Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Cum racim ceva la o anumita temperatura?
Last Updated: Nov 11 2015 19:40, Started by
Eduardo-S
, Jun 20 2015 21:01
·
0
#19
Posted 20 June 2015 - 23:01
Pai tu vrei sa afli raspunsul la intrebare, sau vrei sa faci parada de cunostinte?
Se pare ca ai primit solutii, dar esti peste ele. |
#20
Posted 20 June 2015 - 23:16
Eduardo-S, on 20 iunie 2015 - 21:01, said:
Vreau sa racesc un recipient cu lichid la o anumita temperatura - sa zicem -5 grade. Cum fac asta cand congelatorul raceste la -18 grade? vrei sa racesti fix pana la -5 grade? nu vei reusi daca nu convingi cumva congelatorul sa raceasca pana la -5 grade. daca planuiesti sa mentii acel lichid la temperatura respectiva, atunci chiar ca n-ai nici o sansa. |
#21
Posted 21 June 2015 - 00:12
_Smiley_, on 20 iunie 2015 - 23:16, said: asta-i din ciclul "cum pot face o chestie pe care n-o pot face, fara sa folosesc ceva ce mi-ar permite sa reusesc?" vrei sa racesti fix pana la -5 grade? nu vei reusi daca nu convingi cumva congelatorul sa raceasca pana la -5 grade. daca planuiesti sa mentii acel lichid la temperatura respectiva, atunci chiar ca n-ai nici o sansa. Atât timp cât gheata se topește, temperatura va fi constantă. Cred ca am explicat destul de clar. Apă dulce se va topi la 0 grade, saramura la minus 12. (La presiune aatmosferică normală) Altfel....dacă scădem presiunea, punctul de fierbere scade. Astfel, la o presiune foarte scăzută, apă nu mai poate există în stare lichidă. Poate fi atins punctul în care temperatura de fierbere să fie egala egală cu aceea de îngheț. Astfel se obține gheață la scară industrială (există o astfel de instalație de producere a gheții la o mină de diamante din Africa de Sud) Gheața e necesară pentru răcirea minei. Dacă nu mă înșală memoria, mina are 3000 metri adâncime și temperatura ar depăși 50 de grade fără răcire. În instalație, prin scăderea presiunii, apă e adusă în stadiul de fierbere. Cum fiecare gram de apăevaporata cconsumă peste 600 calorii la evaporare, energia e luată din apă. Astfel, temperatură apei scade rapid. O calorie e cantitatea de căldură necesară unui gram de apă pentru a-i crește temperatură cu un grad Celsius. Practic apa ingheață fierbând. |
#22
Posted 21 June 2015 - 05:24
ce spui tu sunt chestii teoretice care pot fi implementate intr-un mediu propice.
el n-are decat un congelator si poate un termometru de camera . |
#23
Posted 21 June 2015 - 05:53
Da, foarte simplu pot fi făcute experimente, cu apă având diverse concentrații de sare.
În timpul topirii temperatura se menține constantă, până la topirea ultimei bucățele de gheață. Prin experimente, pot fi obținute diverse temperaturi constante, atât cât ne dorim. De exemplu minus 4,7*C, sau minus 8,2*C, etc., în intervalul 0*C minus 12*C. Asta cu apă sărată, dar pot fi puse și alte substanțe în apă. Clorura de calciu îngheață la temperaturi mai joase de atât. Nu știu la ce e utilă menținerea unui corp, obiect, etc. la o anumită temperatură fixa, dar spun ca se poate, cu mijloace obișnuite. Doar un congelator, apă, sare. Un cântar f. precis, și un termometru. Timp să ai. |
#24
Posted 21 June 2015 - 11:35
_Smiley_, on 21 iunie 2015 - 05:24, said:
ce spui tu sunt chestii teoretice care pot fi implementate intr-un mediu propice. el n-are decat un congelator si poate un termometru de camera . Nu poate folosi congelatorul (frigiderul), mai mult se chinuie deschizandu-l din cand in cand sa vada la ce temperatura a ajuns. Si cu termometrul de camera nu faci nimic. Ai nevoie de unul de laborator cum am zis, sau de unul electronic cu sonda, se gasesc pe net la preturi acceptabile. Iar solutia cu lada frigorifica si cu amestecul de apa-sare (saramura, cum spunea si Rixthinna mai sus) este cea mai simpla, rapida si ieftina. Pentru varianta propusa de Rixthinna, poti elimina termometrul daca masori precis cantitatea de sare - se poate face usor cu un cantar electronic de bucatarie. |
#25
Posted 15 July 2015 - 15:36
Voi aburiti omu. Eduardo fa ce zic: masoara in cat timp scade temperatura termometrului de la +15 la 13 apoi 10 7 5. Calculezi cat scade intr-un minut. Calculezi cat timp iti trebuie pana la -5
Presupunand ca scaderea e uniforma Temperatura apei nu termometrului |
#26
Posted 25 July 2015 - 23:21
Greu tare sa-ti iei un termometru IR cu 90 lei si sa masori apa aia inghetata.
Edited by N62B44, 25 July 2015 - 23:22. |
#28
Posted 23 September 2015 - 13:25
Eduardo-S, on 20 iunie 2015 - 21:14, said:
Pai ingheata apa la zero grade, cum ii masor temperatura sa stiu ca a ajuns la -5? Si nu am cum sa pun termometrul intr-o sticla. O sa arate temperatura din congelator oricum. Si nu am chef nici sa scot si sa bag sticla din congelator sa masor temperatura de mai multe ori. Eu folosesc unul similar (doar ca e cu tija ascutita si numai pentru temperaturi pozitive) pentru carnea de vita la cuptor, care imi place medium-rare. In cuptor sunt 160-180 de grade, dar el imi masoara temperatura din interiorul carnii si stiu ca e gata cand aceasta ajunge la 58 de grade |
|
#29
Posted 11 November 2015 - 19:40
Eduardo-S, on 20 iunie 2015 - 21:01, said:
Vreau sa racesc un recipient cu lichid la o anumita temperatura - sa zicem -5 grade. Cum fac asta cand congelatorul raceste la -18 grade? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users