Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Tarta cu fructe si crema de vanilie
Ultima postare: ian 05 2015 21:25, Inițiat de
-Diana-
, ian 03 2015 22:31
·
0
#1
Publicat: 03 ianuarie 2015 - 22:33
Ma plictiseam si am facut asta, asa ca am zis sa va plictisesc si pe voi cu reteta.
Poate cuiva ii prinde bine, cine stie? Aluat: 300g faina , 120g zahar, 130g unt cubulete (la temperatura camerei), 1 ou mare, 1 galbenus, un praf de sare (toate ingredientele sunt in poza 1) Crema: 500ml lapte, 4 galbenusuri, 100g zahar,1 lingurita esenta de vanilie, 50g faina (toate ingredientele sunt in poza 2) Fructe, de care vreti, eu am pus kiwi si seminte de rodie. Aluatul: se pune faina intr-un vas. In centru se face o gropita si se pun restul ingredientelor. Toate ingredientele se adauga cat sunt reci, doar untul de la temperatura camerei. Se framanta pana ajunge un aluat legat, de consistenta medie, nu piatra, nici semilichid, cam ca in poza. Se acopera cu folie alimentara si se pune in frigider cca 30 de min sau mai mult, pana e gata si crema. (poza 3) Crema> se pune laptele la incalzit intr-un vas/oala/cratita neaderenta. Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta. Se adauga faina cernuta, iar apoi se toarna laptele caldut, in fir subtire. Se amesteca folosind un tel. Compozitia se rastoarna inapoi in vasul in care a fost incalzit laptele si se fierbe la foc mic, amestecand continuu cu telul, pana se ingroasa. Cand s-a obtinut o crema de consistenta budincii, se opreste focul. (pozele 4- 5- 6) Crema se pune la racit, timp in care.... Se scoate aluatul din frigider, se intinde, se pune in tava unsa in prealabil cu unt si tapetata cu faina. (poza 7) Se inteapa aluatul si deasupra se pune o hartie de copt peste care se adauga fasole sau orez, eu am pus paste fainoae pt ca nu aveam niciuna si nici alta. (poza 8) Se coace cca 30 min, dupa primele 20 se scoate hartia aia cu tot cu boabe. (poza 8) Se lasa deoparte, cand s-a racit, se toarna crema de vanilie (poza 9), se orneaza cu fructe si gata. Asta a iesit. Si ce-am gresit? Ca nu am lasat marginile mai inalte, dar data viitoare, cu siguranta. Deci, daca vreti sa faceti reteta asta, lasati marginile aluatului pana la marginea superioara a formei. Fișiere atașate |
#9
Publicat: 03 ianuarie 2015 - 22:42
#15
Publicat: 03 ianuarie 2015 - 22:48
-Diana-, on 03 ianuarie 2015 - 22:42, said:
Pai asta a fost ideea, aveam o casoleta de kiwi si nu stiam ce sa fac cu ea. Compot nu mergea, suc asa nu intra, dulceata era prea complicat, am zis hai sa fac o tarta. La compot de mandarine te-ai gandit?Sa incerci data viitoare. Editat de D_FENS, 03 ianuarie 2015 - 22:48. |
|
#16
Publicat: 03 ianuarie 2015 - 22:49
wasteyard, on 03 ianuarie 2015 - 22:46, said:
Na, ca acu' mi s-a facut pofta de tarte cu fructe. Mai Diana, cand te plictisesti, pune si tu mana pe o carte, pe o telenovela, un tricotaj ceva, lasa cofetareala. Se face usor, costa si putin ingredientele. Poti incerca, e gata in 1 ora. D_FENS, on 03 ianuarie 2015 - 22:48, said:
La compot de mandarine te-ai gandit?Sa incerci data viitoare. Pai am facut cu ce aveam in casa, compot de mandarine nu aveam. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi