Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Termenul de valabilitate si risipa alimentara
Ultima postare: iul 30 2018 20:39, Inițiat de
Adm
, iul 22 2018 20:48
·
0
#109
Publicat: 26 iulie 2018 - 09:13
Betadina nu e iod elementar. E un compus al iodului.
Nu stiu nici eu cu laptele ala, daca provoaca cancer sau nu, am zis ca am citit ceva in sensul asta dar nu e sigur pentru mine. Faptul ca oamenii in virsta minca lapte nu e un contraargument neaparat. E posibil ca cei cu predispozitie la cancer sa fi dat coltul inainte sa ajunga in virsta, deci sa fi operat o selectie. Dar cum spuneam, nu sunt sigur si nu afirm ca laptele da cancer. Ii las pe altii mai priceputi sa spuna. |
#110
Publicat: 26 iulie 2018 - 13:27
Dihorul Razboinic, on 26 iulie 2018 - 09:13, said:
Betadina nu e iod elementar. E un compus al iodului. Povidone-iodine is a chemical complex of povidone, hydrogen iodide, and elemental iodine.[3] It contains from 9% to 12% available iodine.[3] It works by releasing iodine which results in the death of a range of microorganisms.[1] (wiki) |
#111
Publicat: 26 iulie 2018 - 17:09
Dihorul Razboinic, on 25 iulie 2018 - 13:43, said:
Nu stiu exact ce e cu laptele ala. Am citit si eu ca laptele de vaca ar fi cancerigen la om. Oricum, eu zic sa facem diferenta intre lapte matern si lapte de vaca. Pentru ca sunt diferite. Este o campanie permanenta prin presa, sustinuta cu bani si interese de fel de fel de companii si indivizi interesati. Ba ca produsul ala e toxic, ba ca e cancerigen, ba vne altul si zice ca e de fapt bum, chiar foarte bun- luati de aici. Daca ar fi sa ne luam dupa astia ar fi vai de capul nostru. Bunul simt si educatia fac mai mult. Cateva principii elementare, aplicate in functie de persoana. Trebuie sa ne strecuram printre etichete, termene, sfaturi. Nu putem evita chimicalele si nici nu stim cat de realiste sunt acele termene de valabilitate, expirare sau de calitate. Nu stim cum au fost pastrate alimentele, nu stim daca nu cumva li s-a schimbat ambalajul/eticheta, etc. Ce ramane de facut? Intoarcerea spre "produse taranesti" nu este la indemana oricui, mai ales ca nu exista garantie. Crescut in gradina proprie- cati mai pot face asta si in ce varietate sau cantitate? Mai putina panica si mai multa atentie. Nu termenul de valabilitate depasit e periculos, cat curatenia produselor, mancarurilor si farfuriilor al restaurante, a tuturor celor care manipuleaza alimente si desigur, a noastra. O.T. Eu n-am mai baut lapte de vreo 35 ani. Editat de Rosebud09, 26 iulie 2018 - 17:10. |
#112
Publicat: 26 iulie 2018 - 17:24
Adm, on 22 iulie 2018 - 20:48, said:
La noi nu exista acest concept, de aceea pierderile sunt mari si se arunca multe produse. Nu stiu de unde au aia "datele" alea, dar nu cred ca omul de rand arunca o treime din mancare. Nu are nicio logica speculatia(caci cam asta e, nu masoara nimeni cat se mananca si cat se arunca, nici nu are cum), caci pentru cei mai multi romani mancarea e cheltuiala majora. Nu merge, pur si simplu. Poate magazinele, poate restaurantele, desi cred ca si acolo calculeaza ei cumva sa nu arunce foarte mult. De aruncat se arunca in general mancare rapid perisabila, gen iei prea multa carne proaspata si uiti sa o pui la congelator, iar in frigider se strica daca nu o gatesti la timp. |
#113
Publicat: 26 iulie 2018 - 19:18
Se strica daca se ia curentul....
Daca e la tine acasa, macar stii treaba si arunci cel putin acele alimente la care nu e voie/bine sa fie recongelate daca s-au dezghetat, indiferent de cat au stat dezghetate. La magazine sau restaurante cine poate stii "istoria"? Defectiuni si intreruperi de curent se intampla si nu toate au generatoare back-up pentru frigidere, cel mult pentru iluminat si servicii vitale. Loterie se numeste, asa e si viata, chestie de sansa. Oricand poate da o basculanta peste noi... |
#114
Publicat: 26 iulie 2018 - 19:27
Nu exista om sanatos la cap sa consume lapte, in stare naturala, pentru ca zaharul din lapte provoaca intoleranta, balonare si inflameaza intestinul.
Sunt insa foarte ok dpdv alimentar toate produsele rezultate din fermentatia naturala a laptelui. Personal, nu consum lapte niciodata in stare naturala dar sint un mare consumator de branza (vara aproape numai asta mananc), iaurt, etc. Dar niciodata lapte. Laptele, in stare naturala, nu este un aliment propriu consumului uman - exista studii pe tema asta. Bebelusii ii hranim cu lapte din necesitate, nu din alte motive. Editat de rosix, 26 iulie 2018 - 19:30. |
#115
Publicat: 26 iulie 2018 - 20:02
Adm, on 22 iulie 2018 - 20:48, said: In unele tari exista doua termene inscrise: 1. Best Before (a se consuma de preferinta pana la data de) 2. Use before ( a se consuma pana la data de) 1. Best Before - Se refera la calitate, nu neaparat la siguranta alimentara. Ex de produse de acest gen: faina, malai, orez, conserve, produse congelate, produse uscate 2. Use Before (a se consuma pana la data de) tine de siguranta alimentara - nr de microbi ce se pot dezvolta sau deteriorarea alimentului in conditii de pastrare specifice - ex frigider) Corect. Plus ca se mai mentioneaza termenul de garantie inainte si dupa deschiderea ambalajului produsului. Cele umede se strica, cele uscate pot face gargarite sau alte animalute mici. Produsul in sine nu se strica in sensul ca devine toxic (afara de oua carne ) Dar termenul de garantie este o buna manipulare a maririi circulatiei marfurilor, asa cum este si la medicamente. Aceleasi medicamente , identice ce le luanm acum 10 ani cu garantie 5 ani azi au garantia numai 2 -3 ani |
#116
Publicat: 26 iulie 2018 - 20:15
rosix, on 26 iulie 2018 - 19:27, said:
Laptele, in stare naturala, nu este un aliment propriu consumului uman - exista studii pe tema asta. Bebelusii ii hranim cu lapte din necesitate Scandinavii si alti europeni trebuie sa fie bolnavi la cap in masa... Editat de UlrichVans, 26 iulie 2018 - 20:18. |
#117
Publicat: 27 iulie 2018 - 07:05
rosix, on 26 iulie 2018 - 19:27, said:
Nu exista om sanatos la cap sa consume lapte, in stare naturala, pentru ca zaharul din lapte provoaca intoleranta, balonare si inflameaza intestinul. Nu lactoza provoaca intoleranta, ci lipsa unei enzime (lactaza) la unele persoane provoaca intoleranta la lactoza. Quote
Laptele, in stare naturala, nu este un aliment propriu consumului uman - exista studii pe tema asta. Quote Bebelusii ii hranim cu lapte din necesitate, nu din alte motive. Rosebud09, on 26 iulie 2018 - 17:09, said:
O.T. Eu n-am mai baut lapte de vreo 35 ani. |
#118
Publicat: 30 iulie 2018 - 14:57
rosix, on 26 iulie 2018 - 19:27, said: Laptele, in stare naturala, nu este un aliment propriu consumului uman - exista studii pe tema asta. |
|
#119
Publicat: 30 iulie 2018 - 20:39
Hunor_66, on 27 iulie 2018 - 07:05, said:
Nici la cafea nu pui lapte ? Mai gresesc uneori, adica torn o cupa din aia mica de 15 grame cu lapte ptr cafea in cana, dar numai cand e cafea facuta de altii, pe "reteta" americana adica apa chioara, doar vopsita cu ceva maro. Ca sa aiba un gust ceva, acolo, desigur cand nu este altceva la dispozitie, si in general ma lipsesc. La fel cum nu beau cafeaua facuta din capsule. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi