Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Cum racim ceva la o anumita temperatura?

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1
Eduardo-S

Eduardo-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 26.05.2015
Vreau sa racesc un recipient cu lichid la o anumita temperatura - sa zicem -5 grade. Cum fac asta cand congelatorul raceste la -18 grade?

#2
Mr_Who

Mr_Who

    The One

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,728
  • Înscris: 24.11.2005

View PostEduardo-S, on 20 iunie 2015 - 21:01, said:

Vreau sa racesc un recipient cu lichid la o anumita temperatura - sa zicem -5 grade. Cum fac asta cand congelatorul raceste la -18 grade?

Il bagi in congelator si cand ajunge la -5 grade il scoti.

#3
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010
Pui un termomentru in vas si verifici temperatura, pana cand termometrul va indica gradatia dorita.

#4
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,472
  • Înscris: 17.04.2006
Masori temperatura des?

#5
Eduardo-S

Eduardo-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 26.05.2015
Pai ingheata apa la zero grade, cum ii masor temperatura sa stiu ca a ajuns la -5? Si nu am cum sa pun termometrul intr-o sticla. O sa arate temperatura din congelator oricum. Si nu am chef  nici sa scot si sa bag sticla din congelator sa masor temperatura de mai multe ori.

#6
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010
Daca pui termometrul in lichid, acesta nu va indica temperatura frigiderului, ci pe cea a mediului inconjurator, adica a ceea ce se afla in imediata sa apropiere. Altfel, ne-ar fi greu sa ne luam temperatura, nu-i asa?

#7
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,472
  • Înscris: 17.04.2006
Nu ai chef....
Monteaza un termostat la congelator care decupleaza curentul cand scade temperatura sub -5 grade si cupleaza cand urca peste -5 grade. Ai chef?

Edited by Sef-chenko, 20 June 2015 - 21:19.


#8
Eduardo-S

Eduardo-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 26.05.2015
Eu caut o metoda mai simpla...Uitati la ce m-am gandit:
Sa zicem ca amestec niste alcool in apa si obtin o solutie de aproximativ 10%. Aceasta ingheta la -5°. Daca o racesc in congelator peste noapte, dimineata o sa aiba -18°. Apoi, daca o las sa se dezghete, in momentul cand incepe sa se formeze apa pe fundul recipientului iar gheata ramane deasupra, o sa aiba acea apa si o sa obtin o temperatura de -5° constanta pe fundul recipientului?

#9
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,472
  • Înscris: 17.04.2006
Pai vrei exact -5 grade sau undeva intre -2 si -8?

#10
_Dadi_

_Dadi_

    Martian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,154
  • Înscris: 01.05.2015
Incearca cu azot lichid....

#11
Eduardo-S

Eduardo-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 26.05.2015

View PostSef-chenko, on 20 iunie 2015 - 21:27, said:

Pai vrei exact -5 grade sau undeva intre -2 si -8?

Cum adica?

#12
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010

View PostEduardo-S, on 20 iunie 2015 - 21:25, said:

De metodele noastre nu aveai chef..si erau usoare si precise. in schimb, ai venit cu o solutie..de care eu nu am chef. Glumesc, daca tu crezi ca este mai ok asa, spor!

#13
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,472
  • Înscris: 17.04.2006
Adica.. una e sa racesti ceva pana cand consideri ca are -5 si alta e sa aiba exact -5.

#14
Eduardo-S

Eduardo-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 26.05.2015
Vreau sa stiu daca in momentul in care o sa inceapa sa se topeasca treptat gheata, apa rezultata o sa aiba -5 grade?

#15
tom_1133

tom_1133

    utilizator Linux Mint

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,716
  • Înscris: 10.02.2011
@Eduardo-S, fa ce iti zic si vei avea efectul scontat  Posted Image

Fa rost de o cutie de carton sau de plastic, nu conteaza ! o cutie sa fie;
iei un sac de gunoi din acela mare si il bagi in cutie invelind si marginile;
in cutie bagi gheata, multa gheata ! apoi in mijlocul ghetii bagi ce vrei sa se raceasca si cu un termometru verifici pana se ajunge la temperatura dorita de tine !

Ca sa iti faci o idee, urmareste clipul asta
Spoiler


#16
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,183
  • Înscris: 27.06.2007

View PostEduardo-S, on 20 iunie 2015 - 21:35, said:

Vreau sa stiu daca in momentul in care o sa inceapa sa se topeasca treptat gheata, apa rezultata o sa aiba -5 grade?
la -5 grade nu e apa, e gheata; apa apare de la 0 sau +1 in sus

#17
crouchot

crouchot

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 569
  • Înscris: 03.12.2014
Oricat o dai cotita, ai nevoie de un termometru - pentru precizie, unul cu mercur, de laborator, cu gama de ex. -50...+ 150 grade.
Nu ai nevoie de frigider.
Apoi, trebuie sa improvizezi un calorimetru - adica, doua cutii una in alta, cu izolatie intre ele - cel mai simplu, poti folosi o lada izoterma pentru carat berea la picnic.
Ii dai o gaura in capac, pe unde vari termometrul, care va ajunge in vasul cu lichidul respectiv.
In cutie torn gheata amesecata cu sare grunjoasa de bucatarie, sarea coboara temperatura amestecului teoretic pana la minus 14 grade, practic probabil pana la minus 8..10 grade.
Apoi astepti pana coboara temperatura la minus 5 si gata.
Metoda e testata si functioneaza.
Gaura din capacul lazii o poti astupa cu un dop.Posted Image

#18
Rixthinna

Rixthinna

    Khenifra

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,096
  • Înscris: 19.04.2015
Solutia e mai simplă:

Saramura îngheață la minus 12 grade.
Adică apă saturată cu sare.
Dacă. reducem concentrația de sare, punctul de îngheț crește.
Apa oceanică îngheață pe la minus 2 grade.
Facem ceva calcule și aflăm concentrația de sare necesară pentru a obține o
temperatură de îngheț de minus 5 grade.
Cu apă înghețată având concentrația temperaturii de iîngheț de minus 5 grade răcim corpul ce vrem să îl aducem la minus 5 grade.
Atât timp cât lichidul de răcire (acea saramură) mai are gheață, temperatură de topire va fi constantă, anume minus 5 grade.
Dacă avem concentrația de sare exactă, nu mai trebuie termometru.
În paletă 0 minus 12 grade ne descurcam variind concentrația de sare.
Clar?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate