Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

Centrale termice Motan

- - - - -
  • Please log in to reply
1109 replies to this topic

#685
zolak

zolak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 14.02.2006

 Tzicul, on 29 ianuarie 2018 - 19:09, said:

Cam cate centrale ai vazut tu pana acum? Eu doar cateva mii. Crede-ma ca stiu mult mai bine decat tine cu ce se mananca instalatiile.


Ai nimerit la fix cui sa faci "scoala"!  HaHaHa  Posted Image

#686
maricmanu

maricmanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 862
  • Înscris: 26.03.2006

 Tzicul, on 29 ianuarie 2018 - 19:09, said:

Multumesc pentru informatii. Noroc ca are cine sa ma invete ce inseamna anti inghet. Cam cate centrale ai vazut tu pana acum? Eu doar cateva mii. Crede-ma ca stiu mult mai bine decat tine cu ce se mananca instalatiile. De antigel ai auzit? Sau ca instalatia de ACM/ARM se poate goli?
Daca pun intrebari ciudate (pentru unii), o fac doar din cauza lipsei de informatii din manualul tehnic. Spre exemplu, se poate dezactiva din soft aceasta functie? Dar nu ma mai intereseaza din moment ce are functia de auto restart
PS Apropó, la aceasta centrala anti inghetul poreste la 8°C Posted Image
Nu stiu cate centrale ai vazut si nici nu ma intereseaza. Din moment ce functia respectiva este " de siguranta" nu se poate dezactiva. Se poate dezactiva doar daca centrala e scoasa din priza. Din cauza asta nici o centrala nu are garantie daca ingheata, pentru ca asta inseamna ca nu ai respectat conditiile de garantie. Oricum, nu stiu de ce ai anula o functie care porneste o data sau de doua ori pe an si atunci numai cand centrala e in pericol. Poate vrei sa dezactivezi functia antiblocare pompa care porneste cam o data pe zi ...

#687
Tzicul

Tzicul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 04.09.2006
Ce m-a deranjat la raspunsul condescendent al lui florin71 este ca a presupus automat ca este mai destept decat mine (acel "garantat nu" m-a scos din sarite) si eu sunt un idiot patentat. Nu suport acest tip de oameni. Egal!
Ideea este ca centrala va fi montata intr-o casa de vacanta, va functiona doar in weekend si va fi pornita remote, atunci cand stiu sigur ca voi merge acolo. In acest moment instalatia are antigel in ea, deci risc de inghet nu exista. Iar pe parte de apa sanitara, instalatia o golesc cand plec de acolo, deci iar nu are ce sa inghete. De fapt, nici nu stiu daca o voi lega la instalatia de apa menajera. Poate doar daca are vreun senzor pe acolo care sa-i spuna ca nu poate pleca pentru ca nu sezizeaza prezenta presiunii. Dar nu prea cred, pentru ca asta ar insemna sa nu ai incalzire cand s-ar opri apa dintr-un motiv sau altul. Ca sa revin, am nevoie de functia de restart pentru a o putea porni din telefon prin punerea sub tensiune. Daca as lasa-o in functionare normala, ar consuma aiurea doar ca sa nu inghete, iar pornirea as putea sa o fac din telefon prin legarea inapoi in circuit a termostatului de ambient.  Cred ca nu am spus pana acum, dar va funtiona pe GPL si n-am chef sa-mi gasesc buteliile goale daca nu dau pe acolo o luna, avand in vedere ca va montata intr-un semisubsol in care temperatura va fi sigur mult mai mica de 8*C, probabil chiar sub zero uneori. Iar dupa ce ajung acolo pornesc centrala pe lemne.
Crede-ma ca si eu ma lovesc de cele mai ciudate aspecte legate de garantie si e greu sa faci omul sa priceapa ca a fost vina lui (sau doar se preface ca e greu de cap :) ). Diferenta e ca eu chiar stiu ce fac. Pur si simplu nu aveam toate detaliile legate de acest model/marca, au un mod ciudat de a-si prezenta marfa. Nu iti dau nici macar consumul minim/maxim pe ora, doar un consum in Kw la 24 de ore, total inutil daca nu iti dau si temperaturile interioare, exterioare, grad de izolare al casei s.a.m.d. Si chiar si asa poti avea doar o vaga aproximare. E mai simplu si mai exact sa faci un calcul pornind de la puterea calorica specifica a GPL-ului, coroborata cu randamentul centralei.
Inca o nedumerire. Teava de evacuare a cosului coaxial este metalica? Altfel nu vad cum ar rezista la 140-150*C.
Oricum, in acest moment s-ar parea ca am toate informatiile necesare pentru a face achizitia in cunostinta de cauza. Una peste alta, cred ca este mai simplu (si mult mai ieftin) decat sa-mi iau o centrala pe peleti, care nu prea poate fi pornita remote. La majoritatea (la cele care dau acest detaliu) este nevoie sa tii apasat butonul de start cam 5 secunde pentru a initia ciclul de ardere si treaba s-ar complica un pic. Nu zic ca este imposibil (un servomotor care poate fi actionat in consecinta cu aceasta cerere sisa tina acel buton apasat cat trebuie), ci doar mai complicat.
Multumesc pentru raspunsuri, cele care conteaza, si o sa revin daca mai am intrebari

#688
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017

 Tzicul, on 29 ianuarie 2018 - 19:09, said:

....... Noroc ca are cine sa ma invete ce inseamna anti inghet. Cam cate centrale ai vazut tu pana acum? Eu doar cateva mii. Crede-ma ca stiu mult mai bine decat tine cu ce se mananca instalatiile. De antigel ai auzit? Sau ca instalatia de ACM/ARM se poate goli?
........
Poate cunosti cu ce se maninca , poate ai vazut , dar se pare ca experienta cu exploatarea lor , mai vax .
Golitul instalatiei nu este o solutie ok , si de regula se face partial din motive tehnice .
Antigel ?Antigelul este cel mai mare dusman al centralei . Daca vrei sa o vezi cum curge din toate incheieturile , antigel se recomanda .
Totusi nu este clar ce vrei sa faci , ce vrei sa inventezi .

#689
Tzicul

Tzicul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 04.09.2006

 86-APP, on 31 ianuarie 2018 - 23:24, said:

Antigel ?Antigelul este cel mai mare dusman al centralei . Daca vrei sa o vezi cum curge din toate incheieturile , antigel se recomanda .


Altul care presupune ca-s idiot!
Asta-i o chestie noua, o aud prima data in 25 de ani Posted Image Am facut instalatii de la 20 la 2.500 de kW, in multe am pus antigel, si nu m-a chemat nimeni inapoi ca-i "curge prin toate incheieturile". Cea mai mare a fost o instalatie cu chiller in care am bagat 4 tone de antigel si nu a curs nicio picatura in 15 ani. Iar in instalatia mea am pus antigel din ziua 1 si n-are nici pe naiba.

Edited by Tzicul, 31 January 2018 - 23:36.


#690
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Tu esti un paradox. Spui ca ai vazut mii de centrale si ai facut mii de instalati, insa pui intrebari pe care in mod normal le pune unul care nu a vazut in viata lui o centrala.
- Toate centralele murale, fabricate de prin 2000 in coace, au functie antinghet si nu poate fi dezactivata
- Toate centralele au functie de "restart". La toate daca se ia curentul, la revenirea acestuia pleaca singure mai departe.
- Toate centralele clasice cu tiraj fortat, au tubulatura coaxiala facuta din aluminiu. Tubul mic nu este deloc vopsit si oricine a montat un cos, ar fi trebuit sa vada ca este din aluminiu. Doar tubul mare este vosit, insa este vopsit doar la exterior. Orice instalator mai vechi in meserie, daca a taiat cinva un cos ca sa-i adapteze lungimea la situatia din teren, a vazut ca ambele tuburi sint din aluminiu.
- La centralele cu condensatie, tubul mic este de plastic, iar tubul mare este de regula "metalic".
- Si centralele pe peleti pot fi pornite de la distanta. Astea in general nu au functie antinghet (de care vrei sa scapi) si majoritatea au loc unde sa poti lega un termostat de ambient si poti lega comanda de la distanta in locul in care se leaga termostatul de ambient.
- Faza aia cu tinutul butonului de start apasat citeva secunde, este valabila doar la citeva modele de centrale pe peleti (foarte putine) si este valabil doar la prima pornire. Ulterior, in timpul functionari, daca le iei curentul si dupaia le dai curentul, vor pleca mai departe din locul unde au ramas. Dar treaba asta nu prea conteaza, deoarece o centrala pe peleti nu este bine sa o opresti prin intreruperea alimentari cu curent. Centrala pe peleti trebuie oprita din butonul de stop sau din termostatul de ambient, deoarece o centrala pe pelti nu se opreste imediat de la primirea comenzi de stop, ca trebuie sa mai mearga un pic ca sa-si termine toti peleti din arzator. Daca nu-si termina toti peleti, la repornire este posibil sa se blocheza pentru ca o sa aiba prea multi peleti in arzator (aia ramasi plus aia ce-i mai baga suplimentar)

#691
maricmanu

maricmanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 862
  • Înscris: 26.03.2006
Nu in teleg totusi ce problema ai. Daca esti sigur ca nu o sa-ti inghete si ai un termostat care porneste alimentarea electrica a centralei poti s-o opresti cand pleci si sa o comanzi sa porneasaca cu cateva ore inainte sa vii. Nu ai nici o treaba cu functia antiinghet sau altceva. Iti trebuie doar o comanda pentru alimentarea centralei la 220V. Trebuie doar sa ai combustibil cand centrala porneste.

Edited by maricmanu, 01 February 2018 - 15:56.


#692
Tzicul

Tzicul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 04.09.2006

 maricmanu, on 01 februarie 2018 - 15:55, said:

ai un termostat care porneste alimentarea electrica a centralei poti s-o opresti cand pleci si sa o comanzi sa porneasaca cu cateva ore inainte sa vii.

Pai tocmai zisei, asta vreau sa fac, doar ca nu stiu cand ma duc, deci nu o pot programa pur si simplu. Tocmai de aceea voi folosi asa-zisul Sonoff pentru punerea sub tensiune, nu un simplu termostat. Termostatul isi va indeplini functia lui normala

@florin71 In principiu, tot ce spui este adevarat. Doar ca nicaieri in specificatiile centralei nu spune de-a dreptul ca are functia restart. Si nu vreau sa presupun pe banii mei. Stiu eu ce minuni au scos/bagat din/in soft pentru a reduce pretul?
Cat despre centralele pe peleti, la producatorul la care m-am uitat eu, cu marfa mai ieftina, spune clar despre cele 5 secunde. Si da, ma intereseaza ca doar prima pornire sa fie total "automatizabila". Dupa aceea, la functionarea normala si oprire nu ma mai intereseaza ce si cum, pentru ca as fi langa ea. Nu uita ca am zis ca voi folosi doar pentru cateva ore pe luna ca sa gasesc casa calda pana pornesc centrala pe lemne, asa ca n-am niciun chef sa dau pe ea 12.000-15.000 de lei, cand o pot lua cu 4.000 - 6.000 lei si sa-i fac ce modificari vreau eu.

Edited by Tzicul, 01 February 2018 - 16:49.


#693
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017
Toate centralele murale au functia de restart daca s-a oprit curentul , si una singura are si restart la gaz !

#694
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 Tzicul, on 01 februarie 2018 - 16:49, said:

Cat despre centralele pe peleti, la producatorul la care m-am uitat eu, cu marfa mai ieftina, spune clar despre cele 5 secunde. Si da, ma intereseaza ca doar prima pornire sa fie total "automatizabila". Dupa aceea, la functionarea normala si oprire nu ma mai intereseaza ce si cum, pentru ca as fi langa ea.

O sa incerc sa-ti explic altfel.
Prima pornire inseamna ca te duci si apesi pe start. Ca trebuie apasat scurt sau 5 secunde, nu are importanta . Centrala umple snecul, baga peletii, face focul, face ce trebuie ia sa faca. Dupa ce focul a pornit si arde bine, tu te duci si o scoti din priza. Dupaia pleci de-acasa. Te intorci peste 14 zile si bagi centrala in prizaa. Centrala va porni bine mersi, fara sa mai fie nevoie sa apesi tu pe start. Centrala acum nu mai considera ca este la prima pornire.
Alta varianta este ca pornesti centrala, incalzesti citeva ore casa, dupa care te duci la centrala si apesi pe stop. Deci nu o scoti din priza, ca apesi pe stop. Centrala mai merge citeva minute dupa care se opreste. Ei bine dupa ce sa oprit centrala ca ai apasat pe stop, nici nu mai conteaza daca o scoti sau nu din priza, pentru ca centrala este oricum pe stop si nu mai pleaca. Ca sa plece trebuie iar sa apesi pe start  (scurt sau 5 secunde, nu are importanta)


Daca vrei pe GPL, sfatul meu ar fi sa-ti cumperi o centrala clasica Arca Poket. Inca se mai gasesc de cumparat si o sa-ti fie mult mai usor sa o transformi pe GPL, sa o reglezi si sa o intreti ulterior.

#695
Tzicul

Tzicul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 04.09.2006
Varianta pe peleti a cazut oricum, dar merci pentru informatii.
Cat despre CT-ul pe GPL, e ceva naspa la Sigma? O pot gasi direct pe GPL, costa doar vreo 2.000 de lei cu kitul de gaz inclus. Cat despre reglaje nu-mi fac vreo problema, le-am dat de cap si altora mai indaradnice. Si, oricum, presupun ca PIF-ul e inclus in pret la oricare dintre dealer-ii autorizati, iar in Campina sunt cel putin trei.

#696
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Intre Motan si Arca, eu prefer Arca. Insa se pare ca Motan-ul este mult mai ieftin. O Arca Poket este in jur de 2.500 lei.
Uita de PIF si de garantie. Daca o legi la butelie de aragaz, esti pe cont propriu, deoarece este ilegal si nu cred ca o firma autorizata ISCIR o sa riste sa-ti dea ceva autorizatii pe centrala.

#697
ieronimv

ieronimv

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 16.04.2009
Salut tuturor. Poate ma ajutati si pe mine. Am achizitionat o centrala Motan tiraj fortat model C15SPV24MEFM . Centrala incalzeste bine, nu de asta ma plang.  Problema e ca atunci cand dau drumul la apa calda scade presiunea pana in momentul cand apare eroare 10. Si atunci sunt nevoit sa refac presiunea de la robinetul ala albastru si sa o iau de la capat. Daca o bag pe modul de vara si dau drumul la apa calda, patesc la fel. De la 1,6 cat am presiunea acum....se duce in 0. Am chemat baiatul de la service, a deschis-o, s-a uitat..... a zis ca centrala merge bine, i-a mai bagat el niste aer cu compresorul...dupa care a plecat. Mi-a zis ca daca mai face la fel, cica problema e din cauza instalatiei. Din cate m-am uitat eu,nu imi curge apa pe nicaieri.Presiunea scade de la 1,6 la 0 cam in intervalul in care umplu o jumatate de cada cu apa. Acelasi lucru il patesc si la bucatarie. Vin cu urmatoarele intrebari: Ce sa fac? Chiar daca problema e pe instalatie, cine se ocupa de asta, tot firma care mi-a pus centrala? Ce credeti ca are?
Totusi are 2 saptamani de cand e cumparata. Va multumesc .

Edited by ieronimv, 06 February 2018 - 04:51.


#698
emikiii

emikiii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 305
  • Înscris: 01.03.2014
Apelează cu încredere la garanție până se rezolva, iar la fiecare constatare să-ți facă document.

#699
maricmanu

maricmanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 862
  • Înscris: 26.03.2006
Pune si tu mana si inchide si deschide "robinetul ala albastru" (care e robinetul de umplere) de cateva ori si vezi daca se rezolva. Inchide robinetul de apa rece de sub centrala, inchide robinetul de umplere si deschide o baterie pe apa calda (fara ca centrala sa aiba flacara). Daca scade la 0 ai robinetul de umplere defect. Daca scade mai putin (de la 1 la 0.8) poti sa mai ai aer in instalatie. Goleste centrala, si umple-o cu vana cu trei cai pe mod incalzire (poti sa o cuplezi manual scotand motorul si apasand axul vanei). Ai grija ca aerisitorul automat de pe pompa sa fie deschis.
Daca cel de la service ti-a bagat aer inseamna ca ti-a refacut presiunea din vasul de expansiune.

#700
Borusteanu

Borusteanu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 10.02.2018
Buna sunt nou pe forum si asi aveao intrebare daca ma poate ajuta cineva.Amluat in urma cu un an un apartament in care era montata o centrala motan C11SPV 24 MEF.De cand ma m mutatpe caldura se aude olovitura in permanenta in tevile de cupru si pe apa calda ny reusesc sa o reglez imi vine in permanenta ba fierbinte ba rece.Precizez ca centrala are probabil vreo 9-10 ani si nu a fost folosita de vechi proprietari nefiind un tara decat ocazional .Multumesc pentru un raspuns.

#701
georgel1123

georgel1123

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 20.05.2007
Stimati forumisti, am o MARE problema Azi am inlocuit si fluxostatul si senzorul hall.Din pacate aceeasi problema, nu porneste apa calda mici moarta !
Pana acum, am inlocuit senzorii,fluxostatul,senzorul hall, instalatia este curata, presiune in instalatie, totul este ok ! unde am gresit  ?

#702
dcr

dcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,020
  • Înscris: 01.05.2004
Nu era mai ieftin sa chemi un specialist care, banuiesc eu, venea cu piesele respective si vedea exact ce ai, in loc sa dai banii aiurea pe piese de care nu o sa mai ai nevoie?
Daca ai schimbat piesele acelea si iti merge pe caldura ori nu ai debit de apa rece ori ai placa defecta. Asta daca ai si o placa montata intr-o centrala ca nu prea se vede in globul meu de cristal.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate