Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Politehnica Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
3765 replies to this topic

#3727
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

View PostPrien, on 21 septembrie 2016 - 14:12, said:

Cu DOMNUL Petrescu am facut si eu. Om remarcabil. Are si tine o stacheta sus, dar altfel extrem de corect.
M-a vazut ca ma pierdusem, intrasem in panica si mi se trasese cortina..Nu mai stiam nici cum ma cheama..Asa ca m-a luat bland, "stati nitel si rasuflati adanc, am vazut ca ati venit la aproape toate cursurile, sunt convins ca daca va concentrati o sa imi raspundeti.
Asa de mult a contat asta vorba asta buna..Practic nu mi-a zis nimic la obiect, dar incurajarea m-a facut sa depasesc groapa de inspiratie..Si brusc am inceput sa dudui, sa spun, sa rezolv..
Ca idee, Prien : vedeți că au existat persoane și în viața dumitale, care v-au demonstrat că omenia este un factor important. Nu trebuie mereu luat studentul cu duritate și bușit și aroganță și aer de superioritate că ” Cine sunt eu și cine ești tu față de mine ” , pentru că se poate și altfel.

Edited by Surgeoniac, 27 April 2017 - 16:44.


#3728
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

View PostSurgeoniac, on 27 aprilie 2017 - 16:44, said:

Nu trebuie mereu luat studentul cu duritate și bușit și aroganță și aer de superioritate că ” Cine sunt eu și cine ești tu față de mine ” ,

@Surgeoniac: cum adică nu trebuie MEREU luat studentul cu arganța și duritate ? nu tb NICIODATĂ luat cu aroganță și duritate.
A fi corect e una, a fi excesiv de dur și mai ales a fi arogant, ca profesor, nu a fost niciodată o recomandare! profesorii respectivi nu au ce căuta, după părerea mea, la catedră!

Indivizi ca Rulea, ptiu, să nu mai aud de el !
Din fericire, ca el au fost puțini!

#3729
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Eu am descris de multe ori cum m-a busit Rulea. Si cata pica i-am purtat peste 30 de ani.
Dar vazand ce nivel au absolventii de azi, de la scrisul  "mhz" mai sus, nu mai pomenesc celebra problema 3R, ca te enervez, ma gandesc ca daca mai stiu ce stiu, dupa atata vreme si pot incuia in cateva minute pe orice ridica ciocul si se da destept, poate eu am gresit. Ca daca era mai moale, ma lasam si eu pe tanjala..
Vrei un contra exemplu de ...facuti peste noapte si ajunsi in acest forum..
Oameni care nu inteleg ce se intampla cand 2 instrumente diferite indica 0.001 si 0.002V in emitoarele si colectoarele unui preamplif de pikup?
Chiar, am cerut un arbore de depanere...Am primit ....Am ras si iarasi am primit ...
Da de reparati cu scuipat ce parere ai? Cauta si vei gasii in acest forum..
Eu m-am umplut de ..si de suspend, inclusiv pt electronica e grea. Si instrumentele de masura la fel
Ca sa nu mai zic amenintarea te dau afara definitiv din forum..la care asa am inceput sa tremur...

Asa ca despre ce meserie mai vorbim? Copy Ponta? Am fost la un geamgiu si nu mi-a pus chit pe margini, doar cuisoare..Cand i-am zis s-a basicat.. Asa ca i-am zis sa stea acolo unde e, desi mai aveam niste geamuri scos din rame vechi reduse dimensiunile.. Am si eu diamant..Am exersat pe un ciob si gata..
Caut un tamplar sa imi repare niste usi si geamuri mai vechi. La dracu, nu stiu toate meseriile din lume. Si nu am chef sa le invat..OHA.
Stiu pe cineva care cauta studenti in anul final la Electronica sau absolventi, pt telecomunicatii, la o multinat ..
In afara de pretentIIIII, macar 1000 euro, din meserie nimic. Nici macar radioamatori, desi facultatea are radioclub. Nu ca examenul de autorizare te face mai destept, dar macar arata ceva.
Am ajuns sa fiu intrebat de cinva care tine interviul, tu ce sti despre..Evident ceva basic..pai asta si asta,ka klam asa..... liniste.. apoi scuze, tu chiar ai terminat in '91?Dzeule, astia de anul asta nici asta nu stiau. In plus tu ai inceput sa judeci in context, sa teadaptezi, .
OK, ia-ma la tine... nu pot ca esti batran...HR nici nu iti mai citeste CV-ul..
Acum niste ani buni era si un microClub in Electronica..Am fost si eu si ma uitam ca nici rezistenta pt led nu stiau sa o calculeze..Am gasit niste tipi super cu caream facut o chestie trasnet.. Dupa un timp au inceput sa apara si altii..Si unul; ma ia Da pe mine de ce nu ma inviti la filmarea de la TVR? Pai ce ai facut la proiectul? Am fost si eu. Da, asta stiu. Ai venit, mi-ai baut nessul, dar ce ai facut practic?Ti-am zis sa desenezi schema si sa scri cateva cuvinte. Nu ai avut timp..Ok,. In casa mea nu intrii. -se filma in casa mea- Dar a venit cu tupeu ..
S-a basicat cand nu l-am primit si i-am zis amicului lui sa aleaga. Intri doar tu, care ai muncit, sau nu intrii.

Am mai cerut in acest forum sa fiu ajutat ca nu stiu programare, si nici nu am chef sa o invat. un montajel cu un uC programabil, ceva de modficat in soft..inginerie inversa.. Cati crezi ca mi-au oferit macar ceva de testat?

Altor studenti le-am pus banu' pe monitor sa ma ajute cu un program de simulare. Dupa 5 minute, unul dintre tehnicieni mei a inceput sa rada, Prien, tu care spui nu sti, sti mai multe de cat ei, nu vezi ce moace lungi fac la intrebarile tale la obiect?
Asa ca lasati-ma cu generatiile de azi. Sub 1/4docti...
Aveati dreptate dnule profesor doctor inginer Rulea, pe diploma ta e si semnatura mea. Am ajuns sa va stimez, desi am facut o cadere nervoasa si era sa imi capul, facultatea, pt ca spus GHz, nu MHz. ...
Si da, putin imi pasa de cei care au trecut printr-o Fac ca o gasca prin apa.
In plus, din impozitul meu v-am platit profii..Asa ca dragilor, vorba PSD-istului, ciocul mic..
XON-XOFF
Tu esti un om care si-a dovedit valoarea in acest forum. Restul de ce nu o fac, oferind solutii?
Sau macar intreband, Prien, la probelam ta am incercat asa, sau asa, u mi-a iesit. Asta e, nu mai am idei.  Pls, F1..
Jur ca si eu am trecut prin invartitul in cerc, ca un ou intr-o galeata...Am scri ou, nu..,ca sa nu iau ...

Edited by Prien, 05 May 2017 - 10:05.


#3730
Velaxa

Velaxa

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,998
  • Înscris: 02.12.2012

View PostPrien, on 05 mai 2017 - 09:41, said:


Dar vazand ce nivel au absolventii de azi, de la scrisul  "mhz" mai sus, nu mai pomenesc celebra problema 3R, ca te enervez, ma gandesc ca daca mai stiu ce stiu, dupa atata vreme si pot incuia in cateva minute pe orice ridica ciocul si se da destept, poate eu am gresit.

Dar tu ești vreodată modest? Nu de alta, dar pentru un mediocru e cam urât să se dea stufos pe fiecare thread pe care-l deschide cineva. Ne-ai înnebunit de ce bazat ești tu, și cum le știi tu pe toate, tu făceai și sport, făceai și circuite, și agățai gagici, aveai și mușchi, frumos erai, bani făceai, istorie știi, la 80 de ani sau câți ani ai învățat istorie deci nu îmbătrânești. Ce să zic, ești  un Da Vinci reîncarnat.

#3731
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

View PostPrien, on 05 mai 2017 - 09:41, said:

....
Eu nu am pus niciodată sub semnul întrebării profesionalismul dumitale.
În schimb ştiu, având şi eu o vârstă la care am cunoscut destul de multe tipuri de oameni, că a fi profesionist într-un domeniu şi a fi om sunt două lucruri diferite. Cred că suntem de acord aici. Nu fac referire la dvs., am scris la modul general.

Plus experienţa mea proprie m-a învăţat acelaşi lucru : eu sunt genul de persoană care pune foarte mare accent pe profesionalism, dar la un moment dat mi-am dat seama că acest lucru m-a schimbat dpdv al omului care eram. Evident, când eşti profesionist în domeniul tău, îţi poţi permite multe – şi eu am profitat de acest lucru şi majoritatea celor care sunt buni profită la rândul lor de acest lucru.
Dar a venit un punct în care mi-am pus întrebarea : fac asta pentru că sunt cu adevărat convins că funcţionează această strategie pentru a motiva alţi oameni sau doar pentru că îmi place mie să fiu aşa ?
Mi-am dat seama că sunt ambele : adică am şi o doză de sadism în mine, dar şi credeam pentru un timp că această strategie este bună pentru toţi. Cum eu m-am inspirat în marea parte de la oameni care erau duri în felul lor, am considerat că şi alţii măcar vor fi motivaţi de duritatea mea, chiar dacă nu le va plăcea neapărat.
Şi adevărul este că la unii oameni chiar funcţionează acest tratament, dar nu la toţi.
Am pierdut câteva persoane, cu potenţial bun, din cauză că la ele nu a funcţionat acest mecanism iar eu n-am avut destulă sensibilitate ca să realizez acest lucru la momentul potrivit.

Da, am citit că aţi avut profesori duri care v-au motivat – şi eu am avut. Dar doar pentru că noi am avut asemenea experienţe şi a trebuit să ne dezvoltăm în acest mod, nu înseamnă că toţi trebuie.
Mai demult mă enervam uşor când dădeam peste o persoană care nu ştia ceva ce ar fi trebuit să ştie, nici nu mă prea interesa ce tip de om era ( că doar nu sunt psiholog, mă gândeam eu ), astfel îi puneam repede ştampila. Totuşi, am avut şansa să dau peste oameni care mi-au arătat că se poate şi altfel : dacă vezi omul în cineva şi îl tratezi cu omenie, acest lucru poate deschide uşi pe care duritatea nu le-ar putea deschide.

Noi am crescut în nişte timpuri în care credeam în principiul că trebuie să ne dovedim puterea prin faptul că facem faţă la cât mai multă mizerie, umilinţă şi brutalitatea, dar vin timpuri noi şi generaţii noi, şi ei cred deja în alte principii. Nu vorbesc aici de cei care îşi pierd timpul şi nu îşi trăiesc viaţa cu cap, vorbesc de acei tineri care chiar sunt buni, la fel de buni cum erau şi generaţiile anterioare, dar fără să se comporte precum generaţiile anterioare şi pot spune sincer şi fără nicio jenă, că ei reprezintă o evoluţie faţă de noi.

Mentalitatea noastră ne-a format şi a produs rezultate, este incontestabil acest lucru, dar sunt convins că există şi mentalităţi mai bune decât în care am crescut noi. Eu deja văd acest lucru la acei tineri cu care am avut norocul să mă întâlnesc şi care mi-au demonstrat că se poate şi altfel decât credeam eu că se poate.

Edited by Surgeoniac, 05 May 2017 - 10:57.


#3732
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Velaxa
Asa e, fara falsa modestie, sunt cel mai modest. Si ma simt excelent..
Surgeoniac
Ma aplec cu respect si admiratie in fata postarii dvoastra. Si eu m-am gandit de multe ori ca sunt prea rau.
Dar pana la urma e vorba de meseria aleasa, teoretic liber.
Pe de alta parte, sincer, nu ii pot pricepe ca s-au dus la ceva pt ca mama, tata, ..Daca MIE nu imi place, NU.
Sa revin. Am ridicat niste provocari. Un viitor profesionst trebuia sa "muste" si sa isi incerce muschii ..Si daca nu ii iesea,  chiar si pe mesaj personal, plsF1.
Pana la urma din lupta cu problemele inveti.
Sau macar din curiozitate.
Sau din URA, Cum dracu ..mea sa ii inchid gura aia spurcata?
Sau, de ce nu, il intreb, aflu, apoi la randul meu ii rup pe altii..
Da, clar, sunt inca pasionat de meseria mea.
Acum mai mult timp cineva din aces forum mi-a zis ca s-a facut inginer constructor pt ca atunci cand era copil mai marisor a asistat la turnarea unui perete de baraj. A vazut planurile, cineva i-a aratat si calculele, din care clar nu a inteles nimic, apoi a vazut forfota sincronizata, cum toate mergeau ceas si i s-a parut fascinant..Si de aia si-a ales meseria..Nu am nicio treaba cu constructiile, dar sincer, l-am felicitat pe omul ala ca si-a gasit pasiunea in meserie..

Am povestit faze de viata mea, chiar daca uneori m-am pus singur intr-o pozitie secunda, de fraier, pt ca ce traieste fiecare, cu reusitele si esecurile, sunt ceva ce te propulseaza sau te up..
Si eu am avut un soc cand am vazut ca si Marele Maestru mi-a zis sincer, azi nu stiu. Pai daca EL, care, eu care sunt incepator...de ce sa imi mai fie rusine..
Omenia de tratament. Am descris faza cu DNUL Ptrescu. Nu mi-a zis nimic, dar m-a incurajat. Dar stia ca stiu, prin intrebarile pe care i le pusesem in timpul anului..
Voi ce tineri, pt care sunt rau, de ca nu ma asasinati cu intrebari profesionale pana sa ma faceti sa scriu  ...LASA-MA..
Vreti stima mea? Cu sau fara 2 kile de mastica prima I?" Pen ce"? Si de ce ?

Da, m-am laudat si cu Istoria. Anul trecut cineva m-a intrebat pe MP despre cum a fost apoi, mi-a zis ca dat si ca a intrat..L-am intrebat daca de gura mea, sau pt ca si ii placea.
Saracul, ii era cam greu pana cand a recunoscut ca nu prea ii placea "domeniul" meu, ci altul. Am ras, pt ca asta a mi se pare absolut normal.
Iar faptul ca am descris inclusiv faptul ca am avut o (p)restanta l-a decis. Daca un om de varsta dvoastra recunoaste, eu, mai tanar..
Asa ca ma bucurat ca "rautatea" mea a mai decis un om sa isi incordeze muschii. Ii tin pumnii si sper ca peste 2 ani sa fie absolvent..
Da, imi folosesc si varsta ca motivare. Eu mai pot..(stiu ca suna...) Cine crede ca doar ii dau peste bot cu ea, why not..Sa creada..Mi se pare foarte usor sa spui Prien face misto..beeep. Da, asa e. FAC.
Jur ca si de fiul meu am ras cand a furat-o..Si l-am invatat sa rada la fel. Si nici el nu mai crede in egalitate absoluta, ci in oameni care lupta si restul, care cedeaza si nu se mai ridica in ziua urmatoare, dupa ce si-au lins ranile..
Pe scurt, sunt Scorpion..Alti sunt moi, nu pt ca au fost infranti, asta e viata, o mai furi, ci pt ca "in the day after" NU....

Edited by Prien, 05 May 2017 - 13:12.


#3733
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
@Prien: și eu i-am avut profesor pe Rulea dar și pe alții de acolo: Ciochină, Murgan, Dobrescu, Manolescu (ea), Săvescu, Dragomirescu, Drăghici, Burileanu, Borcoci și alți 50+
De Rulea mi-a displăcut de departe cel mai mult, datorită atitudinii față de studenți.

Deci, îmi mențin părerea. Comparațiile cu valoarea studenților de acum mi se par nerelevante. Sînt cu siguranță unii studenți f. slabi în zilele noastre, dar îmi cunosc colegii din anii '90 și știu ce panarame erau unii... mai slabi decît ei nu se poate, pt că erau ZERO, și punctaj negativ încă nu s-a inventat... Deci studenți slabi au existat, există și vor exista, dar profesorul trebuie să fie un exemplu și de caracter, nu doar de știință...

#3734
Surgeoniac

Surgeoniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 433
  • Înscris: 18.03.2017

View PostXON-XOFF, on 10 mai 2017 - 22:59, said:

profesorul trebuie să fie un exemplu și de caracter, nu doar de știință...

Bine zici, ar trebui.
Problema este că majoritatea oamenilor confundă inteligenţa cu caracterul : vedem o persoană foarte inteligentă şi îi asociem şi caracterul ca fiind unul potrivit, chiar dacă ştim că este un *****, îi găsim justificaţie prin faptul că este inteligent şi atunci îi este permis orice fel de comportament - Mare greşeală.

Edited by Surgeoniac, 11 May 2017 - 21:35.


#3735
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Asa e cu profesorii. Sunt oameni si oameni. Dar mie mi s-a acrit sa ii vad pe unii si altii care au si leafa mai mare decat a mea si cunostinte sub sfertodoctism. Iar de tupeu...
Pana la urma depinde de fiecare sa isi castige galoanele. Eu de ex nu m-am bagat in programare. Nu ca sunt varza, vorba ta, sunt sub ea, ca valoare negativa nu SE exista..
Dar cand aud pe cineva ca vorbeste de domeniul asta nu discut cu el. Adica fug si degajez zona.
Deci de ce altii vor sa le acord credit cand se baga in chestiii care clar ii depasesc?
Asa ca viata m-a facut sa il inteleg si pe Rulea.
De fapt replica unui fost director " inca nu ati inteles ce stacheta inalta ati depasit " m-a trezit. De ce sa aibe toNti acelasi titlu ca mine? Egalitate...asta sunt idei frumoase si chiar masonice. Dar in viata reala..sau esti camarad si membru al echipei care ne ajuta, bun in felia ta, sau mai bine imi mareste mie salariul..
Caracterul profilor. Ai scris mhz si il faci  scarba ca te ...
In acest forum la Electronica e scris 35.000 mHz.
Ce parere ai de reparatiile cu scuipat?
Vorbim de meserie sau da, de onanie? "N-am gasit alta rima, sa traiti". Glumeam..?!?!

Edited by Prien, 13 May 2017 - 23:42.


#3736
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
Prien, pe vremea ta nu existau generatoare cu DDS, deci mHz era doar o greșeală de tipar (sau de prostie Posted Image )
Acum însă există, majoritatea generatoarelor noi au domenii de tipul 1mHz - zeci de MHz

despre Rulea îmi mențin părerea. Am făcut și eu cu el și nu mi se pare că am trecut cine știe ce ștachetă înaltă ci că bine că am scăpat de un <CENZURAT> Posted Image
Ștachetă înaltă era, de exemplu, la Ștefan....

#3737
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Stefan a lipsit mai mult decat a venit..
Dragichi. Ma jucam cu CDB495 de mai multi ani si cand mi-a zis sa LSB este baza, s-a rupt filmul..
Burileanu. A avut un curs foarte bun.
Se pare ca nu prea am fost crezut cand am scris reparatii pe baza de scuipat si pus destu'...Cand am vazut asta a fost singura data cand am regretat ca am refuzat sa fiu admin la Electronica...  .
Asa ca de aia turbez si fac urat..

#3738
Dumitru21

Dumitru21

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 21.09.2017
Salut, as avea si eu o intrebare. Am prea multe restante in anul 2.. si teoretic trebuie sa repet anul. Trebuie sa scriu cerere pentru asta sau ma repartizeaza ei si daca, unde vad informatia privitor la ce grupa sunt, ca pe studenti nu vad nimic ?
Multumesc anticipat!

Edited by Dumitru21, 21 September 2017 - 10:03.


#3739
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003
Treburile administrative se discuta la secretariat.

#3740
vslmarcel

vslmarcel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 13.02.2006

View PostDumitru21, on 21 septembrie 2017 - 10:03, said:

Salut, as avea si eu o intrebare. Am prea multe restante in anul 2.. si teoretic trebuie sa repet anul. Trebuie sa scriu cerere pentru asta sau ma repartizeaza ei si daca, unde vad informatia privitor la ce grupa sunt, ca pe studenti nu vad nimic ?
Multumesc anticipat!
Trebuia depusa cererea cred ca pana vinerea trecuta .Asa este la ETTI.

#3741
taner_m98

taner_m98

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 22.04.2012

View PostSoulstream, on 24 aprilie 2017 - 12:19, said:


Daca ai media 10 la bac, cred ca poti gresi 2 (mate + fizica). Cu 3, ai sanse la "cu taxa" doar.

In 2008 cand am dat eu la poli, am gresit o problema la mate si am intrat undeva pe la jumatatea clasamentului. Cu media de aproximativ 9.6 la bac (nu mai stiu exact cat am avut), daca as mai fi gresit inca una, as si intrat al 3-lea de la coada la buget.

Altfel zis (cel putin la facultatea de automatica si calculatoare):
- faci perfect intri la buget,
- gresesti o problema, 99% sanse sa intri la buget
- gresesti 2 probleme, incepe sa conteze media de la bac,
- gresesti mai mult, mai mult ca sigur ai sanse doar la taxa.

Totusi trebuie retinut ca la sectia de automatica, se intra cu medii ceva mai mici decat la sectia de calculatoare.
Mda, anul asta au fost cele mai grele subiecte din ultimii minim 10 ani, dovada si media de intrare cam cu 1 punct mai mica decat in anii precedenti la AC (CTI, IS, CTIX, ISX) si s-a intrat si cu 6-8 greseli in total. Eu am avut 1 la mate si 1 la fizica.

#3742
grapefruit

grapefruit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 599
  • Înscris: 25.06.2013
La etti au bagat acum un examen de programare cu admis/respins ,iar 200 de studenti nu pot da licenta la timp din cauza acestui examen.S-a imputit treaba rau !

Edited by grapefruit, 16 June 2018 - 18:41.


#3743
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003
Pai electronist, azi, fara sa programeze microcontrolere, nu prea mai are obiectul muncii!

#3744
grapefruit

grapefruit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 599
  • Înscris: 25.06.2013
Se dau 10 teste automate ,daca nu treci unul  direct respins.Foarte dur.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate