Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

Planete locuibile in jurul stelelor pitice rosii

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#19
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,243
  • Înscris: 29.12.2006

View PostYOUR_GOD, on 17 aprilie 2021 - 12:35, said:

La o durată medie de viață de 80 ani, cu modificări subtile la nivelul ADN-ului, vom ajunge unde dorim, perfect dotați și adaptați.

Indiferent ce modificări s-ar face în ADN, corpul uman format din carne nu poate vieţui în afara mediului ecologic în care evoluţia l-a pus. Singura modificare prin care noile fiinţe inteligente ale viitorului va permite călătoria în spaţiul cosmic, va fi renunţarea la corpul biologic. De fapt singurele "corpuri" care au reuşit să meargă pe Marte, Venus sau pe Titan, au fost maşinăriile non-biologice. Dacă fiinţele biologice puteau face asta, o făceau, dar nu pot !

Edited by lupini, 17 April 2021 - 17:26.


#20
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010

View Postlupini, on 17 aprilie 2021 - 17:25, said:

Da, dar deocamdata, daca in loc de 1, vine 0, robioii aia fac BSOD. Fiinta umana stie sa rotunjeasca si la o adica, nu-i pasa, face ce trebuie. Corpul biologic inseamna si risc si adaptabilitate. Pana acum, de mai multe ori chiar, dupa parerea mea, rezultatul final ne-a fost favorabil.

#21
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,616
  • Înscris: 12.06.2010

View PostYOUR_GOD, on 17 aprilie 2021 - 12:35, said:

Sa teraformezi planetele este vis SF care se ...
Gresit total. Se duce Penti inainte, se roaga la Doamne Doamne pt o minune si a doua zi ii face Doamne Doamne o biserica chiar in locul ala. Si o gradinita cu iepurasi, pasarele, izvoare cristaline, muzica ingerilor se aude in surdina din biserica...

#22
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,243
  • Înscris: 29.12.2006

View PostYOUR_GOD, on 17 aprilie 2021 - 23:00, said:

Corpul biologic inseamna si risc si adaptabilitate.

Corpul uman e adaptabil la locuri cu medii ecologice similare: aceeaşi gravitaţie, aceeaşi presiune şi compoziţie atmosferică, şi mai ales, aceeaşi structură internă planetară care creează câmpul magnetic ce duce la formarea centurii de radiaţii Van Allen.

Fără acestea, şi cu precădere fără câmpul magnetic, nu poate exista o adaptare a unui corp biologic, care nu se împacă deloc cu radiaţiile. Scos din mediul său pământesc, omul e ca un peşte scos din baltă şi aruncat pe mal. În cazul peştelui, aerul înconjurător e precum radiaţia pentru om.

#23
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,920
  • Înscris: 01.01.2010
Mi se pare limitată definiția acesta. Sau la rog, criteriile. De unde știi? De unde știi ce modificări se poate face, sa respirăm altceva, de exemplu? Viitorul este nelimitat. Pe durata unui drum de mii de ani lumină, multe se pot întâmpla.

#24
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Toate ca toate insa nimeni nu a pomenit nimic despre campul magnetic al stelelor pitice, aceasta avand in vedere ca Jupiter iradiaza puternic proprii sateliti prin campul sau magnetic intens, ce sa mai discutam despre un camp magnetic stelar, aceasta stiind ca arhitectura sistemelor planetare din jurul stelelor pitice rosii este identica cu sistemul de sateliti jupiterieni.

Nu cred ca exista un camp magnetic planetar suficient de puternic pentru a rezista in fata analogului stelar, asadar zona habitabila are valoarea zero in acest caz, iar planetele cu sanse habitabile s-ar gasi la distanta intr-o zona rece si s-ar baza mai mult pe perechea binara decat pe steaua pitica rosie.

In cazul sistemului solar ne putem imagina un super-Pamant rece dar binar, avand un camp magnetic propriu, o atmosfera densa, oceane foarte intinse si adanci si o caldura din fortele tidal generate de planeta pereche.

#25
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Eu cred ca stelele pitice ies din cadrul habitabilitatii planetelor lor aflate in ecosfera utila din cauza distantei foarte mici dintre planete si aceste stele mici, caz in care toate aceste planete s-ar afla captive in campul magnetic foarte intens al acestor tipuri stelare.

Omenirii ii raman stelele izolate de clasa G, iar cea mai apropiata de Pamant si avand posibile conditii habitabile pe planetele sale este Tau Ceti aflata la doar 12 ani lumina distanta de Soare.

Tau Ceti este un analog al Soarelui insa fiind cu 1 miliard de ani mai varstnica decat acesta.

https://en.m.wikiped...g/wiki/Tau_Ceti

Observations have detected more than ten times as much dust surrounding Tau Ceti as is present in the Solar System. Since December 2012, there has been evidence of at least four planets—all confirmed being super-Earths—orbiting Tau Ceti, with two of these being potentially in the habitable

Edited by Infinitty, 19 April 2021 - 04:20.


#26
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postlupini, on 17 aprilie 2021 - 17:25, said:


Indiferent ce modificări s-ar face în ADN, corpul uman format din carne nu poate viețui în afara mediului ecologic în care evoluția l-a pus. Singura modificare prin care noile ființe inteligente ale viitorului va permite călătoria în spațiul cosmic, va fi renunțarea la corpul biologic. De fapt singurele "corpuri" care au reușit să meargă pe Marte, Venus sau pe Titan, au fost mașinăriile non-biologice. Dacă ființele biologice puteau face asta, o făceau, dar nu pot !

Ar putea, dar doar precum in Star Trek, adica doar pe planete cu conditii ambientale foarte asemanatoare cu acestea de pe Pamant, iar navele ar fi destul de lente calatorind secole intregi spre ipoteticile planete habitabile din Tau Ceti, dar atentie la noul mediu microbian cu care ne vom confrunta acolo in acele lumi noi.

Altfel aici in Sistemul nostru solar, coloniile extraterestre nu ar fi pentru toata lumea, sa ne gandim la viata in semi-izolare pe submarine si baze submarine in oceanele de pe Ceres, Europa, Ganimede, Calisto, Enceladus, Mimas, Rheea, Titan, Triton, Pluto-Charon, samd?!

Doar pe planeta Venus dupa teraformare s-ar putea sa ne simtim in largul nostru, dar si aceasta dupa decenii intregi de bombardamente cu comete deviate din Centura lui Kuiper.

#27
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postpacopaco1967, on 16 aprilie 2021 - 10:22, said:

Te apuci de populat galaxia ?
Nu te intereseaza si alte galaxii ?
Totusi, as fi dorit ca oamenii care se cred inteligenti, sa isi concentreze fortele pentru a imbunatati viata aici.
Uite, ar trebui sa incepeti prin a inova un acumulator foarte performant si durabil .Sa utilizam energia solara la capacitati de un milion de ori mai mare decat cea actuala.  Sau sa educam omenirea sa nu produca atata gunoi .
Dupa ce epuizam problemele de pe planeta asta , sa ne gandim si la calatoriile spatiale.

Din gura toti sunt bio-eco, dar in realitate tin din scurt toate tehnologiile bazate pe meta-materiale.

Asadar nu este o chestiune de a le descoperi ci mai degraba de a le desecretiza fie a le raspandi la scala comerciala vasta.



#28
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,243
  • Înscris: 29.12.2006

View PostInfinitty, on 19 aprilie 2021 - 04:35, said:

doar pe planete cu conditii ambientale foarte asemanatoare cu acestea de pe Pamant

Se vorbeşte despre terra-formarea unor planete. Terra-formare conţine cuvântul "terra". De ce ? Deoarece fără condiţiile de pe Terra, trupul biologic e mort. Biologicul are nevoie de mult mai multe resurse pentru a trăi, decât non-biologicul.

Corpurilor de carne le trebuie condiţii bine stabilite pentru a funcţiona. Acestea sunt dependente de anumite condiţii stricte, deoarece, corpurile de carne sunt heterotrofe. Adică se hrănesc doar cu substanţe organice din care scot carbon şi azot. Organismele heterotrofe nu-şi pot extrage singure substanţele organice din resurse anorganice.

În schimb, trupurile non-biologice au mai multe grade de libertate. În primul rând, sunt autotrofe, adică au capacitatea de a-şi sintetiza singure substanţele hrănitoare, chiar anorganice. Ele nu simt prea mult frigul, radiaţiile, şi pot "trăi" în condiţii extreme. Ba mai mult, într-un caz iminent de nefuncţionare, informaţiile se pot transfera pe un alt trup nebiologic.

Convingerea mea e că Homo sapiens nu poate deveni o specie cosmică. De fapt nimic biologic nu poate ajunge o astfel de specie. Biologicul e prins într-un anumit mediu, în speţă, cel terestru.

Încă trăim în Epoca biologică, însă tendinţele spre Epoca non-biologică sunt clare.

Edited by lupini, 20 April 2021 - 13:07.


#29
strehaia

strehaia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 655
  • Înscris: 08.07.2020
Pentru ca o planeta sa fie fezabila, cred ca ar trebui sa contina carbon.

#30
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,616
  • Înscris: 12.06.2010
Fezabila pentru cine? Cu sau fara carbon, pentru noi fezabila inseamna accesibila. Iar in secolul asta nu ne sunt multe planete accesibile.

#31
strehaia

strehaia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 655
  • Înscris: 08.07.2020
Pentru topic.

#32
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Venus este o lume pregatita pentru teraformarea rapida si chiar ar fi o planeta oceanica foarte faina mai ales in zonele polare care ar fi zone tropicale de calm atmosferic cu acelasi anotimp cald si ziua eterna, in timp ce in zonele intertropicale ar exista vanturi si uragane puternice datorita rotatiei atmosferice intre partea intunecata si partea luminata a planetei Venus.

#33
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Intorcandu-ma la posibilitatea de a locui pe planete de tip super-Pamant din jurul stelelor pitice rosii, in concluzie putem spune ca acele planete trebuie sa aiba oceane, iar vietuirea ar deveni posibila pe aceste oceane in orase semi-submerse, iar atunci oamenii ar fi protejati de seismele puternice si vulcani cat si de valurile tzunami, toate datorate efectelor tidal geo-mareice datorate apropierii mari fata de propria stea.

Poate ca viata ar fi mai buna pe planetele inghetate aflate la distanta mare fata de steaua pitica rosie, si anume pe planete fara inclinatie pe axa si chiar in zonele polare care ar fi luminate permanent si probabil in apropierea unor zone geo-termale calme eventual chiar si sub-glaciare de tipul unor sisteme de pesteri care comunica cu un ocean cald aflat sub o calota groasa de gheata planetara, ocean incalzit de activitatea vulcanica intensa de dedesubt.
Asadar o astfel de planeta glaciara ar putea dispune si de un camp magnetic propriu si suficient de puternic, iar in timp ce in zonele intertropicale temperaturile ar oscila mult intre - 20C si - 150C, in zonele polare ar exista o temperatura pozitiva constanta care descreste accelerat odata cu altitudinea.

Aceasta caldura s-ar datora oceanului de sub crusta de gheata si am discuta despre oaze glaciare aflate la sol in zonele geo-termale active miliarde de ani.

Asadar discutam despre oaze geotermale cu intranduri spre oceanul planetar subglaciar.

In acest mod caldura interna a planetei ar fi cedata punctiform la suprafata si apoi in atmosfera creand oaze locuibile intr-un fel de fose glaciare de tip canion inconjurate in toate partile de pereti de gheata inalti de zeci de kilometri altitudine unde ar exista un microclimat regional unde s-ar produce nori si s-ar condensa in gheata si zapada la altitudine contribuind la inaltarea marginilor fosei tot mai mult si izoland termo-climatic acest habitat.

Dar interesant este faptul ca acest micro-habitat l-am putea intalni chiar si in sistemul nostru solar la orice distanta de soare, doar sa existe o planeta de tip super-Pamant ori sub-Neptun.

Chiar si Pamantul ar putea dezvolta asemenea microclimate daca l-am muta chiar si in locul lui Pluto.

#34
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Oxigenul din atmosfera acestor planete ar fi rezultatul proceselor vulcanice si a disocierii apei din stratul de gheata prin marile furtuni stelare caracteristice acestor stele pitice rosii, dar posibil si prin fotosinteza vegetatiei brun-roscate din aceste oaze-fose.

#35
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Chiar si in atmosfera inalta a lui Jupiter exista un strat atmosferic de tip oaza precum atmosfera Pamantului cu nori din vapori de apa la presiunea de 3-7 bari si o temperatura intre -1C si +50C, ceea ce inseamna ca o atmosfera suficient de densa poate retine chiar si caldura geotermala intr-un mod eficient.

https://www.bing.com...p=0&vt=1&sim=11

Edited by Infinitty, 03 February 2022 - 09:33.


#36
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Aceste super-Pamanturi pot fi destul de similare ca atmosfera cu Uranus si Neptun atata timp cat la suprafata contin apa iar corpul planetar este teluric si nu din metan si hidrogen precum planetele gazoase.

O atmosfera suficient de densa alcatuita la altitudine din straturi de nori din metan si alte hidrocarburi, nu ar incurca mult lucrurile deoarece toata fiziologia acestora s-ar derula la mare altitudine adica vaporizarea si condensarea, fara a atinge suprafata planetara, dar ar retine foarte eficient caldura.

Cel mai raspandit gaz din atmosfera acestui tip planetar ar fi nitrogenul la fel ca si pe Pamant si Titan, apoi oxigenul.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate