Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pagina Wikipedia

Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...
 Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...
 Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...
 

Merita pensionarii Romaniei o atentie mai mare din partea statului?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
180 replies to this topic

#73
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,902
  • Înscris: 21.04.2011

 bogdan2011, on 26 decembrie 2014 - 19:29, said:

Nivelul de civilizaţie al unui popor se vede în felul în care are grijă de cei care au nevoie: de la copii, elevi, persoane cu handicap până la pensionari.
Noi suntem undeva prin Africa la capitolul ăsta...
Foarte proasta mentalitatea asta care ne face sa ii punem pe pensionari in aceeasi oala cu persoanele cu handicap, sunt categorii sociale total diferite. Vorbim de niste oameni care au ajuns inspre sfarsitul vietii si acum ar trebui sa-si culeaga roadele, nu? Astea sunt roadele lor si nu pot fi de acord ca altii sa plateasca pentru greselile lor*! Sigur, ii pun pe toti la gramada, desi, de exemplu, poate nu toti l-au votat pe Iliescu. Dar asta e, nu eu sunt cea care imi doresc sistem de pensii de stat, chestie care automat presupune sa-i punem prin intermediul punctului de pensie pe toti la gramada.

*Destul platim indirect, macar in mod direct sa nu o facem!

Edited by catalina1, 26 December 2014 - 23:12.


#74
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

 Moftangiu, on 26 decembrie 2014 - 19:13, said:

Pensia actuala este una de solidaritate. Cei care muncesc contribuie la pensile actualilor pensionari
Dar cei care muncesc trebuie sa se intereseze de investitii in afaceri pentru ca si in viitor sa existe locuri de munca din care sa se alimenteze fondul de pensii pentru ei.

Așa este.  Pensia actuală nu are nicio legătură cu economia.
Să vorbim puțin despre acest termen  - ”solidaritate”.

Deci, în accepțiunea generală a social democrației care guvernează actuala noastră societate care este,  generația activă actuală  trebuie să fie solidară cu pensionarii proveniți din comunism.   Întrebarea este:   Dar pensionarii comuniști sunt oare solidari cu actuala generație?

Rspunsul este:   nici pomeneală!

Iată de ce:
Pensionarii comuniști au beneficiat în ultimii 25 de ani de toată solidaritatea posibilă și imposibilă.

* au primit apartamenetele pentru care plăteau chirie la stat pe degeaba.  Bani de semințe.  Cine a plătit factura?   Nimeni.  Cei care stăteau în astfel de case le-au luat, cei care nu stăteau, au luat sula lui Pazvante Chiorul (personaj istoric din sec XIX). Solidaritate de solidaritate.  

* au fost ținuți în servici doar până să iasă la pensie.  Adică 5 ani, 10 ani, 15 ani.   Ca să nu îi dea afară, i-a ținut la servici cu prețul inflației și a gonirii investitorilor străini.  Solidaritate doar pentru angajații la stat, nu și pentru restul lumii.  

Deci, până acum observăm că statul fu mumă bună doar cu angajații ceaușiști.  Acestora le-a dat casă la preț moca.  I-a menținut în servici cu prețul distrugerii economiei, stagnării și pierderea oportunităților economice de la începutul anilor 90.   În numele cărei rațiuni?  A solidarității, evident.  A solidarității cu muncitorii.  A solidarității cu clasa muncitoare, care nu găsește de lucru la 45 de ani.  Așa că, mai bine, în loc să-l dăm afară, mai bine-l scoatem la pensie.  

Hai să vedem alte manifestări ale solidarității sociale cu pensionarii ceaușiști.
Pe la început anilor 2000 situația era foarte nasoală.  După 10 ani de pomeni peste pomeni, de solidaritate nemărginită, s-a înființat actualul sistem de pensii.  Care este bazat nu pe contribuții, ci pe solidaritate.   Aceasta se manifestă cam așa.  Eu nu plătesc nimic, niciodată, dar tu ești obligat să-mi plătești mie totul.  Adică pensie mai mare decât iei tu salariu, să-mi plătești accesul la medicină gratuită, la orice. Adevărul este că pe hârtie existau contribuții.  Numai că nimeni nu le plătea.  Se adunau în cont și pe urmă erau șterse de guvern.  Ce dacă nu sunt bani la pensii?  Nu?  Lasă că pensia o plătește statul ...

În anii de după revoluție nimeni nu a plătit nimic la stat.  Intreprinderile socialiste erau pline de muncitori care nu făceau nimic și care toată ziua furau ce puteau, în așteptarea pensiei. Din când în când, se opreau din frecat menta și se duceau la miting/grevă.  Cu sindicatul. Ceea ce era un mare bine pentru economie, pentru că era mai ieftin să facă grevă decât să ”muncească”. Însă acum, toți aceștia sunt beneficiarii direcți ai sistemelor de pensii, de ajutoare sociale.  De unde bani?  Păi de la cei care plătesc taxe.
Adică de la tinerii care muncesc și din împrumuturile pe care le face statul ca să le dea pensia.  

După ce că au fost cum au fost, au mai încasat și prime de concediere, atunci când au trebuit concediați.  20 de salarii, 15, 10 salarii.   De unde toți acești bani?  Tot de la fraierii care plătesc.   Unde sunt banii încasați de pe vânzarea BCR, de exemplu?   S-au plătit pensii și salarii.   Cui anume?  Tot lor.
Când s-a vândut ceva, unde s-au dus banii?   Șpăgile la directorii lor, menținuți cu forța sindicatului și a șantajului politic.  Iar restul cash-ului s-a dus tot la ei.  Statul a luat, statul le-a dat cu condiția să fie cuminți și să voteze cum trebuie și cu cine trebuie. Iar ei au fost cuminți.

Ok, acum să vedem ce au de câștigat tinerii.
Adică cei care muncesc și cotizează din anii 90.   Ei au fost solidari cu toți.  și cu morții și cu vii de acum.  Au plătit impozite de s-au spart, acum plătesc cele mai mari contribuții din Europa (taxarea muncii) și ce obțin? O pensie la nivel de ajutor social,  servicii de doi bani în spital, învățământ de rahat.   Tinerii de acum au plătit pentru ca intreprinderile ceaușiste să fie ținute în viață până la 15 ani după 1990. Și drept răsplată pentru solidaritatea de care au dat dovadă (obligați), lor nu le dă statul casă, nu le asigură nici măcar siguranța pensiei de peste 10-15-20 de ani.  Le-a mărit și vârsta de pensionare, iar ca bonus, pentru a nu uita de bătrânei, crăpați la acel moment, vor avea de plătit și imensa datorie făcut acum de stat în contul următorilor 10-15-20 de ani.  Și nu în ultimul rând usnt cei care au făcut revoluția.  Boșorogii care privesc la A3 își datorează libertatea decrețeilor.  Ei au fost prea lași ca să se bată.

Concluzie:
Solidaritatea socială este un termen prin care fiecare înțelege ce vrea.
În mod normal, a fi solidar împlică o relație oarecum biunivocă.  Dai tu ceva, dar și primești ceva.  Ambele părți dau câte ceva.
În cazul nostru, tinerii au dat tot și de primit vor primi o lupă la bătrânețe.  Majoritatea sunt fără case, fără venituri, cu istoricul de muncă harcea parcea. Oare ce fel de solidaritate mai este și asta în care unii sunt beliți, iar alții doar câștigă?

Pensionarii comuniști au fost favorizați, râzgâiați, căutați în cur și răsplătiți de către stat, ca și când ar fi făcut ceva util pentru țară și popor.
Pensionarii așa spun.  Ne strigă că ei merită pentru că au făcut și au dres.  Ok, atunci unde sunt marile lor realizări?  Unde sunt intreprinderile pe care zic ei că ni le-ar fi lăsat?  Au rămas doar fundații.  Ce anume au lăsat ei în urmă pentru ca tinerii să le fie recunoscători? Datorii?  Intreprinderi falimentate de angajați aflați în cârdășie cu sindicatele?  

De la mine se vede că pensionarii comuniști au fost doar niște oameni egoiști, interesați doar de soarta lor.  După ei - potopul.   Ce le pasă lor că un om care a cotizat 40 de ani va ieși cu câteva sute de lei pensie? Li se rupe.  Nu-i problema lor.  Eventual, cei mai miloși îi vor compătimi, dar ferească sfântul să renunțe la un leu din pensie ...  Solidaritate cu el? Să fie primit.  Solidar cu altul?  Nu se poate.   De ce?  Pentru că nu se poate. De ce să fie el solidar cu unul de 40 de ani?  Lasă....., că se descurcă el ... asta este, fiecare se descurcă cum poate.

Nu?

Edited by tomaso, 26 December 2014 - 23:33.


#75
Stefan51

Stefan51

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 146
  • Înscris: 13.04.2012
nu stiu ce aveti cu pensionarii dar cred ca nu vedeti padurea din cauza copacilor in romania nu ca nu ai avut un loc de munca dar erai obligat sa muncesti,asa ca toti cei  care acum striga ca nu au din ce trai au facut misto de munca in tinerete si stau cu mina intinsa la ajutoare,  venitul minim garantat indiferent cit e si alte multe tipuri de ajutor social sint jaf din banii de pensii vorbiti de contributivitate in anii 70 cistigam intre 4000-4500 lei si plateam impozit pina nu s-a scos in jur de 900 lei mai mult decit salarul minim, in anii 80 5000-5500 am lucrat in acord in constuctii de masini si pensia a fost calculata dupa salarul tarifar din cartea de munca nu dupa contributie  adica in ultimii ani de 3500 nu 5500 si am fabuloasa pensie de 460 lei penalizat 45% iar smecherii pe care ii aducea militia la lucru si fugeau dupa o saptamina doua au venitul minim garantat 350lei  fara sa contribuie cu nimic, nu ma pling dupa o viata de munca am din ce trai dar ma deranjeaza ca in realitate nu exista acel principiu al contributivitatii din lege, apropo zicea 'marele"om politic vasile blaga la o emisiune tv ca in romania se dau peste 6000 000 de tipuri de ajutoare sociale inclusiv acea suta la saracii din palatele tiganesti nu exista o evidenta clara a ajutoarelor de care beneficiaza o familie asa ca din ajutoare aduna destul ca sa nu mai vrea la munca..poate deschide cineva un topic despre banii pe care ii cheltuie statul pe ajutoare

#76
radumiki

radumiki

    funny content creator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 23,715
  • Înscris: 13.10.2003

 tomaso, on 26 decembrie 2014 - 23:26, said:

Nu?

NU.
Ptr. ca exista anumite obligatii ale vietii care nu-ti permit sa faci ceea ce ti-ar place.

Ma uitam seara asta la un serial si-i zic la nevasta: hai sa ne tragem si noi intr-un loc de asta frumos, cu plaja si palmieri, m-am saturat de munca, ne permitem.
Si copiii? zice ea...
Hops... m-a facut groggy mai rau decat ouzo pe care l-am baut in seara asta... e clar, pana creste fata si flacaul imi scade si mie apetitul sa ajung intr-un loc exotic, iar ce am adunat merge la ,,educatia'' lor.
Vezi tu mai Toma, viata e complicata, primul nostru impuls este sa dam vina pe ceilalti ca nu e totul perfect. Daca nu erau copiii puteam sa ma retrag, in acelasi timp fara sa-i simt aproape sunt un om terminat.
Altfel spus: daca cauti gasesti motive de merit ptr. generatiile ce au coexistat in timpul formarii tale ca individul alfa de acum. Astia, pensionarii, crede-ma, nici nu au multe dorinte. Vor sa traiasca cat mai mult si in acest scop se indoapa cu medicamente si dupa posibilitati mancare si o rezerva ptr. a-si ajuta copiii si nepotii cu speranta ca vor avea parte de nitica atentie si nu vor muri fara sa-i planga nimeni.
Oamenii astia, pensionarii de azi (exceptand varfurile asa cum doresti) au trait viata pe care le-au servit-o politicienii, comunisti sau neocomunisti. Nu e vina lor ca sistemul a fost astfel conceput incat sa pacaleasca orice om de buna credinta, si atunci ca si acum.

Edited by radumiki, 27 December 2014 - 11:33.


#77
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,902
  • Înscris: 21.04.2011

 radumiki, on 26 decembrie 2014 - 23:55, said:

Astia, pensionarii, crede-ma, nici nu au multe dorinte. Vor sa traiasca cat mai mult si in acest scop se indoapa cu medicamente si dupa posibilitati mancare si o rezerva ptr. a-si ajuta copiii si nepotii cu speranta ca vor avea parte de nitica atentie si n vor muri fara sa-i planga nimeni.
Si cei care lucreaza pe salariul minim au pretentia sa traisca in lux? Eu cand eram mica aveam pretentia sa traiesc in lux?

Quote

Oamenii astia, pensionarii de azi (exceptand varfurile asa cum doresti) au trait viata pe care le-au servit-o politicienii, comunisti sau neocomunisti. Nu e vina lor ca sistemul a fost astfel conceput incat sa pacaleasca orice om de buna credinta, si atunci si acum.
E si vina lor, in 90, de exemplu, a fost categoric si vina lor. Faptul ca noi nu am avut un Vaclav Havel a fost si vina lor.
Pana si faptul ca PM e Ponta e si vina lor.

#78
tiopedi

tiopedi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,287
  • Înscris: 21.11.2014
Razboi , catalina .
a fost un razboi .
Din pacate razboaiele au si invinsi , nu numai invingatori .
Cand erai mica , mititica nu aveai pretentia sa traiesti in lux ?
Ai acum, aceasta pretentie ? Renunta la cetatenia romana si bucurate de luxul binemeritat .
Fraierii aceia, de actuali pensionari ti-au platit studiile .
Nici la educatie nu aveai pretentie atunci cand erai mica , mititica , cea mai mica ?

 catalina1, on 27 decembrie 2014 - 00:04, said:

Faptul ca noi nu am avut un Vaclav Havel a fost si vina lor.
Paganinni ? Tu de ce nu esti un paganini ?
Ai 2 maini, 2 picioare ,
Este vina ta ca nu esti paganini , trebuie sa-ti amputam urechile .
Nu-ti justifici banii investiti in orele de muzica din timpul gradinitei .
Pensionarii respectivi sa te actioneze in instanta .

Edited by tiopedi, 27 December 2014 - 00:15.


#79
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

 radumiki, on 26 decembrie 2014 - 23:55, said:

Oamenii astia, pensionarii de azi  au trait viata pe care le-au servit-o politicienii, comunisti sau neocomunisti. Nu e vina lor ca sistemul a fost astfel conceput incat sa pacaleasca orice om de buna credinta, si atunci si acum.

Să zicem că aș putea fi de acord cu tine pe tema vieții impuse.
Însă nimic nu-i scuză pentru ceea ce au făcut după anii 90.  

Tu le găsești vreo scuză pentru că au ținut la putere partidul lui Iliescu?  Că și acum, după 25 de ani, tot ei sunt masa de manevră a socialiștilor?
Eu nu pot să-i iert și sunt 100% sigur că asist la o imensă și mare nedreptate.
Nu sunt afectat personal și conform mentalității românești ar trebui să nu-mi pese dacă nu mă afectează.
Dar chestia e că nu pot să mă fac că nu văd.

#80
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,902
  • Înscris: 21.04.2011

 tiopedi, on 27 decembrie 2014 - 00:08, said:

Razboi , catalina .
a fost un razboi .
Din pacate razboaiele au si invinsi , nu numai invingatori .
Cand erai mica , mititica nu aveai pretentia sa traiesti in lux ?
Ai acum, aceasta pretentie ? Renunta la cetatenia romana si bucurate de luxul binemeritat .
Fraierii aceia, de actuali pensionari ti-au platit studiile .
Nici la educatie nu aveai pretentie atunci cand erai mica , mititica , cea mai mica ?
Mda, razboi. Toate SE intampla, nu? La fel cum mancarea SE arde, nu e niciodata arsa de bucatar.
Nu, nu voiam sa traiesc in lux, voiam niste banane, blugi... Chestii de genul asta.
Nu a fost alegerea mea sa mi se plateasca studiile. Si nici a parintilor mei.

Eu traiesc mai mult decat decent si viitorul imi pare destul de roz, sugestiile tale nu isi au rostul, multumesc!

Quote

Paganinni ? Tu de ce nu esti un paganini ?
Ai 2 maini, 2 picioare ,
Este vina ta ca nu esti paganini , trebuie sa-ti amputam urechile .
Nu-ti justifici banii investiti in orele de muzica din timpul gradinitei .
Pensionarii respectivi sa te actioneze in instanta .
Si legatura cu aparitia unui Vaclav Havel ca rezultat al unei miscari informale, al unei mentalitati, al unei lupte, care este?

Quote

Nu-ti justifici banii investiti in orele de muzica din timpul gradinitei .
Orele de muzica din timpul gradinitei au si alte obiective, mult mai importante decat a te invata sa canti frumos. Cred ca acele alte obiective si le-au atins.
Daca treci la scoala generala, crede-ma ca as fi platit eu sa nu fiu obligata sa merg la orele alea daca s-ar fi putut. :P

Edited by catalina1, 27 December 2014 - 00:25.


#81
Genjurooo

Genjurooo

    Inchizitor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,030
  • Înscris: 24.11.2006

 radumiki, on 26 decembrie 2014 - 23:55, said:

NU.
Ptr. ca exista o anumite obligatii ale vietii care nu-ti permit sa faci ceea ti-ar place.

Ma uitam seara asta la un serial si-i zic la nevasta: hai sa ne tragem si noi intr-un loc de asta frumos, cu plaja si palmieri, m-am saturat de munca, ne permitem.
Si copiii? zice ea...
Hops... m-a facut groggy mai rau decat ouzo pe care l-am baut in seara asta... e clar, pana creste fata si flacaul imi scade si mie apetitul sa ajung intr-un loc exotic, iar ce am adunat merge la ,,educatia'' lor.
Vezi tu mai Toma, viata e complicata, primul nostru impuls este sa dam vina pe ceilalti ca nu e totul perfect. Daca nu erau copiii puteam sa ma retrag, in acelasi timp fara sa-i simt aproape sunt un om terminat.
Altfel spus: daca cauti gasesti motive de merit ptr. generatiile ce au coexistat in timpul formarii tale ca individul alfa de acum. Astia, pensionarii, crede-ma, nici nu au multe dorinte. Vor sa traiasca cat mai mult si in acest scop se indoapa cu medicamente si dupa posibilitati mancare si o rezerva ptr. a-si ajuta copiii si nepotii cu speranta ca vor avea parte de nitica atentie si n vor muri fara sa-i planga nimeni.
Oamenii astia, pensionarii de azi (exceptand varfurile asa cum doresti) au trait viata pe care le-au servit-o politicienii, comunisti sau neocomunisti. Nu e vina lor ca sistemul a fost astfel conceput incat sa pacaleasca orice om de buna credinta, si atunci si acum.

Mai bine cresti copiii pe la tara.

#82
tiopedi

tiopedi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,287
  • Înscris: 21.11.2014

 catalina1, on 27 decembrie 2014 - 00:19, said:

Orele de muzica din timpul gradinitei au si alte obiective, mult mai importante decat a te invata sa canti frumos. Cred ca acele alte obiective si le-au atins.
Daca treci la scoala generala, crede-ma ca as fi platit eu sa nu fiu obligata sa merg la orele alea daca s-ar fi putut. Posted Image
Mai , muiere , cand te-ai nascut , nu ai venit pe lumea asta-n curul gol ? Ai avut un cont deschis intr-o banca elvetiana ?
A
Nu intelegi ca altcineva a platit educatia ta ?
Solidaritate asta inseamna , o generatie investeste in alta generatie .
Cei batrani in cei tineri , si cei tineri in cei batrani .
Tu crezi ca ' penpersii " cresc in pom ? precum merele ?
Carpele , scutecele energia electrica , internetul , masinile , motoarele toate astea vin odata cu progresul societatii .
Cum poate sa-ti treaca prin capsorul ala   ( Sper ca nu blond ) ca  pensionarii actuali nu merita un trai mai bun .
Iar argumentul tau suprem este ca nu au fost " performanti " , ca nu au fost in stare sa construiasca cea mai frumoasa si bogata tara din sistemul solar si galactic  ??

Edited by tiopedi, 27 December 2014 - 00:38.


#83
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,902
  • Înscris: 21.04.2011

 tiopedi, on 27 decembrie 2014 - 00:37, said:

Mai , muiere , cand te-ai nascut , nu ai venit pe lumea asta-n curul gol ? Ai avut un cont deschis intr-o banca elvetiana ?
Nu, dar am avut doi parinti.

Quote

Cum poate sa-ti treaca prin capsorul ala   ( Sper ca nu blond ) ca  pensionarii actuali nu merita un trai mai bun .
Iar argumentul tau suprem este ca nu au fost " performanti " , ca nu au fost in stare sa construiasca cea mai frumoasa si bogata tara din sistemul solar si galactic  ??
Le-as dori un trai mai bun, bineinteles. Dar, daca cineva trebuie sa plateasca, ei sunt cei care trebuie sa o faca, nu tinerii.

#84
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
e complet absurd sa desconsideri in halul asta pensionarii.
spunea cineva ca asta este o gandire moderna a noi generatii, cea care citeste presa capitalista.

in loc a se da vina pe pensionari, pentru ca nu ii poti extermina, vrei, nu vrei, mai bine societatea s-ar orienta cum sa aduca mai multi oameni in campul muncii.

oricum, roata se invarte.
sunt curios cum se vor simti tinerii moderni de astazi cand vor ajunge la varsta pensionarii.

#85
bogdan2011

bogdan2011

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,097
  • Înscris: 07.01.2011

 catalina1, on 26 decembrie 2014 - 23:11, said:

Foarte proasta mentalitatea asta care ne face sa ii punem pe pensionari in aceeasi oala cu persoanele cu handicap, sunt categorii sociale total diferite. Vorbim de niste oameni care au ajuns inspre sfarsitul vietii si acum ar trebui sa-si culeaga roadele, nu? Astea sunt roadele lor si nu pot fi de acord ca altii sa plateasca pentru greselile lor*! Sigur, ii pun pe toti la gramada, desi, de exemplu, poate nu toti l-au votat pe Iliescu. Dar asta e, nu eu sunt cea care imi doresc sistem de pensii de stat, chestie care automat presupune sa-i punem prin intermediul punctului de pensie pe toti la gramada.

*Destul platim indirect, macar in mod direct sa nu o facem!
Era o chestie generală.
Oamenii ăștia au muncit cândva și este DREPTUL LOR să primească pensie pentru că au cotizat pentru asta.
Ca lucrurile s-au mai schimbat de atunci, aici vine gradul nostru de civilizație și respectul pe care îl avem pentru niște oameni care au construit țara asta.
Nu contează că au votat cu Iliescu sau că se înghesuie în autobuz, fiecare din ei are dreptul de a primi pensie așa cum merită.

Quote

Le-as dori un trai mai bun, bineinteles. Dar, daca cineva trebuie sa plateasca, ei sunt cei care trebuie sa o faca, nu tinerii.
Ei să plătească de unde? Tu înţelegi măcar cum funcţionează sistemul de pensii?

#86
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,902
  • Înscris: 21.04.2011

 bogdan2011, on 27 decembrie 2014 - 01:28, said:

Era o chestie generală.
Oamenii ăştia au muncit cândva şi este DREPTUL LOR să primească pensie pentru că au cotizat pentru asta.
Ca lucrurile s-au mai schimbat de atunci, aici vine gradul nostru de civilizaţie şi respectul pe care îl avem pentru nişte oameni care au construit ţara asta.
Nu contează că au votat cu Iliescu sau că se înghesuie în autobuz, fiecare din ei are dreptul de a primi pensie aşa cum merită.
Sigur, e dreptul lor sa primeasca pensie. Discutia era despre CAT e pensia.
Vezi ca constructia unei tari nu se limiteaza la a ridica blocuri si whatever. Conteaza si cu cine votezi, ce "administratori" (vad ca trebuie sa folosesc ghilimele in discutia cu tine) alegi.

Quote

Ei să plătească de unde? Tu înţelegi măcar cum funcţionează sistemul de pensii?
Sa plateasca cu sensul de a fi afectati de efectele negative ale actiunilor lor.
Eu inteleg, dar am dubii ca tu intelegi mai mult decat "e dreptul lor".

Edited by catalina1, 27 December 2014 - 01:41.


#87
gdans

gdans

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,555
  • Înscris: 20.05.2005
O solutie ar fi ca fondul de pensii sa reprezinte un procent fix din buget, iar daca bugetul va fi mai mic, vor incasa o pensie proportional mai mica.
La fel pentru bugetari.

Acest aranjament ar avea urmatoarele avantaje :
- statul nu va fi nevoit sa se imprumute de la creditori externi pentru a completa suma totala necesara pentru plata unor pensii/salarii fixe.
- pensionarii (si bugetarii) vor fi cointeresati sa nu ajunga tembeli sau mafioti la guvernare si in final sa aiba pensii/salarii mai mici.
.

Edited by gdans, 27 December 2014 - 02:04.


#88
gdans

gdans

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,555
  • Înscris: 20.05.2005

 parabone, on 27 decembrie 2014 - 00:58, said:

e complet absurd sa desconsideri in halul asta pensionarii.

Sunt cca 5,4 milioane de pensionari care au votat constant cu comunistii deveniti mafioti.
Pensionarii sunt primii vinovati de situatia Romaniei ca tara codasa in UE.
Daca nu exista problema aceasta, poate nu se mai lega nimeni de pensiile lor.

Pe vremea tineretii mele (am 54 ani) batranii se gandeau intai la urmasi si dupa aceea la ei insisi,
acum este o generatie a varstnicilor degenerata si egoista care traieste pe principiul "dupa mine potopul".
.

Edited by gdans, 27 December 2014 - 02:28.


#89
Boshaft_Sylvester

Boshaft_Sylvester

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,558
  • Înscris: 01.10.2013

 gdans, on 27 decembrie 2014 - 02:19, said:

Pe vremea tineretii mele (am 54 ani) batranii se gandeau intai la urmasi si dupa aceea la ei insisi,
acum este o generatie a varstnicilor degenerata si egoista care traieste pe principiul "dupa mine potopul".

Se vede ca vorbesti din experienta.

#90
bogdan2011

bogdan2011

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,097
  • Înscris: 07.01.2011

 catalina1, on 27 decembrie 2014 - 01:40, said:

Sigur, e dreptul lor sa primeasca pensie. Discutia era despre CAT e pensia.
Vezi ca constructia unei tari nu se limiteaza la a ridica blocuri si whatever. Conteaza si cu cine votezi, ce "administratori" (vad ca trebuie sa folosesc ghilimele in discutia cu tine) alegi.


Sa plateasca cu sensul de a fi afectati de efectele negative ale actiunilor lor.
Eu inteleg, dar am dubii ca tu intelegi mai mult decat "e dreptul lor".
Tot n-am înţeles. O fi prea târziu. Ce treabă are contribuţia la pensie cu cine ai votat?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate