Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!
 Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...
 

O alta fata a democratiei ....englezesti

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
80 replies to this topic

#37
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View PostEngineer_xxl, on 04 august 2015 - 16:59, said:

nu poti face discriminare...


Ba da, poți face discriminare și este foarte bine să discriminezi.   Așa-i civilizat.
Adică de ce să ia toți puleții ajutoare sociale, atât timp cât neamul lor nu a cotizat vreodată la sistemul social britanic?

#38
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
parca traiesc si eu acest show mirobolant...

pe ce lume traiti? coi vreti sa dati liber la impuscat oamenii? cu ce naiba ganditi?

voi realizati ca pana acum cativa ani sui romanii nostrii se ducea in anglia prin vagoane, cu pisat in sticla sa nu'i miroasa cainii? si mergeau toti la furat? nu mergeau sa'si faca o viata mai buna.
amu ca aia de sar gardu sunt colorati, gata sunt buni de omorat? mai animalelor vorba lu nea nelu.
aia sunt impinsi de nevoi, vor o viata mai buna, fie ea si pe ajutoare. pot fi de condamnat pentru asta? poti fii tu in locul lor. va'ti vazut cu sacii in caruta.

ce se intampla e o tragedie. unii vor o viata mai buna, mai sigura si e dtreptul lor sa urmareasca asta. ceilalti vor sa'si protejeze viata asa cum o au si la fel e dreptul lor.
tragedia e ca nu poti impaca nici capra, nici varza fara ca unu sa aiba de suferit.
dar de aici pana la discuta asa din varful limbii printre cateva coji de seminte despre destinele unora mi se pare de necrezut. as intelege asta de la un englez sau american cu creierul imbibat de grasime de vaca, dar nu de la niste romani. am avut si noi partea noastra de fugit printre garduri, incepand de la cruisingu pe dunare calare pe tuburi oxy si lagare prin vest. am avut si avem si noui "botanistii" nostrii si multi sunt oameni cu familie si copii acasa, se zbat pentru un trai mai bun. a draq mai e inima in voi.

pana la urma e problema lor. bucurati'va ca nu trebuie sa luati astfel de decizii.

#39
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005

View Postargentum, on 04 august 2015 - 17:25, said:

parca traiesc si eu acest show mirobolant...

pe ce lume traiti? coi vreti sa dati liber la impuscat oamenii? cu ce naiba ganditi?

Coi , noi gindim pragmatic si cu capul , in nici un caz cu inima , sentimentalisme , crestinisme gresit intelese si lacrimi ca in filmele indiene.
Emigrantii aia care forteaza cu sutele intrarea in Eurotunel sint o palma pe obrazul civilizatiei europene , un atentat la siguranta tuturor si a nu ii trata exact cum sint tratati cetatenii platitori de taxe si impozite in cazul unnei razmerite este o nesimtire si o crima. In toti prostii se intra cu caii si cu pulane de 2 metri pe circa , cu gaze , gloante de cauciuc si pirnaie iar cioarele ataca in liniste. Si dupa ce ca ataca mai au si drepturi odata ajunsi la tinta , ca si cum "tinta" nu ar fi  plina de cioare deja .
Eu nu cred ca romanii au aderat la o alianta de state slabe , casapite de invadatori si cu un picior in pragul dictaturii socialiste si multikulturale , nu am aderat la Diktat si la Agenda.
Anglia s-a pishat pe romani , i-a chisat in freza in toata media uitind ca romanii de bine , de rau mai si muncesc , singurii "romani" care merg la social si cerseala fiind rudele maronii ale cioarelor africane , deci in nici un caz rasa alba. Si in timp ce se chisau pe noi aiurea pregateau terenul pt. invazia ce avea sa urmeze , desi ei oricum erau invadati demult de Dubiosi.
Nu pot spune ca imi este mila de britanici , au ajuns niste cirpe socialiste ca si restul Europei ( ok. , Anglia nu e chiar Europa da' v-ati prins unde bat , sint tot albi si sint la o aruncatura de bat). Si-au bagat-o singuri in cur , fara sa ii fortzeze nimeni in mod oficial , Germania si restul statelor au facut la fel iar mai nou vor sa impuna un numar de emigranti , o cota pe cap de locuitor.
Nu imi vine sa cred ca in 2015 am ajuns iar la Problema Rasiala , parca ma intorc in timp cind eram ofiter SS in viata precedenta , parca sintem blestemati. In loc sa ne dezvoltam , sa bem bere , sa facem gratare si sa dam la buci   "Cineva" ne obliga sa ne dam arama pe fata si sa ne intorcem la conflicte si la tensiuni , asta ma doare cel mai mult , o Europa care putea sa fie responsabila , prospera si stabila a ales sa fie cretinoida , probabil mai putin prospera si in mod sigur instabila. NIMENI nu isi doreste un conflict , toti vor sa bea si sa petreaca dar daca timpurile se imput si din noi o sa iasa Fiara si prafu' o sa se aleaga de linistea noastra.
Blestemati sa fie bubulii cu Agenda lor , stateam linistiti sub un copac si au venit sa ne agite.

Edited by lil debul, 04 August 2015 - 20:30.


#40
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,034
  • Înscris: 07.11.2006

View PostJurasikMan, on 04 august 2015 - 12:42, said:

Mai oameni buni ! Statul englez nu poate sa opreasca intrarea lor le teritoriu , dar ii pedepseste pe cetateni pentru impotenta lui . Cetatenii aia platesc taxe la greu . in loc sa pazeasca tunelul , statul prefera sa ii lase sa intre si sa amendeze cetateanul . Este elucubrant.

Nu-i nimic elucubrant.
Dar ar impiedica imigrantii,ar incalca Drepturile Omului (The Human Rights),adica sintagma de la care ni sa va trage pieirea.
Asa ca ce face statul britanic?Nici usturoi n-a mancat si nici gura nu-i miroase.
Nu poate interzice ca ar fi acuzat de discriminare.Asa ca baga amenzi.Si cine crezi ca pica de fraier sa plateasca amenzile?Tot aia de teapa imigrantilor.

#41
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,640
  • Înscris: 02.10.2009
Statul sa faca, statul sa dreaga, nu eu! Altii deci.

Statul nu are masuri impotriva.... Dar ce e "statul" ala? Cine? E ceva asa, abstract, care trebuie sa se ingrijeasca? Cetatenaul n-are nici o raspundere, nu face si el parte din "stat" ?Sau pentru voi "statul" inseamna doar cei cativa de la conducere?

Cetateanu crede ca daca plateste taxe, si-a facut datoria, altii trebuie sa se ingrijeasca de treburi, el poate sta linistit cu berea in fata. Daca "statu" nu reuseste sa faca treaba, din diferite motive, ce ar trebui sa faca cetateanul? In cazul de fata, sa bage bete in roate, gazduind ilegali? Si dupa aia sa se planga de ei?

Eu vad asa, o reactie violenta, la orice inseamana stat, toti vor libertate, ne-amestecul statului, si cand ala nu se amesteca, de ce nu se amesteca. Cand lasa unele lucruri pentru rezolvat de cetateni, ca de ce lasa, ca de-aia e "platit".

#42
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View Postlil debul, on 04 august 2015 - 20:27, said:

....


nu's cum sa spun, dar toata polologhia de ai insirat'o numa exwemplu de gandit pragmatic si cu capu nu e. ma rog, depinde ce viziune ai asupra capului (de vazut titeica).
apoi, am asa un simtamant, izvorat din cele scrise de tine, ca daca eai in alta viata, nu purtai uniforma de la hugo boss, ci erai categorisit untermensch, asa ca poate sa nu'ti doresti sa ti se indeplineasca toate visele.

oamenii astia nu sun o "palma pe civilizatiei apusene". oamenii ce gandesc ca tine, da sunt. tu ai macar o scuza, esti balcanic, nici macar nu apartiii civilizatiei apusene.

#43
lil debul

lil debul

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,662
  • Înscris: 29.09.2005
Pam pam,. Slabut rau,  2-3  tentative de jigniri  ,  niste schelalaieli  multikulti si o lacrima in coltul ochiului  ,  emigrantii e si ei oameni  . Nu ai reusit sa ma convingi  ,  mai incearca ceva hardcore  din gama  " alb spurcat  "  sau " mincate-ar puscaria de neonazist  " si nu uita sa scoti in evidenta faptul ca sint taximetrist  .


hugo boss se scrie cu litera mare.

#44
gigifenomen

gigifenomen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 02.07.2015

View Postlil debul, on 04 august 2015 - 12:06, said:

Pai daca statul a dori sa lupte ar lupta  .  Cu gloante de cauciuc  ,  jeturi de apa si gaze lacrimogene + niste pulane dupa ceafa  ,  adica exact cum lupta cu proprii cetateni la manifestatii  .

Statul, acel aparat de supt care ne suge.

E clar ca e non-combat si dau legi pentru ca pot. In realitate nu fac nimic. Tot fraierii o musca. Adica, daca esti un bun crestin, hai sictir.

View PostJurasikMan, on 04 august 2015 - 12:42, said:

Mai oameni buni ! Statul englez nu poate sa opreasca intrarea lor le teritoriu , dar ii pedepseste pe cetateni pentru impotenta lui . Cetatenii aia platesc taxe la greu . in loc sa pazeasca tunelul , statul prefera sa ii lase sa intre si sa amendeze cetateanul . Este elucubrant.

Mai degraba este reeducare...

View PostX-plane, on 04 august 2015 - 12:50, said:

Socialiștii au impresia ca statul,trebuie sa fie atat de puternic si sa aibă toate mijloacele,necesare ca sa-si pare cetățenii de:
-sărăcie
-imigranți
-teroriști
-ploaie
-seceta
-companii diabolice
-caldura prea puternica
-propriile persoane
-Bătrânețe
......

Responsabilitatea sta pe umerii cetățenilor. Încetați sa aveti așteptați de la stat  in orice privința.
Legea este buna.

Pai corect, dar atunci de ce sa mai platim impozite? E taxa pe smecherie, nimic altceva.

View Posteiffel, on 04 august 2015 - 12:50, said:

E practic un stat politienesc, foarte putin diferit de ce erea in europa de est inainte de 89. Doar economic sta bine.

Pai un englez a scris 1984, Big Brother si alte alea. Inca sta bine, da.

View Postlil debul, on 04 august 2015 - 13:31, said:

In fata unei invazii fara precedent cetateanul e fix pix  ,  Statul dispune de toate resursele necesare stoparii dar vai  ,  chiar Statul sustine cioarele alea prin ajutoare sociale  , legi multikulti si alte porcarii  .
Statul este pervers  ,  el nu poate trage cu gloante de cauciuc  , vezi doamne e si cioarele oameni si are drepturi  ,  Statul o arunca pe cetatean  ,  sa nu ii cazeze cica  ,  dar aia sint deja intrati ca jandarmii bat foarte eficient dar numai pe platitorii de impozite cinstiti  ,  pe negrotei cu o floare nu-i atinge  . Niste perversi  .

Exact. Reeducare.

View Postramiz, on 04 august 2015 - 15:29, said:

aia cu turban din india si pakistan sunt milioane in anglia si nu se mai isterizeaza atata!vai,vai le ataca tarisoara.

India nu e musulmana, n-are nimeni nimic cu ei. Pakis pe de alta parte...musulman zici, s-a dat stingerea si Sharia

View Posttomaso, on 04 august 2015 - 16:18, said:

Problema britanicilor constă în sistemeul social.
Dacă nu ar mai da ajutoare,  nu s-ar mai îmbulzi emigranții.

De ce nu stau ”refugiații” în Franța?
Nu-s în siguranță?   Sau în Franța nu prea pot suge bani?

E plina si franta de colorati, stai calm.

View Postlil debul, on 04 august 2015 - 20:27, said:

Coi , noi gindim pragmatic si cu capul , in nici un caz cu inima , sentimentalisme , crestinisme gresit intelese si lacrimi ca in filmele indiene.
Emigrantii aia care forteaza cu sutele intrarea in Eurotunel sint o palma pe obrazul civilizatiei europene , un atentat la siguranta tuturor si a nu ii trata exact cum sint tratati cetatenii platitori de taxe si impozite in cazul unnei razmerite este o nesimtire si o crima. In toti prostii se intra cu caii si cu pulane de 2 metri pe circa , cu gaze , gloante de cauciuc si pirnaie iar cioarele ataca in liniste. Si dupa ce ca ataca mai au si drepturi odata ajunsi la tinta , ca si cum "tinta" nu ar fi  plina de cioare deja .
Eu nu cred ca romanii au aderat la o alianta de state slabe , casapite de invadatori si cu un picior in pragul dictaturii socialiste si multikulturale , nu am aderat la Diktat si la Agenda.
Anglia s-a pishat pe romani , i-a chisat in freza in toata media uitind ca romanii de bine , de rau mai si muncesc , singurii "romani" care merg la social si cerseala fiind rudele maronii ale cioarelor africane , deci in nici un caz rasa alba. Si in timp ce se chisau pe noi aiurea pregateau terenul pt. invazia ce avea sa urmeze , desi ei oricum erau invadati demult de Dubiosi.
Nu pot spune ca imi este mila de britanici , au ajuns niste cirpe socialiste ca si restul Europei ( ok. , Anglia nu e chiar Europa da' v-ati prins unde bat , sint tot albi si sint la o aruncatura de bat). Si-au bagat-o singuri in cur , fara sa ii fortzeze nimeni in mod oficial , Germania si restul statelor au facut la fel iar mai nou vor sa impuna un numar de emigranti , o cota pe cap de locuitor.
Nu imi vine sa cred ca in 2015 am ajuns iar la Problema Rasiala , parca ma intorc in timp cind eram ofiter SS in viata precedenta , parca sintem blestemati. In loc sa ne dezvoltam , sa bem bere , sa facem gratare si sa dam la buci   "Cineva" ne obliga sa ne dam arama pe fata si sa ne intorcem la conflicte si la tensiuni , asta ma doare cel mai mult , o Europa care putea sa fie responsabila , prospera si stabila a ales sa fie cretinoida , probabil mai putin prospera si in mod sigur instabila. NIMENI nu isi doreste un conflict , toti vor sa bea si sa petreaca dar daca timpurile se imput si din noi o sa iasa Fiara si prafu' o sa se aleaga de linistea noastra.
Blestemati sa fie bubulii cu Agenda lor , stateam linistiti sub un copac si au venit sa ne agite.

epic, a mers la inima

#45
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View Postlil debul, on 05 august 2015 - 04:00, said:

Pam pam,. Slabut rau,  2-3  tentative de jigniri  ,  niste schelalaieli  multikulti si o lacrima in coltul ochiului  ,  emigrantii e si ei oameni  . Nu ai reusit sa ma convingi  ,  mai incearca ceva hardcore  din gama  " alb spurcat  "  sau " mincate-ar puscaria de neonazist  " si nu uita sa scoti in evidenta faptul ca sint taximetrist  .


hugo boss se scrie cu litera mare.

ce sa'ti mai zic? nu'ti mai zic nimic. tu sa fii sanatos.

#46
misu183

misu183

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,954
  • Înscris: 21.12.2008
Cineva spunea pe aici ca deja albii acolo par acum o minoritate. Anglia si Franta culeg si ce au semanat prin politica colonialista dusa de-a lungul istoriei.

Edited by misu183, 05 August 2015 - 05:49.


#47
LORELYAN

LORELYAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,704
  • Înscris: 15.08.2006

View PostX-plane, on 04 august 2015 - 12:50, said:

Socialiștii au impresia ca statul,trebuie sa fie atat de puternic si sa aibă toate mijloacele,necesare ca sa-si pare cetățenii de:
-sărăcie
-imigranți
-teroriști
-ploaie
-seceta
-companii diabolice
-caldura prea puternica
-propriile persoane
-Bătrânețe
......

Responsabilitatea sta pe umerii cetățenilor. Încetați sa aveti așteptați de la stat  in orice privința.
Legea este buna.

iar daca legea n-ar fi buna si cetatenii ar iesi in strada s-o conteste, si ca ma astept si ca nu ma astept eu, acelasi stat va "face rost" imediat de "toate mijloacele,necesare" :
-jdemii de jandarmi, scutieri, tunuri cu apa, grenade lacrimogene, bastoane, dube
pentru a le "arata" cetatenilor cat e de puternic !

#48
X-plane

X-plane

    ANTICOMUNIST.

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,838
  • Înscris: 15.03.2006

View Postgigifenomen, on 05 august 2015 - 04:27, said:



Statul, acel aparat de supt care ne suge.

E clar ca e non-combat si dau legi pentru ca pot. In realitate nu fac nimic. Tot fraierii o musca. Adica, daca esti un bun crestin, hai sictir.



Mai degraba este reeducare...



Pai corect, dar atunci de ce sa mai platim impozite? E taxa pe smecherie, nimic altceva.



Pai un englez a scris 1984, Big Brother si alte alea. Inca sta bine, da.



Exact. Reeducare.



India nu e musulmana, n-are nimeni nimic cu ei. Pakis pe de alta parte...musulman zici, s-a dat stingerea si Sharia



E plina si franta de colorati, stai calm.



epic, a mers la inima


Sincer, ma îndoiesc ca tu plătești ceva impozite.

Dar si daca ai plăti, le plătești pentru:
-drumuri
-spitale
-poliție
-armata
-școala
.............
Lista lunga, lunga.

Nu este rău sa existe o lege care sa oblige cetățenii sa nu favorizeze imigranți ilegali.



#49
gigifenomen

gigifenomen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 02.07.2015
te indoiesti deci existi.

cand platesti impozite fortat, sub amenintarea puscariei, trebuie sa primesti ceva de calitate, tangibil si palpabil in schimb, daca nu ai mentalitate de sclav blazat that is.

la noi, drumurile sunt praf, spitalele sunt macelarii, scoala e la pamant, armata e o gluma proasta samd.

nu mai asuma chestii cand e clar ca habar nu ai in ce tara traiesti (daca traiesti aici).

neamtu plateste impozite dar primeste ceva in schimb, de calitate, tangibil. si la aia povara fiscala e mai mica decat la noi, raportat la venituri. mult mai mica. nu numai la ei, in toate tarile cu apa calda.

si nici acolo nu e normal prin definitie sa platesti bir ca un sclav, dar lumea s-a obisnuit cu neo sclavia si acum e normal sa dai jumate din ce faci bir, ca de restul iti permiti o viata ok si preferi sa nu iti pui intrebari, ca nu mai e la moda sa gandesti singur.

Edited by gigifenomen, 05 August 2015 - 07:35.


#50
X-plane

X-plane

    ANTICOMUNIST.

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,838
  • Înscris: 15.03.2006
Se discuta despre Marea Britanie. ... Daca poți sa pricepi...

Fenomenule

#51
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006

View PostRosebud09, on 04 august 2015 - 20:54, said:

Statul sa faca, statul sa dreaga, nu eu! Altii deci.

Statul nu are masuri impotriva.... Dar ce e "statul" ala? Cine? E ceva asa, abstract, care trebuie sa se ingrijeasca? Cetatenaul n-are nici o raspundere, nu face si el parte din "stat" ?Sau pentru voi "statul" inseamna doar cei cativa de la conducere?

Cetateanu crede ca daca plateste taxe, si-a facut datoria, altii trebuie sa se ingrijeasca de treburi, el poate sta linistit cu berea in fata. Daca "statu" nu reuseste sa faca treaba, din diferite motive, ce ar trebui sa faca cetateanul? In cazul de fata, sa bage bete in roate, gazduind ilegali? Si dupa aia sa se planga de ei?

Eu vad asa, o reactie violenta, la orice inseamana stat, toti vor libertate, ne-amestecul statului, si cand ala nu se amesteca, de ce nu se amesteca. Cand lasa unele lucruri pentru rezolvat de cetateni, ca de ce lasa, ca de-aia e "platit".

Pai , fratele meu alb , sa iti explic urmarea logicii tale. Statul , cica nu are voie sa ii opreasca ca ii discrimineaza . Ala intra in tara si isi pune cortul in fata usii tale. Tu , nu il primesti inauntru , ca te baga statul la puscarie. ala , isi ia un avocat platit de cine stie ce organizatie pentru protectia minoritatilor si te da in judecata ca i-a murit plodul de frig in fata casei tale . Se aduna toti si plang pe peluza ta , vin televiziunile , apare un curent pro-imigranti si politicienii degenerati si corupti intorc macazul si te acuza de rele tratamente aplicate imigrantului . Ba mai mutl , ca sa te dea exemplu , iti confisca casa si o face colivie de ...pasari negre cu cioc puternic din familia Chordata , clasa Aves , ordinul Passeriformes , familia Corvidae , gen Corvis , specia Cornix ....scuze .....casa sociala pentru persoane de culoare defavorizate . Da , dom'le , vreau sa primesc ceva pentru taxe . Auzi tupeu pe capul meu ! Vreau legi simple , care sa se aplice tuturor . Nu vreau sa scrie pretul corect doar pe amenzile mele . si da , este elucubrant si numai faptul ca unii pot avea o gandire diferita . Chestiile acestea tin de logica lucrurilor , de regulile bunului simt , de ordinea fireasca ....nu de populismul si lipsa de coloana vertebrala a politicienilor .

#52
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Lumea occidentală decade din cauză că-i mult prea umană.
Trebuie un reset.

#53
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 14.04.2010
MAi fratilor, albi si negri, voi nu intelegeti ca nu exista perfectiune? Pe principiul asta putem sa ne gandim ca politia e platita din buzunarul meu si pt asta nu ar trebui sa existe criminalitate si hoti de buzunare, pt ca de... de ce ii platesc? Imigrantul ilegal este ca orice alt infractor pe care daca il ascund sub acoperisul meu sunt pasibil de puscarie! La fel cum cei ce angajeaza la negru sunt drastic sanctionati!
Cineva zicea de Germania... nici nu iti imaginezi cati imigranti ilegali sunt acolo, doar ca nu e asa mare tam tam ca in UK... inca nu m-am prins de ce...

#54
gigifenomen

gigifenomen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 02.07.2015

View Posttomaso, on 05 august 2015 - 08:40, said:

Lumea occidentală decade din cauză că-i mult prea umană.
Trebuie un reset.

bunastarea si prosperitatea tampesc, asta e clar

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate