Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...
 Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade
 Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...
 Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani
 

Aventuri pe Aeroportul Otopeni

- - - - -
  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#1
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 14.04.2010
Am stat si m-am gandit daca sa spun sau nu despre peripetiile mele de Craciun in superbul nostru aeroport international Otopeni... dar i se poate intampla oricui ceva de genu si poate prinde bine:

Am decis ca de Craciun sa venim in tara sa petrecem alaturi de familie (sotia si 2 bebei), toate bune si frumoase, dupa 3 ore petrecute intr-un tub de aluminiu legati in scaune si cu copii in brate (20 de luni de fiecare) starea de spirit nu este intocmai preafericita...
Aterizam si merem fuguta sa luam bagajele, dar bagajele nu sunt la benzile de sus ci la banda 5 care e undeva mai jos nu foarte intuitiv de gasit... ajungem si acolo unde gasim valizele dar una dintre ele parca a stat in afara avionului nu in cala (unele haine atarnau afara prin cusaturi rupte si manerul era facut bucati, cred ca a aterizat avionul pe valiza noastra)... asta a mai adaugat un plus de nervozitate... dar a trebuit sa oprim sa schimbam puradeii de scutece, si pt a eficientiza spatiul si incarcatura am avut o geanta mai mare de mana care sa cuprinda cele necesare plus portmonee si acte necesare de drum...
Intram repede la baie schimbam urlatorii si plecam repede sa depunem plangere pt valiza. O rezolvam surprinzator de repede cu plangerea si iesim din zona internationala.
Ajungem la zona de inchirieri auto si nenea de acolo cere permisul... eu ma uit la sotie si cer portmoneul... ea se uita la mine si zice ca e ingeanta de schimb... eu ma uit printre bagaje si geanta lipsa... AM UITAT GEANTA IN BAIE, unde am schimbat bebeii...

Sa cada cerul pe noi... ramane sotia cu bebeii si eu incep aventura de recuperare.

Ma duc din nou la zona de unde se iese de la sosiri si vad 2 de la securitate cu un jandarm, direct la ei ma duc si le spun treaba ca am uitat geanta:
Eu: - Deci... putem sa mergem sa o recuperam?
Ei:  -Nu
Eu: De ce?
Ei  Nu este voie sa intrati inapoi, dar mergeti acolo la intrare si sunati la compania cu care ati venit
Eram sigur ca Wizz nu are treaba cu chestia asta dar o fac si pe asta si logic mi se spune ca ei nu se ocupa de asa ceva... Deja timpul trecea si geanta putea fi gasita de cineva nu foarte "binevoitor"... Vad ghiseul de informatii si alerg acolo:
Explic inca odata povestea si nenea de acolo ridica din umeri si imi zice ca ar trebui sa sun la vama... Sun acolo si explic inca odata treaba:
D-na: La noi nu a venit nimic de genu
Eu: Pai nu avea cum ca abia acum cateva minute s-a intamplat
D-na Pai nu pot face nimic ca noi doar primim obiecte pierdute nu le cautam...
Eu Si eu ce pot face acum?
D-na Asteptati sa ajunga la mine
Eu Nu am cum sa astept ca am doi copii, nu am bani si locuiesc in alt judet
D-na Nu pot sa va ajut

Inchid si incerc sa ma calmez sa gasesc o solutie... il mai intreb pe nenea de la info daca nu a mai fost un caz de genu si cum s-a procedat... alal zice ca nu stie... M-am enervat si o sun inapoi pe doamna de la vama si ii spun daca nu poate sa trimita pe cineva sa verifice baia, ea imi zice ca nu se ocupa cu asa ceva, atunci deja nervos ii spun mai rar si raspicat: Doamna, am nevoie sa imi dati o solutie nu sa imi spuneti ce nu puteti face!!
Atunci tipa imi spune sa merg la niste politisti sau securitate si ei ar putea sa trimita pe cineva...

Alerg inapoi la cei 3 cu care am vorbit initial si le spun sa intrebe prin statie daca nu se poate duce cinea. Jandarmul avea o statie pe umar de mai ca il intepa in obraz dar ii intreaba pe ceilalti doi daca nu au statie... Aia zic ca nu si trageau unul de altul care sa se duca sa verifice baia... Jandarmul da un cod prin statie pana la urma si in 2-3 min apare un tip in civil (de la SRI probabil) si ii explic si astuia treaba... dupa ce au mai negociat intre ei ce si cum tipul in civil i-a unu din cei 2 de la securitate si se duce intr-un final in baia cu pricina... eu cobor cu ceilalti 2 jos unde ar fi iesirea de la banda 5 sa asteptam...

Spre usurarea mea cei doi ies cu geanta intacta si cica sa mergem inapoi sus sa facem un proces verbal si sa verific daca imi lipseste ceva... iar sus vine ironia sortii: pt a face procesul verbal m-au trecut dincolo de poarta in zona internationala, unde toti imi spuneau ca nu am voie si ca nu se poate trece... nu am idee cum am reusit sa ma abtin sa nu le zic ceva... cred ca eram doar bucuros ca se va rezolva treaba...

Ceea ce am vrut sa punctez in toata relatarea asta este lipsa de proceduri in astfel de cazuri... este incredibil cata lipsa de vointa din partea unora de a rezolva o problema relativ banala...

Noroc ca toate s-au incheiat cu bine...

#2
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Cand apare filmul?

#3
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
Eu clacam in locul tau, data viitoare atentie maxima cu bagajele pe unde le lasati pentru ca....esti in Romanica

#4
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
data viitoare sa te gandesti de 3 ori inainte sa vii in romania!!! Posted Image daca se merita...

Quote

Am stat si m-am gandit daca sa spun sau nu despre peripetiile mele de Craciun in superbul nostru aeroport international Otopeni
si la ce concluzie ai ajuns???
vezi ca intre timp au schimbat astia si numele aeroportului...

de-acum tot păţitu-i priceput... ochii cat sarmaua si nu faci copii mai multi decat poti ingriji si supraveghea
ce inteleg copii aia din aceasta calatorie??? puteai sa-i lasi acasa cu bona... nu sa vii sa-ti stresezi familia cu ei :)

Edited by Nero-d, 14 January 2015 - 10:09.


#5
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 20.06.2005
Pai cele 2-3 puncte de nervozitate sunt posibil de indeplinit si prin alte parti, nu doar in Romania care pute.
Chiar credeti ca in alta parti ar fi mers altfel treaba? Eu sunt convins ca nu. Vad ca sa rezolvat intr-un final problema.

Edited by wolfydRg, 14 January 2015 - 10:14.


#6
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,030
  • Înscris: 07.11.2006

View Postxkos, on 14 ianuarie 2015 - 09:57, said:

Eu clacam in locul tau, data viitoare atentie maxima cu bagajele pe unde le lasati pentru ca....esti in Romanica

    Se intampla si la case mai mari.Mult mai mari.De exemplu acum o luna in aerogara din Punta Cana (aici am avut o priveliste directa la felul "bland" in care aruncau bagajele pe banda) a cazut un bagaj de pe banda.Fara probleme,un manipulant a ridicat bagakul si la aruncat spre banda.Dar a gresit tinta si bagajul a ajuns pe jos,desfacandu-se cu toate bulandrele pe jos.Noroc ca n-a fost al meu,am zis in gandul meu.
   Tot acolo,familia cu care trebuia sa ne intalnim,a ramas fara un bagaj pe care l-a primit abia dupa ~40 de ore.Operatorul a fost Air France.
   Cand ne-am intors pe Otopeni,avionul a avut intarziere de aterizare datorata vremii nefavorabile si am ajuns sa ne incrucisam cu cursa de Madrid (noi venind din Paris).Toata lumea buluc la banda,au sosit si "spaniolii" si dai si asteapta dupa bagaje.Trecusera deja vreo 30 de minute si pentru multi dintre noi,cei de la Paris,bagajele inca nu aparusera.Lume panicata,printre altii si sotia,vociferari,injuraturi.Eu mai calm incercam sa aplanez discutiile din jurul.Normal ca au venit si ale nostre pana la urma.

    De ce am dat detalii?Pentru ca aceste lucruri se pot intampla.Daca ceva iese din tipar,cei raspunzatori nefiind pregatiti pentru asa ceva,intervine panica.Si Romania,si in Uganda si in SUA.

ps.
Pentru mine Henry Coanda mi se pare o aerogara mai mult decat decenta.Chiar daca nu totul merge snur cateodata.

View Postxkos, on 14 ianuarie 2015 - 09:57, said:

Eu clacam in locul tau, data viitoare atentie maxima cu bagajele pe unde le lasati pentru ca....esti in Romanica

Daca clachezi,inseamna ca nu mai rationezi.Si ce faci atunci?Sunt situatii speciale cand trebuie sa-ti pastrezi mintea limpede ca si cazul de fata.Nu vorbesc de cazurile-limita cand e vorba de chestii mult mai serioase.

#7
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 14.04.2010

View PostwolfydRg, on 14 ianuarie 2015 - 10:13, said:

Pai cele 2-3 puncte de nervozitate sunt posibil de indeplinit si prin alte parti, nu doar in Romania care pute.
Chiar credeti ca in alta parti ar fi mers altfel treaba? Eu sunt convins ca nu. Vad ca sa rezolvat intr-un final problema.
Eu zic ca in alte parti s-ar fi rezolvat problema, am calatorit destul de mult la viata mea si am mai trecut prin situatii speciale, mai mereu era o procedura rapida de a rezolva problema... la noi se pare ca autoritatile inca nu realizeaza importanta anumitor proceduri, fie ele cat de banale...
Stiu ca pt unii e greu de lecturat, dar nu se stie cand prinde bine...
@Nero-D dupa cum ziceam: concluzia e ca stam prost la implementarea procedurilor, stam prost la relatiile dintre autoritati si calator si din cauza asta se poate ajunge la situatii grele doar pt ca  nu stim cum sa actionam rapid si eficient...

#8
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
prudenta e mama intelepciunii
intelepciunea zice sa evitam producerea situatiilor grele mai ales cand acest lucru depinde numai si numai de noi

de acum tu stii cum sa handle o astfel de situatie si cum sa cope si sa deal with it
bine ca n-ai uitat vreun copil

Quote

Bagaje uitate aiurea...am avut si eu in Doha. Am uitat o geanta sub un scaun dupa ce am trecut de filtru de securitate.
ca sa-l recuperezi era suficient sa suni la 112 sa zici ca e un bagaj suspect sub un scaun...

Edited by Nero-d, 14 January 2015 - 10:48.


#9
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,494
  • Înscris: 19.04.2009
In diverse conditii ai voie sa intri in spatiul international. Eu am fost chemat pentru cineva in Narita ( la sosiri ) pentru ca nu se descurca cu cei de acolo in engleza si una din conditiile de intrare este sa ai o adresa de garantie + un numar de telefon...+ alte mici probleme ( si aventuri....how to lost a plane, intentionat ).
De asemenea am avut si eu norocul de cateva ori sa merg pe trasee "scurtate" in aeroporturi, ori cu cei de la check-in ori sa ajung direct la poarta de re-imbarcare cand aveam escala mica. Masina personala, escorta si pam pam din avion direct la poarta. nu filtre, nu securitate in plus...ajungeam exact unde trebuia...in principiu urasc filtrele schengen, am stat o data jumatate de ora sa explic unui tip din helsinki ca ce avea el in mana nu era o bomba ci un filtru de apa... altii se trezesc cu bunurile zgariate din graba astora; timp pierdut..etc. Romania oricum nu e in schengen si cand ai doar o escala NON-EU> RO in schengen nu vad rostul.. Posted Image  
In aeroporturile mari, personalul are culoar special ( au cam peste tot, dar in astea mari timpul chiar e scurtat ). De exemplu pe NRT de la check-in pa poarta ca pasager faci ~25-30 de minute. In 10 minute ajungi la boarding cu duduile de la checkin.

Bagaje uitate aiurea...am avut si eu in Doha. Am uitat o geanta sub un scaun dupa ce am trecut de filtru de securitate. Problema e ca eu mi-am dat seama dupa 3 ore ( cat am bantuit pe la duty free ) ca imi lipseste geanta cu...mancare gatita de mama Posted Image Am recuperat-o usor, era exact unde am pus-o.


De asemenea, am mai fost o data intors in zona internationala pentru ca desteptii de la verificari pasapoarte-sosiri, dupa ce l-au citit/ amprente si iris au uitat sa imi puna stampila si abtibildul in pasaport Posted Image Si depindeam de ala ca imi expirase id-ul Posted Image


ps. alte companii platesc daca iti ajunge bagajul cu defectiuni!  ( sau il repara ei ).

Edited by lex404, 14 January 2015 - 10:46.


#10
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,494
  • Înscris: 19.04.2009
Apropo, astia de pe OTP mai controleaza ce intra in tara? Acum cativa ani era  Am de declarat / Nu am de declarat.  Daca treceai pe la Nu Am ( pe langa ca nu era niciun ofiter in zona ) nu te intreba nimeni de sanatate..

#11
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 14.04.2010

View Postlex404, on 14 ianuarie 2015 - 10:45, said:

ps. alte companii platesc daca iti ajunge bagajul cu defectiuni!  ( sau il repara ei ).

Cu Wizz e imbirligata treaba si probabil ajung sa nu mai recuperez nimic... plangerea s-a facut rapid, dar apoi a trebuit sa trimitem mail cu inregistrarea plangerii si sa cerem despagubirile... am primit mail inapoi ca sa venim cu o adeverinta de la un reparator de valiza ca nu se poate repara... astia traiesc cu impresia ca eu in concediu am timp de umblat cu valiza rupta... sa nu mai zic ca nu am auzit in viata mea de reparator de valize darami-te sa mi se dea si o adeverinta (pt care probabil ar trebui sa platesc)...
La Lufthansa le-am aratat valiza  in aeroport mi-au dat constatatarea si mi-au spus sa le trimit bonul cand luam valiza... in 3 saptamani aveam banii in cont...

#12
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View PostNero-d, on 14 ianuarie 2015 - 10:05, said:


ce inteleg copii aia din aceasta calatorie??? puteai sa-i lasi acasa cu bona... nu sa vii sa-ti stresezi familia cu ei Posted Image
Eh , uite asa se întâmplă la noi , decât să cerem autorităţilor şi factorilor de decizie ca în asemenea situaţii să  găsească  rezolvare  , găsim de cuvinţă să urechem  victimele .
Mentalitate mioritică .Posted Image

#13
adrian_r5

adrian_r5

    23:58

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,701
  • Înscris: 23.04.2007

View PostEngineer_xxl, on 14 ianuarie 2015 - 10:56, said:

La Lufthansa le-am aratat valiza  in aeroport
Aeroportu' era in Romania ?

#14
hunab

hunab

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,802
  • Înscris: 23.12.2011

View Postlex404, on 14 ianuarie 2015 - 10:53, said:

Apropo, astia de pe OTP mai controleaza ce intra in tara? Acum cativa ani era  Am de declarat / Nu am de declarat.  Daca treceai pe la Nu Am ( pe langa ca nu era niciun ofiter in zona ) nu te intreba nimeni de sanatate..

Te verifica angajatii, cand iau bagajele de la avion si le aduc spre banda :D

#15
wolfydRg

wolfydRg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,028
  • Înscris: 20.06.2005
@Engineer_xxl
Eu dupa ce am stat prin Milano Malpensa vre-o 12 ore blocat sa nu mai aud doar noi suntem aia "prosti".
Sunt situatii si situatii , nu doar la noi sunt prost implementare procedurile.

#16
Al3csutzul

Al3csutzul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,833
  • Înscris: 19.07.2006
Stansted Uk, este iarasi in opinia mea o porcarie de aeroport, parca transporta vaci , se tipa la tine,urla, lipsa de indiferenta, fix parca te-ai transporta pe banii lor !

#17
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 14.04.2010

View PostNero-d, on 14 ianuarie 2015 - 10:43, said:


bine ca n-ai uitat vreun copil


Sunt de acord cu umorul si ironia plasate bine in context dar de la asta te puteai abtine... tocmai ca le acordam prea multa atentie lor s-a ajuns sa uitam de altceva. De felul meu sunt destul de organizat dar inca mai am de invatat cand ma deplasez cu copii... care de obicei sunt mai incapatanati decat ai crede...

View Postadrian_r5, on 14 ianuarie 2015 - 11:05, said:

Aeroportu' era in Romania ?

Era in Frankfurt...

View PostwolfydRg, on 14 ianuarie 2015 - 11:07, said:

@Engineer_xxl
Eu dupa ce am stat prin Milano Malpensa vre-o 12 ore blocat sa nu mai aud doar noi suntem aia "prosti".
Sunt situatii si situatii , nu doar la noi sunt prost implementare procedurile.

View PostAl3csutzul, on 14 ianuarie 2015 - 11:08, said:

Stansted Uk, este iarasi in opinia mea o porcarie de aeroport, parca transporta vaci , se tipa la tine,urla, lipsa de indiferenta, fix parca te-ai transporta pe banii lor !

Cred ca e o chestie specifica aeroporturilor mai mici... Pe Heathrow, Frankfurt, Amsterdam organizarea este total diferita... treaba cu bagajele e mai universal valabila din pacate si nu e aeroport care sa nu aibe probleme cu asta...

#18
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

View Postlex404, on 14 ianuarie 2015 - 10:53, said:

Apropo, astia de pe OTP mai controleaza ce intra in tara? Acum cativa ani era  Am de declarat / Nu am de declarat.  Daca treceai pe la Nu Am ( pe langa ca nu era niciun ofiter in zona ) nu te intreba nimeni de sanatate..
Controleaza, spot.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate