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postvata_pa_batz, on 10 noiembrie 2015 - 14:22, said:

Exagerezi cu citeva ordine de marime cu increderea in rezultatele infailibile ale capacitatii de autoevaluare, cind nu intelegi fraze simple in limba ta materna. Cu alte cuvinte nu avea ce sa reiasa dintr-o asa zisa analiza, cind erorile comise in logica stau claie peste gramada.

De fapt am incercat sa te ajut un pic sa pricepi acele "fraze simple", deoarece ai dovedit ca nu ai priceput o iota (de aici impresia ta gresita ca "erorile comise in logica stau claie peste gramada"):

View Postvata_pa_batz, on 09 noiembrie 2015 - 22:02, said:

Inca nu m-am prins, ce anume vrei sa comunici, ca e taaaare ambiguu. Auzi, cica "scirbirea"...Cum adica de la niste bebei???? Sper ca nu asta o fi realitatea ta. Vezi ca ti-am sugerat, la ce mod s-ar putea sa lipseasca Posted Image

In acelasi timp am incercat sa atenuez un pic din efectul jignitor produs de mesajul tau de mai sus adresat initiatorului topicului si sa iti adresez la randul meu in gluma o mustrare indirecta, cu toate ca te-am mai rugat sa te controlezi.
Avand in vedere noua serie de insulte, presimt ca in curand va fi necesar sa iei o scurta pauza de pe forum.

#15
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Post_-_, on 10 noiembrie 2015 - 15:33, said:


De fapt am incercat sa te ajut un pic sa pricepi acele "fraze simple", deoarece ai dovedit ca nu ai priceput o iota (de aici impresia ta gresita ca "erorile comise in logica stau claie peste gramada"):

Nu e dupa cine striga mai tare. Ti-am explicat deja citatele in detaliu. De la un punct incolo chiar nu mai are rost

View Post_-_, on 10 noiembrie 2015 - 15:33, said:

In acelasi timp am incercat sa atenuez un pic din efectul jignitor produs de mesajul tau de mai sus adresat initiatorului topicului si sa iti adresez la randul meu in gluma o mustrare indirecta, cu toate ca te-am mai rugat sa te controlezi.
Avand in vedere noua serie de insulte, presimt ca in curand va fi necesar sa iei o scurta pauza de pe forum.

Care parte anume este jignitoare?

#16
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Nu, tu nu ai adus niciun "detaliu" cu exceptia jignirilor si a unor afirmatii fara nicio legatura cu subiectul pe post de raspunsuri.
Este grav daca nu iti dai singur seama. Chiar daca singur nu iti dai seama, cand mai multi iti spun acelasi lucru, atunci ar trebui sa ii asculti.
Iar acum gata cu off-topicul!

Edited by _-_, 10 November 2015 - 16:48.


#17
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010

View Post_-_, on 10 noiembrie 2015 - 09:47, said:

Trebuie sa-ti multumesc pentru acest post intrucat mi-a reamintit necesitatea individului de a intelege profund, nu numai ca si curiozitate, exaltare sau provenita din durere ci, ca ceva ce tine de un specific al sau ce nu ii da pace (nu stiu altii cum sunt dar la mine s-a manifestat din plin in anumite privinte si tocmai de aceea am ajuns intr-un final sa inventez propria mea metoda introspectiva).

Edited by altnume, 12 November 2015 - 15:32.


#18
altnume

altnume

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,822
  • Înscris: 30.01.2010
EDI 0 - partea a cincea, este ultimul videoclip pregatitor.
In continuare se va trece direct la seria "EDI - ALGORITMII" (care vor constitui o subserie separata a seriei de videoclipuri EDI; nu vor mai fi in continuarea EDI 6 asa cum se preconiza initial), in care se vor da exemple de algoritmi deviantii, dar si de contra-algoritmi (algoritmi de resetare a algoritmilor devianti si in concordanta cu o functionare optima a individului).
Pe acest nivel au fost necesare 5 videoclipuri a cate 15 min. fiecare, pentru a fi posibil ca aproape oricine ce nu a avut tangenta cu acest gen de introspectie si remodelare sa poata aplica la intelegerea si lucrarea algoritmilor in cunostinta de cauza.
Fiecare si-a lucrat proprii algoritmii (propriile tipare, propriile scheme logice) conform carora functioneaza acum dar, a facut asta fara a fi in cunostinta de cauza referitor la lucrarea sa sau la deviatia produsa.
Ghidul nu face altceva decat sa te faca constient de modalitatea in care tu fara sa vrei lucrezi si utilizezi tiparele si, de modalitatea de a le remodela conform algoritmilor propusi.

NIMIC, dar nimic nu va fi luat drept tabu, intentia ghidului e de a-ti oferi uneltele prin care singur sa iti scri si rescrii algoritmii, insa in cunostinta de cauza.
Nu cele scrise in videoclipurile oferite vor fi repetate intru constientizare eliberatoare ci, ceea ce vei intelege tu din ele si le vei transforma in proprii tai algoritmi de tine conceputi, algoritmi pe care sa ii implementezi, integrezi unei optime functionari proprii, adica pe cat posibil in mod rezonabil unei functionari in armonie cu tine insusi si cu intreaga ralitate de care ai parte.

Un alt indiciu important: nu te expune, tine pentru tine cele intelese si lucrarea ta, ca sa nu fii bataia de joc a deviantilor rataciti in axiomatizari (adevaruri) sau ignoranta ori nepasare; nu numai sa nu exagerezi ci, sa fii foarte cumpatat.
Lucrarea pusa in evidenta prin canalul "acces realitate" (indeosebi prin seria "Dincolo de liberate" e extrem de avansat vizavi de viata cotidiana individului, motiv pentru care 99,9% nu inteleg din cauza tiparelor lor primitive de a intelege, asteptarilor induse de catrea aceste tipare) si e o lucrare de cursa lunga, e un stil de viata care, nu trebuie sa iasa in evidenta prin nimic vizavi de stilul de viata al celorlalti, totul se face in sinea celui in cauza si va fi pe cat posibil protejat, ascuns celorlalti; ceea ce e diamant pentru tine, poate fi murdarit de un altul daca nu esti suficient de evoluat si te lasi victimizat sau daca agresiunea lui (lor) atinge cote mari de manifestare (sicanare si chiar violenta verbala, comportamentala, ...)!

Edited by altnume, 10 December 2015 - 09:58.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate