Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Masina paine

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
12960 replies to this topic

#7579
andu366

andu366

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 18.01.2016
Am incercat o paine doar cu lapte si faina 650 in speranta ca o sa iasa pufoasa.

A iesit exact la fel. Miez foarte dens, nici vorba de aerare.

#7580
GEORGE1976

GEORGE1976

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 13.05.2008
Andu366,cantaresti ingredientele?
Incearca sa schimbi drojdia.

#7581
quarelin

quarelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 06.04.2015
și eu fac doar cu lapte și făină de 650 ( lidl ) - pâine cu semințe deci mai ...grea
dar iese ok...
doar că este ceva mai rumenă decât cea pe care o fac folosind 1/2 lapte + 1/2 apă
respecți tot ?
ce drojdie folosești?
eu fac cu Pakmaya sau cu Dr. O...

#7582
andu366

andu366

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 18.01.2016
Intotdeauna cantaresc toate ingredientele si iau retetele din cartea ce a venit cu masina. Drojdie folosesc pakmaya uscata.

A iesit coaja groasa de vreun cm. E buna cand e calda, dar dupa se intareste ca piatra.

#7583
quarelin

quarelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 06.04.2015
atunci ceva nu e în regulă...

și mie, când folosesc doar lapte, mi se ...arde coaja...
dar are cam 3 mm și numai de la mijloc în jos...
dar în interior e ok...

dacă e cu retur încearcă și varianta asta...
poate că are ea vreun defect și nu funcționează cum trebuie...

#7584
andu366

andu366

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 18.01.2016
Sincer, nu cred ca are vreun defect masina pentru ca probleme din astea am vazut la majoritatea. De fapt, paine buna facuta la masina am mancat extrem de rar. Stiu ca se poate, dar nu stiu cum, doar banuiesc. De aia intreb si citesc pe aici. Parerea mea e ca faina conteaza cel mai mult.


Probabil situatia e asemanatoare ca la oricare alta mancare, poti sa ai toate ingredientele, dar daca nu sunt de calitate, la revedere.

Am vazut multe poze pe topicul asta, dar nici una nu m-a impresionat in mod deosebit.

Intre timp m am interesat si painea super buna pe care am mancat-o era facuta din nu stiu ce faina luata la sac de nu stiu unde. Cum mananc paine f putina sac de faina nu o sa cumpar niciodata, deci probabil o sa mananc paine buna facuta la masina doar pe la anumite cunostinte, mai precis una singura :)

#7585
cristakke

cristakke

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 02.02.2007
Pentru andu366
Cred ca aici sunt doua aspecte pe care le a"mesteci" cu pofta.

Unul dintre ele este aspectul estetic al painii, care nu are de-a face cu gustul. Painea poate fi "urata" dar extrem de gustoasa si pufoasa si viceversa.

Al doilea aspect este "trei" ... calitatea ingredientelor, implicit temperaturile de preparare si masuratoarea.

Cand toate aspectele punctului 2 sunt respectate atunci intervine masina, care este pur si simplu "slaba" in prepararea painii. Am avut aceleasi experiente negative respectand toate cele dar bucurandu-ma de masini ieftine de supermarket, pe principiul " nu am ce pierde, tot trebuie sa iasa ceva" dar nu a mers deloc. Ori coaja groasa, ori painea neprajita cum trebuie, ori una ori alta dar niciodata multumit... si am tras concluzia ca masinile nu fac ce trebuie si asta e ...insa la o vizita la un prieten am gustat si vazut painea facuta de el si m-a dat pe spate, era un Moulinex "al mai scump din parcare" care livra exact ceea ce ma interesa si pe mine si mi-am dat seama ca nu aveam instrumentul care trebuie dpdv al calitatii. Asta nu insemana ca, nu exista masini ieftine care sa livreze ceva. Sunt o groaza de oameni multumiti cu masini ieftine care obtin rezultate bune fata de ce pot achizitiona din comert dar si oameni cu masini scumpe care nu razbat in a face ceva bine, dar totusi diferenta de pret trebuie sa se reflecte in ceva, altfel cea mai buna masina din lume ar fi D...a dar nu e asa... isi face numai treaba.. cum ? cum poate si unii sunt multumiti dar ar sari direct intr-un M........des daca ar avea posibilitati. Asa cum tu mananci paine buna de la altcineva insemna ca se poate insa nu ai instrumentele calibrate pentru asa ceva.

Investitia de 8 lei intr-un sac de 5kg de faina nu cred ca deranjeaza asa tare ( poate ca spatiu ) dar daca deranjeaza, masina de facut paine nu e pentru tine sau trebuie sa investesti 150-200 de euro sa iti iei ceva serios dar daca mananci 1 paine pe saptamana iti poti permite de la brutarii private la 12 -18 lei painea fara sa te afecteze extrem de tare la buzunar.

Eu am testat de exemplu "Kugelhopf" si am mai modificat un pic retea amestecand faina de 650 cu faina 000 si am facut o varianta de cozonac care depasea cozonacul numai framantat la masina si copt in cuptor. Diferenta era la exact la interior. Dpdv al exteriorului ( am poze aici pe forum ) cozonacii "de cuptor" erau extraordinari, cel pregatit in masina de paine era bine dar nu spectaculos, dar dpdv textura cel de la masina era fix ca un PANETTONE asa ca in viitor pentru un cozonac rapid voi folosi metoda "Kugelhopf" si nu metoda " cuptorul" ...DACA puneam si poza cozonacului "Kugelhopf" nu cred ca iti dadeai seama de gust sau de textura, decat daca le mancai asa ca experienta vizuala pe forum nu este echivalentul celei gustative, ele trebuie reunite , nu separate.

Sper ca iei cele scrise ca o experienta impartasita si nu o "mustrare" scrisa.
Brutareala placuta
Cristake

Edited by cristakke, 06 May 2016 - 11:45.


#7586
andu366

andu366

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 18.01.2016
Pozele la care ma refer sunt cele la care se vede miezul si nu imi plac pentru ca vad textura painii. O simt intre dinti.

Gust bun are si painea mea. Problema ii ca e ca un bolovan de densa. Asta e singura chestie care ma deranjeaza.

Am aparatul asta https://www.alzashop...tm#alternativy. Sau ceva f asemanator, nu stiu exact codul

Ce faina recomanzi? Sau ce faina folosesti tu?

Edited by andu366, 06 May 2016 - 15:13.


#7587
cristakke

cristakke

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 02.02.2007
Avem exact aceeasi masina si nu vad de ce ai avea rezultate proaste... atunci ingredientele si temperaturile sunt zapacite.
Am constatat si eu uneori ca oamenii sunt indusi in eroare de rezultat ... Ei recomanda ca fiind painea vietii dar pozele arata opusul, coaja este prajita inegal sau miezul este necopt, greu, plin de apa, toate acestea se intampla pt ca au bucuria de a arata lumii ce pot face fara a mai cumpara mizeriile de la supermarket. Nereusita lor nu reprezinta un blocaj in calea lor spre a-si perfectiona metoda. Sigur ca la a doua , a treia paine isi vor da seama unde au gresit si vor indrepta lucrurile, importanta este continuitatea. Daca citesti forumul de la inceput o sa regasesti multe din intrebarile tale ca isi primesc raspuns pe parcurs si vei vedea si greselile altora si cum le poti evita, eu unul le-am experimentat si nu am avut norocul si inspiratia sa citesc acest forum cu toate ca am avut masini de paine de cand a pornit acesta discutie....si m-am enervat ca "ala" si am schimbat masinile dar lucrurie nu s-au corectat in mod evident...
Gata cu divagatia ...
Eu fac experimente acum cu premixurile de la Lidl, asa de amuzament si cu toata chimia din punga ies painici bune, dar de baza folosesc 7 spice la sac de 5kg - 8 lei la Selgros am gasit eu, dar vei gasi si la METRO sau CORA. Astazi am cumparat faina din Italia de la MEGA cu 7 lei si o voi testa in weekend. In italia cifra este "0" echivalentul lui T55 din Franta exact faina recomandata in cartea masinii pe care o detii. Vedem ce iese...Mai poti cumpara faina ungureasca BACSKAI tot de la magazinele enumerate. Daca banii nu sunt o problema poti experimenta cu ... pentru a elimina pe rand ingrediente care nu fac fata distractiei

http://www.vianatura...aina-si-drojdie

Iti recomand sa inlocuiesti apa cu lapte, chiar lapte acru si poate un amestec de 90% faina 550 cu 10% faina 480 sau 000 si vei gasi painea de-o cauti. In loc de unt poti folosi untura sau ulei de masline adevarat ( nu seminte presate sau alta mizerie ce se da ulei extravirgin ) ...

Iti recomand sa citesti un articol interesant aici
http://atelierdepain.../faina-7-spice/

Painici multe si pufoase
Cristake

Edited by cristakke, 06 May 2016 - 16:30.


#7588
Hashis

Hashis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 26.04.2016
Spuneti-mi despre faina Maria integrala vs graham de la kaufland la 3 lei, care din ele scoate painea mai gustoasa.
Eu luam integrala inainte si trebuia sa amestec putina faina alba. Acum iese super doar cu grahamul lor.

Stiti alta varianta mai ieftina apropo?

#7589
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,757
  • Înscris: 12.08.2008

View Postcristakke, on 06 mai 2016 - 16:28, said:

Avem exact aceeasi masina si nu vad de ce ai avea rezultate proaste... atunci ingredientele si temperaturile sunt zapacite.
Am constatat si eu uneori ca oamenii sunt indusi in eroare de rezultat ... Ei recomanda ca fiind painea vietii dar pozele arata opusul, coaja este prajita inegal sau miezul este necopt, greu, plin de apa, toate acestea se intampla pt ca au bucuria de a arata lumii ce pot face fara a mai cumpara mizeriile de la supermarket. Nereusita lor nu reprezinta un blocaj in calea lor spre a-si perfectiona metoda. Sigur ca la a doua , a treia paine isi vor da seama unde au gresit si vor indrepta lucrurile, importanta este continuitatea. Daca citesti forumul de la inceput o sa regasesti multe din intrebarile tale ca isi primesc raspuns pe parcurs si vei vedea si greselile altora si cum le poti evita, eu unul le-am experimentat si nu am avut norocul si inspiratia sa citesc acest forum cu toate ca am avut masini de paine de cand a pornit acesta discutie....si m-am enervat ca "ala" si am schimbat masinile dar lucrurie nu s-au corectat in mod evident...
Gata cu divagatia ...
Eu fac experimente acum cu premixurile de la Lidl, asa de amuzament si cu toata chimia din punga ies painici bune, dar de baza folosesc 7 spice la sac de 5kg - 8 lei la Selgros am gasit eu, dar vei gasi si la METRO sau CORA. Astazi am cumparat faina din Italia de la MEGA cu 7 lei si o voi testa in weekend. In italia cifra este "0" echivalentul lui T55 din Franta exact faina recomandata in cartea masinii pe care o detii. Vedem ce iese...Mai poti cumpara faina ungureasca BACSKAI tot de la magazinele enumerate. Daca banii nu sunt o problema poti experimenta cu ... pentru a elimina pe rand ingrediente care nu fac fata distractiei

http://www.vianatura...aina-si-drojdie

Iti recomand sa inlocuiesti apa cu lapte, chiar lapte acru si poate un amestec de 90% faina 550 cu 10% faina 480 sau 000 si vei gasi painea de-o cauti. In loc de unt poti folosi untura sau ulei de masline adevarat ( nu seminte presate sau alta mizerie ce se da ulei extravirgin ) ...

Iti recomand sa citesti un articol interesant aici
http://atelierdepain.../faina-7-spice/

Painici multe si pufoase
Cristake

Mamaaa! da' scumpe mai sunt fainurile si nu mai pun cate chemecale' au, doara' ocidentalii sunt pe primul loc in a exploata "foamea"!
Eu folosesc cu succesuri' faina integrala, seminte , tarate... de la tzara care costa mai nimic.. am folosit diverse sortimente si firme din super..caca si nu au avut rezultate!
PS niciodata o paine nu va avea crusta uniforma Posted Image mai ales in MP.
PS2 Painea "adevarata" se face numai cu faina , apa si drojdie ! Cica de peste 2500 de ani Posted Image

Edited by mihaiC1, 07 May 2016 - 20:30.


#7590
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,425
  • Înscris: 05.02.2009

View Postandu366, on 05 mai 2016 - 09:14, said:

A iesit coaja groasa de vreun cm. E buna cand e calda, dar dupa se intareste ca piatra.
Mărește cantitatea de ulei !
Poți încerca și 1 g maia în plus !

#7591
cristakke

cristakke

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 02.02.2007
pentru andu366
Cred ca iti pot da un sfat care sa te duca catre paine mult visata.

Povestea incepe cu impulsul de a pregati o paine speciala pentru weekend si am ales din cartea de bucate, "Painea rustica" ( o gasesti si tu in cartea livrata cu masina )
Am facut 2-3 modificari neesentiale, si anume:

- in loc de zahat am pus miere ( mai mult chiar decat cantitatea de zahar - ajuta mai ales la rumenire si crestere )
- la apa am sarit cu 5 ml in minus ( nu-i tragedie )
- nucile le-am "perpelit " un pic dupa ce le-am macinat grosso modo si nu le-am aruncat pur si simplu intregi.

In rest faina alba ( aici e secretul ) si faina integrala Baneasa Bio ( !! ), De la inceput stiam ca faina integrala va trage un pic in jos cresterea.
Am pus ingredientele in cuva pentru o paine de 1kg si am asteptat 3 ore la programul 9 sa vad ce iese. Cand m-au uitat prin fereastra am vazut un cozonac, nu o paine care crescuse exact pana la buza cuvei ( care este de 1,5 kg ) si deja eram pregatit sa mut painea la final in cuptor pt a se rumeni uniform, dar nu a fost cazul pentru ca s-a oprit exact la marginea cuvei si de-acolo a inceput programul de rumenire ( maxima - preferata mea ).

Surpriza estetica deosebita mi-o doream transpusa si catre papilele gustative... si cand am taiat paine calda si am vazut textura fina si aerata, am si aruncat niste unt pe prima felie de paine si nu cred ca fi mancat vreo alta paine mai gustoasa vreodata decat acesta (vezi foto). Ideea este ca faina folosita era FAINA MANITOBA ( http://www.chefcruce...manitoba.html )

Iti mai dau un link informativ de unde poti achIzitiona acest tip de faina,( http://www.ft-shop.r...e-germania.html ) dar nu este obligatoriu sa o iei de acolo, mai poti cauta pentru ca sunt solutii si mai ieftine, numai "modelul" trebuie tinut minte. Recomandarea mea este aceasta.
Incearca prima data o varianta de paine de 750 gr facuta integral cu MANITOBA care are un raport de crestere uluitor ( 1 gram de drojdie la 1 kg faina, dar tu respecta reteta din carte ) si apoi sa utilizezi pentru alta paine o combinatie de faina "normala" cu MANITOBA amestec, pentru a ii da acel impuls de crestere.

[ http://s32.postimg.org/k2302r5g5/IMG_2380.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Brutarul de serviciu
Cristake

P.S. Daca nu gasesti reteta, maine iti fac un scan la pagina cu pricina si o atasez aici pe forum, bonus ca inca o paine "Manitoba" ... MiammmPosted Image

Edited by cristakke, 10 May 2016 - 11:58.


#7592
quarelin

quarelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 06.04.2015
să înțeleg că așa de rumenă este pâinea făcută la cel mai mare grad de rumenire?

la mine dacă dau la minim și tot este mai arsă...Posted Image
e adevărat că pun lapte în loc de apă...
cred că asta ar fi cauza ..., nu?!?

oricum este super pâinea...Posted Image

Edited by quarelin, 10 May 2016 - 16:48.


#7593
cristakke

cristakke

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 02.02.2007
E posibil ca laptele sa influenteze,,, eu prefer ca pentru prima infatisare sa fac reteta "ca la carte" si apoi in functie de rezultat vad ce imbunatatiri aduc.
Gradul de rumenire al masinii este influentat si de zaharul pus adaugat ca rezultat final, zahar care este de fapt "caramelizat". Prefer mediu spre dark la paine si numai la prajituri folosesc rumenirea usoara, dar e o chestie de preferinte si aici nu e de discutat. Ideea este ca nu obtin coaja de 1 cm, nu e tare si gumoasa, dimpotriva tare si crocanta si per total e un deliciu la masa. Cred ca dpdv al culorii este si influenta telefonului plus lumina ambientala dar sincer nu asta-i problema.

Mi-e teama ca azi mai fac una "nefacuta" ...
Alt unghi, aceeasi paine

[ http://s32.postimg.org/lmqq8iz6d/IMG_2379.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Brutareala placuta
Cristake

#7594
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004
19 lei kilu' de făină d-asta de la Manitu?
Asta se cheama aroganță maxima în materie de șofer de mașină de pâine.
Sau se poate și mai scump?

#7595
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010

View Postretele, on 10 mai 2016 - 17:52, said:

19 lei kilu' de făină d-asta de la Manitu?
Asta se cheama aroganță maxima Ă®n materie de șofer de mașină de pâine.
Sau se poate și mai scump?

Si mie mi s-a parut un pret exagerat drept pentru care am dat o cautare pe google. Am gasit la o firma cu 14lei/kg punga de 1kg, la alta cu 9,9lei/kg iar la alta firma cu vreo 4lei/kg in ambalaj de 15kg.

Edited by Freddy12, 10 May 2016 - 18:22.


#7596
quarelin

quarelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 06.04.2015
păi este 58.80 ron / kg + TVA

nu știu la făină cât este tva ...presupun că este 9%
plus transport - dacă mai pui vreo 15 - 20 ron ...
ajungem la  cca. 80 - 85 ron / sac deci cam la 5 - 5.5 ron /kg

Edited by quarelin, 10 May 2016 - 18:39.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate