Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
De unde cumpărăm vin adevărat?
#4519
Posted 26 May 2017 - 07:34
cristian_e, on 25 mai 2017 - 08:56, said:
Suntem singura tara din lume in top 10 producatori de vin in care toata productia se bea la intern si asta e mana cereasca pentru producatori ca nu se mai zbat sa iasa la export. Edited by Otineu, 26 May 2017 - 07:58. |
#4520
Posted 26 May 2017 - 07:36
Hitmaker, on 26 mai 2017 - 07:26, said:
Nu exista vin fara sulfiti, iar vinul îmbuteliat de calitate (nu babanu sau alte nenorociri) nu conține strop de zahar adaugat. N-ai nimerit-o nici de data asta. si cine te-a pacalit ca n-au chimie in ele??? ti se pare ca in elevetia gasesti babanu? in italia/spania s-ar putea sa gasesti la magazinele cu specific romanesc, dar n-ar avea rost: au si aia babanu lor mai ieftin ca al nostru... |
#4522
Posted 26 May 2017 - 07:40
#4524
Posted 26 May 2017 - 07:41
#4525
Posted 26 May 2017 - 08:02
QuickSpeed, on 26 mai 2017 - 07:19, said:
ieri am terminat o sticla domeniul coroanei-segarcea, roze,2016. as vrea sa spun despre vinurile astea imbuteliate ca sunt festive prin tinuta, pretioase datorita calitatilor intrinseci, ca miros a papadie urinata de bursuci, dar nu pot! toate imi provoaca arsuri si imi sterpezesc cerul gurii, indiferent ca sunt autohtone sau baute la mama lor acasa (elvetia, italia, spania, franta, grecia, bulgaria etc.). o singura exceptie de spre care am mai scris: crama iordache- dragasani. mi se pare cel mai apropiat de vinul care IMI PLACE MIE: cel de tara (ala curat, proaspat, fara adaos de zahar, fara sulfiti si alte elemente chimice suplimentare din tabelul lul mendeleev si preparat fara contact cu metalul). din pacate, si asta a cam disparut... concluzie: traiasca Dalwhinnie! Înțeleg că ție îți place doar vinul (care, că are mai multe) de la Crama Iordache. Ce te face să crezi că acela nu are sulfiți? Apropo, care sunt problemele care apar din contactul vinului cu metalul? QuickSpeed, on 26 mai 2017 - 07:36, said:
roze-ul ala ti se pare ca-i babanu? Edited by Otineu, 26 May 2017 - 08:02. |
#4526
Posted 26 May 2017 - 08:07
QuickSpeed, on 26 mai 2017 - 07:36, said:
papusel, roze-ul ala ti se pare ca-i babanu? si cine te-a pacalit ca n-au chimie in ele??? ti se pare ca in elevetia gasesti babanu? in italia/spania s-ar putea sa gasesti la magazinele cu specific romanesc, dar n-ar avea rost: au si aia babanu lor mai ieftin ca al nostru... |
#4527
Posted 26 May 2017 - 08:17
Otineu, on 26 mai 2017 - 08:02, said: Fii mai explicit. Caracteristicile alea și efectele asupra gurii tale sunt cu referire la vinul rose de la Domeniul Coroanei sau la toate vinurile Ă®mbuteliate? Că le cam amesteci. ĂŽnțeleg că ție Ă®ți place doar vinul (care, că are mai multe) de la Crama Iordache. Ce te face să crezi că acela nu are sulfiți? Apropo, care sunt problemele care apar din contactul vinului cu metalul? La care te referi? La ăsta sau la ăsta? Ăla de la Iordache nu-mi provoacă arsuri pe gârgălot. Plus că știu de la sursa cum se face. Mă refeream la noile metode folosite in gospodarii unde se folosesc componente ente metalice fara acoperiri (la zdrobitor, vase de depozitare, colectare etc.). Industrial de folosește inox și este ok.de ce nu este bine, ar trebui sa cunoști... Nici unul din cele două! Este sec, 2016, 13%. |
#4528
Posted 26 May 2017 - 08:19
Eu Crama Iordache nu l-am mai vazut demult....Il aduceau odata cei de la winerepublic
La fel ca si crama Telna ce se gasea doar la Auchan, dar au disparut si astia. Am sunat la ei si nu mai au distributie in capitala... QuickSpeed, on 26 mai 2017 - 08:17, said:
Am spus destul de clar: toate! Ăla de la Iordache nu-mi provoacă arsuri pe gârgălot. Plus că știu de la sursa cum se face. Mă refeream la noile metode folosite in gospodarii unde se folosesc componente ente metalice fara acoperiri (la zdrobitor, vase de depozitare, colectare etc.). Industrial de folosește inox și este ok.de ce nu este bine, ar trebui sa cunoști... Nici unul din cele două! Este sec, 2016, 13%. De unde il achizitionezi ca m-ai facut curios...Mai are distributie in capitala? |
|
#4529
Posted 26 May 2017 - 08:25
Hitmaker, on 26 mai 2017 - 08:07, said: Caveman, nu exista vin fara sulfiti. Tu ai afirmat ca vinul de tara e fara sulfiti. Habar n-ai despre ce vorbesti dar iti place sa te bagi in seama... La tara "de afumau" butoaiele. Aia era tehnica de conservare tradițională. cristian_e, on 26 mai 2017 - 08:19, said:
Eu Crama Iordache nu l-am mai vazut demult....Il aduceau odata cei de la winerepublic La fel ca si crama Telna ce se gasea doar la Auchan, dar au disparut si astia. Am sunat la ei si nu mai au distributie in capitala... De unde il achizitionezi ca m-ai facut curios...Mai are distributie in capitala? Acum mi-o aduce un amic care merge lunar in Drăgășani. Au magazin de prezentare acolo. Iau vărsat la sticla de 2l. Costă 9lei/l. Mie îmi plac cele seci (roșu, alb și roze). |
#4530
Posted 26 May 2017 - 08:29
QuickSpeed, on 26 mai 2017 - 08:25, said:
Exista sulfiții naturali. Când nu sunt suficiente, se adaugă. La tara "de afumau" butoaiele. Aia era tehnica de conservare tradițională. L-am luat prima data la sticla din rm-valcea. Acum mi-o aduce un amic care merge lunar in Drăgășani. Au magazin de prezentare acolo. Iau vărsat la sticla de 2l. Costă 9lei/l. Mie îmi plac cele seci (roșu, alb și roze). Dar mai devreme ai afirmat ca "vinul curat de tara e fara sulfiti". |
#4531
Posted 26 May 2017 - 09:41
Adăugați.
Doza recomandata: 1 kg de bentonita la 1.000 litri de vin (limpezeste vinurile de orice tip, vin alb, rosu, rose - roze) Se aplica: cand vinul a stat din fiert si cand temperatura nu este sub 16 grade Celsius. Mod de preparare pentru 1.000 litri de vin: se extrage din vinul ce urmeaza sa fie tratat o proprotie de 8 litri la tona , se incalzeste pana la temperatura de 40 grade Celsius, dupa care se amesteca pana la omogenizare cu 1 kg de bentonita. Se introduce in vin si se amesteca pentru a nu se forma cocoloase. Bentonita trebuie sa fie imprastiata in toata masa vinului. Se lasa sa actioneze timp de 1-4 zile (in functie de incarcatura vinului si de tipul de bentonita utilizat). Dupa 5 zile de la tratarea vinului se poate consuma. Masuri de protectie: Purtati echipament de protectie in momentul tratarii vinului. Nu beti si nu fumati cand aplicati produsul. Evitati inhalarea, evitati contactul produsului cu pielea si ochii. Test de oxidare: Se lasa un pahar cu vin neacoperit in aer liber timp de 24-48 de ore. Daca are dioxid de sulf putin se va oxida (isi schimba culoare), astfel va trebui sa adaugati un plus de dioxid de sulf. Operatiunea se repeta de mai multe ori, in functie de cantitatea de vin ce trebuie tratata. 0,2 kg punga = 13 lei 0,5 lg panga = 19 lei 1 kg punga = 29 lei Attached Files |
#4532
Posted 26 May 2017 - 09:59
QuickSpeed, on 26 mai 2017 - 08:25, said:
Exista sulfiții naturali. Când nu sunt suficiente, se adaugă. La tara "de afumau" butoaiele. Aia era tehnica de conservare tradițională. L-am luat prima data la sticla din rm-valcea. Acum mi-o aduce un amic care merge lunar in Drăgășani. Au magazin de prezentare acolo. Iau vărsat la sticla de 2l. Costă 9lei/l. Mie îmi plac cele seci (roșu, alb și roze). Si mie imi plac vinurile seci...Crama Iordache nu poate fi comparat cu "vinul de tara" din hpd, ce este tulbure, bolnav, stricat cum e4ste 90% din vinul de tara. Nu cred ca nu-l sulfiteaza Cum il mentii la sticla de 2 l sau pet de 2 l? Eu cand le-am spus la unii de bentonita, au zis ca ei nu beau vin cu chimicale ....desi prostii habar nu aveau ca este o roca ce provine din america Fort Benton Se mai folosester clei de oase de peste, dar nu stiu daca se mai fabrica Mai este asa si crama Francu ce zic ca nu sulfiteaza, vin eco, etc, dar nu cred. Au niste vinuri in mega: Bob cu Bob si Patrician Edited by cristian_e, 26 May 2017 - 10:03. |
#4533
Posted 26 May 2017 - 10:03
Da, de folosește și în siderurgie.
Oricum, și la vinărie trebuie să porți ochelari, măști, mănuși și fără flacăra deschisă. Cel îmbuteliat este proaspăt scos din butoi. Oricum, nu este un vin pentru pus la învechit... |
|
#4534
Posted 26 May 2017 - 10:13
Pana la urma sulfitii sunt singura sansa pentru ca vinul sa nu se faca la 15 grade afara, otet
Nu sunt daunatori pentru sanatate decat de la 100 de sticle in sus pe zi. Mezelurile au mult mai mult sulfiti ca o sticla de vin. QuickSpeed, on 26 mai 2017 - 10:03, said:
Da, de folosește și în siderurgie. Oricum, și la vinărie trebuie să porți ochelari, măști, mănuși și fără flacăra deschisă. Cel îmbuteliat este proaspăt scos din butoi. Oricum, nu este un vin pentru pus la învechit... Sunt multe cazuri de oameni ce au murit cand au intrat in pivnita neairisita cand fermenta vinul si emana gaze gen dioxid de carbon Edited by cristian_e, 26 May 2017 - 10:14. |
#4535
Posted 26 May 2017 - 10:28
Da, vinul nu s-ar conserva după îmbuteliere fara agenți antioxidare.
Ei sunt măsurați și se adaugă suplimentar. |
#4536
Posted 26 May 2017 - 10:44
QuickSpeed, on 26 mai 2017 - 08:17, said:
Ăla de la Iordache nu-mi provoacă arsuri pe gârgălot. Plus că știu de la sursa cum se face. QuickSpeed, on 26 mai 2017 - 08:17, said:
Mă refeream la noile metode folosite in gospodarii unde se folosesc componente ente metalice fara acoperiri (la zdrobitor, vase de depozitare, colectare etc.). Industrial de folosește inox și este ok.de ce nu este bine, ar trebui sa cunoști... QuickSpeed, on 26 mai 2017 - 08:17, said:
Nici unul din cele două! Este sec, 2016, 13%. Cam îți dai seama cât de penibilă este remarca ta? |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users