Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Care este pretul in zona ta, la iezi si miei vanduti de Pasti ?
#19
Publicat: 01 aprilie 2012 - 19:44
barb0su, on 31st March 2012, 10:37, said: Deci undeva la 20 lei/kg taiat,este un pret super bun pentru cumparator sa inteleg. Cresc greu tare,de aia zic ca mi se pare imposibil sa ajung la 15 kg pe ied taiat,e adevarat ca doar o comanda am asa.....dar nu cred ca este posibil de indeplinit ,in conditiile datei in care este pastele anul asta. |
#20
Publicat: 01 aprilie 2012 - 20:21
20 in viu!
rzvn_ionescu, on 30th March 2012, 07:29, said: 20 de ron in viu inseamna aproximativ 25 taiat,astea sunt preturile ideea este sa iei de la cineva cunoscut ca nu cumva sa latre friptura la tine Cine vrea carne cumparata separat, transata, ii recomand magazinele autorizate, si nicidecum cele adhoc, etc! Editat de Highlander91, 01 aprilie 2012 - 20:22. |
#22
Publicat: 02 aprilie 2012 - 08:46
rzvn_ionescu, on 30th March 2012, 07:29, said: 20 de ron in viu inseamna aproximativ 25 taiat,astea sunt preturile rzvn_ionescu, on 30th March 2012, 07:29, said: ideea este sa iei de la cineva cunoscut ca nu cumva sa latre friptura la tine Eu zic ca sanse ca sa "latre friptura" ar fi doar daca o vei cumpara de la vreun tigan, la colt de strada si nu in piata. precup, on 30th March 2012, 08:17, said: o sa cer 15 lei la viata si 20 lei carcasa ,mai mult cu 2 lei fata de anul trecut, la piata cred ca e mai mult un pic sacos, on 1st April 2012, 22:08, said: La mine, in zona Voinesti- Dambovita, vind unii cu 10-12 lei/kg taiat. Cu organe si cap. 1. Mieii sunt de furat. 2. Respectivii sunt in stare de ebrietate. 3. Respectivii s-au scrantit la cap. 4. Mieii provin de la vreo casa de binefacere. 5. Mieii sunt de la vreun politician care-si face campanie electorala.... Oricum as face calculele pentru mine astfel de preturi nu inseamna decat paguba. Sa auzim, totusi, numai de bine! Felician |
#25
Publicat: 02 aprilie 2012 - 09:15
Nu-s vegetarian.
Ce legatura are carnea de miel cu sexul? ai orgasme cand o mananci? Alta carne carne nu o puteti manca? (fute-m-as in "traditiile" voastre!) Vedeti-va mai departe de "bursa" voarstra. Scuze de off!(scuzele sunt pentru moderatori; voua, in continuare, "sa va stea in gat") Editat de buleala, 02 aprilie 2012 - 09:24. |
#26
Publicat: 02 aprilie 2012 - 09:33
Berbecutul, on 2nd April 2012, 09:46, said: Explicatia pentru aceste preturi nu poate fi decat una (sau mai multe) dintre urmatoarele variante: 1. Mieii sunt de furat. 2. Respectivii sunt in stare de ebrietate. 3. Respectivii s-au scrantit la cap. 4. Mieii provin de la vreo casa de binefacere. 5. Mieii sunt de la vreun politician care-si face campanie electorala.... Oricum as face calculele pentru mine astfel de preturi nu inseamna decat paguba. Sa auzim, totusi, numai de bine! Felician |
#29
Publicat: 02 aprilie 2012 - 10:03
Tarzy, on 2nd April 2012, 10:35, said: Mancati miel (ied) doar ca asa e "trend-ul", si in majoritatea cazurilor jumatate din ceea ce e gatit se arunca. alinutzik, on 2nd April 2012, 10:56, said: Cam aici era legatura.Te-ai trezit singur de dimineata si ai chef sa-ti impartasesti cu noi frustrarile.Sa ne stea-n gat |
#30
Publicat: 02 aprilie 2012 - 11:04
sacos, on 2nd April 2012, 10:33, said: Nici una din variante nu este corecta! Acesta e pretul cerut de cel putin 2 crescatori. Spun asta pentru ca sora-mea cumpara frecvent de la ei. (trebuia sa ia inca 2 miei taiati sambata, dar au amanat pt sambata viitoare) Sa auzim numai de bine! Felician Tarzy, on 2nd April 2012, 10:35, said: mai multa ipocrizie si risipa decat cu ocazia Pastelui mai rar. |
#32
Publicat: 02 aprilie 2012 - 13:26
Si cam de ce de Paste e macel si in restul celor 360 si ceva de zile aveti voi, dragi moralisti, senzatia ca e altfel?
DE ce e altfel cand faceti voi mici si cefe pe gratar in fiecare weekend, doar pentru ca odata pe an va apuca mila si principiile?Alea cresc in pom? Daca mancati pui, curcan sau orice carne cumparata din targ, piata sau hipermarket aveti senzatia ca nu participati la "macel"? Deloc, dovediti doar ipocrizie si prin atitudinea asta lipsita total de toleranta, pe alocuri marlaneasca, si nivelul de educatie. In plus, dincolo de lucrurile astea elementare, mai omiteti niste lucruri ceva mai subtile, e drept. E in discutie o traditie...buna sau rea, civilizata sau barbara, place sau nu, ea face parte din noi. E o treaba care vine de foarte demult si cumva ne leaga de trecut, ne intregeste identitatea, ne face sa fim o comunitate cu oarece valori comune... In lipsa acestor legaturi cu cei ce nu mai sunt, cu trecutul, a legaturii unora cu altii date de participarea la aceste datini, suntem doar o adunatura de indivizi. Din acest motiv, fie ca ne plac sau nu, le practicam sau nu, total sau partial, intr-o forma sau alta, traditiile sunt importante inclusiv pentru voi, faptul ca le calcati n picioare nu face decat sa spuna ceva..despre voi. Nu trebuie sa omori miei, nu trebuie sa mananci, e suficient sa nu fii limitat si sa gandesti putin. Prefer un ghiolban care cumpara miel din inertie, atat intelegenad el ca inseamna Paste, unui inchipuit plin de false principii si ipocrizie. primul macar e sincer si cam atata poate.... de fapt gresesc, probabil ca si in cazul vostru e vorba tot de "atata poate" Sa nu va stea in gat , orice ati manca... |
#33
Publicat: 02 aprilie 2012 - 14:45
buleala, on 2nd April 2012, 11:03, said: despre asta-i vorba. Merita topic separat. Pentru tine este o afacere, pentru mine un macel. Asta-i diferenta. Si, din punctul meu de vedere, am tot dreptul sa condamn aceste practici. Chiar nu poftesti la un purcelus (de lapte)* cu marul in gura bagat la cuptori? *Care nu a mancat altceva decat lapte! Si puii... Puii de ferma se taie la 30/33 zile, daca traiesc mai mult produc paguba |
|
#34
Publicat: 02 aprilie 2012 - 17:21
buleala, on 2nd April 2012, 10:15, said: (fute-m-as in "traditiile" voastre!) Vedeti-va mai departe de "bursa" voarstra. Scuze de off!(scuzele sunt pentru moderatori; voua, in continuare, "sa va stea in gat") are dreptate omul. e crunt sa tai animale sau copaci . dar daca le cumperi din market n-ai niciun pacat. iti umpli matul si faci morala crescatorilor ca tu esti mare ecologist. invata macar sa vorbasti |
#35
Publicat: 02 aprilie 2012 - 20:35
Eu sunt dintr-un sat de langa Vaslui si la noi se da cu 15 lei/kg carcasa. Mi se pare ca nu acopera nici cheltuielile dar sa mai iasa si in castig... Insa sunt cativa care strica preturile si ceilalti ca sa nu ramana cu ei ii dau asa. Socrul meu a preferat sa tina toate femelele si sa vanda doar masculii. Eu personal nu as vinde sub 20 lei/kg carcasa. Mai bine ii tin si nu mai cumpar carne tot anul decat sa ii dau in pierdere. E adevarat ca el are numai 35 de oi, la un numar mai mare e mai complicata treaba. Oricum 15 lei mi se pare foarte putin. Ca sa nu mai zic de 10-12 lei/kg...
Numai bine! Editat de Andrei_Teslariu, 02 aprilie 2012 - 20:37. |
#36
Publicat: 02 aprilie 2012 - 21:15
alinutzik, on 1st April 2012, 19:44, said: Pana la urma care e pretul cu care vinzi iedul taiat?Eu dau cu sapa in Ad.Copaceni,vad ca tu esti din Giurgiu si ma gandeam ca as putea cumpara de la tine. Highlander91, on 1st April 2012, 20:21, said: 20 in viu! Iedul se cumpara in viu, daca e taiat si jupuit, se cumpara doar cu capul atasat de corp. Nu de alta, dar forma capului si a maxilarului nicidecum nu poate fi confundata cu a unui caine. Cine vrea carne cumparata separat, transata, ii recomand magazinele autorizate, si nicidecum cele adhoc, etc! sacos, on 1st April 2012, 21:08, said: La mine, in zona Voinesti- Dambovita, vind unii cu 10-12 lei/kg taiat. Cu organe si cap. Berbecutul, on 2nd April 2012, 08:46, said: 20 lei "in viu" nu inseamna 25 "taiat" ci, in cazul cel mai fericit, 30-32 lei. Pentru a vedea care este greutatea unui miel taiat, aceasta reprezinta aprox. 2/3 din greutatea in viu. Aceasta este doar o poveste, fara nicio legatura cu realitatea. Face parte din folclorul nostru si continua sa fie vehiculata de catre necunoscatori. Va pot spune cu siguranta ca niciun cioban nu-si sacrifica cainele pentru a-l vinde ca fiind miel!. Un caine ciobanesc valoreaza muuuuult mai mult decat un miel! Asa ca de ce l-ar taia cand ar putea primi mult mai multi bani daca l-ar vinde viu? Eu zic ca sanse ca sa "latre friptura" ar fi doar daca o vei cumpara de la vreun tigan, la colt de strada si nu in piata. Pretul de 15 lei "la viata" mi se pare SUPER bun. Felicitari anticipate daca vei reusi sa-i vinzi cu acest pret! In schimb, pretul de 20 lei la carcasa echivaleaza cu doar 13 lei in viu. Unde mai pui ca si sacrificarea costa cel putin 15 lei/buc., ceea ce face ca pretul real cu care vinzi mielul sa fie de doar 12 lei in viu.... Explicatia pentru aceste preturi nu poate fi decat una (sau mai multe) dintre urmatoarele variante: 1. Mieii sunt de furat. 2. Respectivii sunt in stare de ebrietate. 3. Respectivii s-au scrantit la cap. 4. Mieii provin de la vreo casa de binefacere. 5. Mieii sunt de la vreun politician care-si face campanie electorala.... Oricum as face calculele pentru mine astfel de preturi nu inseamna decat paguba. Sa auzim, totusi, numai de bine! Felician buleala, on 2nd April 2012, 08:46, said: Eu va urez, alaturi de "Paste fericit", sa va stea in gat putin carnea frageda de miel! Tarzy, on 2nd April 2012, 09:35, said: daca e permis .... ma alatur si eu lui Buleala .... mai multa ipocrizie si risipa decat cu ocazia Pastelui mai rar. Mancati miel (ied) doar ca asa e "trend-ul", si in majoritatea cazurilor jumatate din ceea ce e gatit se arunca. parintele, on 2nd April 2012, 13:26, said: Si cam de ce de Paste e macel si in restul celor 360 si ceva de zile aveti voi, dragi moralisti, senzatia ca e altfel? DE ce e altfel cand faceti voi mici si cefe pe gratar in fiecare weekend, doar pentru ca odata pe an va apuca mila si principiile?Alea cresc in pom? Daca mancati pui, curcan sau orice carne cumparata din targ, piata sau hipermarket aveti senzatia ca nu participati la "macel"? Deloc, dovediti doar ipocrizie si prin atitudinea asta lipsita total de toleranta, pe alocuri marlaneasca, si nivelul de educatie. In plus, dincolo de lucrurile astea elementare, mai omiteti niste lucruri ceva mai subtile, e drept. E in discutie o traditie...buna sau rea, civilizata sau barbara, place sau nu, ea face parte din noi. E o treaba care vine de foarte demult si cumva ne leaga de trecut, ne intregeste identitatea, ne face sa fim o comunitate cu oarece valori comune... In lipsa acestor legaturi cu cei ce nu mai sunt, cu trecutul, a legaturii unora cu altii date de participarea la aceste datini, suntem doar o adunatura de indivizi. Din acest motiv, fie ca ne plac sau nu, le practicam sau nu, total sau partial, intr-o forma sau alta, traditiile sunt importante inclusiv pentru voi, faptul ca le calcati n picioare nu face decat sa spuna ceva..despre voi. Nu trebuie sa omori miei, nu trebuie sa mananci, e suficient sa nu fii limitat si sa gandesti putin. Prefer un ghiolban care cumpara miel din inertie, atat intelegenad el ca inseamna Paste, unui inchipuit plin de false principii si ipocrizie. primul macar e sincer si cam atata poate.... de fapt gresesc, probabil ca si in cazul vostru e vorba tot de "atata poate" Sa nu va stea in gat , orice ati manca... Highlander91, on 2nd April 2012, 14:45, said: Si taierea porcului e tot un macel? Vezi ca delicateze inseamna taierea puilor pana la maturitate. Chiar nu poftesti la un purcelus (de lapte)* cu marul in gura bagat la cuptori? *Care nu a mancat altceva decat lapte! Si puii... Puii de ferma se taie la 30/33 zile, daca traiesc mai mult produc paguba Mare adevar graiesti. Andrei_Teslariu, on 2nd April 2012, 20:35, said: Eu sunt dintr-un sat de langa Vaslui si la noi se da cu 15 lei/kg carcasa. Mi se pare ca nu acopera nici cheltuielile dar sa mai iasa si in castig... Insa sunt cativa care strica preturile si ceilalti ca sa nu ramana cu ei ii dau asa. Socrul meu a preferat sa tina toate femelele si sa vanda doar masculii. Eu personal nu as vinde sub 20 lei/kg carcasa. Mai bine ii tin si nu mai cumpar carne tot anul decat sa ii dau in pierdere. E adevarat ca el are numai 35 de oi, la un numar mai mare e mai complicata treaba. Oricum 15 lei mi se pare foarte putin. Ca sa nu mai zic de 10-12 lei/kg... Numai bine! |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi