Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit eth vs Adap...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Cu masina spre Grecia prin Bulgaria

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
13691 replies to this topic

#991
jurasic

jurasic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 09.02.2005
Ieri am plecat la 7 am din Bucuresti, am stat 75 minute la Ruse. La Makaza la 15 pm am stat 5 minute. La Bacul din Keramoti doar 5 minute si era pe jumatate gol.La 17,30 eram in Thassos.

#992
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,585
  • Înscris: 17.08.2007

 Brainie, on 02 iulie 2015 - 20:42, said:

....... și căutat vinieta bulgărească (la Shellul de pe centură se terminaseră), la Lukoilul de la Metro am avut vreo 2 români în față la coadă, cu toții am luat 2 viniete deodată (și pentru întors), o idee bună dealtfel; pierdut în total cam 1 oră în zona Giurgiu-Ruse

Situatia cu lipsa de disponibilitate a vignetelor la benzinarii i s-a intamplat unui prieten ieri dimineata. Coada in vama Giurgiu -Ruse era imensa dupa amiaza, el a aproximat-o la 5 km lungime.

#993
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010

 Brainie, on 02 iulie 2015 - 20:42, said:

... apropo de drumul spre sau dinspre Makaza, pentru cei 2-3 km de piatră cubică lângă Nova Zagora nu trebuie pierdută o bucățică de autostradă. Mai ales că (am aflat de aici, nu am fost) spre Stara Zagora sunt radare fixe și limitatoare de viteză (praguri) ...

Pentru conformitate, bucata respectivă de piatră cubică am măsurat-o exact prin intermediul maps.google.com. Sunt 2,3 km, care, cu o viteză medie de 40 km/h se parcurg în 3,48 minute. Restul de 31,6 km de pe DN55 (de la breteaua către DN6 şi până la intrarea pe autostradă sunt 33,9 km, din care am scăzut cei 2,3 km), cu o viteză medie de 90 km/h se parcurg în 21,06 minute. Iar cei 32 km de autostradă se parcurg (cu 140 km/h) în 13,68 minute.

Totalul este de 38,22 minute.


Pe varianta Tulovo, avem:
--- 23 km pe DN6, cu viteza medie 125 km/h, deci 11,04 minute;
--- 4 km (între DN6 şi DN5), cu viteza medie 80 km/h, deci 3 minute;
--- 23,7 km pe DN5 şi centura SZ (până la intersecţia cu DN57), cu viteza medie de 110 km/h, deci 12,9 minute;
--- 8,3 km pe centura SZ şi DN5, cu viteza medie de 70 km/h (sunt 2 radare fixe), deci 7,14 minute.

Totalul este de 34,08 minute.

Urmăriţi toate calculele făcute uitîndu-vă în paralel pe maps.google.com

Aşadar, la mers normal, aşa cum te invită drumul, varianta prin Tulovo e mai rapidă cu 4 minute şi 10 secunde. Şi nu am pus la socoteală faptul că pe varianta Nova Zagora treci prin Panicherevo, Asenoveţ şi Nova Zagora, ceea ce mai micşorează media de 90 km/h pe care am socotit-o.
Cu cât să mergi pe autostradă ca să recuperezi ? Ca să ajungi la un timp total de 34,08 minute, ar trebui să parcurgi cei 32 km de autostradă în 9,54 minute, adică avînd o viteză constantă de 201,2 km/h. Dacă aş fi inconştient, aş merge cu viteza asta, ştiu că pot (am mai mers în alte condiţii chiar cu viteză mai mare), dar nu-mi permit să pun în pericol pe ceilalţi participanţi la trafic.

Şi nu am zis nimic despre calitatea drumului, care e net superior pe varianta Tulovo. Şi nu sunt limitatoare de viteză dacă mergi pe centura SZ.

În concluzie, varianta mai bună din toate punctele de vedere este cea prin Tulovo, şi nu cea prin Nova Zagora.

Îmi cer scuze, poate nu merită să facem astfel de calcule, dar am considerat că ar trebui în sfârşit demonstrat că varianta Nova Zagora nu e nici prietenoasă cu maşina şi cu cei dinăuntrul ei, şi nu e nici măcar mai rapidă.


Sănătate şi toate cele bune !

Edited by OvidiuNS, 03 July 2015 - 00:11.


#994
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,394
  • Înscris: 29.11.2001

 atupi, on 02 iulie 2015 - 22:09, said:

Situatia cu lipsa de disponibilitate a vignetelor la benzinarii i s-a intamplat unui prieten ieri dimineata. Coada in vama Giurgiu -Ruse era imensa dupa amiaza, el a aproximat-o la 5 km lungime.

Luati, oameni buni, vignete din giratoriu, de la gherete. Va costa fix o oprire de 3 minute. Si nu am auzit / vazut niciodata sa nu aiba aia vignete!

Ovidiu, absolut de fiecare data am scos timpi mai buni pe Nova Zagorra fata de Stara Zagora. Si asta cu respectarea absoluta a limitelor de viteza in Gurkovo, Asenovets, Nova Zagora (Panicherevo nu intra in discutie, nu prea poti merge "intins" prin satul ala :) ). Pe autostrada am respectat limita, pentru ca nu are rost mai mult in zona aia, probabil am calcat-o ceva mai mult de la Gurkovo in jos. Si traficul este mai lejer pe Nova Zagora, mai ales in sezon (majoritatea turistilor merg pe Magliz, ceea ce este bine! :peacefingers: - mare parte dintre cei care nimeresc pe Nova Zagora ajung pe-acolo pentru ca gresesc drumul! :) ).

Am mai spus: conteaza de masina, de tipul de condus, de ora, de cat de bine stii drumul etc.

PS: timpii tai de mai sus sunt din calcul, in realitate Nova Zagora inseamna cam 35 - 40 minute in trafic ok, pe cand Stara Zagora nu cred ca l-am scos sub 45, din cauza aglomeratiei, de fiecare data (am trecut de vreo 5 ori pe la Stara Zagora, si de vreo 20 pe la Nova Zagora).

#995
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010
Tyby, eu nu scot mai mult de 35 de minute pe Stara Zagora, fiindcă DN6 este foarte liber. Anul trecut am mers o dată chiar toată bucata de DN6 cu cruise-controlul setat pe 125 km/h, şi când mai apărea câte o maşină de depăşit acceleram până mă apropiam de ea şi scădeam viteza în aşa fel ca să efectuez depăşirea fără să dezactivez cruise-controlul. În alte dăţi n-am mai reuşit performanţa asta, a fost nevoie şi să frânez uneori, dar acceleram pe urmă până pe la 140, astfel că viteza medie mi-a ieşit mai mereu pe la 125. Asta e, DN6 te invită să mergi ca pe autostradă, chiar dacă are o singură bandă pe sens. E drum aproape drept, ai vizibilitate la mare distanţă şi e liber, nu ştiu unde ai găsit tu aglomeraţie.
Din contra, mi s-a întâmplat de câteva ori să stau în spatele câte unui TIR pe podul peste calea ferată (când ieşi din Gurkovo către sud), ca apoi TIR-ul să meargă înainte pe DN55, către Nova Zagora şi eu să răsuflu uşurat când făceam dreapta ca să urc pe DN6 către Sofia. E posibil ca acele TIR-uri să nu fi mers către NZ, ci spre Sliven, pe DN6, nu te contrazic referitor la DN55, o fi liber, cum spui. Şi singura explicaţie asta cred că e, dacă zici că scoţi timpi mai buni, bagi mare pe 55 şi nu prea te sinchiseşti de maşină.

În ce priveşte DN5-ul, are avantajul că e drum expres, şi deşi are câteva curbe, totuşi ele sunt largi, eu merg constant cu 120 km/h. La calcule am pus o medie de 110 din cauza limitării vitezei când treci pe sub viaductul ăla din nordul SZ şi din cauza acelor viraje mai pronunţate decât pe DN6. Iar pe centura SZ "zbor" până dincolo de Rompetrol.

Din 2010, an în care am mers prima oară spre Stara Zagora, m-am convins că drumul e foarte rapid şi bun ca asfalt. Şi cum am aflat din prima că pe DN55 ar fi ceva piatră cubică, nu mi-a trebuit niciodată să merg pe acolo, recunosc. Aşa că am acest handicap, de a nu fi parcurs bucata Gurkovo - Nova Zagora niciodată. E maşina mea şi ţin la ea, chiar dacă tu zici că poţi să "îi dai bătaie" şi pe DN55.
De fapt, în ziua de azi nu e nevoie să mergi fizic pe un drum ca să poţi aprecia calitatea lui, există street-view şi destule informaţii de la oameni. Adică poţi să-ţi formezi o părere destul de uşor şi să alegi de la început varianta corectă. Şi cum timpii rezultaţi din calcule îi scot şi în teren, nu mai am nevoie de nici o altă variantă care e neprietenoasă pentru maşină şi pasageri. Mă cunosc, şi ştiu că exact timpii calculaţi în postul anterior i-aş scoate şi pe Nova Zagora, adică mai slabi ca pe Tulovo, eu nemergând cu mai mult de 140 pe autostradă.

Dacă pe tine te satisface să te hâltâcâie maşina, e numai treaba ta ...

LE: de fapt, dacă mă gândesc mai bine, te-aş ruga ca dăţile viitoare să faci pentru mine un efort şi să cronometrezi exact timpii, fără nici un partizanat. Am eu o bănuială că până acum n-ai fost foarte atent la timpi (mi se pare chiar normal, fiindcă probabil nici nu te-a interesat). Mai cronometrează încă o dată, dar de data asta cu grijă, şi dacă se dovedeşte că varianta NZ e mai rapidă ca varianta Tulovo, eu mă oblig să-ţi dau o cafea (sau altceva, simbolic, că doar interesul este ca oamenii să fie informaţi corect, nu să ne îmbogăţim din pariuri). Şi invers. Ce zici ?


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 03 July 2015 - 02:05.


#996
daniel_LNC

daniel_LNC

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,231
  • Înscris: 07.03.2010
salutare,

este prima data cand folosesc Makaza ptr a trece in Grecia si va intreb: la intoarcere din Grecia in vama Makaza exista vreo ghereta ptr vignete?

merci

ps.ptr discutiile de mai sus in ceea ce priveste Nova si Stara Zagora,in 2013 in drum spre vama Ormenio la Gurkovo aveam in plan sa o iau spre Stara Z si din viteza am ratat asa ca dau un pic de dreptate ca multi ajung sa o ia pe Nova Zagora din greseala Posted Image

toate cele bune si vacanta placuta !

#997
anthony2000

anthony2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 692
  • Înscris: 17.05.2007

 daniel_LNC, on 03 iulie 2015 - 05:55, said:

salutare,

este prima data cand folosesc Makaza ptr a trece in Grecia si va intreb: la intoarcere din Grecia in vama Makaza exista vreo ghereta ptr vignete?

merci

ps.ptr discutiile de mai sus in ceea ce priveste Nova si Stara Zagora,in 2013 in drum spre vama Ormenio la Gurkovo aveam in plan sa o iau spre Stara Z si din viteza am ratat asa ca dau un pic de dreptate ca multi ajung sa o ia pe Nova Zagora din greseala Posted Image

toate cele bune si vacanta placuta !
Cred ca nu, nu am oprit sa vad exact, dar am vazut doar baracile cu politia de frontiera bulgara si greaca. Alte chioscuri nu sunt, semne cu vinetka sau "change" cum sunt in alte vami nu exista.

#998
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,041
  • Înscris: 26.04.2007
inainte de Ioanina, in drum spre Corfu sau Lefkada unde alimentati de obicei ?
Coordonate ? Link google maps ?

#999
anthony2000

anthony2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 692
  • Înscris: 17.05.2007

 Mihai_3, on 03 iulie 2015 - 09:01, said:

inainte de Ioanina, in drum spre Corfu sau Lefkada unde alimentati de obicei ?
Coordonate ? Link google maps ?
google maps - "gas station near Ioannina, Greece" la search si minuuuuneeee , apar toate benzinariile pe langa Ioannina, e un shell chiar langa autostrada (Shell
Dodoni 455 00, Greece) iti faci tu traseul cum vrei tu.

#1000
adila69

adila69

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.09.2008
Salutare,
M-am intors aseara din Corfu, aveti grija ca de cateva zile nu se mai accepta plata cu cardul nici la benzinarii nici in magazine.
Intoarcerea am facut-o pe la Vidin pe la ora 18 si nu era nimeni in vama.

#1001
gigifenomen

gigifenomen

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 02.07.2015

 anthony2000, on 02 iulie 2015 - 07:04, said:

Russe-Veliko Tarnovo-Gurkovo-Magliz-Tulovo-Stara Zagora (centură) -Dimitrovgrad- Haskovo (centură) - Kardzhali-Makaza-Komotini-autostrada Egnatia Odos si de aici te descurci matale

 Deenman, on 02 iulie 2015 - 08:22, said:

Dupa Gurkovo neaparat sa mergi spre |Magliz si nu spre Nova Zagora (unde e cel mai jalnic drum posibil- piatra cubica si drum rau), deci atentie, sa mergeti pe drumul spre Magliz si apoi spre Tulovo/ Stara Zagora (pe centura- unde aveti 3-4 peco si puteti sa faceti o pauza.

Multumesc mult.

Mai am o intrebare. Si Drive+ de la Nokia si Google Maps imi dau traseu prin Serbia si Macedonia spre Grecia, plecarea din Craiova (nu prin Bulgaria). A incercat cineva pe partea cealalta? Un prieten mi-a zis ca drumurile ar fi excelente si privelistea minunata. Sper ca nu e offtopic.

#1002
piciul

piciul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,198
  • Înscris: 07.01.2007

 adila69, on 03 iulie 2015 - 09:38, said:

Salutare,
M-am intors aseara din Corfu, aveti grija ca de cateva zile nu se mai accepta plata cu cardul nici la benzinarii nici in magazine.
Intoarcerea am facut-o pe la Vidin pe la ora 18 si nu era nimeni in vama.

O stire care ne intereseaza  mai mult,nu drumuri ,nu vignete,nu anvelope sparte,cozi, etc, in momentul de fata !

#1003
Brainie

Brainie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,763
  • Înscris: 18.04.2007
Marți 30 iun am plătit cu cardul la Lidl, fără probleme. Dar privind zilele următoare la TV (în Ro), mă întreb dacă aș mai avea curajul să plec. Până marți inclusiv n-am sesizat nicio problemă, nici la magazine, nici la benzinării.

Ovidiu, sincer, pentru 4 min și 14 s (și alea teoretice) eu o să aleg oricum autostrada (chiar fără să merg cu maximul de 140). Bineînțeles, fiecare face cum dorește. Toată admirația pentru răbdarea ta de a calcula.

Edited by Brainie, 03 July 2015 - 10:27.


#1004
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,389
  • Înscris: 23.04.2007

 Mihai_3, on 03 iulie 2015 - 10:37, said:

anthony2000: Ce am intrebat eu si ce ai raspuns tu. Nu vrei deloc sa fi atent...

AdrianHH: eu ma gandeam la asta https://www.google.r...8d574a9!6m1!1e1
Este de curand un RevOIL acolo si un Jet mai vechi. Poate una din doua imi dau voie cu cardul Posted Image
Am alimentat acolo in 2012.Nu mai retin  daca aveau card sau nu :(

#1005
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Iar am traversat Bulgaria noaptea, da' cred ca, fiind c-o japoneza, paream prea amarasteni, ca n-a incercat nimeni sa ne jefuiasca... nici macar sa ne fure rinichii, in ciuda faptului ca, avand un pasager cu rau de masina, am mai oprit noaptea prin padure, pe serpentine...   :bigwhitegrin:

Am stat vreo 10 minute la Giurgiu, pe la 2 - 2:30 AM, si 20 de minute la Makaza, pe la 8.

#1006
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010
@Mihai_3, @AdrianHH, @anthony2000: discuţiile exclusiv despre Grecia sunt off-topic aici, aveţi topic separat dincoace.
Eu nu intervin în discuţie, nu vreau să fiu off-topic.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 03 July 2015 - 12:22.


#1007
ivan_catalin

ivan_catalin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 25.06.2009
Salut! Săptămâna viitoare plecam si noi in Grecia (Nea Potidea, Kasandra) din Caracal (Olt)! O recomandare de traseu ? Ce îmi recomandați sa trec cu bacul pe la Bechet ? Sau pe podul nou de la Calafat? Va mulțumesc!

#1008
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Acestea sunt variantele sugerate. Niciuna nu recomandă Calafat.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate