Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 

Merita pensionarii Romaniei o atentie mai mare din partea statului?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
180 replies to this topic

#37
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

View Posttomaso, on 26 decembrie 2014 - 13:21, said:

În opinia mea,  pensionarii nu merită atenția de care au parte.
Majoritatea acestora alcătuiește cea mai retrogradă categorie socială în viață, direct responsabilă pentru înapoierea României și a nivelului redus de trai.
Se comportă ca niște paraziți și sunt tratați ca atare de clasa politică.

Excepțiile pozitive se pierd într-o mare de oameni îmbătrâniți în rău.
Că sunt de vină pentru că sunt așa, că nu sunt de vină pentru că au fost crescuți în comunism ca niște câini legați cu lanțul, realitatea e că au făcut mai mult rău acestei țări decât ceaușismul.

Meritati voi, viitorii pensionari? Credeti ca voi veti putea anula diferenta intre conceptiile generatiilor? Stai linistit, ca si tie tinerii iti vor spune : ce p++a mea mai vrea si bosorugu´ asta? Il cauta moartea p´acasa, si el in tramvai, merge sa reclame ca nu i-a venit pensia la timp.
Uitati-va in oglinda, uratilor!Posted Image

#38
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View Postjobist, on 26 decembrie 2014 - 14:17, said:

tu ai 'toate tiglele pe casa' ?

Evident că le am și evident că-ți pot scrie 700 de pagini explicând de ce pensionarii actuali (majoritatea lor) sunt groparii României și principalii inamici ai dezvoltării acestei țări.
Însă îmi este lene și mi-e prea silă să vorbesc despre ei.  Sincer o spun. Așa că mă limitez să scriu concluzia credințelor mele.   Știu că nu e un discurs popular într-o țară unde există o atitudine patriarhală, aproape tribală atunci când vine vorba de bătrâni, cărora li se tolerează orice ticăloșie, mai abitir decât minorilor și preșcolarilor.  
Ceea ce este total lipsit de sens, între noi fie vorba.

View PostAirbag, on 26 decembrie 2014 - 15:16, said:

Arata-mi o tara in care pensionarii mai lucreaza dupa ce ies la pensie.Mai ai si tu vreo 7-8 ani si devii parazit al societatii.Te-am intrebat in alt topic ce vei face dupa ce iesi la pensie.Ai zis ca n-ai nevoie de ea ca mergi sa gadili thailandeze pe plaja.Parca te vad ca-n Rambo 5 vanand serbi boa prin jungla.

Ți-am mai răspuns odată, îți mai spun iarăși că eu nu am cum să devin un parazit, un întreținut la societății, întrucât am strâns suficient pentru a nu depinde de nimeni vreodată.
Însă nu despre mine e vorba și eu nu mă refer doar la faptul că actualii pensionari sunt  o piatră de moară pentru capitalism și pentru generația tânără obligată să-i ducă-n spate.
E vorba despre cum au votat până acum, cum votează și cum vor mai vota cu mâinile și creierul acela socialist.   Despre asta-i vorba, în primul rând.    Și ar mai fi multe, începând cu mentalitățile imbecile, ideile lor primitive despre lume și viață, credința, dogmele, înapoierea, prostia și incultura, mojicia, nesimțirea tipică omului nou din socialism, într-un cuvânt ”totul”.

Da, bla, bla, bla, există și excepții, bla, bla, bla, fukin bla, bla bla.   Încă nu-mi pasă de excepții.  Nu excepția mă oripilează ci puhoiul de pensionari pramatii.  Ăia mă deranjează foarte tare.  Ideea că ei există pe aceeași planetă cu mine îmi strică dispoziția, dar asta este, nu am ce face în afară de a spune ce cred despre ei atunci când vine vorba.

Deci, nu-i suport pe pensionarii ceaușiști.   Nu pentru că-s bătrâni, chiar dacă bătrânețea este o mizerie, ci pentru că în loc să se retragă în găoacea lor, ei vor să fie tot șefi, să fie ei cei mai băgați în seamă.   Nu au nici cel mai mic respect pentru orice altceva decât interesul lor imediat.   Îi văd cum își cară șuncile scârboase prin magazine, cu fețele acelea de comuniști soioși, vorbind singuri că ei mor de foame.    Nu se mai satură odată!

#39
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View Postmyshyk, on 26 decembrie 2014 - 16:38, said:

Meritati voi, viitorii pensionari? Credeti ca voi veti putea anula diferenta intre conceptiile generatiilor? Stai linistit, ca si tie tinerii iti vor spune : ce p++a mea mai vrea si bosorugu´ asta? Il cauta moartea p´acasa, si el in tramvai, merge sa reclame ca nu i-a venit pensia la timp.
Uitati-va in oglinda, uratilor!Posted Image

Diferența dintre decreței și actualii pensionari, ca să ne referim la un exemplu concret, este aceea că în timp ce ei au fost parazitați de actualii pensionari, atunci când ei vor ajunge la pensie nu vor mai parazita pe nimeni.   Sistemul este incorect și exploatează actuala generație de oameni născuți după 1967.   În timp ce actualii pensionari beneficiează de niște pensii enorme, nemeritate, cei care acum cotizează nu vor avea parte nici măcar de o treime din cât primesc actualii pensionari.   Și după ce ce pensionarii le nenorocesc viitorul, le mai și țin pe cap niște politicieni scârboși cu care sunt ei în cârdășie.  

Știi ce nu pricepi tu și alții de vă blocați în fața unui astfel de discurs tranșant?
Nu toată lumea este setată pe pledoarii pro domo.   Eu, de exemplu, nu țin cont de mine atunci când discut despre ceva.  Nu îmi pasă că sunt mai în vârstă și nu mă simt solidar cu cei din aceeași categorie de vârstă.   Simțul dreptății m-a ajutat să discern între bine și rău.  Iar când ești sigur de adevăr, nu văd de ce ar trebui să te oprești în a-l spune.

Știi ce-i cel mai amuzant și trist, în același timp?
Că ceea ce spun eu despre pensii se va întâmpla, iar voi, cei care muriți de grija pensionarilor comuniști veți deveni în mod majoritar asistați social, cu pensia de la stat mai mică decât valoarea venitului minim. Vi se pare mică o pensie de 250 de dolari?   Stați să vedeți cum va fi atunci când veți avea doar 100 de dolari pensie.
Știți care-i valoarea punctului de pensie, nu?

#40
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
@tomaso
"Evident că le am"
Ba nu e evident de loc, ba asi putea spune, chiar dimpotriva.
"În timp ce actualii pensionari beneficiează de niște pensii enorme"  
7Lei? 400 de Lei? 700 de Lei? 1000 de Lei? Astea sunt sumele pe pe care le primesc majoritatea pensionarilor. Astea le numesti "pensii enorme"?
"discurs tranșant"
Asta nu este discurs transant, asta este un cosmar de-al tau.  Pe care simti nevoia sa-l impartasesti si celor de pe forum, pentru a epata. Asa se manifesta la tine dorinta de-a fi bagat in seama, de-a te da mare, pentru ca probabil iti lipsesc alte calitati, demne de a fi remarcate de cei din jurul tau.
Si apropo de punctul de pensie: e in jur de 700 de Lei. Ti se pare enorm? Dar ajutorul de somaj de 250 de Lei acordat absolventilor care refuza sa-si caute un loc de munca, nu ti se pare enorm?  Pentru ca, daca pensionarii au produs totusi ceva la viata lor si nu ma refer aici la cotizatiile pentru pensii, ci la toate taxele si impozitele pe care le-au platit zeci de ani, la acel CAS, platit pe degeaba ani si ani la rand, absolventii n-au produs nimic, doar cheltuieli de la buget, prin invatamant, prin sanatate, prin alocatii de la stat. Bani care provin si din taxele si impozitele platite de pensionari , din pensiile lor "enorme". De ce nu te legi de acestia?
Spui de politicieni. Majoritatea lor, fac parte din generatia pe care vad ca o elogiezi, generatie nascuta din aplicarea gresita a unor politici de partid. Si majoritatea lor, sunt niste nemernici, niste oameni de nimic, care au acces la putere, mizand tocmai pe buna-credinta a acestor pensionari, inselandu-i cu promisiuni pe care le-au uitat imediat ce au ajuns sus. N-au nici macar meritul de a avea o cultura generala la nivelul celei de pana in ´89, dar s-au imbracat in diplome, in masterate, in lucrari de doctorat, cumparate cu bani furati tot de la acei pensionari pe care-i blamezi atata.Scriu  pe bloguri si pe Facebook, la fel de agramat ca majoritatea tinerilor de pe mess., forumuri,...  Si ne mai si "reprezinta" in fata forurilor europene.
Ar trebui, totusi, ca inainte de-a mai posta asemenea "cugetari" pe oriunde, sa mai discuti si fata-n fata cu oamenii, nu doar de sub mantia unei tastaturi si a unui pseudonim

Edited by myshyk, 26 December 2014 - 18:04.


#41
radumiki

radumiki

    funny content creator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 23,693
  • Înscris: 13.10.2003

View Postmyshyk, on 26 decembrie 2014 - 17:44, said:

@tomaso
"Evident că le am"
Ba nu e evident de loc, ba asi putea spune, chiar dimpotriva.
"În timp ce actualii pensionari beneficiează de niște pensii enorme"  
7Lei? 400 de Lei? 700 de Lei? 1000 de Lei? Astea sunt sumele pe pe care le primesc majoritatea pensionarilor. Astea le numesti "pensii enorme"?
"discurs tranșant"
Asta nu este discurs transant, asta este un cosmar de-al tau.  Pe care simiti nevoia sa-l impartasesti si celor de pe forum, pentru a epata. Asa se manifesta la tine dorinta de-a fi bagat in seama, de-a te da mare, pentru ca probabil iti lipsesc alte calitati, demne de a fi remarcate de cei din jurul tau.

Omul are o parere pe care o sustine aici pe forum, atata tot. Ca tie sau altora nu le place parerea lui pot intelege insa nu uita regula de baza: combate ideea nu ataca persoana! Posted Image
Altfel, asa cum spunea un user mai sus, sunt putini bani. Nu-s pensiile mari si cu toate astea trebuie an de an tara sa se imprumute ptr. a putea plati pensiile. In ritmul asta exista doua posibilitati: ori intram in colaps si nu ne mai imprumuta nimeni de la un moment dat=> nu vom mai fi in stare sa platim aceste pensii ori vom fi condusi de niste oameni responsabili, priceputi care vor administra eficient tara dezvoltand-o suficient ptr. a avea resursele financiare de a plati pensiile+datoriile acumulate intre timp.
Eu sunt de principiu sa platim cat putem fara a ne imprumuta pe aceasta chestiune. Ar insemna un soc ptr. pensionari insa simultan si o presiune enorma ptr. politicieni care vor fi pusi in situatia sa munceasca ptr. a gasi solutii. Dau un exemplu: parlamentarii au vacanta toata luna ianuarie, apoi de Paste inca o luna, in vara inca vreo 3 luni... munca putina=>eficienta pe masura.

Edited by radumiki, 26 December 2014 - 17:58.


#42
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View Postmyshyk, on 26 decembrie 2014 - 17:44, said:

700 de Lei? 1000 de Lei? Astea sunt sumele pe pe care le primesc majoritatea pensionarilor. Astea le numesti "pensii enorme"?

Da.
Sunt enorme în raport cu ceea ce ar fi trebuit ei să primescă.

Hai să te întreb ceva.
Cât va fi cuantumul pensiei unui om care muncește pe salariul minim pe economie în ultimii 20 de ani?

De ce acest om nu va beneficia de pensie la nivelul actual, ținând cont că el a cotizat, în timp ce actualii pensionari nici nu au cotizat și nici salariile nu le-au avut la un nivel mai mare de 50 USD lunar? De ce actuala generație de pensionari este mai importantă decât cei care vor ieși la pensie peste 10-15-20 de ani?   Poți să-mi oferi o explicație simplă?

Edited by tomaso, 26 December 2014 - 17:59.


#43
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006

View Postradumiki, on 26 decembrie 2014 - 17:58, said:

parlamentarii au vacanta toata luna ianuarie, apoi de Paste inca o luna, in vara inca vreo 3 luni... munca putina=>eficienta pe masura.
Eu nu cred asa ceva. Macar de plictiseala si tot se mai duc la lucru. Cum sa stai in vacanta 1 luna intreaga? O iei razna.

#44
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Ceea ce trăim astăzi în România, cu toate detaliile vieții, chiar si cele mai mărunte, sunt efectele faptelor din trecut ale pensionarilor de azi.
Dacă analizăm aceste efecte, urmări, pensionarii de azi sunt o castă, chiar o ghildă super privilegiată.
In opinia mea, un pensionar, un fost lucrător din fostul sistem economic centralizat de stat, nu ar trebui să beneficieze în ansamblu de mai mult de 100 de euro.
În suma asta includ toate costurile atașate ale serviciilor de care se bucură un pensionar. Sănătate, gratuități, etc...
Unii dintre voi o să-mi spuneți că este imposibil și că nu au cum trăi.
Ei bine așa e.
Dar știți ce?! Nici nu-mi pasă.
Nici lor nu le-a păsat când au conlucrat cu fostul regim, l-au lins în cur și l-au ocrotit cu toată ființa lor.
Diferența dintre mine sau mai bine spus, cei ca mine și ei, este că eu știu și îmi asum viitorul mizerabil al pensiei mele si când va veni vremea să culeg roadele ei, voi ști că sunt singurul vinovat. Nu voi urla către politruci să-mi dea ceva ce nu mi se cuvine.
Asta înseamnă demnitate.

O pensie, oricare ar fi ea, trebuie să reflecte în valoarea ei, în primul rând, moralitatea generației respective. Prin ea, prin pensie, generația de pensionari trebuie să fie pedepsită, fie recompensată pt realizările trecute.
In momentul de față, actuala generație de pensionari trebuie sa primească exact ce au semănat. Adică mizerie și suferință.
In primul rând, viața mizerabilă plină de suferințe pe care o trăiesc, să fie învățătură pt noua generație, să știm ce vom păți dacă vom proceda ca și părinții noștri. Sa știm ce ne așteaptă dacă vom fi la fel de ignoranți, de egoisti și de indiferenți ca și ei.

Edited by paradigmatic, 26 December 2014 - 18:13.


#45
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006

View Postparadigmatic, on 26 decembrie 2014 - 18:02, said:

Diferența dintre mine sau mai bine spus, cei ca mine și ei, este că eu știu și îmi asum viitorul mizerabil al pensiei mele si când va veni vremea să culeg roadele ei, voi ști că sunt singurul vinovat. Nu voi urla către politruci să-mi dea ceva ce nu mi se cuvine.
Asta înseamnă demnitate.
Ce o sa faci daca te trezesti ca politicienii iti baga pe git pensii tot mai mari, indiferent de salariu si cotizatia ta? Aia vor sa fie votati, asa ca inainte de alegeri maresc pensiile cu 10% si dupa cu inca 10% (fifty-fifty, jumate inainte si restul dupa terminarea operatiunii). Cum ii opresti? Le explici frumos ca economia nu poate? Ca pensiile alea marite de fapt vor mari preturile la piata si pensionarii o vor duce si mai rau?  El nu si nu, vrea sa iti dea mai multi bani, oricit de rau va fi.

#46
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

View PostDihorul Razboinic, on 26 decembrie 2014 - 18:07, said:


Ce o sa faci daca te trezesti ca politicienii iti baga pe git pensii tot mai mari, indiferent de salariu si cotizatia ta? Aia vor sa fie votati, asa ca inainte de alegeri maresc pensiile cu 10% si dupa cu inca 10% (fifty-fifty, jumate inainte si restul dupa terminarea operatiunii). Cum ii opresti? Le explici frumos ca economia nu poate? Ca pensiile alea marite de fapt vor mari preturile la piata si pensionarii o vor duce si mai rau?  El nu si nu, vrea sa iti dea mai multi bani, oricit de rau va fi.
Voi avea decența să nu-mi sufoc copii să-mi dea ceea ce nu pot să -mi dea.
Voi avea grijă ca votul meu să-i ajute pe ei, nu pe mine. Măcar asta pot face.

#47
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,128
  • Înscris: 10.07.2013

View Postradumiki, on 26 decembrie 2014 - 17:58, said:

Omul are o parere pe care o sustine aici pe forum, atata tot. Ca tie sau altora nu le place parerea lui pot intelege insa nu uita regula de baza: combate ideea nu ataca persoana! Posted Image
Altfel, asa cum spunea un user mai sus, sunt putini bani. Nu-s pensiile mari si cu toate astea trebuie an de an tara sa se imprumute ptr. a putea plati pensiile. In ritmul asta exista doua posibilitati: ori intram in colaps si nu ne mai imprumuta nimeni de la un moment dat=> nu vom mai fi in stare sa platim aceste pensii ori vom fi condusi de niste oameni responsabili, priceputi care vor administra eficient tara dezvoltand-o suficient ptr. a avea resursele financiare de a plati pensiile+datoriile acumulate intre timp.
Eu sunt de principiu sa platim cat putem fara a ne imprumuta pe aceasta chestiune. Ar insemna un soc ptr. pensionari insa simultan si o presiune enorma ptr. politicieni care vor fi pusi in situatia sa munceasca ptr. a gasi solutii. Dau un exemplu: parlamentarii au vacanta toata luna ianuarie, apoi de Paste inca o luna, in vara inca vreo 3 luni... munca putina=>eficienta pe masura.

Eu am sugerat plafonarea pensiilor (speciale) la maxim 5.000 lei!Posted Image
Romania nu trebuie sa se imprumute la FMI pentru a plati unora din servicii, generali, fosti magistrati, parlamentari, etc. pensii nesimtite!

Edited by xmanyacs77, 26 December 2014 - 18:43.


#48
radumiki

radumiki

    funny content creator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 23,693
  • Înscris: 13.10.2003

View Postxmanyacs77, on 26 decembrie 2014 - 18:30, said:

Eu am sugerat plafonarea pensiilor la maxim 5.000 lei!Posted Image
Romania nu trebuie sa se imprumute la FMI pentru a plati unora din servicii, generali, fosti magistrati, parlamentari, etc. pensii nesimtite!

Cred ca foarte putini daca au pensii normale, calculat dupa cat au contribuit, sunt de peste 5000 de lei.
Este vorba de pensiile speciale aici unde sunt sume mari.

#49
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

View Postxmanyacs77, on 26 decembrie 2014 - 18:30, said:



Eu am sugerat plafonarea pensiilor (speciale) la maxim 5.000 lei!Posted Image
Romania nu trebuie sa se imprumute la FMI pentru a plati unora din servicii, generali, fosti magistrati, parlamentari, etc. pensii nesimtite!
Nici chiar cel mai cel geniu, nu ar trebui să primească pensie publică mai mare de 100 euro.


#50
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

View Posttomaso, on 26 decembrie 2014 - 17:59, said:

Da.
Sunt enorme în raport cu ceea ce ar fi trebuit ei să primescă.

Hai să te întreb ceva.
Cât va fi cuantumul pensiei unui om care muncește pe salariul minim pe economie în ultimii 20 de ani?

De ce acest om nu va beneficia de pensie la nivelul actual, ținând cont că el a cotizat, în timp ce actualii pensionari nici nu au cotizat și nici salariile nu le-au avut la un nivel mai mare de 50 USD lunar? De ce actuala generație de pensionari este mai importantă decât cei care vor ieși la pensie peste 10-15-20 de ani?   Poți să-mi oferi o explicație simplă?

Gresesti, esti dezinformat/neinformat. La sfarsitul anului´89, salariul mediu brut, era de aproximativ 600-700 de dolari, la suma aceea se aplicau toate retinerile. Din ce crezi ca a tras ceusescu banii cu care a achitat integral datoriile externe? Din banii din evaziunile fiscale?
Nu exista muncitori care sa lucreze 40 de ani pe salariul minim pe economie. Asta  e un mod de-a fura de la stat, care se reflecta in mod direct in cuantumul pensiei cuvenite mai tarziu.
Si chiar n-ai nimic de zis de absolventi? De "eminetele materii cenusii" ale decreteilor pe care-i tot lauzi atata?
@radumiki, imi cer scze, m-a luat putin valul.

Edited by myshyk, 26 December 2014 - 18:57.


#51
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

View Postmyshyk, on 26 decembrie 2014 - 18:53, said:



Gresesti, esti dezinformat/neinformat. La sfarsitul anului´89, salariul mediu brut, era de aproximativ 600-700 de dolari, la suma aceea se aplicau toate retinerile.
In lipsa unei piețe libere, salariile astea sunt himere. Pt a exista această uniformizare a veniturilor, unii furau fără vointa lor, cu sprijinul partidului, iar altui erau furați cu atât cât să compenseze furtul celorlalți.
De asta un medic avea 2500 lei si un miner 5000 lei.
Așa e la partid.

Edited by paradigmatic, 26 December 2014 - 18:58.


#52
remvirg

remvirg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,115
  • Înscris: 04.08.2007

View Postvictor_tree, on 26 decembrie 2014 - 13:41, said:


Traverseaza tu Bucurestiul cu RATB-ul la 8 dimineata si vorbim dupa.
intra intr-o crasma unde canta manele. Chiar una de langa un liceu, sa nu fie pensionari pe acolo. Apoi compara senzatia cu cea din ratb. Si mai apoi baga un search pe google pt cuvantul grobian, poate te lamuresti.

View PostAirbag, on 26 decembrie 2014 - 15:16, said:



Arata-mi o tara in care pensionarii mai lucreaza dupa ce ies la pensie.Mai ai si tu vreo 7-8 ani si devii parazit al societatii.Te-am intrebat in alt topic ce vei face dupa ce iesi la pensie.Ai zis ca n-ai nevoie de ea ca mergi sa gadili thailandeze pe plaja.Parca te vad ca-n Rambo 5 vanand serbi boa prin jungla.

tomaso  crede ca daca altii nu s-au lipit de niste bani picati din cer nu au voie sa traiasca.

Edited by remvirg, 26 December 2014 - 19:04.


#53
Moftangiu

Moftangiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,909
  • Înscris: 16.03.2010

View Posttomaso, on 26 decembrie 2014 - 17:59, said:

Da.
Sunt enorme în raport cu ceea ce ar fi trebuit ei să primescă.

Hai să te întreb ceva.
Cât va fi cuantumul pensiei unui om care muncește pe salariul minim pe economie în ultimii 20 de ani?

De ce acest om nu va beneficia de pensie la nivelul actual, ținând cont că el a cotizat, în timp ce actualii pensionari nici nu au cotizat și nici salariile nu le-au avut la un nivel mai mare de 50 USD lunar? De ce actuala generație de pensionari este mai importantă decât cei care vor ieși la pensie peste 10-15-20 de ani?   Poți să-mi oferi o explicație simplă?
Pentru ca pe respectivul nu l-a interesat ce se intampla cu economia, cu puterea si cum este administrata tara, si indiferenta se plateste la batranete prin pensii pe masura interesului.
Un proverb spune ca "omul gospodar isi face vara sanie si iarna car".
Cetateanul responsabil se preocupa de masurile care conserva si sporeste economia pentru ca de forta economiei depinde pensia lui.
Pensia actuala este una de solidaritate. Cei care muncesc contribuie la pensile actualilor pensionari
Dar cei care muncesc trebuie sa se intereseze de investitii in afaceri pentru ca si in viitor sa existe locuri de munca din care sa se alimenteze fondul de pensii pentru ei.

Edited by Moftangiu, 26 December 2014 - 19:18.


#54
victor_tree

victor_tree

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,196
  • Înscris: 28.10.2013

View Postremvirg, on 26 decembrie 2014 - 19:03, said:

Si mai apoi baga un search pe google pt cuvantul grobian, poate te lamuresti.

Descrie perfect autobuzele burdusite cu pensionari la prima ora,porniti in jihadul vietii lor pt o legatura de patrunjel cu 30 de bani mai ieftina vanduta in piata  aflata la 10 statii de blocul lor.

View PostMoftangiu, on 26 decembrie 2014 - 19:13, said:

Pentru ca pe respectivul nu l-a interesat ce se intampla cu economia, cu puterea si cum este administrata tara,
Si regula asta de ce nu a aplicam si actualilor pensionari?aia care in 89 inca erau in campul muncii?grosul pensionarilor astia sunt,nu aia care aveau 60 de ani la revolutie.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate