Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Belgia: Marile magazine vor vinde, începând de vineri, produse alimentare din insecte
Last Updated: Oct 04 2014 22:35, Started by
Xenon2006
, Sep 18 2014 14:25
·
0
#19
Posted 18 September 2014 - 15:49
XORIAN_L, on 18 septembrie 2014 - 14:45, said:
Nu se manaca efectiv lacuste, banuiesc ca este vorba de proteine extrase si procesate. Acum daca sunt mai bune la gust decat carnea de vita sau de pasare, exceptand impactul psihologic, care ar fi problema? Proteina extrasa nu are gust. Ii dai ce gust vrei tu (cacao, vanilie, fructe de padure etc). Noi radem de chestia asta dpdv cultural (in sens larg), altfel proteina e proteina. Mi se pare o tampenie/ fitza - de ce ? Daca intr-adevar e lipsa de resurse, se poate suplimenta cu alti nutrienti (carbohidrati) fara probleme. Foarte putini oameni isi controleaza procentul de proteina din alimentatie - dovada: dimineata de ex. 90% din popor haleste covrigi + alte chestii de la patiserie, aproape la fel la pranz. |
#20
Posted 18 September 2014 - 15:59
Desi sunt scarboase insectele cresc foarte repede si ofera multe proteine. In tarile asiatice se consuma de multi ani. In conditiile in care populatia Terrei creste exponential, cu ce ne vom hrani peste 20 de ani? Cu gandaci! Din ei se va face o pasta plus coloranti plus arome plus conservanti plus stimulatori de gust si va rezulta un hamburger sau un mecpuisor...
Acum aveti idee ce ne pun astia in mancare? Macar gandacii nu sunt cancerigeni... |
#21
Posted 18 September 2014 - 16:02
#22
Posted 18 September 2014 - 16:16
In Romania exista mult teren nelucrat, unde pot creste vaci suficiente pentru fripturile noastre nationale.
Gandacii sa fie la ei. |
#23
Posted 18 September 2014 - 16:21
Da' ce-are ba, va e scarba? Da' cand haliti porcariile sintetice de la mec nu ziceti nimica...Isectele sunt de o mie d eori mai curate si mai sanatoase decat cancerul creat in laborator cu care marile corporatii cauta sa decimeze prostimea in numele zeului ban!
Pai japonezii mananca numai orez si insecte (vegetarieni deci) si traiesc cate 120 de ani, cei mai longevivi de pe planeta, in timp ce europenii datorita otravei la kilogram servita zilnic abia mai depasesc 70-75... Decat sa bag milioane in buzunarele americanilor, as lua oricand din piata o portie de greieri proaspeti sau lacuse prajite, miammm ce bune! |
#24
Posted 18 September 2014 - 16:40
Marile magazine vor vinde, începând de vineri, produse alimentare din insecte
...Ok, si care-i spilu' ?,ca noi in Romanica suntem deja trecuti prin astea ....ba c-o musca-n ciorba la restaurant, c-un viermisor in carne la magazin sau rahati de toate felurile pe post de condimente pe dulciuri trecute bine de termenul de garantie si depozitate impropriu. Edited by gicaru, 18 September 2014 - 16:44. |
#26
Posted 18 September 2014 - 17:54
Asa offtopic, imi spun si eu parerea desspre cum vad viitorul...Cresterea animalelor va fi interzisa, totul se va produs industrial, iar oamenii vor cumpara niste cartuse (proteine, arome, etc) pentru imprimantele 3D care vor sintetiza acasa mancarea...
|
#27
Posted 18 September 2014 - 18:48
V_i_c_t_o_r, on 18 septembrie 2014 - 15:59, said:
In conditiile in care populatia Terrei creste exponential, cu ce ne vom hrani peste 20 de ani? Cu gandaci! Da' cu ce sunt eu din Romania vinovata ca aia din India sau din Africa se cotzaie prea mult si se inmultesc exponential? Daca sunt prosti si nu stiu/vor sa faca sex protejat atunci n-au decat sa se inmulteasca in continuare si sa se hraneasca ei cu omizi, carcalaci si alte scarbosenii cu mai mult de 4 picioare - sau sa se manance de vii intre ei. Problema lor! Din cate stiu in Europa e declin demografic, deci noua europenilor o sa ne ajunga mancarea noastra normala (vaca, pui, porc) pe care o crestem local. Fiecare cu aia a ma-sii lui. |
#28
Posted 18 September 2014 - 18:53
"Hai la lacusta proaspata neamule, lacusta prospata culeasa de pe roua cum nici Dumnezo n-a dat plaga la egipteni! Ieftin neamule, ieftin!".
|
|
#29
Posted 18 September 2014 - 21:40
Că incep sa vinda nu-i nici o chestie, eu sunt curios daca vor avea si clienti care sa le cumpere, macar cat sa justifice toata investitia !
|
#30
Posted 19 September 2014 - 07:42
Mă întreb câte kile de goange trebuie să halești ca să echivalezi proteinele din două ouă o fierte moi, o felie de pâine cu unt și cașcaval, plus o cană de lapte pentru micul dejun?
Vom reprofila agricultura pentru creșterea lăcustelor în mediu controlat ( bio ), carnea o vom ține la soare pentru muștele și larvele lor de la prânz, iar pentru cină, un castron de coropișnițe cu garnitură de râme crocante va fi punctul pe Z. Punctul pe I se folosește doar în cazuri de bun simț. Edited by SylexMM, 19 September 2014 - 07:42. |
#31
Posted 19 September 2014 - 07:48
Xenon2006, on 18 septembrie 2014 - 17:54, said:
Asa offtopic, imi spun si eu parerea desspre cum vad viitorul...Cresterea animalelor va fi interzisa, totul se va produs industrial, iar oamenii vor cumpara niste cartuse (proteine, arome, etc) pentru imprimantele 3D care vor sintetiza acasa mancarea... Au viitor si alimentele din celule stem, chiar si in cazul legumelor si fructelor. Probabil se va ajunge intr-o zi la replicatoarele din Star Trek, si pentru hrana. |
#32
Posted 04 October 2014 - 09:16
XORIAN_L, on 18 septembrie 2014 - 14:45, said:
Nu se manaca efectiv lacuste, banuiesc ca este vorba de proteine extrase si procesate. Acum daca sunt mai bune la gust decat carnea de vita sau de pasare, exceptand impactul psihologic, care ar fi problema? |
#33
Posted 04 October 2014 - 11:43
Nu-i chiar asa panaceu universal al gustului bun nici monoglutamatul ala. El in sine nu confera nu stiu ce gust mancarii, in schimb amplifica foarte puternic alte gusturi.
|
|
#34
Posted 04 October 2014 - 12:02
Mah, insectele ca insectele, da' cica in ultima vreme in Belgia si Olanda s-au inmultit patrulele islamice si miscarile gen sharia4belgium cica aia te urmaresc pe strada si daca te prind ca manaci carne de porc o incurci sau daca ai fuste prea scurte! Si magazinele gen halal infloresc nenica, iar negustorii obisnuiti care aveau magazine in zona sunt alungati! Asta e viitorul Europei!
|
#35
Posted 04 October 2014 - 20:01
Inteleg, de la deschidrea subiectului, ca in Belgia exista magazine bio care vand produse cu viermi de/din faina.
Belgienii sunt renumiti si pentru produse din ciocolata...cand o sa apara si ciocolata bio cu viermi inglobati? Out of topic: daca aveti mai multa faina de pastrat, la bloc, o puneti in borcan din sticla, (de muraturi de ex.). Apoi faceti un saculet din panza/tifon in care bagati sare de bucatarie (diametrul saculet cu sare: 3- 4 cm). Ingropati saculetul cu sare la suprafata fainii din borcan. Nu o sa mai "apara" gargarite sau viermi de faina. Se poate folosi si la malai. Nu garantez reteta pentru produse infestate deja. |
#36
Posted 04 October 2014 - 20:11
Mi se pare amuzant si foarte ipocritic ca omului sa i se para ingerarea unei insecte mai dezgustatoare decat ingerarea unui mamifer.
Vad multi oameni care sustin ca animalele au suflete, dar inca n-am vazut niciunul care sa sustina ca insectele au suflet. Asta e, desigur, datorita lipsei de expresii faciale si corporale ale insectelor (gresit interpretate in cazul cainilor, pisicilor, si altor animale). Oricum, daca mancam vaci, de ce ni se pare scarbos sa mancam libelule? Nu mi-as putea explica. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users