Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...
 

Mădălin Ionescu, realizatorul WowBiz: „Televiziunea nu a fost creată pentru a culturaliza sau pentru a educa”.

- - - - -
  • Please log in to reply
84 replies to this topic

#73
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
TV.R. Cultural a rezistat 10 ani: 2002-2012.

#74
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004

View Postramiz, on 21 octombrie 2015 - 19:31, said:

acum sa  ne uitam in  patria televiziunii adica in statele unite :oare acolo cum e televiziunea? doar muzica simfonica ,balet si teatru? hai sa fim seriosi:televiziunea e un bussines ca oricare altul si trebuie sa aduca profit.noi tot ne invartim asa si vrem ca televiziunea sa fie academia romana.nu se poate.

Am mai zis-o şi o repet: dacă rolul televiziunii nu e să educe, asta nu înseamnă că trebuie să prostească. Se poate face divertisment de calitate sau cu mesaj, dacă se vrea.

#75
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View Postdjl, on 22 octombrie 2015 - 11:34, said:


Am mai zis-o şi o repet: dacă rolul televiziunii nu e să educe, asta nu înseamnă că trebuie să prostească. Se poate face divertisment de calitate sau cu mesaj, dacă se vrea.

Ce interes ar avea unii de la putere sa te educe pe tine, sa te faca sa gandesti cu propriul cap, sa te faca sa intelegi cum merg treburile acolo sus, sa te faca sa iti pui intrebari......

#76
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
De pe feisbuc, anti-manele

[ https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/s720x720/10390408_1314489258578684_3708625623174472540_n.jpg?oh=5fbac3495e08e23f9d12b098e5de8674&oe=56853232 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#77
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Din curiozitate, la domnul Medelin Ionescu în ămâsâune hau existat cazuri despre tineri care au luat-o pe căi greşite?

#78
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,059
  • Înscris: 20.06.2009
Ți se pare că subiectul ăsta trebuia scos de la naftalină...?Posted Image

#79
smokke2

smokke2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,959
  • Înscris: 02.12.2012
Nu luati ca o jignire, luati ca un adevar,
Sunt emisiune de tot rahatul.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/8qA83Mfvt5s?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Attached Files



#80
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004

View Postcrislacor, on 28 noiembrie 2015 - 19:12, said:

Ți se pare că subiectul ăsta trebuia scos de la naftalină...?   Posted Image

O discuţie de pe un alt topic (thread) mi-a amintit de el.

Edited by djl, 29 November 2015 - 01:03.


#81
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Eu si multi altii platim banii grei ca sa vedem transmisiile TV in direct ale operei Metropolitan din NY, pt prieteni MET.
Am descoperit asta circa 7 ani si desi anul asta sala unde mergeam s-a inchis, s-a deschis alta..
Daca cineva nu ma crede, sa faca bine sa sape prin forum. Acolo imi veti gasi comentariile, bune sau rele, cu i-uri mancate, si ale altora care au vazaut/auzit...
Tot acolo comentam raposatul TVRCultural, Dzei mamei lor care l-au inchis, beeeeep...
Deci hai sa vorbim despre rolul televiziunii ...

#82
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011
Dr. Virgiliu Gheorghe, Efectele televiziunii asupra minţii umane: „La uriaşa forţă de impresionare a subconştientului manifestată de televiziune contribuie încă două fenomene. Primul e legat de apariţia unei activităţi corticale predominant alfa după numai două minute de vizionare, fenomen care se intensifică odată cu creşterea timpului alocat vizionării. Ultimele studii arată că deschiderea porţilor subconştientului în favoarea trecerii mesajelor dinspre mintea conştientă spre cea inconştientă se realizează proporţional cu intensitatea undelor alfa din creier. (...) Prin urmare, cu cât undele alfa sunt mai intense, cu atât va fi mai mare deschiderea subconştientului şi, invers, cu cât undele beta caracteristice activităţii conştiente, raţionale sunt mai intense, cu atât subconştientul e mai puţin deschis influenţelor, reconfigurării valorilor sale. În această perspectivă, televiziunea se vădeşte a fi un instrument ideal pentru modelarea subconştientului, căci pe parcursul vizionării spectrul undelor cerebrale se mută dinspre frecvenţa înaltă a undelor beta către cea a undelor alfa, timp în care o cantitate uriaşă de informaţie este transmisă şi înscrisă în memorie. Aceasta este cea mai bună explicaţie a influenţei deosebite pe care televiziunea o are în modelarea gândirii şi a comportamentului indivizilor.
Al doilea factor ce favorizează penetrarea subconştientului telespectatorului este intensa participare emoţională pe care vizionarea tv o presupune. Este cunoscut faptul că, pe măsură ce o experienţă presupune o implicare emoţională mai intensă, cu atât imprimarea ei în memorie este mai puternică. Televiziunea însă constituie un mediu foarte potrivit pentru crearea de puternice impresii emoţionale, căci ea favorizează activarea emisferei drepte, aceea care răspunde de procesele emoţionale şi, totodată, suscită cu putere imaginaţia.”

#83
Iochanan

Iochanan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,843
  • Înscris: 28.04.2011
Dr. Virgiliu Gheorghe, Efectele televiziunii asupra minții umane:
„W. Setzer, ca un corolar la influența televiziunii asupra subconștientului uman, scoate în evidență puterea de care dispune ea în condiționarea comportamentelor, în modelarea atitudinilor pe care telespectatorul, în mod mai mult sau mai puțin conștient, le adoptă în viață. Prin televizor, telespectatorii percep și își însușesc în mod inconștient, mai bine decât prin oricare alt mijloc de comunicare, spiritul general al unei realități sau ale unei persoane (personaj de pe micul ecran). Practic, această capacitate de modelare a subconștientului uman definește și îi conferă televizorului forța de a influența cu putere gândirea și modul de viață al oamenilor, fără ca ei să își dea seama de acest lucru.
Chiar dacă nu suntem de acord perfect cu comportamentul celor de pe micul ecran, cu spiritul lor, cu modul lor de a fi sau a gândi, totuși acestea ni se vor transmite și, în timp, ni se vor fixa prin vizionare repetată. Omul în fața televizorului este precum copilul care observă, fără să fie conștient, lumea care îl înconjoară, pe care o interiorizează ascunzând-o în memorie, pentru ca mai târziu în mod automat să adopte, prin imitare, un fel de a fi asemenea cu cel pe care îl poartă deja înlăuntrul său.
Televiziunea nu manipulează impunând cu forța un model de acțiune, ci sugerând sau punând în lumină pozitivă anumite comportamente și atitudini care, prin repetare, ne vor modela imaginația și atitudinile interioare, fără ca noi să știm sau măcar să acceptăm acest lucru. Prin toate acestea, televiziunea devine cel mai bun mijloc de manipulare sau de modelare a comportamentului și a gândirii oamenilor, fără a fi însă un mijloc potrivit pentru învățare.”

Dr. Virgiliu Gheorghe, Fața nevăzută a televiziunii:
„În mod normal, orice om are tendința de a se opune influențelor străine, de a cenzura mesajele primite, de a le trece prin filtrul valorilor personale înainte de a le accepta sau însuși. Oricum, chiar și în situația în care se acceptă un mesaj (sugestie sau poruncă) și se dă curs comportamentului pe care acesta îl reclamă, vom avea în vedere că acest comportament ne-a fost sugerat sau comunicat de către altcineva într-un context dat, și astfel vom păstra o oarecare rezervă față de el, luându-ne anumite măsuri de prevedere. Nu putem însă lupta cu un dușman nevăzut de a cărui existență nici măcar nu știm.
Când în subconștient pătrund anumite mesaje (gânduri, idei, stări de spirit), comenzi despre care nu avem cunoștință, neștiind că acelea ne-au fost inoculate și, ca atare, nu ne aparțin, este foarte posibil să le urmăm crezând că ele ne reflectă propriile dorințe, nevoi sau interese. Cu tot ce este al nostru suntem mai îngăduitori, precum părinții cu proprii copii, luând ca pe un dat sau asumându-ne acel comportament ca pe unul ce reprezintă originalitatea și personalitatea. Putem chiar crede că, dacă așa simțim noi în mod subiectiv, atunci acest lucru chiar are un folos neștiut pentru sufletul și trupul nostru.”

#84
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,882
  • Înscris: 28.11.2006
Dinamita se poate folosi si ca sa sapi tunele, si ca sa omori oameni...

Nicio inventie nu e intrinsec buna sau rea, conteaza ce faci cu ea.

#85
Iulya_Roman

Iulya_Roman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 02.03.2013
Din partea unuia care prezintă o emisiune de subcultură nu ai la ce te aștepta.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate