Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Cu mașina prin Grecia

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
1194 replies to this topic

#667
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Am ajuns ieri în Sarti, pentru a doua oară în acest an. Drumul a fost făcut în condiții bune, cu excepția incidentului relatat și la topicul "Cu mașina în vacanță prin Bulgaria".
Dar s-o luăm de la început.
Taxa de autostradă, la Promahonas, se menține constantă. Până la joncțiunea autostrăzii cu Egnatia Odos nu mai este niciun alt punct de taxare și nici șantier pentru vreunul.
Porțiunea de drum execrabilă, de după Sidirokastro, a intrat în lucru, în sfârșit. Pe banda 1 nu se circulă, se lucrează. Pe banda 2 se poate circula cu 80 km/h fără probleme, cu excepția a două zone (una este într-o curbă ușoară la dreapta), unde carosabilul e bombardat, dar se poate trece cu 50 km/h. În rest, carosabilul este excelent. Sunt porțiuni unde se poate coborî economic, cu frână de motor, cu viteză constantă. Eu am ales 120 km/h.
Autostrada, de la vamă la Egnatia Odos, a fost aproape liberă, cu totul cred că am numărat 20 de mașini care m-au depășit. Am mers calm, cu 90-120, ca să mă relaxez.
Este aglomerație foarte mare pe centura Salonicului. Unii se opresc la diferitele atracții din jurul orașului, alții aleg să meargă la Nea Moudania. După Nea Moudania drumurile sunt libere, atât pe Sithonia cât și pe Kassandra (din câte am putut vedea).
Incidentul de pe centura Salonicului se putea termina urât. Din fericire, după 13 ore la volan am avut reflexele bune și am putut evita o nenorocire.
Primul echipaj de poliție, semnalizat cu farurile, a fost la intrarea în Kalyves: o dubiță a poliției, cu doi polițiști lângă ea. Următorul echipaj aștepta în centru, două mașini de poliție cu câte trei polițiști fiecare. Al treilea echipaj era plantat undeva înainte de Elia, n-am reținut locul, acolo se aglomerase traficul puțin mai mult.
În rest, drumuri frumoase și destul de libere, mai ales de la Nikiti la Sarti. Am ales din nou varianta prin Toroni și Porto Koufo și cred că la asta rămân și la întoarcere.
Stațiunile sunt aglomerate, nu se cunoaște că e luna septembrie. Sunt și copii în stațiuni, de parcă n-ar fi început școala.
Sarti este neschimbată din toate punctele de vedere. La fel ca în august, și în septembrie este la fel: aglomerație pe străzi, la taverne (deși poți găsi mai ușor o masă liberă), în parcări (dar am găsit loc liber în fața vilei), urmează să vedem cum e pe plajă.

#668
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
Salutare !

În Thassos s-a mai făcut un drum de acces către Porto Vathy Marble Beach și Saliara Marble Beach. Din drumul Limenas - Panagia se poate coborî direct la Porto Vathy prin carieră. Sunt 5,7 km de drum neasfaltat dar bine întreținut cu praf de marmură. L-am folosit la coborâre, la urcare am preferat drumul vechi ce iese la Makriammos, deoarece e mai scurt (doar 4,3 km de jos de la Saliara) și panta e mai blândă. De asemenea, se pare că s-a amenajat decent și ieșirea directă pe curbă de nivel spre Skala Panagia (adică este indicator pe un bloc de marmură, dar am preferat să nu fac experiențe - am ieșit pe la Makriammos, așa cum am mai spus).

După debarcarea de la Keramoti în drum spre Kavala am ales drumul pe la Agiasma și aeroport, apoi n-am mai intrat pe EO, am mers pe național excelent (cu 100 - 120 la oră).
În Kavala am găsit ușor loc de parcare chiar în fața unei gyroserii, așa cum se vede în poză:
Attached File  Kavala1.jpg   192.97K   42 downloads.

A fost perfect, pe trotuar erau mese, am stat chiar lângă mașină, care era parcată oblic. Parcarea e cu albastru (aka se plătește), dar am întrebat alături la chioșcul de ziare și țigări și mi-au spus că e ok, nu trebuie să plătesc nimic. Dar era 18 septembrie, ora 15, nu știu ce e în vârf de sezon.

Din mijlocul Kavalei până la vama Makaza am făcut fix 1 oră și 10 minute, exact cât am făcut și pe 13 septembrie de la Makaza la Keramoti.
Însă acum la ora 17 am avut 9 mașini în față și din cauza uneia cu număr de Belgia a durat 13 minute trecerea prin vamă (la celelalte - inclusiv la noi a durat maxim 10 secunde - doar s-au uitat la buletine). La ducere eram singura mașină dimineața la ora 6 fără 10 și a durat tot 10 secunde trecerea.


Sănătate și bine v-am regăsit !

#669
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Sâmbătă, 22 septembrie, la ora 9:30 plecam din faţa vilei Kleio din Sarti către casă. Am lăsat maşina să meargă din inerţie, cu "a-ntâia", pe aleea de lângă plajă, deşi la un moment dat a trebuit să intru pe o stradă laterală ca să fac loc unui autocar, blocând astfel pe cineva timp de 30 de secunde. Dar nu mă mai săturam privind marea, care redevenise liniştită după ce, timp de trei zile, avusese valuri mari, numai bune de aruncat în ele.
Prima oprire a fost la Panorama Kalamitsi; nu se poate să fii pe Sithonia şi să nu bei un frappe acolo, în grădina aia minunată. Vârful muntelui Athos era singurul vizibil din centura de nori care înconjura muntele.
La restaurant era şi un căţeluş simpatic care, după ce ne-a lătrat cu teamă, s-a împrietenit apoi cu noi şi s-a jucat cât am stat acolo.
Următoarea oprire a fost în Nikiti, unde am mai turnat puţină benzină în rezervor. Shell 95 = 1,73 euro litrul.
Penultima oprire a fost la Mediterranean Cosmos. Crezusem că aveau la vânzare tableta Samsung Galaxy Tab S4, dar încă nu o aveau. Am putut vedea, însă, noua trufanda de la Samsung, Note 9. Frumos, dar nu atât de convingător încât să dau şi banii pe el.
Era aglomeraţie mare în mall, în special de copii. Era campania Back to School susţinută de Lego; tot felul de figurine, de diorame, de jucării, în toate intersecţiile de alei din clădire. Copiii aveau la dispoziţie cutii întregi cu piese Lego, din care să construiască ceea ce trebuia. Animatorii şi supraveghetorii nu-şi vedeau capul de treabă. Foarte frumos. Într-un loc erau doi roboţi Lego care se confruntau, acţionaţi de motoraşe telecomandate.
Centura Salonicului era, ca de obicei, foarte aglomerată. Vara rezistă, la Salonic erau 30 de grade şi un cer albastru şi senin care ne chema înapoi spre Halkidiki.
De la Salonic la Promahonas s-a mers şnur, pe drum impecabil şi liber între Salonic şi vamă. Numai bulgarii şi românii treceau pe acolo, nu cred că am văzut mai mult de trei maşini cu numere de Grecia.
În vamă, deşi am avut vreo 25-30 de maşini în faţă, n-am stat decât 3-4 minute. O privire la CI, la feţele noastre bronzate şi atât.
La Hellenic Free Shops, culmea, nu era aglomeraţie (în magazin), deşi un autocar cu români era acolo când am ajuns. Probabil că n-au găsit nimic interesant şi au ieşit repede.

Singurul echipaj de poliţie întâlnit pe traseul Sarti-Promahonas a fost la semaforul din intersecţia cu drumul care coboară de la Polygyros; maşina era trasă undeva la umbră şi un poliţist se uita pe smartphone.

#670
cata

cata

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,049
  • Înscris: 16.02.2002
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că, în conformitate cu datele puse la dispoziţie de Serviciul de Meteorologie din această ţară, este în plină desfăşurare fenomenul de vreme nefavorabilă numit "Xenofon" şi uraganul "Medican".

Sunt prognozate rafale de vânt foarte puternice, care vor ajunge până la 9-10 Beaufort (viteză de aproximativ 95 km/h cu valuri peste 10-12 m) şi care creează probleme în transportul maritim. Pentru joi, autorităţile portuare au interzis plecarea vapoarelor din porturile Pireu, Rafina şi Lavrio, a informat un comunicat al MAE.
Potrivit sursei citate, în următoarele zile urmează să ajungă şi uraganul Medican, cu vânturi puternice până la 12 Beaufort (viteză de peste 118 km/h şi valuri de peste 16 m), care se aşteaptă să lovească coastele din sudul Mării Ionice.
De asemenea, nu se efectuează niciun transport maritim spre golful Argosaronic, iar liniile maritime Rio-Antirrio, Glyfa Fthiotida-Agiokampos, Ag. Marina - Nea Styra, Arkitsa - Edipsos, Kavala - Prinos, Alexandroupolis -Samothrace, Corfu - Lefkimmi sunt închise. Totodată, nu se efectuează nicio cursă maritimă pe ruta Zakynthos - Killini şi Kefalonia- Killini. Linia maritimă Keramoti - Limenas din Thassos este deschisă.
Sunt prognozate rafale de vânt foarte puternice, care vor ajunge până la 9-10 Beaufort (viteză de aproximativ 95 km/h cu valuri peste 10-12 m) şi care creează probleme în transportul maritim. Pentru joi, autorităţile portuare au interzis plecarea vapoarelor din porturile Pireu, Rafina şi Lavrio, a informat un comunicat al MAE.
Potrivit sursei citate, în următoarele zile urmează să ajungă şi uraganul Medican, cu vânturi puternice până la 12 Beaufort (viteză de peste 118 km/h şi valuri de peste 16 m), care se aşteaptă să lovească coastele din sudul Mării Ionice.

Edited by cata, 27 September 2018 - 14:05.


#671
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Am plecat în Grecia (15-22 septembrie) în plină alertă de călătorie privind virusul West Nile răspândit de ţânţari. Alerta a fost emisă de MAE, deci era oficială.
Rezultatul? Am fost înţepat de ţânţari, i-am asasinat în timp ce făceau oral cu mine, vreo trei am omorât şi pe pereţii vilei, dar iată-mă viu şi sănătos.
Valuri de 16 m? Asta înseamnă tsunami. Mai tăiaţi din ele, dă-le-n spanac...

Pe ruta Nydri-Kefalonia erau de ajuns câteva vălurele pentru ca ferry să nu mai circule. Mulţi au fost bulversaţi din cauza asta. Şi nu se emitea nicio alertă.

Apropo de cei care se îneacă la Eforie şi Costineşti: în Sarti am prins valuri de 2 m înălţime, chiar două consecutiv. Nu s-a înecat nimeni.

Oricum aş face, tot cu virgulă dă.

Este foarte interesant cum MAE emite alerte pentru cetăţenii care doresc să tranziteze Grecia, să nu o facă.
Păi, dacă merg de la Sidirokastro la Serres, sau de la Salonic la Metsovo, ce risc am? Singurul risc este acela al creşterii taxelor de autostradă, în varianta a doua.
Grecia are multe zone frumoase care nu sunt pe litoral şi unde mănânci şi te cazezi mai bine decât pe litoral.
Eu sunt de acord că turismul românesc suferă din cauza asta, dar mai uşurel, mă băieţi... valuri de 16 m...

#672
cristiany

cristiany

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,871
  • Înscris: 16.04.2007

 PSC, on 28 septembrie 2018 - 13:04, said:

Eu sunt de acord că turismul românesc suferă din cauza asta, dar mai uşurel, mă băieţi... valuri de 16 m...
Cred ca acele valuri de 16 metri sunt in larg, pentru ca daca ar fi in apropierea țărmului, ar ramane grecii fara multe localitati de pe coastă ...

#673
callatis06

callatis06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 26.01.2007

 OvidiuNS, on 19 septembrie 2018 - 23:10, said:

În Thassos s-a mai făcut un drum de acces către Porto Vathy Marble Beach şi Saliara Marble Beach.

