Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Anghinare

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#1
cosac_alexandru

cosac_alexandru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 21.06.2009
Salut,

Aveti idee unde as putea gasi anghinare in Bucuresti ? Proaspata / congelata. Am tot cautat insa n-am gasit la nici un hypermarket/supermarket.

Multumesc!

#2
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,757
  • Înscris: 12.08.2008
Am eu un borcan de anghinare in ulei de masline si sare, made Italy ! Ti-l dau gratis numa' sa ma scapi de el !

#3
cosac_alexandru

cosac_alexandru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 21.06.2009

View PostmihaiC1, on 19th August 2012, 16:16, said:

Am eu un borcan de anghinare in ulei de masline si sare, made Italy ! Ti-l dau gratis numa' sa ma scapi de el !
profita de ea, e f sanatoasa si gustoasa  :)

#4
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008

View Postcosac_alexandru, on 19th August 2012, 14:49, said:

Salut,

Aveti idee unde as putea gasi anghinare in Bucuresti ? Proaspata / congelata. Am tot cautat insa n-am gasit la nici un hypermarket/supermarket.

Multumesc!
Auchan Titan.Proaspata.

Edited by zuv, 19 August 2012 - 15:33.


#5
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,757
  • Înscris: 12.08.2008
Bunica mea (ar avea peste 110ani) facea ceai cate o data, dar nimeni nu indraznea!
Apropos: am spus ca borcanele sunt din Italia, ca e de la ajutoare si aia o arunca  :thumbdown:  ?! Scuze!

#6
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Eu am luat o data de la Metro, cred ca au trecut vreo doi ani de atunci dar nu mi s-a parut cine stie ce la gust. Stiu ca e o leguma foarte buna pentru sanatate.

#7
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,757
  • Înscris: 12.08.2008
Daca e sa iei din natura... aproape toate buruienile sun "bune pt. sanatate" si atunci consumate cand trebe'! Anghinarea ramane totusi o planta "curativa" nu ALIMENT.

Edited by mihaiC1, 20 August 2012 - 14:35.


#8
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
[quote name='mihaiC1' date='20th August 2012, 15:33' Anghinarea ramane totusi o planta "curativa" nu ALIMENT.
[/quote]

Aici te contrazic. In Italia e un aliment comun.  Se gateste in fel si chip, inclusiv cu spaghete.

#9
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,757
  • Înscris: 12.08.2008
A... da' nu stiam ca Anghinarea e o planta Mediteraneana si italienii mancau de mult toate buruienile... de foamete  :deadtongue:  !! Oare de ce am impresia ca si pastele sun tot de a "umfla matzu'" fara mult efort ???

Edited by mihaiC1, 20 August 2012 - 14:59.


#10
sushimic

sushimic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,793
  • Înscris: 11.01.2010
Anghinare adica 'artichokes'?
pai astea sunt delicioase, mai ales murate in otet si puse apoi in salate. Italienii stiu ca le fac la gratar.
Poate confund io legumele.

#11
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
[quote name='sushimic' date='20th August 2012, 22:34' post='118841
Anghinare adica 'artichokes'?
pai astea sunt delicioase, mai ales murate in otet si puse apoi in salate. Italienii stiu ca le fac la gratar.
Poate confund io legumele.
[/quote]
Da, anghinarea se numeste si artishoke (in engleza). Nu am mancat niciodata anghinare murate, voi incerca. Mie nu prea mi-au reusit,  ori erau prea uscate, oricum nu mi s-au parut grozave. Cred ca daca le-as fi luat proaspat culese ar fi fost mult mai bune.

#12
andrei_0

andrei_0

    fishy

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,990
  • Înscris: 15.02.2006

View PostmihaiC1, on 20th August 2012, 15:54, said:

italienii mancau de mult toate buruienile... de foamete  :deadtongue:  !! Oare de ce am impresia ca si pastele sun tot de a "umfla matzu'" fara mult efort ???
Pai da, aia-s niste fraieri care nu s-au remarcat prin nimic, spre deosebire de locuitorii carpato-danubiano-pontici care umflau matzu cu piscurile gastronomiei: supa de stevie, fiertura de hrisca si urzicile oparite, preparate culinare de rasunet international pentru care toti ne invidiaza si ne pizmuiesc acum si-n vecii vecilor amin!

#13
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,757
  • Înscris: 12.08.2008
Fratele meu roman esti cumva italian ??? ( nu de alta da' sf. Andrei e promotorul crestinatatii pe pamanturile dacice , asa ca nu fa numele romanesc de ras!)
Am explicat mai sus ANGHINAREA e de ORIGINE MEDITERANEANA asa ca "bietii italieni" manca' ce buruieni au! Noi le mancam pe ale noastre! Si uite daia nu-mi plac mancarurile lor SIC!!

#14
andrei_0

andrei_0

    fishy

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,990
  • Înscris: 15.02.2006

View PostmihaiC1, on 21st August 2012, 10:48, said:

Fratele meu roman esti cumva italian ??? ( nu de alta da' sf. Andrei e promotorul crestinatatii pe pamanturile dacice , asa ca nu fa numele romanesc de ras!)
Am explicat mai sus ANGHINAREA e de ORIGINE MEDITERANEANA asa ca "bietii italieni" manca' ce buruieni au! Noi le mancam pe ale noastre! Si uite daia nu-mi plac mancarurile lor SIC!!
Da, corect, nu suntem romani adevarati decat daca tinem cusma pe ochi, mergem la buda in fundul curtii si ne ferim ca dracu' de busuioc (sic) de alde spurcaciuni mediteraneene cum sunt maslinele, lamaile, smochinele, rodiile, rozmarinul sau dafinul. Bagam cu mandrie numa' stevie si loboda, ca-s de-ale noastre, mancale-ar tata.

#15
sushimic

sushimic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,793
  • Înscris: 11.01.2010

View PostFreddy12, on 20th August 2012, 22:46, said:

Da, anghinarea se numeste si artishoke (in engleza). Nu am mancat niciodata anghinare murate, voi incerca. Mie nu prea mi-au reusit,  ori erau prea uscate, oricum nu mi s-au parut grozave. Cred ca daca le-as fi luat proaspat culese ar fi fost mult mai bune.
Doar nu crezi ca m-am apucat sa murez personal anghinare. Cred ca se gasesc de cumparat; cu otet si ulei de masline si un pic de parmezan deasupra sunt fenomenale. "Artichoke hearts" sunt foarte populare atat in Europa cat si peste ocean, nu numai pe malurile Adriaticei. :) De unde si pana unde predominant cu efect curativ?

#16
aljarreau

aljarreau

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,540
  • Înscris: 11.02.2006
Nu comentez gusturile, dar eu sint terminat dupa carciofi. Din ce stiu, la noi plantei i se spune anghinare si este, intr-adevar, folosita in medicina alternativa pentru scaderea colesterolului. Dar in restul Europei, in special in Italia, este un aliment. Si unul foarte bun. Eu cred ca as fi in stare sa il maninc in fiecare zi :D . Murat este exceptional, dar si proaspat, copt la cuptor cu ulei de masline este... uau... ce pofta mi-ati facut.

PS: Din pacate la noi este destul de scump, murat n-am vazut mai ieftin de 20 de lei borcanul... :(

#17
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,975
  • Înscris: 22.02.2009

View Postandrei_0, on 21st August 2012, 12:21, said:

Bagam cu mandrie numa' stevie si loboda, ca-s de-ale noastre, mancale-ar tata.

Chiar daca ai statutul de moderator, eu am "taria" sa-ti zic: exagerezi!

Numai bine!

#18
andrei_0

andrei_0

    fishy

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,990
  • Înscris: 15.02.2006

View Postdanutz_2009, on 21st August 2012, 22:36, said:

Chiar daca ai statutul de moderator, eu am "taria" sa-ti zic: exagerezi!

Numai bine!
Bineinteles ca exagerez :) Dar vezi si ce a scris musiu, cu facutul de rusine al numelui de sfant in cazul in care, doamne pazeste, mi-as spurca papila cu vreo buruiana ce creste pe malul Marii Mediterane, dar pe care n-o putem aduna din tina ce țărmurește Pontul Euxin.

Cat despre anghinare, eu o apreciez in mod deosebit in forma ei murata, pe pizza sau la vre-un aperitiv cand vreau sa ma dau in stamba.

P.S. Chiar daca am statutul de moderator, sunt un participant la discutii ca oricare altul. Deci, dati-va jos manusile :boxing: . Sunt interzise doar loviturile sub centura, adica se aplica aceleasi reguli ca si celorlalti :P

Edited by andrei_0, 21 August 2012 - 22:53.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate