Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Sare de Himalaya
Ultima postare: dec 10 2016 23:35, Inițiat de
Gabi_Gabone
, dec 09 2016 14:28
·
0
#21
Publicat: 09 decembrie 2016 - 18:34
destrug, on 09 decembrie 2016 - 17:23, said:
Cred ca ce ajunge acum la noi este sare obisnuita cu coloranti. Am incercat toate tipurile de sare pe care le-am gasit. Ce mi-a placut sunt fulgii de sare de la Maldon. Din pacate sunt destul de scumpi la noi, dar pentru carnea la gratar eu zic ca merita. Mie imi place si aia de Guerande de la Mega, desi fulgii de sare de la Maldon sunt miezu In schimb ce am vazut eu la Mega ca si sare de Himalaya, e ambalata in Bulgaria. Asa ca cel mai probabil ai dreptate, e sare colorata. |
#22
Publicat: 09 decembrie 2016 - 18:49
Era acum vreo 30 de ani pe vremea plumbuitului o sare industriala colorata în toate culorile curcubeului. Îți era mai mare dragul sa te uiți la ea, era linii linii numai culori, pasteluri etc opera de arta. Veneau bulgarii în vagoane CFR nu știu la ce se folosea, avea scop industrial știu ca nici la murături nu era buna. Dacă aia au fost fraieri și nu au stiu s o ambaleze frumos și sa o vândă la 100 de lei suta de grame ca Special Over-the-rainbow Youthness Salt...
|
#23
Publicat: 09 decembrie 2016 - 19:03
Principala caracteristica a sarii de Himalaya e ca nu are IOD (adica nu e iodata artificial), asa cum au toate sortimentele de sare romaneasca (masura imbecila a tampitilor care conduc, prin rotatie aceasta tara - au iodat toate sortimetele de sare, n-a mai ramas niciuna neatinsa de Semnul Fiarei).
In privinta calitatii, e mai buna sarea romaneasca, mai concentrata. Editat de rosix, 09 decembrie 2016 - 19:05. |
#24
Publicat: 09 decembrie 2016 - 19:28
Diferenta principala fata de sarea conventionala vanduta la noi e faptul ca nu are adaos de iod, o mare imbecilitate, sare pe care unii vor sa ne forteze s-o consumam deci din start merita folosita o sare fara acest adaos adica inclusiv acest tip de sare de Himalaya...
Sunt pareri diferite in ceea ce priveste continutul ei cum ca ar fi mai impura dar si ca ar contine mai multe minerale si ca nu ar fi procesata. Eu unul o consum de multa vreme si pot sa spun ca imi place si o voi consuma in continuare! |
#25
Publicat: 09 decembrie 2016 - 21:33
Sarea de Himalaya provine din Pakistan defapt, si in multe tari e interzisa, contine multe elemente, unele din ele chiar periculoase, gen Cadmiul, un metal greu care in multe loturi de sare exportate din Pakistan depaseste normele admise. Problema mai grava e ca nu contine iodiu, in multe tari din Europa s-a descoperit ca de cand cu sarile roz, rosii, negre, albastre si te mai miri ce(ca e mai misto sa dai cativa euro pe 250 grame decat 15 ce ti pe un kg) se intorc problemele cu tiroida din cauza lipsei iodiu.
rosix, on 09 decembrie 2016 - 19:03, said:
Principala caracteristica a sarii de Himalaya e ca nu are IOD (adica nu e iodata artificial), asa cum au toate sortimentele de sare romaneasca (masura imbecila a tampitilor care conduc, prin rotatie aceasta tara - au iodat toate sortimetele de sare, n-a mai ramas niciuna neatinsa de Semnul Fiarei). Ar trebui evitate asemenea tampenii aici in Gastronomicus. |
#26
Publicat: 09 decembrie 2016 - 21:51
Uite ce am gasit eu despre sarea de Himalaya http://diversificare...tiva-sanatoasa/
Recunosc ca si o consum si nu e atat de scumpa la 5-6lei/kg, depinde de unde o cumperi. |
#27
Publicat: 09 decembrie 2016 - 21:55
Mie imi plac reclamele astea:
*****este o sare unica ce se dizolva foarte rapid fara a lasa nicio tenta de amar. Este fructul marii, soarelui si vantului, complet naturala, nerafinata si fara aditivi. Odata ce ati folosit aceasta sare in buctarie, nu veti mai folosi alta! SARE ROZ DE HIMALAYA Este cunoscuta ca fiind una din cele mai pure si mai benefice varietati de sare din lume, si este un produs 100% natural, nerafinat si fara aditivi si foarte important fara adaos de iod. Este extrasa prin metode traditionale, zdrobita, spalata de mana si uscata la soare. Are proprietati nutritive si curative extraordinare, continand 82 din cele 92 minerale necesare corpului uman, fiind astfel un bun stimulant pentru circulatie, cicatrizant, detoxifiant, antihistaminic. Editat de pasilla, 09 decembrie 2016 - 21:59. |
#28
Publicat: 09 decembrie 2016 - 21:56
ionutzitaly, on 09 decembrie 2016 - 21:33, said:
Sarea de Himalaya provine din Pakistan defapt, si in multe tari e interzisa, contine multe elemente, unele din ele chiar periculoase, gen Cadmiul, un metal greu care in multe loturi de sare exportate din Pakistan depaseste normele admise. Problema mai grava e ca nu contine iodiu, in multe tari din Europa s-a descoperit ca de cand cu sarile roz, rosii, negre, albastre si te mai miri ce(ca e mai misto sa dai cativa euro pe 250 grame decat 15 ce ti pe un kg) se intorc problemele cu tiroida din cauza lipsei iodiu. Ar trebui evitate asemenea tampenii aici in Gastronomicus. tampenia e la tine. sarea cu adaos de iod e nociva. |
|
#31
Publicat: 10 decembrie 2016 - 01:44
pasilla, on 09 decembrie 2016 - 22:09, said: Da e nociva. Se reduce numarul de bolnavi de cretinism si asta nu e bine pentru societate. Eu locuiesc intr-o zona cu iod din plin. De ce sa ma oblige statul sa consum iod in exces si sa-mi dau peste cap tiroida? Sa dea iod in zonele deluroase unde e nevoie, nu aiurea . Si asa orice cumperi din magazin este excesiv de sarat cu sare iodata . Ne mai miram ca suntem o natiune de obezi. Nu cumva din cauza iodului in exces si nu din cauza alimentatiei in exces ? http://cesamancam.ro/iod-tiroida.html |
#32
Publicat: 10 decembrie 2016 - 11:05
Asa zisa sare de Himalaya care de fapt este in general sare din Pakistan, salina Khewra, dar uneori este si din alte locuri, contine mai multe substante si metale.
Contine si fier - care consumat zilnic poate sa duca la acumulari toxice in organism (toate metalele sunt toxice cand se depaseste o anumita concentratie care este diferita pt. fiecare din ele). Dar contine si cadmiu, cobalt, plumb, aluminiu, si alte metale. Cadmiul este teratogen si carcinogen clasa I, extrem de toxic, deoarece izotopii naturali sunt radioactivi ! Si celelalte sunt toxice, atat plumbul cat si aluminiul - se fixeaza abele pe creier si provoaca saturnism, dementa, Parkinson, scleroza, etc. Cobaltul este la randul lui puternic carcinogen, inclusiv prin ingerare, dar si prin inhalare provoaca fibroza pulmonara, cancer pulmonar galopant. Aceste elemente se fixeaza si in oase, alaturi de potasiu si cesiu - iar cu izotopi radioactivi, se acumuleaza si formeaza o sursa de iradiere permanenta si interna corpului, fara protectia epidermei sau distantei. Editat de loock, 10 decembrie 2016 - 11:11. |
#34
Publicat: 10 decembrie 2016 - 12:12
In postarea anterioara am subliniat ca se fixeaza si concentreaza in oase aceste metale, dar si in creier si alte oragane.
Prin concentrare si fixare in organism ele devin incompatibile cu o viata sanatoasa sau chiar cu viata. Cine poate crede ca ingerarea de cadmiu si alte metale din cele mentionate, este nepericuloasa, nu este in masura sa traca concluzii corecte. Sunt substante care si fara concentrare, ba chiar in cantitati infime sunt mortale, chiar si 1 mg. Cu depuneri in oase si organe, se poate ajunge la cantitati de zeci su sute de ori mai mari. Editat de loock, 10 decembrie 2016 - 12:17. |
#35
Publicat: 10 decembrie 2016 - 13:23
loock, on 10 decembrie 2016 - 12:12, said:
In postarea anterioara am subliniat ca se fixeaza si concentreaza in oase aceste metale, dar si in creier si alte oragane. Prin concentrare si fixare in organism ele devin incompatibile cu o viata sanatoasa sau chiar cu viata. Cine poate crede ca ingerarea de cadmiu si alte metale din cele mentionate, este nepericuloasa, nu este in masura sa traca concluzii corecte. Sunt substante care si fara concentrare, ba chiar in cantitati infime sunt mortale, chiar si 1 mg. Cu depuneri in oase si organe, se poate ajunge la cantitati de zeci su sute de ori mai mari. Exista in comert sare de mare neiodata si cred ca e varianta cea mai safe. Cat despre sarea iodata, uite ce am mai gasit pe net https://viataverdevi...leac-sau-otrava Editat de Freddy12, 10 decembrie 2016 - 13:26. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi