Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebare motor auto

Opel Astra K

Probleme sistem audio mașina

Radio care se incinge
 problema -amplificator cu tranzis...

Retragere bani din cont inainte d...

Plata cu cardul si bacsisul

Primire bani din Danemarca prin N...
 Alerta securitate Fedora Linux 40...

Problemuțe sistem audio ma&#...

Renovare balcon

installation has failed there was...
 Montura polara.....

Sfat inchiriere locuinta unei per...

Sursa stereo -> amplif mono

Dan Blondu vs. Marian Piciu
 

Vacanta in Grecia, dar unde?

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
2128 replies to this topic

#1621
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,523
  • Înscris: 14.03.2006

 sunandmoon, on 29 martie 2021 - 11:19, said:

am citit putin si de Parga, mai citesc. am vazut ca-s autocare si spre Lefkada, dar mi-e doar ca e prea lung drumul si cum nu dorm, as fi praf la sosire Posted Image  

Drumul este obositor catre Parga si acolo doar Valtos e mai ok ca plaja. Skiathos este iar o varianta ok, nu e foarte mult de mers cu autocar, e drept ca mergi si cu ferry, dar e acceptabil, insula e frumoasa, mica, cu bus-ul local o strabati usor. Singura problema la sejururile prin agentii este ca ai doar 7 nopti. Si zona Nikiti e ok, dar acolo e de preferat sa ai masina sa te misti.

#1622
sunandmoon

sunandmoon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 11.07.2012
kerkyra Posted Image multumesc . o sa tin cont de toate  sfaturile. sper sa gasesc ceva ok pt mine vara asta.


de agentia Europa Travel ati auzit?acolo sunt sejururi cu autocarul. da, e nasol ca-s doar 7 nopti...dar decat deloc...

#1623
qew

qew

    Tren International

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,752
  • Înscris: 05.11.2010

 OvidiuNS, on 29 martie 2021 - 11:46, said:

Dar în fine, dacă ţii neapărat să mergi în acest an în Grecia, reţine ideea cu Parga şi împrejurimile despre care am scris şi lasă Atena pentru momentele când vei avea mai mult timp la dispoziţie. Evident că e doar o sugestie ce am scris, şi aşa aş proceda eu, tu fă cum crezi că te avantajează, mai ales că "a simţi" Grecia poate să însemne multe lucruri şi nu ai dat suficiente detalii încă.


Sănătate şi toate cele bune !
Nu vreau sa vad doar statiunile, sau doar plaja, hotelul si tavernele cu turisti. Ca nu bat atata drum doar pentru asta. Vreau sa vad si cum traieste lumea, social, mai o tura cu tramvaiul, mai o piata, un supermarket. Orase si locuri pitoresti cu localnici. Nu ma pasioneaza neaparat aglomeratia, deci nu ma deranjeaza daca Grecia va parea pustie.

Multumesc de raspunsuri si sugestii.

Edited by qew, 29 March 2021 - 13:51.


#1624
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,413
  • Înscris: 23.04.2007

 kerkyra, on 29 martie 2021 - 12:05, said:

Drumul este obositor catre Parga si acolo doar Valtos e mai ok ca plaja.
Valtos-ul e super-plaja, chiar nu e nimic de reprosat, parerea mea.
Si Krioneri si Piso Krioneri care sunt "in fata" sunt f ok, numai ca e posibil sa fie aglomerate , chiar si acum in pandemie.
Iar Lichnos, e la mica distanta (cca 4km), cred ca sunt bus-uri, plaja fiind f f buna iarasi.
Mie Parga mi-ar place pt ce s-a cerut, e totul concentrat(oras, peisaj, castel, 1-2-3-4 plaje enumerate mai sus), taverne si priveliste de nota 10 in toate directiile, totul la botul calului.
Ca poti lua rent-a-car si vizita castelul lui Ali Pasha si cascada din Anthousa, pitorescul Sivota, Monumentul de la Zalongo(ala chiar e f frumos) sau Acheron Springs,excursie cu vaporas in Paxi-Antipaxi ,e cu totul alta poveste.

Edited by AdrianHH, 29 March 2021 - 14:17.


#1625
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,571
  • Înscris: 14.04.2008
sunandmoon,
Parerea mea e ca pt Lefkada ti-ar trebui masina. Mai repede Corfu (pe vest undeva). Parga ar fi iar o alegere buna, atentie insa unde e cazarea!
Am o prietena care acum 2-3 ani a fost cu autocarul, impreuna cu o colega si mama acesteia. Am fost multumite. O saptamana, in iunie, parca 150€/pers, in Thassos. Alte detalii nu cunosc.

#1626
sunandmoon

sunandmoon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 11.07.2012
dariuscha Posted Image multumesc . nu stiu Parga, dar daca ma voi hotari, voi citi asiduu. acum cu autocarul,7 nopti, fara  masa e cam 300 euro  in medie din ce am citit eu la agentii.in iulie.mai devreme nu pot.

#1627
AlinaFulg

AlinaFulg

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 27.03.2009

 sunandmoon, on 29 martie 2021 - 11:19, said:

Adrian Posted Image multumesc. da, m-am uitat si pt Sithonia. desi am mai fost anii trecuti o data pe Kassandra si o data pe Sithonia, cu tur de peninsula de fiecare data. dar, deh, eram copilot Posted Image  am citit putin si de Parga, mai citesc. am vazut ca-s autocare si spre Lefkada, dar mi-e doar ca e prea lung drumul si cum nu dorm, as fi praf la sosire Posted Image  spre Corfu m-am uitat initial, cu avion. sunt ceva banuti.mai  aprofundez Posted Image

aaa, Adrian, am citit "m-am  imbatat in zona aia", nu "imbaiat". unde mi-e gandu' Posted Image
Vă recomand să mergeți în Sarti, este suficient de animată zona, plaja in sudul stațiunii, în Sarti Nou este cu intrare lină în mare iar în zare se află Muntele Athos. De acolo puteți merge la Vourvourou la Karidi Beach, un golf cu apă limpede și caldă, situat la marginea unei păduri de pini. Este aproape și Kalamitsi, o plajă foarte frumoasă În  Halkidiki îmi place mult Sithonia, este mult mai verde decat Kasandra.Este de preferat să mergeti cu autoturismul pentru libertate de mișcare, dar sunt și agenții care fau sejururi în Sarti cu autocarul.

Edited by AlinaFulg, 29 March 2021 - 20:11.


#1628
sunandmoon

sunandmoon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 11.07.2012
Alina multumesc Posted Image in Sarti nu m-am cazat.

studiez, astept, studiez...sa vedem si ce anunta , cum putem pleca.

#1629
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,523
  • Înscris: 14.03.2006
Ceea ce am recomandat a fost tinand cont de ce a cerut Sunandmoon: traseu scurt cu autocar, incepatoare la condus, deci probabil nu va inchiria masina, asa ca mijlocul de transport e important si acolo, plaje in apropiere. Nu zic ca nu mi-a placut Parga, dar... drum lung si obositor (a si spus ca nu poate dormi in autocar), doar o plaja mai buna in apropiere (am stat doar pe Valtos, cele doua mai mici sunt cu pietre si au fost aglomerate), am fost cu vapor la Sarakiniko, am facut si croaziera, mi-a placut Parga, dar, cum am spus, am tinut cont de cerinte. Asa ca eu cred ca tot Skiathos s-ar potrivi.
Si da, stiu Europa Travel, chiar au oferte bune, dar sejur de 7 nopti, ca la toate agentiile, de altfel. Poti incerca insa doua sejururi legate, daca vrei mai mult.
In Sithonia mi-a placut mult iar, sunt multe plaje minunate, dar... iti trebuie masina.

Edited by kerkyra, 30 March 2021 - 08:24.


#1630
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,882
  • Înscris: 04.07.2010
Kerkira, 99% de acord. Acel 1% se referă la diferenţa de timp petrecut pe drum. De la Salonic până în Parga se face doar cu vreo 70 - 80 de minute  mai mult decât până în Volos, adică diferenţa e doar de vreo oră şi ceva. Iar până în Sarti se face doar cu vreo oră jumate' mai puţin faţă de Parga.
Adică diferenţele nu sunt mari.
Acuma, în loc de Leptikaria, mai bună ar fi plaja din Nei Pori, care e de top, dar nu ştiu dacă sunt prea multe variante de cazare în Nei Pori prin agenţie. Dacă sunt, clar merită mai mult Nei Pori faţă de Leptokaria. Şi poate uita de Sarti sau Parga, iar pe Skyathos poate ajunge printr-o croazieră din Nei Pori.

Dar, de fapt, nici nu contează prea mult alegerea, fata a spus că vrea neapărat Grecia, că moare de doru' ei.
Şi după o pauză de câţiva ani e de înţeles ...


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 30 March 2021 - 09:59.


#1631
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,523
  • Înscris: 14.03.2006
Asa este, diferenta este aceea, dar nu cu autocarul Posted Image Am fost, stiu despre ce vorbesc, mi s-a parut foarte lung si obositor drumul, si noi am mai mers asa.
Cred ca gaseste variante cazare + transport la Nei Pori, am dat eu o scurta cautare si am gasit cate ceva. Dar acolo mai mult de 7 zile, fata de Skiathos... nu prea ai ce face.

Edited by kerkyra, 30 March 2021 - 10:06.


#1632
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,882
  • Înscris: 04.07.2010

 kerkyra, on 30 martie 2021 - 10:05, said:

... dar nu cu autocarul  ...

Tu spui de Skyathos, nu ? În ideea că e mai aproape Volos de autostradă, comparativ cu Parga ?
Eee, s-ar putea să ia plasă cu treaba asta. Şi mă bazez pe ce am experimentat în 2009, când autocarul a ieşit de pe autostradă imediat după Larissa şi a mers până la Volos pe drum normal, ca să nu plătească 2 toll-uri. Plus că mai durează şi drumul cu ferry plus pe insulă până la cazare. E drept că pe ferry poate aţipi pe vreo canapea, dar nu diferă prea mult comparativ cu dormitul în autocar.
În cazul drumului spre Sarti, timpul dat de gmaps e semnificativ mai mic faţă de varianta cu autocarul, pentru că mergi mult mai mult pe drum normal faţă de Parga. Cu autocarul e posibil ca din Salonic în Sarti să faci tot atât cât din Salonic în Volos


 kerkyra, on 30 martie 2021 - 10:05, said:

... mi s-a parut foarte lung si obositor drumul ...

Iartă-mă, draga mea, dar nu cumva e doar o impresie ?
Şi eu am mers în perioada 2000 - 2010 enorm de mult cu autocarul, pe distanţe semnificativ mai mari. De exemplu am făcut 30 de ore din Brno până la Bucureşti, sau 33 de ore de la Paralia Katerini la Bucureşti (la începutul lui 2008, atunci când ne-am înzăpezit la Ruse). Şi mai pot da destule exemple cu drumurile la Viena sau în Croaţia şi Slovenia. Ce pot să spun e că uneori mi s-a părut drumul ok, iar alteori mi s-a părut prea obositor. Aşa încât cred că ţine de starea de oboseală pe care o ai în perioada drumului cu autocarul. Adică uneori pleci bine odihnit, alteori nu, şi contează mult mai mult decât diferenţa de o oră - o oră jumate'.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 30 March 2021 - 10:44.


#1633
sunandmoon

sunandmoon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 11.07.2012
kerkyra, Ovidiu   va multumesc mult Posted Image  citindu-va, ma si vad pe plaja mirosind valurile. le simt...astept si indicatiile si regulile autoritatilor  elene, intre timp m-oi decide si oi gasi ceva ok prin agentie. dar va citesc aici cu nesat si va multumesc Posted Image

va multumesc tuturor pentru sfaturi si informatii Posted Image

cei de la Europa Travel nu au varianta autocar pt Sithonia Posted Image

Edited by sunandmoon, 30 March 2021 - 10:56.


#1634
Ntim

Ntim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 01.02.2008
Nu sunt de acord cu cei ce TOT spun ca nu E BINE IN PARALIA SI OLIMPIC.

Sunt multi turisti care ajung in Paralia  ( buget)  de ce ii blamam ?!
Daca mergi in Paralia poti sa faci si baie si sa vizitezi zona din jur.  
Merge si cu AUTOBUZUL sau daca vreti autocarul , la fel merge si cu avionul sau cu masina personala, eu am fost in 2017 cu trenu care azi nu mai exista, da am fost la Paralia cu trenul.
Am fost si la Atena si in alte locuri.

Nu mai BLAMATI  Paralia  ca deveniti penibili sau spus altfel AROGANTI.

#1635
AlinaFulg

AlinaFulg

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 27.03.2009

 sunandmoon, on 29 martie 2021 - 20:48, said:

Alina multumesc Posted Image in Sarti nu m-am cazat.

studiez, astept, studiez...sa vedem si ce anunta , cum putem pleca.
Noi am fost in Sarti anul trecut, am plecat in Grecia chiar înainte de a se introduce testarea obligatorie anticipată. M-am felicitat apoi pentru decizia de a pleca cei drept luată in pripă, adică am vazut ca sunt tot mai multi bolnavi de Covid depistati la vamă și că s-ar putea introduce noi restrictii, prin urmarei joi ne-am hotarat să plecăm spre Grecia iar duminică eram deja  pe drum. Cazarea a fost rezervata pe net, pe booking com, in Sarti Vechi, la Vasiliki House. Sper să putem merge și anul acesta in Grecia, noi deja ne-am vaccinat. Unde în Grecia? Chiar nu m-am hotarat dar cred că tot în Halkidiki.

 sunandmoon, on 30 martie 2021 - 10:54, said:

kerkyra, Ovidiu   va multumesc mult Posted Image  citindu-va, ma si vad pe plaja mirosind valurile. le simt...astept si indicatiile si regulile autoritatilor  elene, intre timp m-oi decide si oi gasi ceva ok prin agentie. dar va citesc aici cu nesat si va multumesc Posted Image

va multumesc tuturor pentru sfaturi si informatii Posted Image

cei de la Europa Travel nu au varianta autocar pt Sithonia Posted Image
Va scriu in privat care este agentia ce ofera Sarti cu autocarul.

Edited by AlinaFulg, 30 March 2021 - 15:05.


#1636
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Ce locatie imi recomandati in Grecia, pentru vacanta de vara, unde litoralul este pietros si  apa cat mai curata posibil deoarece imi place sa fac snorkeling?Deplasarea  pana la destinatie,  o fac cu autoturismul personal.Imi displac zonele ecranate de diverse forme de relief.Aici ma refer la plajele care au in fata, o insula sau tarm.Initial mi-am propus sa reajung la mare in Italia insa datorita Covid-19, nu cred ca va fi posibil in acest an.Multumesc frumos.

#1637
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,571
  • Înscris: 14.04.2008
Recomandarile mele din locurile pe unde am fost si care ar intruni conditiile:
Corfu, zona de vest
Pelion, zona de est

#1638
Brainie

Brainie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,774
  • Înscris: 18.04.2007

 Ntim, on 30 martie 2021 - 12:35, said:

Nu sunt de acord cu cei ce TOT spun ca nu E BINE IN PARALIA SI OLIMPIC.

Sunt multi turisti care ajung in Paralia  ( buget)  de ce ii blamam ?!
Daca mergi in Paralia poti sa faci si baie si sa vizitezi zona din jur.  
Merge si cu AUTOBUZUL sau daca vreti autocarul , la fel merge si cu avionul sau cu masina personala, eu am fost in 2017 cu trenu care azi nu mai exista, da am fost la Paralia cu trenul.
Am fost si la Atena si in alte locuri.

Nu mai BLAMATI  Paralia  ca deveniti penibili sau spus altfel AROGANTI.

Arogant sau nu (vorbesc în numele meu), susțin că un sejur în Paralia merită numai ca să apreciezi ulterior oricare alt loc din Grecia. Din argumentele tale rămîn cam 1.5: mulți turiști merg și la Mamaia sau Eforie, asta nu le face interesante sau plăcute. Numai pentru baie iar sunt suficiente cele amintite mai înainte. Iar pentru baie în Grecia sunt alte locuri infinit mult mai atrăgătoare. De acord că ai câte ceva de vizitat (dar mai degrabă le vizitezi plecând din Leptokaria, Platamonas sau Nei Pori), și de acord că nu necesită un buget prea mare.

Am făcut în trecut un sejur acolo, și voi merge și anul ăsta, dar numai o noapte. E suficient pentru o plimbare de seară și eventual o baie.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate