Pot congela urmatoarele alimente?
Last Updated: May 11 2017 12:27, Started by
dimripper
, May 10 2017 19:45
·
0
#1
Posted 10 May 2017 - 19:45
Va salut!
In fiecare seara pregatesc pachetul pentru a doua zi la birou: la cuptor o bucata de carne (vita, pui, porc sau file de peste), un cartof in coaja, cateva ciuperci) + un ou fiert. Fructele vin separat, dar nu fac obiectul discutiei. Mentionez ca fac asta de 2 luni, de cand am renuntat la sandvisuri si am trecut la dieta. Problema e ca pierd mult timp cu pregatitul la cuptor in fiecare seara, plus caldura si mirosul din bucatarie, ultimul ajungand uneori pana in sufragerie. De asemenea, am impresia ca voi distruge repede cuptorul electric in ritmul asta, folosindu-l zilnic, deoarece gatesc la el si in weekend. M-a trasnit stralucita idee sa fac totul in cuptor de duminica seara, sa congelez mancarea pt 4 zile, apoi o las seara in frigider sa se decongeleze singura pana a doua zi si o iau cu mine la birou. In concluzie, pot congela cele mai enumerate mai sus? Carnea, cartoful, ciupercile, eventual si oul fiert? O pierdere in nutrienti/vitamine nu m-ar deranja asa mult, ma intreb mai degraba daca vor mai fi comestibile, isi vor pastra textura? Ca reci le mananc oricum deja, ca tot din frigider le iau. Multumesc! |
#2
Posted 10 May 2017 - 19:54
Poţi să le congelezi, dar la decongelare nu le mai mănânci
|
#3
Posted 10 May 2017 - 19:57
In afara de ciuperci , care nu stiu cum se comporta la decongelat , poti congela , si consuma dupa , ce ai enumerat tu . Dar o singura data , ca dupa se fac fleasca a doua oara , nu ma refer si la carne .
|
#4
Posted 10 May 2017 - 19:59
Niciodata... dupa ce se decongeleaza sunt bune de aruncat, nu de mancat.
Incearca sa le faci in tigaie teflonata, iese carnea perfect in ea, cu 0 ulei. Ma refer la celebrul brand. |
#6
Posted 10 May 2017 - 20:06
Se pot congela majoritatea, in special carnurile, dar nu numai... probabil unele legume pot fi mai sensibile... cel mai bine e sa incerci... insa pentru 4 zile nu cred ca merita, e suficient frigiderul...
|
#8
Posted 10 May 2017 - 20:17
Cei care nu cred ca se pot congela alimentele ......cum credeti ca-si fac aprovizionarea , hotelurile , restaurantele alea mari ??? Totul este congelat .
|
#9
Posted 10 May 2017 - 20:19
El vrea sa le gateasca, apoi sa le congeleze si sa le manance dupa decongelare lenta in frigider...
|
#10
Posted 10 May 2017 - 20:24
gladiatore, on 10 mai 2017 - 20:17, said:
Cei care nu cred ca se pot congela alimentele ......cum credeti ca-si fac aprovizionarea , hotelurile , restaurantele alea mari ??? Totul este congelat . Initiator, poti sa bagi carnurile pregatite in frigider ca nu se intampla nimic, la fel si ouale fierte, dar totusi, ce Dumnezeu, unul d-ala nu-l poti fierbe dimineata cand iti faci cafeaua? |
|
#11
Posted 10 May 2017 - 20:24
Am inteles asta , dar nu am explicat corect in postul anterior . Restaurantele mari , fac aprovizionare numai de alimente congelate dar ....semipreparate . Cel putin aici in Italia , asa este . Deci , ce conteaza ca-l fierbi , alimentul 75% sau cal fierbi %la% . Ideea e ca tin , dar sa nu fie recongelate inca o data . Atunci se fac ....terci .
|
#12
Posted 10 May 2017 - 20:24
don_dannielo, on 10 mai 2017 - 20:03, said:
Si de ce nu merg direct in frigider, pentru doar 4 zile? Am stat chiar recent in delegatie cateva luni cu niste colegi, fiecare isi gatea separat, unul din ei lasa alimentele preparate in frigider, dupa 3 zile ti-era sila sa te uiti la ele. De duminica pana vineri la pranz....mai bine nu. samebo, on 10 mai 2017 - 20:19, said:
El vrea sa le gateasca, apoi sa le congeleze si sa le manance dupa decongelare lenta in frigider... Corect. O sa incerc totusi cu niste "mostre", sa vad ce iese |
#14
Posted 10 May 2017 - 20:28
dimripper, on 10 mai 2017 - 19:45, said:
In concluzie, pot congela cele mai enumerate mai sus? Carnea, cartoful, ciupercile, eventual si oul fiert? O pierdere in nutrienti/vitamine nu m-ar deranja asa mult, ma intreb mai degraba daca vor mai fi comestibile, isi vor pastra textura? Ca reci le mananc oricum deja, ca tot din frigider le iau. Aproape toate merg congelate dar, la decongelare, nu numai ca pierd din nutrienti dar nu mai au acelasi gust si va trebui sa le "reglezi" cumva. Solutii sunt mai multe - ai putea gati de exemplu carne pentru o saptamana de facut pachet - aceasta se poate pastra la frigider, nu e nevoie de congelator, iar garniturile (legume congelate, de exemplu, un orez, doi cartofi fierti) se gatesc rapid, in cca. o jumatate de ora. Mai ai si varianta sa iei semi-preparate de prin LIDL (cele aflate in cutii) - pui, peste, care se pot incalzi rapid la microunde, numai ca acestea sunt destul de scumpe, sa faci pachet numai din ele. |
#15
Posted 10 May 2017 - 20:33
Iei un meniu KFC, sau un bucket ceva si iesi mai castigat
Sau daca vrei sa fie mai de dieta te duci la un magazin si iei ceva muschiulet feliat. Dar asta cu congelatul e idee proasta. Oul merge sa stea 3 zile in frigider... nu vad de ce ai congela. Edited by samebo, 10 May 2017 - 20:32. |
|
#16
Posted 10 May 2017 - 20:39
dimripper, on 10 mai 2017 - 19:45, said:
Va salut! In fiecare seara pregatesc pachetul pentru a doua zi la birou: la cuptor o bucata de carne (vita, pui, porc sau file de peste), un cartof in coaja, cateva ciuperci) + un ou fiert. Fructele vin separat, dar nu fac obiectul discutiei. Mentionez ca fac asta de 2 luni, de cand am renuntat la sandvisuri si am trecut la dieta. Problema e ca pierd mult timp cu pregatitul la cuptor in fiecare seara, plus caldura si mirosul din bucatarie, ultimul ajungand uneori pana in sufragerie. De asemenea, am impresia ca voi distruge repede cuptorul electric in ritmul asta, folosindu-l zilnic, deoarece gatesc la el si in weekend. M-a trasnit stralucita idee sa fac totul in cuptor de duminica seara, sa congelez mancarea pt 4 zile, apoi o las seara in frigider sa se decongeleze singura pana a doua zi si o iau cu mine la birou. In concluzie, pot congela cele mai enumerate mai sus? Carnea, cartoful, ciupercile, eventual si oul fiert? O pierdere in nutrienti/vitamine nu m-ar deranja asa mult, ma intreb mai degraba daca vor mai fi comestibile, isi vor pastra textura? Ca reci le mananc oricum deja, ca tot din frigider le iau. Multumesc! gladiatore, on 10 mai 2017 - 20:24, said:
Am inteles asta , dar nu am explicat corect in postul anterior . Restaurantele mari , fac aprovizionare numai de alimente congelate dar ....semipreparate. |
#17
Posted 10 May 2017 - 20:44
#18
Posted 10 May 2017 - 20:54
gladiatore, on 10 mai 2017 - 20:24, said:
Am inteles asta , dar nu am explicat corect in postul anterior . Restaurantele mari , fac aprovizionare numai de alimente congelate dar ....semipreparate . Cel putin aici in Italia , asa este . Deci , ce conteaza ca-l fierbi , alimentul 75% sau cal fierbi %la% . Ideea e ca tin , dar sa nu fie recongelate inca o data . Atunci se fac ....terci . 1. El nu vrea sa mai porneasca cuptorul in fiecare seara. Restaurantele asta fac, ca preparatele sunt gatite pe jumatate inainte de congelare. 2. Restaurantele nu au congelatoare ca la tine acasa, ci alt fel de masinarii (congeleaza-decongeleaza complet in doar cateva minute). Edited by don_dannielo, 10 May 2017 - 20:55. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users