Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Anghinare
Last Updated: Nov 02 2012 14:06, Started by
cosac_alexandru
, Aug 19 2012 14:49
·
0
#1
Posted 19 August 2012 - 14:49
Salut,
Aveti idee unde as putea gasi anghinare in Bucuresti ? Proaspata / congelata. Am tot cautat insa n-am gasit la nici un hypermarket/supermarket. Multumesc! |
#2
Posted 19 August 2012 - 15:16
Am eu un borcan de anghinare in ulei de masline si sare, made Italy ! Ti-l dau gratis numa' sa ma scapi de el !
|
#3
Posted 19 August 2012 - 15:25
#4
Posted 19 August 2012 - 15:33
#5
Posted 19 August 2012 - 15:33
Bunica mea (ar avea peste 110ani) facea ceai cate o data, dar nimeni nu indraznea!
Apropos: am spus ca borcanele sunt din Italia, ca e de la ajutoare si aia o arunca :thumbdown: ?! Scuze! |
#6
Posted 19 August 2012 - 21:52
Eu am luat o data de la Metro, cred ca au trecut vreo doi ani de atunci dar nu mi s-a parut cine stie ce la gust. Stiu ca e o leguma foarte buna pentru sanatate.
|
#7
Posted 20 August 2012 - 14:33
Daca e sa iei din natura... aproape toate buruienile sun "bune pt. sanatate" si atunci consumate cand trebe'! Anghinarea ramane totusi o planta "curativa" nu ALIMENT.
Edited by mihaiC1, 20 August 2012 - 14:35. |
#8
Posted 20 August 2012 - 14:49
[quote name='mihaiC1' date='20th August 2012, 15:33' Anghinarea ramane totusi o planta "curativa" nu ALIMENT.
[/quote] Aici te contrazic. In Italia e un aliment comun. Se gateste in fel si chip, inclusiv cu spaghete. |
#9
Posted 20 August 2012 - 14:54
A... da' nu stiam ca Anghinarea e o planta Mediteraneana si italienii mancau de mult toate buruienile... de foamete :deadtongue: !! Oare de ce am impresia ca si pastele sun tot de a "umfla matzu'" fara mult efort ???
Edited by mihaiC1, 20 August 2012 - 14:59. |
#10
Posted 20 August 2012 - 21:34
Anghinare adica 'artichokes'?
pai astea sunt delicioase, mai ales murate in otet si puse apoi in salate. Italienii stiu ca le fac la gratar. Poate confund io legumele. |
|
#11
Posted 20 August 2012 - 22:46
[quote name='sushimic' date='20th August 2012, 22:34' post='118841
Anghinare adica 'artichokes'? pai astea sunt delicioase, mai ales murate in otet si puse apoi in salate. Italienii stiu ca le fac la gratar. Poate confund io legumele. [/quote] Da, anghinarea se numeste si artishoke (in engleza). Nu am mancat niciodata anghinare murate, voi incerca. Mie nu prea mi-au reusit, ori erau prea uscate, oricum nu mi s-au parut grozave. Cred ca daca le-as fi luat proaspat culese ar fi fost mult mai bune. |
#12
Posted 20 August 2012 - 23:15
mihaiC1, on 20th August 2012, 15:54, said: italienii mancau de mult toate buruienile... de foamete :deadtongue: !! Oare de ce am impresia ca si pastele sun tot de a "umfla matzu'" fara mult efort ??? |
#13
Posted 21 August 2012 - 09:48
Fratele meu roman esti cumva italian ??? ( nu de alta da' sf. Andrei e promotorul crestinatatii pe pamanturile dacice , asa ca nu fa numele romanesc de ras!)
Am explicat mai sus ANGHINAREA e de ORIGINE MEDITERANEANA asa ca "bietii italieni" manca' ce buruieni au! Noi le mancam pe ale noastre! Si uite daia nu-mi plac mancarurile lor SIC!! |
#14
Posted 21 August 2012 - 11:21
mihaiC1, on 21st August 2012, 10:48, said: Fratele meu roman esti cumva italian ??? ( nu de alta da' sf. Andrei e promotorul crestinatatii pe pamanturile dacice , asa ca nu fa numele romanesc de ras!) Am explicat mai sus ANGHINAREA e de ORIGINE MEDITERANEANA asa ca "bietii italieni" manca' ce buruieni au! Noi le mancam pe ale noastre! Si uite daia nu-mi plac mancarurile lor SIC!! |
#15
Posted 21 August 2012 - 13:07
Freddy12, on 20th August 2012, 22:46, said: Da, anghinarea se numeste si artishoke (in engleza). Nu am mancat niciodata anghinare murate, voi incerca. Mie nu prea mi-au reusit, ori erau prea uscate, oricum nu mi s-au parut grozave. Cred ca daca le-as fi luat proaspat culese ar fi fost mult mai bune. |
|
#16
Posted 21 August 2012 - 14:00
Nu comentez gusturile, dar eu sint terminat dupa carciofi. Din ce stiu, la noi plantei i se spune anghinare si este, intr-adevar, folosita in medicina alternativa pentru scaderea colesterolului. Dar in restul Europei, in special in Italia, este un aliment. Si unul foarte bun. Eu cred ca as fi in stare sa il maninc in fiecare zi :D . Murat este exceptional, dar si proaspat, copt la cuptor cu ulei de masline este... uau... ce pofta mi-ati facut.
PS: Din pacate la noi este destul de scump, murat n-am vazut mai ieftin de 20 de lei borcanul... :( |
#17
Posted 21 August 2012 - 21:36
#18
Posted 21 August 2012 - 22:48
danutz_2009, on 21st August 2012, 22:36, said: Chiar daca ai statutul de moderator, eu am "taria" sa-ti zic: exagerezi! Numai bine! Cat despre anghinare, eu o apreciez in mod deosebit in forma ei murata, pe pizza sau la vre-un aperitiv cand vreau sa ma dau in stamba. P.S. Chiar daca am statutul de moderator, sunt un participant la discutii ca oricare altul. Deci, dati-va jos manusile :boxing: . Sunt interzise doar loviturile sub centura, adica se aplica aceleasi reguli ca si celorlalti :P Edited by andrei_0, 21 August 2012 - 22:53. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users