Anul acesta am avut ocazia să merg pe un alt drum spre Marble beach. Este vorba de drumul dinspre Skala Panagia, pe coastă. Este un drum destul de bun și pentru o mașină cu garda la sol mai joasă. În plus este mai scurt, nu trece decât tangențial prin cariera de marmură,  așa că adio praf alb.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Vddm2TTXIXg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by callatis06, 29 September 2018 - 05:42.


#674
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

 PSC, on 28 septembrie 2018 - 13:04, said:

... Valuri de 16 m? Asta înseamnă tsunami. Mai tăiaţi ...

PSC, nu au ce tăia, acela e adevărul, caută pe google cu cheia "scara Beaufort".
Iar Captain Aristidis parcă la gradul 7 era oprit să circule, adică valuri de vreo 4 metri. Evident că nu vorbim despre valurile ce se sparg pe plaje, ci de valurile ce se formează în larg.

În rest sunt de acord cu tine în ce priveşte "alarmismul" de la MAE

Ce mă miră este că se circulă între Keramoti şi Limenas, dar e destul de clar unde forţa vântului e cea mai mare, nu în acea zonă.


Sănătate şi tcb !

#675
budlight

budlight

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,614
  • Înscris: 05.05.2011

 OvidiuNS, on 29 septembrie 2018 - 10:06, said:


PSC, nu au ce tăia, acela e adevărul, caută pe google cu cheia "scara Beaufort".
Iar Captain Aristidis parcă la gradul 7 era oprit să circule, adică valuri de vreo 4 metri. Evident că nu vorbim despre valurile ce se sparg pe plaje, ci de valurile ce se formează în larg.

În rest sunt de acord cu tine în ce priveşte "alarmismul" de la MAE

Ce mă miră este că se circulă între Keramoti şi Limenas, dar e destul de clar unde forţa vântului e cea mai mare, nu în acea zonă.


Sănătate şi tcb !

E unitatea de masura maritima pentru intensitatea vantului.

12 beaufort inseamna peste 120 km/ora.

#676
daniel_LNC

daniel_LNC

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,231
  • Înscris: 07.03.2010
Salutari,

Vesti un pic cam proaste vin cu 2019 ptr cei care vor tranzita Ioania Odos intre Ioanina si Patra.

De la 1 ianuarie cresc taxele ptr 2 din cele 3 porti: prima ramane la ceeasi bani 3 euro urmatoarea la 3.55 iar cea de-a 3 a poarta va fi de 3.15 ( cresterile sunt infime de cca 5 centi si 10 centi ptr pod )

Podul Antirio va creste de la 12.60 la 12.70 euro

detalii avem si pe:  www.neaodos.gr

Attached Files


Edited by daniel_LNC, 29 December 2018 - 07:58.


#677
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,891
  • Înscris: 22.12.2005
Salonicul - dezastru - aglomeratie si "bronzati" in zona Turnul Alb si faleza.

De parcare nu mai zic! MARE MARE Atentie - politia era "calare " pe toate neregulile. Cred ca au dat la amenzi de numa' numa.

Trafic ok in rest ( Autostrada si zona Volos).

#678
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

 foxbat, on 29 decembrie 2018 - 11:27, said:

Salonicul ... De parcare nu mai zic ...

Noi de fiecare dată am găsit loc de parcare gratuit pe strada dintre Muzeul Arheologic şi Muzeul Bizantin.
Orele s-au încadrat de fiecare dată între 12 şi 17.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 29 December 2018 - 13:06.


#679
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,891
  • Înscris: 22.12.2005

 OvidiuNS, on 29 decembrie 2018 - 13:06, said:

Noi de fiecare dată am găsit loc de parcare gratuit pe strada dintre Muzeul Arheologic şi Muzeul Bizantin.
Orele s-au încadrat de fiecare dată între 12 şi 17.


Sănătate şi tcb !

sa tra. Am gasit si io. Ziceam doar ca era full de full. De inteles oarecum. Soare big time, zi de lucru si de sarbatoare..
am stat la coada la bancomat ..daca ti poti imagina..

oricum e un lucru cert - nu se mai  intra in oras pe 4 roti decat daca esti masochist. un fel de Lipscani ..
asta e viata. Acum ~ 10 ani era vis . acum- ca peste tot, globalizare.
de "brunetii" ce incercau sa vanda chestii nu mai zic .  Norocul meu era Ari ( catelul) - cand il vedeau ..cautau alt 'fraier".

#680
patraulea100

patraulea100

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 773
  • Înscris: 21.01.2008
De la 1 ianuarie cresc taxele rutiere pentru autostrăzile din Grecia. Dacă călătoriţi pe autostrada Egnatia Odos (autostrada centrală) pentru sărbătorile de Anul Nou, în multe cazuri se va dovedi că la dus aţi plătit o taxă mai mică de drum, relatează postul public de radio de la Sofia.
De la 1 ianuarie 2019, creşte preţul pentru un km parcurs pe autostrăzile din Grecia. De la 3 eurocenţi, cât a fost până în prezent, se va ajunge la 5 eurocenţi pentru autoturisme. Nu se schimbă preţul pentru Promahonas, însă la intrarea în Macedonia taxa se schimbă de la 1,80 de euro la 3 euro. Între Igumeniţa şi oraşul Ianina, pe un segment de 68 de kilometri, preţul va creşte de la 2,10 euro la 3,40 de euro. În locurile în care taxa de până acum corespunde ca kilometri noului mod de calcul, preţul se păstrează. Gratuit vor călători în Grecia doar şomerii, în cazul în care ei conduc maşina.
Se aşteaptă ca majorarea taxelor să provoace proteste din partea mişcării „Nu achităm”, care deseori blochează casieriile de pe autostrăzi.
Finuti, grecii astia!!!Posted Image Posted Image Posted Image

#681
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,891
  • Înscris: 22.12.2005
Acum zici??am baut tzipouro de toti banii.o iau pe nationale spre casa

#682
marian.bazavan

marian.bazavan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,168
  • Înscris: 05.09.2007
LA MULTI ANI !!!! Sa aveti vacante cat mai placute si fericite alaturi de cei dragi !!!!

#683
marian.bazavan

marian.bazavan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,168
  • Înscris: 05.09.2007
Salut, va rog o varianta de traseu Lefkada - Salonic cu trecere prin Larisa.
Acest traseu face parte din vacanta planificata in vara asta, varianta Grecia. Mai exista si varianta Turcia.
Fiind inca inceput de an ... nu sunt total hotarat in ce directie sa o apuc..

#684
Klaudio

Klaudio

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 27.02.2004

 patraulea100, on 31 decembrie 2018 - 16:06, said:

De la 1 ianuarie cresc taxele rutiere pentru autostrăzile din Grecia. Dacă călătoriţi pe autostrada Egnatia Odos (autostrada centrală) pentru sărbătorile de Anul Nou, în multe cazuri se va dovedi că la dus aţi plătit o taxă mai mică de drum, relatează postul public de radio de la Sofia.
De la 1 ianuarie 2019, creşte preţul pentru un km parcurs pe autostrăzile din Grecia. De la 3 eurocenţi, cât a fost până în prezent, se va ajunge la 5 eurocenţi pentru autoturisme. Nu se schimbă preţul pentru Promahonas, însă la intrarea în Macedonia taxa se schimbă de la 1,80 de euro la 3 euro. Între Igumeniţa şi oraşul Ianina, pe un segment de 68 de kilometri, preţul va creşte de la 2,10 euro la 3,40 de euro. În locurile în care taxa de până acum corespunde ca kilometri noului mod de calcul, preţul se păstrează. Gratuit vor călători în Grecia doar şomerii, în cazul în care ei conduc maşina.
Se aşteaptă ca majorarea taxelor să provoace proteste din partea mişcării „Nu achităm”, care deseori blochează casieriile de pe autostrăzi.
Finuti, grecii astia!!!Posted Image Posted Image Posted Image
In 2 ianuarie m-am intors din Grecia pe ruta Kavala - Evzoni (iesirea catre MK) Taxele au fost aceleasi ca si la dus (in 30.12.2018). Poate s-a amanat majorarea...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate