Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Automate de cafea/espresso
Last Updated: Jan 23 2022 11:10, Started by
plimbaretul
, Jan 18 2015 12:17
·
0
#2
Posted 18 January 2015 - 12:29
cafeaua in primul rand
in al doi-lea rind... functia search http://forum.softped...__hl__ esspreso http://forum.softped...__hl__+esspreso http://forum.softped...__hl__+esspreso era chiar atat de complicat? Edited by Nero-d, 18 January 2015 - 12:29. |
#4
Posted 18 January 2015 - 12:57
Nero-d, on 18 ianuarie 2015 - 12:29, said:
cafeaua in primul rand in al doi-lea rind... functia search http://forum.softped...__hl__ esspreso http://forum.softped...__hl__+esspreso http://forum.softped...__hl__+esspreso era chiar atat de complicat? E o ...disensiune intre specialisti pe primul din topicele recomandate ( cel de pe Electrice : "Recomandare Espressor cafea si rasnite" ) . De aici decizia unui dintre colegi de a deschide un topic nou cu " ....automate " . Din cate am vazut topicele de pe Gastronomicus sunt orientate catre preparare si soiuri de cafea . In cele doua de pe Electrice accentul e pus pe " utilaj ". Edited by ggelu, 18 January 2015 - 13:06. |
#5
Posted 18 January 2015 - 13:07
Mulțumesc ggelu pt suport. Ma apucasem sa mai editez (merge greu de pe phone asa ca am si pierdut tot ce mai adaugasem). Intr-adevar ma intereseaza strict tehnic - preferințele pt cafea pot fi subiective... deci un later edit macar partial:
Propun spre abordare urmatoarea structura: -aspecte tehnice: tip rasnita, tip sistem încălzire apa - functii - obligatorii si optionale - aspecte ce tin de curatare/intretinere Liber si la alte aspecte de luat in calcul. Ar fi ideal daca diversele recomandari tehnice vor fi si justificate. |
#6
Posted 18 January 2015 - 14:08
Philips saeco minuto.
Il am de un an si jumatate si il foloseste toata familia fara tehnici ninja... |
#7
Posted 18 January 2015 - 14:25
cand si daca vorbim de automate, poa sa fie si vending machine
rajnitele e cam la fel, boilerul e tot boiler, pompa... nu mai spun... curatare cu pastile, decalcifiere la fel... nu vad ce ar fi de spus sau de comentat... nu stiu ce intelege initiatorul prin automat de cafea... poate sa fie si tassimo, si dolce gusto apoi... initiatorul intreaba despre un esspreso bun... dotarea si caracteristca generala necesara prepararii unui esspreso bun, e cafeaua... poate parea redundant, dar asa e (am observat ca conteaza putin si apa) orice marca consacrata de esspresor face cafea buna ca doar de aia e consacrata si de aia e facut @ MD linkul pus de tine scoate din ecuatie expresoarele automate... Edited by Nero-d, 18 January 2015 - 14:33. |
#8
Posted 18 January 2015 - 16:09
Eu am rămas fixat pe Jura, am 2 acasă, modele mai vechi, E40 şi AEG CF85 care de fapt tot Jura. Merg de minune cu Jacobs Caffe Crema Intenso.
La firmă avem un Saeco Royal DeLuxe, la care cumpăr Melitta BellaCrema galbenă, alte sorturi de cafea ies cam amărui din maşina asta. |
#9
Posted 18 January 2015 - 16:22
iarta-mi curiozitatea dar la ce-ti sunt necesare 2 expresoare automate in casa?
si... totul se reduce, la cafea... incepe si se termina cu cafeaua |
#10
Posted 18 January 2015 - 16:49
Nero-d, on 18 ianuarie 2015 - 14:25, said:
cand si daca vorbim de automate, poa sa fie si vending machine rajnitele e cam la fel, boilerul e tot boiler, pompa... nu mai spun... curatare cu pastile, decalcifiere la fel... nu vad ce ar fi de spus sau de comentat... nu stiu ce intelege initiatorul prin automat de cafea... poate sa fie si tassimo, si dolce gusto apoi... initiatorul intreaba despre un esspreso bun... dotarea si caracteristca generala necesara prepararii unui esspreso bun, e cafeaua... poate parea redundant, dar asa e (am observat ca conteaza putin si apa) orice marca consacrata de esspresor face cafea buna ca doar de aia e consacrata si de aia e facut @ MD linkul pus de tine scoate din ecuatie expresoarele automate... Automate de cafea - cele de uz casnic. Nu cred ca vre-un nebun isi pune vending machine in bucatarie... prin automate inteleg cele cu rasnita incorporata. Pt tassimo si DG cred ca sunt deja topicuri deschise pe forum. Tocmai pt ca nu cred ca toate automatele sunt identice ca si constructie/tehnologii interna am deschis acest topic. Este o ocazie pt cei care cauta un asemenea aparat sa afle la ce ar putea sa se uite in momentul achizitiei. Bineinteles ca pana la urma, cel mai bin aparat e acela de care te declari multumit, indiferent cat de putine sau multe caracteristici ar putea avea... On topic cateva elemente ce ar putea face diferenta intre diverse modele: - rasnita de inox sau ceramica ? - grade de macinare disponibile - boiler, termobloc sau incalzitor instant? (ultimul pare a fi acelasi lucru cu schimbatorul de caldura?) - curatare - nu imi este clar daca toate au unitatea de preparare detasabila. Ca toate folosesc pastile pt decalcifiere/curatare - asta imi era clar. @nero-d, degeaba ai cafea buna daca nu e macinata la gradul potrivit pt soiul ei, daca nu asiguri temp optima la preparare sau cantitatea optima de apa. |
|
#12
Posted 18 January 2015 - 23:19
Evident ca nu o sa ma bag pe acest topic, caci nu e pasiunea mea, insa va dau un pont de la niste reparatori de automate - pentru fiabilitate incercati sa alegeti un espressor a carui grup de erogare poate fi scos si spalat manual. Eu ma uit la semiautomate cata cafea se aduna sub o simpla sita de la grup si ce scarbos poate sa arate un portafiltru presurizat necuratat:
[ http://i1254.photobucket.com/albums/hh605/Lyvyoo/photo2_zps155e9868.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Asa ceva nu se curata doar cu o pastila ci maual. Nu stiu sa dau marci care adopta acest standard, dar cautati prin specificatii acest aspect neaparat. Un grup care ramane incastrat in espressor, va adauna mizerie si va trebui curatat la service, iar de obicei service-ul nu e gratis in garantie, daca nu e un defect de fabricatie la mijloc. Ce sa mai spun dupa... Edited by Lyvyoo, 18 January 2015 - 23:21. |
#13
Posted 18 January 2015 - 23:30
apreciem faptul ca nu te bagi pe acest topic... automat inseamna fara interventia omului
bagi cafea, bagi apa, apesi pe buton > bei cafeaua automatul meu (home use)are la activ ~27.000 cafele and counting... nu are nimic detasabil, i-am schimbat doar odata pompa (cu una SH adaptata de la alt expresor)... intretinere doar cand cere (apare pe display) si aia cu destula intarziere... ca n-am timp/chef de el mereu so?... o fi fiabil??? n-o fi??? never mind Edited by Nero-d, 18 January 2015 - 23:30. |
#14
Posted 19 January 2015 - 01:52
#15
Posted 19 January 2015 - 02:03
nu-i deloc viteaz... e un automat obisnuit... AEG CF 400
am dat pe el vreo 80 de lei SH cu pompa blocata (long time ago)(asta ca sa ma si laud) Edited by Nero-d, 19 January 2015 - 02:04. |
|
#16
Posted 19 January 2015 - 02:08
Am dat căutare, dar se pare că nu se mai găsește acest model
|
#17
Posted 19 January 2015 - 07:50
la mine se scoate tot grupul pentru curatare:
Attached Files |
#18
Posted 19 January 2015 - 09:47
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users